keskiviikko 2. joulukuuta 2015

157 - Spekulointia, osa 17

Reaktioita ja spekulointia: NEKOMARU NIDAI!!!n toinen kuolema: Electric Boogaloo

”Se on kohtuullisen selvää, että jos Robomaru romutetaankin, se tuskin tapahtuu seuraavassa luvussa.” ”Juonellinen immuniteetti.” Pfft! Kuinka naiivisti väärässä olinkaan aiemmalla spekulointikerralla. Kuka tahansa voi kuolla, mitä tahansa voi tapahtua, mutta vaakakuppi on kussakin luvussa aina kallellaan tiettyjen oppilaiden suuntaan. Mutta että Nekomaru Nidai… vai pitäisikö sanoa NEKOMARU NIDAI!!!? Oli hän runsaasti luvussa esillä teknisine hassutuksineen ja luvun nimikin oli omistettu äärimmäiselle robotille, joten tuosta olisi pitänyt jo ennakoida, kuka lähtee seuraavaksi. Saaren melusaaste ja tinnitusriski ainakin katosivat, joten jotain positiivista tässäkin menetyksessä. Säästän enimmät muistopuheet seuraavaan spekulointisatsiin viidennen luvun kynnyksellä, kun nyt tilanne on päällä, vaikka uusia murhia tuskin huvitalossa tapahtuukaan.

Eli tuttuun tapaan: mitä ihmettä tapahtui ja kuka on vastuussa? Ennakkotietoina ovat toistaiseksi rypäletornin kamera-ajon yksityiskohdat, joiden perusteella voi mennä rajusti metsään, mutta hauskempaahan tämä spekulointi on ennen murhatutkimuksia kuin todisteiden valossa. Nekomaru oli revitty kappaleiksi ja sidottu nyörillä (vaijerilla?) useammastakin kohdasta. Yksi tornin pylväistä on rojahtanut myös kappaleiksi, joten kenties se kaadettiin Nekomarun päälle. Paikalla oleva jättinuija on 95-prosenttisella varmuudella se Final Dead Roomista lunastettu äärimmäinen ase. Tai siis äärimmäinen murha-ase. Hajime säpsähti joskus yöllä hereille jysähdykseen, jonka alkuperä on joko pylväässä tai nuijassa. Murhaaja – tai mahdollisesti Nekomaru – siis läpäisi huoneen, jota päästään ehkäpä tutkimaan pikapuoliin.

Myös Nekomarun funktiot liittyvät tähän jotenkin. Arvelisin, että koska roboäijän lepofunktio oli tullut yleiseen tietoon, murhaaja kävi sammuttamassa hänet, jotta saattoi työskennellä murhansa parissa vailla vastarintaa. Vastaavasti rintakehän kellofunktio voisi paljastaa tarkan murhahetken. Kolaa tai rooibosta ei ole roiskunut mihinkään, joten äitelänsininen litku lienee Mechamarun putkista tursunnutta tyyliteltyä öljyä tai lubrikanttia.

Nekomaru romutettiin rypäletorniin, jotta murhaajan liikkeistä saataisiin mahdollisimman mutkikkaita ja jotta tornin yksityiskohtiin palattaisiin oikeudenkäynnissä. Olettaisin murhan tapahtuneen mansikkatornissa, joka muutettiin rypäletorniksi. Nekomarun pysähtynyt romukasa ei olisi hälyttänyt liiketunnistimia. Kun Hajime astui sisään, tornin ovi avautui välittömästi eli torni oli jo silloin rypäleinen.

Melkeinpä murhaaja voisi olla taas kuka tahansa, sillä vaikka murha olisikin tapahtunut mansikkatornissa, ei se välttämättä langeta syyllisyyden varjoa yksinomaan miesten harteille. Horisontaalihissillä nyt kuka tahansa suhaisi. Kaikkia yhdisti piinaava nälkä. En ole koskaan tainnut paastota vuorokautta kauempaa, mutta uskoisin kahden ja puolen vuorokauden käyvän mielenterveyden päälle ellei ole joku tolppaan vuodeksi kapuava zen-mestari. Silti uskon silkan miesylivoiman perusteella, että miehen murhasi mies. En edes osaa arvata, oliko kenelläkään mitään erityistä juuri Nekomarua vastaan. Ehkä hänen mekaaninen olomuotonsa koettiin pysäyttämättömänä ja ennen kaikkea nälkiintymättömänä (sillä jos kaikki muut kuihtuisivat nälkään, Nekomaru olisi murharetken voittaja ja pääsisi pois saarelta) uhkana, jonka funktioihin oli helppo tarttua. Yksinkertaisinta on taas listata hahmot esittelyjärjestyksessä ja edetä sen mukaan.

Hajime eli minä? Hajime oli niin kovassa nälkäpöhnässä, ettei hän olisi jaksanut murhata ketään. Mahdollisesti joku muukin näki hänet raahustamassa Final Dead Roomille eilen Chiakin lisäksi ja keksii syyttää häntä kaikesta, mutta siinäpähän yrittää. Ellei Hajime elä merkillistä kaksoiselämää tai unissamurhausta, josta minulle nokkelasti valehdellaan, hän ei ole murhaaja.

Nagito? Tuskinpa, hänelle on kyllä käyttötarkoitus lopussa, ihan varmasti on. En voi laskea pois murha-avustusta, sillä vaikka Nagito jo ensimmäisen murhan aikoihin suostui yhteistyöhön, ei hän ole oikeastaan lainkaan sotkeutunut auttamaan Pekoa tai Mikania ja onkin ollut tästä harmissaan. Olisiko Nagito käynyt Final Dead Roomissa ja tuonut aseen julkisuuteen? Vai olisiko hän ollut itse murhaaja? Huomasin eilisen hourailun vapaa-ajalla, mutta tuossa vaiheessa suurin osa houraili. Kyllä Nagito jotain typerää vielä keksii, mutta murhaaja hän tuskin on.

Kazuichi? Todennäköisesti. Hän halusi purkaa Nekomarun muutamaan otteeseen ja on ollut muutenkin äksyllä päällä koko huvitalon ajan. Kazuichi on ykkösepäiltyni. Ehkä hiukan helppokin epäiltävä, mutta mitäs väliä sillä on? En minä oikeasti tiedä murhaajaa.

Gundham? Melko todennäköisesti. Vaikka hamsterit olisivatkin ruoan puolesta turvassa, Gundhamista tiedän yhä hyvin vähän ja hänen todellisista huvitaloajatuksistaan vielä vähemmän. Mikään ei varsinaisesti osoita häntä murhaajaksi eikä kyllä ketään muutakaan, mutta sopii toivoa. Tai no en minä nyt Gundhamia toivo murhaajaksi, kun pidän hänen urpoista jutuistaan ihan liikaa. Sanoisin silti, että jos hänen kohtalonsa on kuolla, olisi niin hulppeaa kuulla viimeiset Netherworld-mölinät tuhoutuneen kuoleman maailman jääylilordilta ja kenties nähdä äijän todelliset kasvot ennen kaiken loppua.

Fuyuhiko? Jaa-a, mieluummin näkisin hänet saaren selviytyjänä, jotenkin hän tuntuu sellaiselta. Toisaalta hän on ammattirikollinen ja hänen tähtihetkensä on tavallaan jo nähty, mutta jos ajatellaan, kuinka usein itse kukin on ollut esillä oikeudenkäynneissä, jättäisin yakuzan nyt taka-alalle. Hänet melkein jo teloitettiin kerran, rajansa kaikella.

Chiaki? Pelaaja kävi käännyttämässä Hajimen Final Dead Roomin ovelta luultavasti hyvää hyvyyttään. Tai sitten hän peitteli totuutta, jossa hän oli jo käynyt tyhjentämässä huoneen murha-aseesta. En haluaisi olla sovinisti ja ajatella naisten olevan luonnostaan heikkoja, mutta myös murha-aseen fyysisyys on otettava huomioon. Minusta hento (luultavasti porukan hennoin tällä hetkellä) Chiaki heiluttamassa massiivista nuijaa ja särkemässä metallikolossin vaikuttaisi hyvin epäuskottavalta. Enpä tosin tiedä, miksi tyttö on ollut niin kovin mietteliäs, ettei vapaa-aikakaan kelpaa. Tällainen on Chiakilta harvinaista, vaikka hän peliharrastuksensa puolesta jokseenkin epäsosiaalinen tapaus onkin.

Sonia? Prinsessa sekosi nälästä kunnolla vasta tänään ja maanisuus voi antaa ymmärtää hänen tehneen yöllä tuhmuuksia. Tyttökolmikosta Sonia olisi kenties se todennäköisin murhaajakandidaatti, mutta kyllä minä taas mieleni pahoittaisin, jos ystävyyden maksimointi jäisi yhdestä kerrasta kesken. En oikeastaan keksi muita argumentteja puolesta tai vastaan, joten annanpa olla.

Ja Akane? Akanella oli ehdottomasti kovin nälkä, mutta hän oli Nekomarun kanssa myös ehdottomasti läheisin. Kuten olen jo maininnut, nälkämotiivi tekisi hänestä liiankin ilmiselvän syyllisen. Saarella ei turhan paljon ole keskinäisiä kaverisuhteita, joten kun sellainen solmitaan, minusta olisi vain surullista, että Akane listisi sparraustoverinsa. ”Sekin” loppuisi.

Nekomaru saattoi myös aktivoida muiden pelastamiseksi itsemurhaprotokollan, koska tämä on neljäs luku ja edellisen pelin neljännessä luvussa nähtiin itsemurha, josta vieläpä Sakura-patsas muistuttaa!

Kazuichi, Gundham tai Sonia on murhaaja, tuossa todennäköisyysjärjestyksessä. Tai kuka tahansa meistä paitsi minä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti