tiistai 7. helmikuuta 2017

250 - Another Episode - Luku 2, viimeinen osa

Another Episodessa ei kannata lyöttäytyä sivuhahmona Komarun ja Tokon seuraan, sillä siitä palkitaan kuolemalla. Olin totta puhuen hiukan yllättynyt Taichin kohtalosta, sillä olin olettanut miehen selviytyvän hengissä ainakin hieman kauemmin. En ole pysynyt täysin pimennossa pelin hahmokaartista, vaikka tulevat juonenkäänteet, tapahtumapaikat ja hahmokohtalot ovatkin vain arvailtavissa, mutta en silti pahastunut spoilauduttuani eräiden uusien hahmojen olemassaolosta AE:n taidekirjan kautta. Olin jossain netissä törmännyt lisäksi pelin promokuvaan, jossa Taichi oli ainakin Haijin ja Hirokon mukana jossain vastarintaliikkeen loukossa läppärinsä parissa, mutta mitään tällaista ei tietenkään nähty pelissä. Kuvan tarkoituksena olikin kenties promota pelin uusia hahmoja yhdessä. Ihan pätevästi minua kyllä siis vedätettiin, sillä raadelluksi tuleminen oli kunnon läpsäisy kasvoille!

Sille on syynsä, miksi eräiden henkilöiden tiedot paljastuvat People-välilehdessä viiveellä.

Toko tajuaa miehen henkilöllisyyden, kun Komaru kaivelee tämän taskusta vihkosen, jossa on oikein herttainen valokuva yhdennäköisistä isästä ja pojasta, jonka neiti protagonisti tunnistaa oletuksena tytöksi. Niinhän me kaikki tällä androgynian aikakaudella. Toko ei ala kerrata sen kummemmin Trigger Happy Havocin tapahtumia, saati puhua mitään Chihirosta. Eiköhän murhaleikin yksityiskohdat jossain kohtaa käydä läpi, mutta uunituoreen ruumiin äärellä sellainen olisi melko irvokasta.

Ryöväyksessä on oleellista viedä heti lompsa.

Chihiro, öh, lepää rauhassa.

Toisin kuin Yutan kohdalla, Komaru ei hajoa hysteeriseksi itkupilliksi, vaikka tuntemattoman perheen hajoaminen hajottaakin. Jos äiti-Fujisakikin on listitty, yksi sukulinja on sammunut. Vinkumisen sijasta Komaru haluaa nähdä vielä perheensä, kun uhrautunut (tosin voiko petokumahyökkäyksessä kuolemista kutsua varsinaisesti uhraukseksi?) Taichi ei siinä onnistunut.

Siksi on tärkeää, ettei Komarusta tule sivuhahmoa, koska silloin käy noin.

Toisin kuin ne siniset ja punaiset raatosiluetit!

Odotan jättipaljastusta, jossa FF on Toivon Soturien leivissä.

Tytöt astuvat vaitonaisina hissiin, joka alkaa lipua kohti stratosfääriä. Toko on ollut tornin juurelta asti melko hiljaa, mutta hetken emmittyään hänellä olisi jotain sanottavaa Future Foundationista.

Toko ei halua tämän muistuttavan Neon Genesis Evangelionin ylipitkää hissikohtausta, jossa ei tapahtunut mitään, mutta ainakin animaatiobudjetissa säästettiin.

Hissillä on myös jotain sanottavaa.

Hissi meditoi.


Miksi emme olisi voineet jäädä jumiin portaisiin?

Hienoa, mahtavaa. Vielä kun katosta vyöryisi Monokumia niin kauan, kunnes hissin painoraja ylittyy ja rysähdämme kuiluun. Mitään näin traagista ei tapahdu. Pääsen täydentämään kovin enteellisesti kutivarastoja, jotka hupenivat aularäiskinnässä, ja siirryn kampeamaan ovet auki. Sopivasti tyssäsimme sentään jonkin kerroksen kohdalle, joten jatkamme matkaa sinne, mihin meidät ilmiselvästi halutaan.

Hyhhyh goatse.

Onpas täällä paljon väkeä Raahesta.

Rohkeasti vain eteenpäin.

…Ihan oikeasti nyt, toinen areena! Ensimmäinen kyhättiin metrotunneliin ja toinen tänne Towa Towerin ännänteen kerrokseen. Nähdäänkö siis kolmannessa, neljännessä ja viidennessä luvussa lisää areenoita, joihin Toivon Soturit yksi kerrallaan listitään? En ole kierrätyksestä äkämystynyt, korkeintaan huvittunut. Tässä on jotain selittämättömän mukavan retromaista videopelitunnelmaa, jos ei muuta.

Kuultiin kovista alennusmyynneistä.

Ai niin, eipä unohdeta Jataroa. Siellä se riekalenaamapoika kököttää ja ilkkuu, kun astuimme tämän ansaan. Ehkäpä vihaamme pahispappia entisestään, mutta Toko ei oikein usko tuon olevan mahdollista. Jataro ei usko heikon vihamme olevan aidon aikuismaista.

Et yllä meihin asteroidivyöhykkeeltä.

Mikä arvoitusnurkkaus tämä nyt on?

Odotin tällaista repliikkiä.

Vihaan sitä mitä edustat.

Jotta Jataro pääsee kunnolla vauhtiin itseinhossaan, Toko kysäisee tämän naamarista, sillä pakkohan tälläkin penskalla on olla kamala tausta – olihan sillä urheilijanuorukaisellakin kauheat vanhemmat. Jataro kauhistelee naamamme suorastaan leviävän, jos hän näyttää kammottavan naamavärkkinsä, sillä hänet pakotettiin pitämään kauhuleffamaskiaan. Joku naispuolinen pakotti… Monacako?

Naama on tohjona blunt force traumasta.

Käytän aurinkolaseja suojana.

Suojaa pakkasella.

Komarun kiristellessä kiukkuisena hampaitaan Jataro soimaa hirveyttään ja rumuuttaan. Kun annoin Masaru Daimonillekin angstitilaisuuden, annetaanpa Jataro Kemurille hetkeksi hiljainen estradi.







Anna sen kaiken tulla ulos.

Toko otaksuu pennun innostuneen, kun taatusti Jataro vain janoaa kostoa pahoja aikuisia vastaan, mutta siinä tyttö on väärässä. Jataro vain haluaa ystävineen muuttaa maailman ja poistaa demonit olevaisuudesta. Hän hokee turhautuneena itsekseen psykoottista mantraa lasten paratiisista, mutta ei saakaan yleisöstä laskelmoitua vastakaikua, vaan nälvivää buuausta. Eikä hän ole vielä edes asettanut maahantulokieltoa. Luulisi Jataron olevan Toivon Soturina edes hiukan suosittu käytännössä uuden maailman kansalaisten silmissä.

Jataro vain haluaa tulla vihatuksi.

Tuo on halpaa ja hupsua.

Sisään pääsee vain lastenlipulla.

Ulos lavalta.

Jataron ihmetellessä suosiotaan Komaru murisee tippa silmässä, ettei aio antaa anteeksi (enkä minäkään anna iloisesti toistuvaa unforgiveable-typoa noin muuten melko moitteettomassa kässärissä) aikuisten joukkomurhailua, oli syy mikä hyvänsä. Jataro vallan ihastuu itseään kohti huokuvasta vihasta ja kuvotuksesta, vaikka isosiskonimitys hiukan minua kummastuttaakin. Onko Komarusta tullut Toivon Soturien isosisko, kun hänellä menee demonijahdissa niin hyvin? Ei Monaca ainakaan voi olla samanikäisenä viisikon isosisko, ja miksi Jataro hänelle nyt puhuisi? Vaikka epäilemättä kolme muuta ilmalaivastaan jännitysnäytelmää seurailevatkin.

Ja sinä Monokumia.

Mitä mieltä pikkusisko on?

Jataron uudessa maailmassa ei vaikuta olevan erottelua ääripäiden välillä, vain ikuinen rauha. Hän inttää kiukkuisena, etteivät he ole väärässä eikä heissä ole yhtään mitään vialla, vaikka toisissa olosuhteissa kersat joutuisivatkin pakkohoitoon. Komarun raivoaminen saa yleisössä suuren suosion.

Sosiaalisen median arvostusalgoritmeja ja Nietzscheä ei kannatakaan vertailla.


Hiljaa, Trumpin hallinto.

Lähtökohtaisesti mikään sellainen ei ole väärin, mikä naurattaa.

Kun hämmentynyttä Jataroa taas kerran dissataan kollektiivisesti, hän ei voi olla virnuilematta, kun kukaan ei pidä hänestä. Hän hylkää ystävyyssuhteet, poistaa itsensä Facebookista ja yrittää kovasti tappaa meidät.

Me ollaan parempia.




00:15 BNK-3R hyökkää!
00:24 PRDVG hyökkää! 
00:48 J-J-J...
00:52 JUNKO ENOSHIMA?!

***

Komaru Naegi & Toko Fukawa VS Jataro Kemuri & Priest Robot Doctor Von Gerolt!

Gerolt of Rivia on saapunut.

Eivät ole yhtään kaavamaisia nämä huimat bossit, joka pennulla oma hupsusti nimetty turbomecha odottamassa. Mitäköhän seuraavaksi, Fighter Robot Knight McPunchington? Seer Robot Warlock Insightman? Mage Robot Grand Fireball Wizard XVI? Ultimate Monokumatron Type-0? Junko Enoshima?! Edelleen jaksan olla kierrätykselle huvittunut, kun tämä touhu on niin huvittavan kornia. Mihin niitä bossikumia tarttoo? Towa Groupin kehittämät antiepätoivorobotit on vissiin valjastettu ilkeisiin tarkoitusperiin, näin tämä on tulkittava. Sitä paitsi keskenkasvuisten läpsiminen olisi turhan helppoa, joten heille voi antaa kyberkaijuista hieman vetoapua.

Monaca huutaa yksittäisiä huutomerkkisanoja, itkuraivaroi ja unohtaa koko jutun.

Monaca pitää enemmän viikon vanhasta kaakaosta.

Doctor Von Gerolt käyttäytyy täysin eri tavalla kuin viime luvussa romutettu Mark Guyver. Siinä missä sankarirobo rymisteli alituisesti kohti Komarua nyrkki ojossa keho kieppuen, pappirobo pysyy pelkurina tytöstä loitolla levitoiden fuusiomoottoreillaan areenan laitamilla liikehtien uskonnollisen jäykästi elehtien käsillään. Mutta ei bossi pasifisti ole, sillä se tykittelee tasaisin väliajoin käsistään kaksin kappalein Monokuma-brändättyjä valtavia luotiohjuksia, jotka lipuvat melko verkkaisesti ja puolittain hakeutuvasti kohti Komarua, mutta ne räjähtävät suunnilleen kamppailukehän puolivälissä. Lisäksi se osaa syöksyä areenan laidalta toiselle ja kumauttaa naiset matkallaan kumoon. Kolmantena temppunaan se asettuu välillä laukomaan Megatron-olkapäätykeistään korkeuksiin sinkoilevia pommeja, jotka lävähtävät lopulta tantereeseen tikittämään ja räjähtämään jonkin ajan kuluttua.

Työnnä.

On erinomaisen viehättävää, että bossit keksivät hyökkäyksilleen nimiä.

Komaru uhrautumassa syöksykuvan vuoksi. (ei minulla normaalisti näin huonosti menisi)

Siis jos niille ei tajua tehdä mitään. Pappirobon puolustus olisi läpäisemätön, jos sen pommeja ei voisi selättää sen niskaan sopivassa kulmassa. Silloin kromimooses rämähtää vatsalleen ja sen pään huipulta paljastuu mukavan altis Monokuma-brändätty kohta, jota myös massiivisen vahingon heikoksi pisteeksi kutsutaan, kun sellainen alta kuoriutuu. Sitten vain hajotusluoti totuuslippaaseen ja armotonta punarinkulan raiskausta, kunnes Von Gerolt kömpii pystyyn ja jatkaa mannertenvälisten projektiiliensa laukomista. Ja kaatuu selättämiini pommeihin. Ja nousee. Ja kaatuu. Ja lopulta räjähtää. 

Von Geroltin olisi kannattanut pukeutua tänään lippalakkiin.
 
Siinäpä siis toisen bossin tuttu ja turvallinen – mutta silti perinteisyydessään ihan hauska ja toimiva – voittokaava. Halutessaan robon voi panna tanssimaan sen ollessa rähmällään, jotta sitä voi räiskiä kauemmin. Itse asiassa yllätyinkin kuinka vähän aikaa se pysyi alttiina ennen nousemistaan verrattuna edeltäjäänsä, johon tuntui saavan useammin osumia. Oletin taistelussa kestävän kauemmin, mutta yllätyin uudestaan, kun se alkoi räjähdellä ja kuoli pois lähes hujauksessa. No ainakin parin minuutin mittaisessa hujauksessa. En edes tajunnut hyödyntää missään vaiheessa Genocide Jackia, koska paristolatinki olisi tuntunut menevän hukkaan muutenkin helpossa taistelussa. Taistelua olisi voinut vaikeuttaa esimerkiksi panemalla pommit kierimään ja kimpoilemaan areenan laidoilta, mutta siitä voisi tietysti tulla pidemmän päälle melkoista sekoilua.

Tykit vain heiluvat iloisesti.

Eikä ole kivaa, kun robotti käyttää tuollaisia ammuksia.

Hyökkäysten nimet ovat rangaistuksia kylliksi.

Oikeastaan Von Geroltilta voi saada turpaan vain silloin, jos ei katso eteensä ja peeloilee keskellä pommeja. Vaikka bossi ei ole vaikea, haasteruuvi tuntuu loppua kohti kiristyvän, kun se alkaa ammuskella yhtäaikaisesti ohjuksia ja pommeja ja areena täyttyy Komarua satuttavista asioista. Läpihuutojuttu kuitenkin ja vähintäänkin selätysluodin tulikoe, jos ei muuta. Ehkäpä ensi luvussa nähdään lisää totuusluoteja, sillä hajotuksen, selätyksen ja tanssin permutaatiot (tosin kaikkia uusia Monokumia tulee tanssittaa vähintään kerran hupsujen animaatioiden toivossa!) on jo nähty. 

Sinusta tulisi hieno romupatsas.

Tohtorin vastaanotto on suljettu.

Niin, aivan. Priest Robot Doctor Von Gerolt sanoo pum.


00:40 Jataro Kemuri on ruma apina. 

JATARO KEMURI, TOIVON SOTURIEN PAPPI JA ÄÄRIMMÄINEN PIKKU TAIDEOPPILAS, ON KUOLLUT.

***

Lapset ovat yhä aina lapsia. Komaru ja Toko eivät taaskaan jää vatvomaan autioituneella areenalla kauhukakaran kohtaloa pitkäksi aikaa, vaikka Tokoa lapsihierarkian keskinäinen rakoilu kaihertaakin. Komarulla ei ole Jatarosta mitään positiivista sanottavaa, tuskinpa edes kepeitä multia. Jossain tuonpuoleisessa eräs häiriintynyt poika lienee ikionnellinen.

Valtatyhjiö.

Komarusta on tulossa kovis.

Palaan hissille ja matka jatkuu Towa Towerin huipulle. Tai no jos tarkkoja ollaan, yleensä tällaisten tornien huipulla on mahdottoman korkea antenni, joten emme ihan kiipeä katolle putoamaan tuulenpuuskasta tosi monta metriä kauas alas. Levymäinen näköalatasanne kelpaa hissin viimeiseksi pysähdykseksi ja se on taatusti korkeammalla kuin Towa Hillsistä kumpuavat häiriöaallot.

Näin käy, kun hissin interiöörin tekstuurit eivät lataa kunnolla. (oikeasti vitsailen, tuo lienee tehokeino)

Hyvin observoitu.

Toko jää hissiin jahkailemaan, sillä yhteydenotto Future Foundationin linjoille epäilyttää. Komaru on jo kaivanut kommunikaattorin takamuksestaan, joten on aika kilauttaa kavereille tai katua sitä karvaasti myöhemmin.

Siellä on varmaan näihin aikoihin kahvitauko, joten emme saa vastausta.

"Get on with it!" 


01:23 Ultimate Hope springs eternal.

***

Miksi en ole yllättynyt?

HUOMIO!

 
 



Max HP +1 (4 SP). Eli käytännössä yksi sydän lisää. Nyt niitä on viisi. Lisäksi sain massia Togamin ehtymättömistä herutusvarastoista, joten kyllä kelpaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti