keskiviikko 7. helmikuuta 2018

285 - Liite II: Ultra Despair Hagakure - osa 5 (loppu)

Luku 5

[Yasuhiro Hagakure]

Ilmeisesti illustraatio UDH:n ajoilta.


Näen Kanonin kasvot ylläni. Ne kurtistavat kulmiaan, purevat hammasta, kyyneleet muodostuvat hänen silmissään… Hei, hei, millaiset kasvot nuo nyt ovat…? Olet liian nätti itkemään noin… …Miksi sinä…? Ai, aivan…

Kanon kuristaa minua.

Tunnustan sen. Hyväksyn sen… Hemmetti… Näköni sumenee… Tietoisuuteni lipeää… Minä kuolen. Minun pitää työntää hänet jotenkin päältäni. Mutta en voi edes liikuttaa yhtä sormea.

Mitä…?
Mitä sinä…?
Sanot…?
Minä…
haihdun…
pois…




Dramaattista olevaisuuden häilyväisyyden simulointia, koska tarinassakin feidattiin valkoisesta kolmeen mustaan ruutuun!

 
”Trallalaa! Kas, heipparallaa!”

Heti tuon kuultuani… Aivoni rätisevät ja halkeavat äkillisestä happihenkäyksestä. Tunnen taas veren virtaavan kehoni läpi hiuksistani varpaisiini. Valkea sumupeite alkaa hälvetä, ja näen selvästi.

…Häh? Näen metallinpunaisen robotin vain parin metrin päässä kehostani. Räpytän silmiäni ajatellen näkeväni olemattomia, mutta kuva ei muutu. Aiemmin nähty pinkkihiuksinen ala-astetyttö istuu robotin olalla. Ymmärrän nyt, mitä tapahtui.

Tuo robotti löi Kanonin päältäni. Siksi hän lakkasi kuristamasta minua. Yskäisen ja nousen istumaan. Kanon on taistelemassa villisti robottia vastaan. ”Sinua pitää rangaista, kun teit niin hävyttömästi minulle!” Valtava kirves heilahtaa alas kohti Kanonin päätä hänen seisoessaan ratakiskolla.

Kanon hyppää taaksepäin ja oikealle juuri ennen kuin se osuu. Kirves läimähtää maan soraan. Robotti leijailee pari sekuntia kohdan yläpuolella. Robotin moottoreista kuuluu luja syöksähdys. Kanon kierähtää nopeasti maassa väistääkseen robotin rynnäkön. Kanon työntää itsensä pystyyn…

Ja potkaisee sitten itsensä maasta hypäten kohti robottia. Hän menee suoraan sen kahden valtavan jalan välistä välttäen hädin tuskin tulemasta litistetyksi. Robotti kääntyy ympäri. Valtava kirves tulee alas nopeasti taas kerran. Juuri kun se on osumassa, Kanon sukeltaa pois tieltä.

Tämä ala-astetyttö hallitsee täysin tätä taistelua… Kanon voi vain pysyä valppaana ja yrittää vältellä kuolemaa.

Hän ei käytä hakkerointipyssyään. Häneltä on varmasti ammukset lopussa. Siinä tapauksessa hän voi ehkä yrittää lähitaistelua kuten aiemmin… Ei, tuo ei toimi tällä kertaa. Hänen vastustajansa istuu suunnattoman robotin olalla. Edes Kanon ei pystyisi hyppäämään noin korkealle. Matkaa on liikaa.

Ja lisäksi… Mutta luulen Kanon oikean jalan olevan myös loukkaantunut. Hän ei ole niin nopea kuin yleensä. Vaikka hän väistelee hyökkäyksiä, hän selvästi aristelee yhtä jalkaa. …Tämä on pelkkä ajan kysymys. Jos tämä jatkuu… Kanon kuolee. Tuo kirves halkaisee hänen päänsä täysin auki, ja hänestä tulee pelkkä verinen ruumis…

Sen kuvittelu karmii selkäpiitäni. Olen iloinen, etten ole hänen housuissaan. Noin kamalaa asiaa ajattelen… minua niin hävettää.

Kuulen äänen sisältäni… ”Mitä, meinaatko nyt olla sivustakatsoja? Jos et pelasta häntä, kuka helvetti pelastaa!?” No, jos rehellisiä ollaan…

Tämä likka yritti tappaa minut! Vaikka voisinkin pelastaa hänet jotenkin, mistä tiedän, ettei hän yritä tappaa minua myöhemmin!? ”Hei, sinun pitää auttaa!” …Joo, tiedän. En voi ajatella, mitä saattaisi tapahtua.

Valmistuttuani Hope’s Peak Academysta ja työskenneltyäni Future Foundationilla, kuinka paljon muutuin… Kuinka paljon kasvoin… Minun täytyy yrittää… Tässä tilanteessa minun täytyy. Tämä on sellainen tarina. Minä olen Yasuhiro Hagakure. Future Foundationissa. 14. haarassa. Minun pitäisi juosta hänen luokseen.

Mutta… Jalkani vapisevat. Vatsaani kouristaa. Kehoni jokainen solu yrittää vastustaa tarvetta mennä auttamaan häntä. Jostain syystä ennustan taas kohtaloni.

Näen itseni suistuneena epätoivoon. Minulla on hirveä, masentunut tunne, kun seison Kanonin ruumiin luona. Kun palataan taas nykyhetkeen, hampaani kalisevat yhteen, ja selkäni on seinää vasten…

***

[Kanon Nakajima]

Ei hemmetti. Valtava metallijalka heilahti alas minua kohti. Hyppään taaksepäin yrittäen pehmentää osumaa, mutta loukkaantunut jalkani estää minua väistämästä kokonaan. Potku osuu minua suoraan vatsaan tuplasti lujempaa kuin ajattelin. ”Ugh!” Hirvittävän ällö ääni, jota en kestä kuulla, pääsee suustani.

Mutta ennen kuin se ehtii oikeastaan nolottaa, lennän takaperin ilman halki. Putoan terävästi soralle ja kierin. Tuntuu kuin ihoni kuoriutuisi irti. ”Grah!” Kotokon erityisen söötti ääni kuuluu tuskanäänieni yli. ”Ho ho ho ho, tämän siitä saat, kun minua uhmaat, Demoni!”

Suljen ja avaan silmäni hitaasti. Kotoko on astunut pois robotiltaan ja nauraa minulle parin metrin päässä. Olisin saattanut hyödyntää tämän tilaisuuden loikatakseni tarttumaan kakaraa kaulasta, mutta… Kehoni on rikki. Pystyn tuskin liikkumaan. Kotoko selvästi tietää sen ja pilkkaa minua.

Jalkani näyttää hirveältä. Vaikka pakottaisinkin itseni, en usko pystyväni ottamaan yhtäkään askelta. …Ei, en usko… minä tiedän. Minä tiedän. Tämä kipu on todellista. Jalkani on nyt hyödytön.

Vaikka jotenkin pääsisinkin pois tästä tilanteesta, en usko pystyväni kävelemään enää koskaan. Jalkani katselu saa minut tuntemaan epätoivoa tulevaisuuttani kohtaan… Lihakseni näkyvät ihoni läpi kuin kaarnasta revityssä puussa. Katson ylös jalastani ja huomaan Kotokon liikkuvan minua kohti.

Hän pitelee kädessään jonkinlaista levittäytyvää saksilelua. Mahtaakohan se olla jonkinlainen uusi ase? Aikooko hän antaa tuolla viimeisen iskun…? Hän astuu suoraan eteeni. ”Huomasin, kun jouduin sukistani sidotuksi…”

Hänen äänensä… Mitä nyt? Onko siinä… uteliaisuutta? ”Ehkä en pidä siitä sinun ’lujatahtoisuudestasi’, mutta kasvosi ovat… aika ihqut.” ”…Mitä?”

”Enkös minä sanonut sinulle? Intoilen kaikesta ihqusta. Minä vain rakastan niitä niin paljon! Ja ihqintoilun lisäksi olen myös superpervo tuhma tyttö!” ”…Mitä helvettiä oikein ajat takaa?” ”Olet niin ihq, että tahdon motivoida sinua!” ”…”

Mistä tämä lapsi puhuu…? Juuri kun tuo ajatus juolahtaa mieleeni… ”Kyaaa!” Kuulen sievistelevän äänen parahtavan. Ihoni lähes nousee kananlihalle. Hetkinen… Tuo oli minun ääneni! Kotoko ahdistelee kehoani kourivalla kouralelullaan!

Pinkkihiuksinen tyttö puhuu minulle. ”Tämä on kannettava motivointikone! Se ei kuitenkaan ole yhtä voimakas kuin alkuperäinen versio…” Taas kerran se kurkottaa kohti kehoani… ”Hetkinen, lopeta!” ”En koskaan! Koulutan sinut tykkäämään tästä niin paljon, ettet voi elää ilman sitä!

Millään muulla ei ole väliä. Kun syöt, kun kylvet… Sinä ajattelet sitä. Ja sitten megakehityt supersiveettömäksi leidiksi!” Lelu, tai pikemminkin… Kannettava lonkeromotivointikone… leikkii kehollani.

”No niin, no niin! Sinähän tykkäät tästä, etkös?” Omituinen tunne ryöppyää ylös kehoani. ”Muistapas, ’eistä’ tulee lopulta ’kyllä’!”

Mieleni lyö hitaasti tyhjää… ”Entäs näin!? Osaan tehdä sen paremmin kuin kukaan poika, enkös!?” Ei helvetti sentään, tämä ei tunnu hyvältä. Reiteni on läpimärkänä verestä. Suoneni ja laskimoni ovat luultavasti repeytyneet auki… Verta valuu ulos joka sydämenlyönnillä. Jysk, jysk…

Jysk, jysk… Jysk, jysk… Jysk, jysk, jysk, jysk, jysk… Mitä enemmän verta tulee ulos, sitä matalammalta ruumiinlämpöni tuntuu. Pääni lyö täysin tyhjää. Mitä enemmän minua hyväillään, sitä enemmän tunnen verenkiertoni nopeutuvan… Mikä tarkoittaa, että olen lähempänä kuolemaa…

…Haljua. Tällainen hävytön kuolema… Niin ankeaa. Kuolla ala-astetytön ahdisteluun… ja vähän kuin… se tuntuisi hyvältä… …No jaa. Aioin joka tapauksessa päättää elämäni ennemmin tai myöhemmin.

Siten näen taas isoveli Leonin. Ei ole mitään syytä suruun… Ei. On totta, että tahdon taas nähdä hänet, mutta tämä loppu on vain väärin. En halua tämän päättyvän näin. Jos kuolen, se tapahtuu minun ehdoillani.

En tahdo kuolla selitellen tähän tapaan. En tahdo surullista loppua… kuten Leonilla. Mutta minun mielipiteelläni ei ole oikeastaan juuri nyt väliä, eikö totta? Minähän jo kuitenkin olen… Vailla vaihtoehtoja. ”Hoyoyoyo!?”

Ahdistelu päättyy tuohon omituiseen ääneen. Kotoko kääntyy ympäri. Maa tärisee. Tunnelista kuuluu matalaa, syvää jyrinää. ”Hemmettiii!” Kotoko kurkottaa robottiohjaintaan.

Nousen istumaan ihmetellen, mitä kummaa on meneillään. Jotain on tulossa meitä kohti kiskoilla. Juna tulee! ”Häh!?” Juna ajaa kymmenen sekunnin kuluttua minun ja Kotokon yli. Sähköjuna jatkaa tulemistaan. Hetkinen, tämäkään ei ole oikein!

En tahdo kuolla jossain lonkerokoneessa, mutten halua jäädä junankaan yliajamaksi! Hartiani piristyvät tuohtumuksesta. Raiteiden sivuun jätetty robotti hyppää yhtäkkiä esiin. Robotti tarttuu lähestyvään junaan kuin sumopainija. Metalli kirskuu metallia vasten.

Lujia rysähdyksiä kajahtaa. Karmiininpunaisia kipinöitä lentelee robotin jalkojen alta. Robotti liukuu takaperin kohti meitä kykenemättä kestämään junan voimaa. Yhteen törmäävän metallin ääni lähestyy… ”Hwah!”

Kotoko hyppää oikealle. Hän painautuu seinää vasten. Minä tietenkin makaan yhä tässä raiteilla. Jos en voi liikkua, joko robotti tai tuo juna murskaa kalloni… Jättimäinen punainen metallirobotti on nyt vain parin metrin päässä minusta…

Minusta tehdään loppu… Haljua… Suljen silmäni odottaen kuolemaa. Yhtäkkiä tuntuu kuin kelluisin!

”Olet minun, tyttö!”

Heti kun kuulen sen äänen, tajuan. Yasuhiro noukkii minut. Noukittuaan minut käsivarsilleen Yasuhiro juoksee niin nopeasti kuin pystyy raiteita pitkin. Mistäs tämä kehityssuunta!? Katson hätääntyneenä ja hämmentyneenä ylös Yasuhiroon vastauksen perässä.

Hänen kasvonsa olivat kalpeat, ja hänen hampaansa olivat purtu yhteen. Kun näen tuon, tajuan… Hän se käynnisti junan. Miksi…? ”Yritin… tappaa sinut…” Mumisen hiljaa, melkein liian hiljaa, että sitä edes kuulisi. Yasuhiro vastaa päättäväisesti kuin vannoisi valan.

”Olen Future Foundationin jäsen! En voi olla avuton oppilas ikuisesti!” Tunnen kyynelten tulevan. Sydämeni on raskas katumuksesta. ”Lopeta…” Jos sanot tuollaisia siistejä vuorosanoja, saat minut näyttämään idiootilta… Kuin hän olisi oikeassa, ja minä väärässä…

Yrittäessäni kostaa Leonin puolesta… Yrittäessäni voittaa Leonin rakkauden… Yritän kovasti tukahduttaa häpeäni. Ja juuri kun olen tunneperäisen läpimurron partaalla… ”Ja lisäksi minulla on helkkarin valtava velka riesana!” ”…Häh?” ”Mutta nyt meidän pitää juosta!”

Räjähdysmäinen rysähdys kaikuu takaamme. Yasuhiro pysähtyy ja kääntyy ympäri. Juna on nyt kyljellään robotin raiteilta heittämänä. No, takaisin todellisuuteen… Huono ajoitus. Uskoinko tosissani, että me oikeasti pakenisimme tästä tilanteesta?

Kotokossa ja hänen robotissaan ei ole pienintäkään vahinkoa. Yasuhiro hankki meille vain aikaa. Meidän musertava tulivoiman puute ei ole muuttunut. ”K-kuinka kehtaatkin, Demoni!?” Robotti poimii hellästi Kotokon ja panee hänet olalleen. Ja sitten se juoksee suoraan meitä kohti.

***

[Yasuhiro Hagakure]


Supervoimakas kiihdytys nollasta sataseen--
Robotti leijailee suoraan meitä kohti höyryn suihkutessa sen vyötäröltä. Muutamassa sekunnissa olemme mennyttä. En tarvitse povausta nähdäkseni tuon tapahtuvan. Meidät halkaistaan kahtia tuolla kirveellä kuin viipaloitu vesimeloni.

Loppujen lopuksihan… Vaihtoehtomme ovat lopussa. Kanonin jalka on vahingoittunut, joten emme voi juosta, emme voi taistella ja hakkerointipyssyn ammukset on lopussa. ”…” Mitä minä touhuan…?

Tämän siitä saan, kun yritän olla sankari koomisen kevennyshahmon sijasta. En minä mitään ratkaissut. Minä vain lisäsin itseni kuolonuhrien joukkoon. Minun pitäisi oikeasti lopettaa sellaisten asioiden yrittäminen, jotka vain eivät ole minunlaisiani… Hittoon se ”henkilökohtainen kasvu”… ”…Peli ohi.”

Hartiani retkahtavat. Olen pudottamaisillani Kanonin aivan tähän. Jalkani heikentyvät, ja putoan polvilleni. Povaustyökaluni ja kännykkäni putoavat taskustani. Robotin tunnelista ilmaa polttavien suihkumoottorien ääni lähestyy lähestymistään. Se nostaa kirveensä päänsä yläpuolelle valmiina heilauttamaan sen alas kaaressa.

Suljen silmäni valmistautuen kuolemaan.



”…Häh?”

Minä tässä odottelen… mutta kalloni ei halkea.

***

[Kanon Nakajima]

Distrust-Leon.

Ensilumen päivänä--
Sain salaisen oppitunnin Leonilta lukiossa, joka oli valkean lumen peitossa. Heh, kun asian noin ilmaisen, se kuulostaa vähän romanttiselta. Mutta luota minuun, se ei sitä ollut. Oli 1. tammikuuta. Lunta satoi kevyesti.

Ja ”salainen oppitunti” oli vain syöttöjen harjoittelua. Käytinpä kuinka paljon aikaa tai vaivaa hyvänsä, en näyttänyt merkkejä kehityksestä. Leon antoi minulle vinkkejä. Edes tällaisessa avuttomassa tilanteessa en voinut olla innostumatta toivoen itselleni onnea.

Koska on uudenvuodenpäivä, kentällä ei ole ketään muuta. ”Okei, aloitetaan perusasioista.” Leon piti yhä lämpimiä räpylöitään ja heitti hänelle ojentamani pallon suoraan verkkoon.

Verkko lennähti taaksepäin kireäksi muutamaksi sekunniksi Leonin syötön osuttua siihen painovoimaa uhmaten. ”Heheh, upeaa, eikös?” Isoveli Leonin minulle virnistellessä hänen heittämänsä pallo lakkasi viimeinkin kieppumasta ja putosi maahan. Silloin ymmärsin sen täysin.

Vaikka harjoittelisinkin koko hemmetin elämäni, en koskaan kykene tuollaiseen syöttöön. Olen nähnyt hänen syöttävän matseissa ja telkkarissa, mutta on täysin erilaista katsella sitä läheltä. ”Huh, hei! Miksi hitossa itket!?” ”Häh?” Hän oli oikeassa.

En edes tajunnut sitä. Kyyneleet tulivat alas poskiani. ”Ai, anteeksi, en… en tiedä…” Yritin valehdella. Mutta tiesin totuuden. Minä en koskaan, koskaan, koskaan voita isoveli Leonin kanssa lyömääni vetoa. Tai ehkä itken, koska…

Olen niin vaikuttunut. Hänen syöttönsä oli niin upea… Niin läheltä… Niin kaunis… Se liikutti minut kyyneliin. ”Hei, kuulehan… Olen pahoillani. Hei, lakkaa itkemästä.” Vaikka Leon ei tehnytkään mitään väärää, hän taputti päätäni ja pyysi anteeksi.

Vaikka minä se tässä haluan kiittää häntä noin upean heiton näyttämisestä. Siitä on ollut niin pitkään, kun hän kosketti minua. Hänen kätensä… En koskaan kertonut hänelle, miksi itkin. Kun lopetin, Leon puhui minulle hiljaa. ”Tahdotko mennä tältä päivältä kotiin…?” ”Ei, opeta minua. Opeta minua, kuinka heitetään kuin sinä.”

Vaikka tiesinkin, etten voisi mitenkään heittää sataa mailia tunnissa, halusin vain Leonin opettavan minua. Halusin olla hänen kanssaan niin paljon kuin voisin. Vaikka se olisikin vain pieni hetki, jotain tyhjänpäiväistä. En tietenkään päässyt jyvälle mistään tällä oppitunnilla. En edes pätkääkään.

”Joten sinun siis tulee kieputtaa olkaasi, ja sitten heilautat käsivarttasi niinku pam!” ”…En tajua.” Joten päivän päätyttyä en oppinut yhtäkään asiaa. Tuo päivä oli viimeinen kerta koskaan, kun näin isoveli Leonin.

Uudenvuoden loma päättyi, ja Leon palasi asuntolaan. Ja tuon jälkeen ”Tragedia” alkoi… Ja maailma muuttui... En milloinkaan parantunut baseballissa…

Mitäköhän Leonille tapahtui… Mitäköhän hän tunsi minua kohtaan…

Ne muuttuvat alinomaa, kuin kaleidoskooppi… Kaikki isoveli Leonin kanssa jakamani muistot kelluvat ympäriinsä päässäni. Ennen kuin tajuankaan, poimin Yasuhiron pudottaman kristallipallon ja… Heitin sen kaikin voimin päin Kotokoa, joka istui robotin olalla. Kieputa olkaasi… heilauta käsivarttasi…

…Kävi ilmi, en oikeasti oppinut mitään noilta oppitunneilta. En sitten mitään.

Mutta… Heittämäni kristallipallo liitelee tasan miten halusinkin. Raskas pallo läimähtää suoraan Kotokon nenään. Jotenkin minä tiesin sen… Tiesin pystyväni heittämään lyönnin. ”Väääh!” Aivan kuten Yasun povaus, ennustamani tulevaisuus toteutui.

Kotoko sai kristallipallosta kasvoihinsa ja pudotti ohjaimen välittömästi. Robotti, joka oli tekemässä meistä pilkottua lihaa, pysähtyy täysin. Liitutaulun kokoinen kirves pysähtyy vain senttien päähän päästämme. …Hei… ensimmäinen kerta. Ensimmäistä kertaa pystyin heittämään tasan miten halusinkin.

Selvästikään se ei mennyt sataa mailia tunnissa, ja Leonin heittoon verrattuna se oli melko ankea… Mutta silti, miksiköhän… Leonin vedossa piti heittää sata mailia tunnissa. En päässyt lähellekään sitä. Hän on vainaa. Vedolla ei ole enää paskan vertaa väliä.

Mutta silti, miksi tunnen itseni iloiseksi? Miksi minusta tuntuu kuin olisin itkemäisilläni? Tunteilun vallatessa minut Yasuhiro huutaa. ”N-nyt on meidän hetki!” Yasuhiro pinkaisee Kotokon pudottaman ohjaimen suuntaan.

***

[Yasuhiro Hagakure]

”M-minä en anna! Motivointisi ei ole vielä päättynyt!” Turpeanenäinen alakoululainen hyppää pois robotin päältä ja tavoittelee ohjainta. ”En anna!” Kanon käytti viimeiset voimansa pysäyttääkseen robotin! En voi haaskata tätä tilaisuutta!

Onneksi minulla oli välimatka ja nopeus etuna verrattuna tuohon pikkupentuun. Mutta…

Kuvakaappauksen metsästys ei aina onnistu, kun teksti vyöryi tässä hurjaa vauhtia päälle, joten lainausmerkkeihin on tyytyminen!

”Enkös minä sanonut teille, että ottaisitte yhteen minun kanssani ensi kerralla!?”

Kuulen viimeisen äänen, jonka haluan kuulla juuri nyt, ja pysähdyn. Valkoinen robotti tulee meitä kohti täyttä vauhtia kiskoilta suistuneen junan toiselta puolelta. ”Argh! Hemmetti!” Yksi toisen perään!? Älä viitsi! Jos jatkan juoksemista, päädyn suoraan tuon robotin porien alle.

Annan ohjaimen olla ja juoksen takaisin Kanonin luokse. Tartun Kanoniin, nostan hänet käsivarsilleni ja juoksen helvetin lujaa.

”Minähän sanoin, halusin metsästää nuo hiton Demonit!” ”Mutta, mutta, mutta! Anna minulle vähintään se tyttö-Demoni!” ”Äh, älähän sano, tahdotko hänestä tiedeprojektisi!?” ”Ei! Tahdon puukottaa hänet ja vetää hänen värkkinsä ulos, kunnes hänen ruumiinsa tuhoutuu!”

”Puukottaa… hänen värkkejään?” ”Ufufu, anteeksi, Masaru, ymmärrät kyllä mitä tarkoitat, kunhan vanhenet.” ”Mitä!? Älä pidä minua pilkkanasi! Minä olen johtaja! Minä se… puukotan hänen värkkejään!” ”Oooh, annetaan sitten me molemmat hänelle opetus just nyt!” ”Kyllä, hitto soikoon! Näytetään heille Toivon Soturien voima!”

***

[Kanon Nakajima]

 
Käännyn katsomaan. Karmiininpunaista ja valkoista-- Molemmat robotit jahtaavat meitä. Ne molemmat ovat nyt vain parin metrin päässä. ”E-en anna teidän paeta tällä kertaa!” ”Niin just! Tulkaa tänne, jotta voin… jotta voin puukottaa teidät sisältä ulos!”

Noiden lasten kamalan nälvinnän yli kuulen Yasuhiron hengittävän lujaa. Hän huohottaa raskaasti hätääntyneenä. Kuin lyyhistyisi millä hetkellä hyvänsä. Ennen kuin tajuankaan, huudan hänelle. ”Pudota vain minut!

Jos jatkat kantamistani, sinä…” ”Haa… Haa… O-olen kunnossa! Haa…” ”Sinä et ole kunnossa! Pudota vain minut!” ”M-mikä sinua muuten vaivaa! Haa… Haa… Yrität tappaa minut… Haa… Sitten pelastat minut? Haa…” …Hän on oikeassa. Mitä ihmettä minä touhuan?

Vain hetki sitten yritin tappaa hänet, mutta nyt yritän auttaa häntä selviytymään? Täyttyikö elämäni viimeinen päämäärä tuossa aiemmassa kristallipallosyötössä? Näenkö Leonin Yasuhirossa? Onko se kiitosta, kun hän pelasti minut aiemmin? …Ei, mikään noista ei ole oikein. Se on kaikkea tuota yksinkertaisempaa…

Se johtuu siitä, koska en vihaa häntä. Koska en vihaa Yasuhiroa. Tajuan nyt, etten vihaa häntä lainkaan. Ja koska en vihaa häntä… en halua hänen kuolevan. En halua hänen kuolevan kuin Leon… En halua hänelle tuota kohtaloa. En halua nähdä sitä, vaikka kuolisinkin.

”Pudota vain minut, hittolainen!” Mutta ääneni ei tavoita häntä. ”Sinun… Haa… Ei tarvitse murehtia!” ”Miksi sanot minulle noin jatkuvasti!?” ”Oikea aika… Oikea paikka… Juu, tämä se on.” ”Oikea? Mitä tarkoitat!?”

”Enkös kertonut sinulle?” Robotit kurottavat kätensä meitä kohti. Tunnen niiden sormenpäiden hädin tuskin sipaisevan hiuksia takaraivossani… Jos ne pääsevät lähemmäksi… Ne murskaavat meidät molemmat.

Ja nyt, minun… Ei, meidän tarinamme on päättynyt.

Tai näin ajattelin.

Ääniräjähdys täyttää tapahtumapaikan.

Kuin väärään elokuvaan kytketty ääni.

Mieleni räjähtää näkymästä ja äänestä, jotka eivät täsmää.

”Häh!?”

Aivan meidän ja robottien välissä…

Suunnaton kivenjärkäle putoaa alas!

Ja kuin tulvaportit olisivat auenneet…

Kuuluu kivien ryskettä…

Maata ja kivimurskaa ryöppyää!

Kuin siinä yhdessä pelissä…

Kivimurskatorni pinoutuu korkealle ilmaan.

Kivien ja kivimurskan kappaleita tulee jatkuvasti.

Niitä putoilee ja putoilee, kunnes lopulta…


En enää näe kahta robottia.

”Kuinka häpeällistä! Ei vain kerran, vaan kahdesti!”

”Äh, minä, johtaja, en mitenkään suvaitse tätä!”

Sortuvien kivien ääni kovenee.

Lasten äänet vaimenevat.

Ja nyt tämä kaikki vain sulautuu yhteen…

Kuin kohina.

[Jokainen näistä virkkeistä ja reploista oli omalla sivullaan. Kun leikkiä vielä säesti todella lujalla ollut kivimeteli, joka alkoi kullakin uudella sivulla alusta, tarinan edistyessä jyrinä kumuloitui päällekkäin lähes kuurouttavaksi antisinfoniaksi.]

***

[Kanon Nakajima]

Vaikka tuntuu mahdottomalta, että ne kaksi lasta jahtaisivat meitä yhä, Yasu jatkaa hetken aikaa. Lopulta hän pysähtyy, asettaa minut alas maahan, koukistaa sitten itsensä taaksepäin ja huudahtaa. ”Läheltä piiiiti!” Sen luulisi olleen siinä, mutta… Hän tarttuu käsiini ja heiluttelee niitä ympäriinsä.

”Mikä helpotuuus! Ai että, elossa oleminen tuntuu niin upealta!” ”Hah, ai, joo…” Siis olen innoissani, että selvisimme hengissä, mutta… Hän on yhtäkkiä niin innoissaan, että se tuntuu vähän oudolta.

…Mutta hetkinen, aiemmin… ”Mitä tuo ihan äsken oli? Kuulostit kuin tiesit heti, milloin tunneli luhistuisi!”

Korotin ääntäni suuttumuksesta. Yasuhiro veti syvään henkeä ja puhui ylpeästi. ”Aivan kuten sanoin. Näin tulevaisuuden, jossa tunneli luhistui.” ”…Ah.” ”Minähän sanoin, povaukseni ovat superyksityiskohtaisia, kun ne ovat oikeassa. Siitä minä sen tiesin.”

…Vai niin. Minä kyllä muistan hänen sanoneen jotain tuollaista. Joten hän ei päässyt vain moukan tuurilla Hope’s Peak Academyyn. …Ei, hetkinen. ”Sanoit, että povauksesi toteutuvat vain 30 prosenttia ajasta. Olisimme voineet kuolla!”

”Siksi olen juuri nyt niin iloinen! Haha, olin oikeassa, kun uskoin itseeni!” ”…” …Joten hän vain tukeutuu tuuriin. Jessus, kuinka tollo voitkaan olla, vanhus? Selkäpiitäni karmii, kun ajattelenkin, mitä olisi voinut tapahtua. Mutta…

Olen iloinen. Olen todella iloinen. Olen todella iloinen, ettei Yasuhiro kuollut. Yasuhiron rauhoituttua hän rojahtaa maahan käsivarret ja jalat levällään. Hän hengittää syvään sisään ja ulos vetäen sisään suukaupalla pölyä vailla huolta mistään.

Istun ja katselen häntä. Miksiköhän? Näköni kostuu. Hyppään Yasuhiroon kiinni. ”M-mitä helvettiä!?” Olen niin iloinen, että hänen pukunsa kangas on hänen hiestään läpimärkä… Nyt hän ei tajua, että kostutan sitä kyynelilläni.

”Haljua…”

***

[Yasuhiro Hagakure]

Hetken rauhoituttuani yritän paikata Kanonin jalan parhaani mukaan. En saanut oikein muuta aikaiseksi kuin sidoin paitani hihan hänen yläreitensä ympärille, mutta se auttoi. ”Hei, teit sen! Nyt pystyn ehkä kävelemään!” ”Ei tarvitse kiittää. Kehosi vain on huippuvankka.”

Ja mikä tärkeämpää… ”Joten mitäs nyt?” ”Mitä tarkoitat?” ”Sinä yritit tappaa minut, sitten uhraat itsesi yrittäen pelastaa minut…” Naiset ovat epävakaita kuin huhtikuun sää. Mutta haluan vastauksia.

Tunnelma on nyt hieman kevyempi, kun juuri selvisimme tuosta kuolemanrajakokemuksesta yhdessä. No itse asiassa elämme yhä yhtä helkkarin kuolemanrajakokemusta. Kunnes tiedän hänen todelliset aikeensa, minun ei oikeastaan tulisi uskoutua hänelle. Valmistautuessani henkisesti Kanon vastaa.

”Miksikö yritin pelastaa sinut? Voin sanoa sinulle vain sen, etten halunnut sinun kuolevan. En halua enää tappaa sinua.” No, tuo on helpotus. Mutta ennen kuin voin ottaa täysin rennosti, minun täytyy tietää. ”Painotit ’sinua’… Yritätkö yhä kostaa Future Foundationille?”

Aikooko hän kuristaa muut paljain käsin kuoliaaksi, kuten hän melkein teki minulle? ”Tietysti. He tappoivat jonkun, jota rakastin. Valehtelisin, jos sanoisin sinulle, etten halua heidän kuolevan.” ”…” Kuulemani perusteella hänen kaunansa on oikeasti vain kohtuutonta mielipahaa. Mutta kukapa minäkään olen häntä tuomitsemaan?

Kanon on meidän tapaamme myös epätoivon uhri. Jos asiat olisivat eri tavalla, ehkäpä voisin luottaa hänen hymyynsä. Mutta silti koston haluaminen Future Foundationilta tuntuu minusta merkilliseltä. ”…” Pysyessäni vaiti Kanon jatkaa.

Mutta kuule, en minä teille ole täysin anteeksikaan antamassa. Ehkei Leon olisi kuollut, jos te…” Kuulen Kanonin nielaisevan lujaa. ”…Mutta eihän minulla oikeastaan ole mitään oikeutta kostoon, eikös?” ”Mitä tarkoitat…? Älä nyt vain juonittele mitään.”

”Ei, ei tuosta ole lainkaan kyse…” Kanon näyttää nolostuneelta, mutta jatkaa. ”Kun heitin sen kristallipallon päin Kotokoa, moni muisto välähti mielessäni. Mietin… Mitä mieltä isoveli Leon oli oikeasti minusta?

Jos hän ei yhtään välittänyt minusta, sitten olisi typerää, jos yrittäisin kostaa hänen puolestaan. Ehkei isoveli Leon joka tapauksessa haluaisi minun kostavan. Minä vain olen taas kovan linjan stalkkeri… enkös?” Kanon pakottaa hymyn, mutta hänen kasvonsa ovat kirkkaanpunaiset.

Tiedän, että se, mitä hän juuri sanoi, ei ollut mikään vitsi. Jos tuosta on kyse… päätän kertoa hänelle totuuden. ”Leon välitti sinusta paljon.” Kanonin kasvot jännittyvät. ”En tiedä, yritätkö lohduttaa minua vai mitä lie, mutta älä sepitä paskaa. Pyydän.”

”Ei, en valehtele, jotta olosi parantuisi. Tuo on totuus. En kertonut sinulle tätä, mutta sinä olet ehdottomasti, vailla epäilystäkään, Leonin Vanki.” ”…Vanki?”

”Kullakin meistä oli epätoivon sieppaama rakas. Kutsumme noita ihmisiä ’Vangeiksi.’ Rakkaitamme aiottiin käyttää motiiveina, jotta meidät olisi saatu murhaamaan toisemme.” ”Joten sanot, että koska jouduin siepatuksi, minun täytyi olla isoveli Leonin… rakas?”

”Juu, ei epäilystäkään. Muut Vangit kidnapattiin puolitoista vuotta sitten, aivan kuten sinut.” Kanon kallistaa päätään. ”No tuo voi olla totta, mutta entä sitten? Se ei liity mitenkään rakkauteeni.”

”Ei, et tajua. Vankeja ei vain valittu sattumanvaraisesti rakkaidemme joukosta… Kukin heistä on joku, josta oikeasti, syvästi, todella välitämme. Kuten esimerkiksi minä, se ei ole oidipuskompleksi, mutta… Äitini on Vanki.” ”…”

Kanon vetäisee yhtäkkiä henkeä. Huomaan hänen miettivän syvästi. Hänen silmänsä rävähtävät auki kasvot huolissaan.

”Tarkoittaako…?” ”Jep. Tuo tarkoittaa, että Leon oikeasti välitti sinusta. Syvästi.” ”…Mutta…” ”Tuo on totuus, ei sitä ole järkeä epäillä. Niin paljon kuin minä rakastan Äitiä, tiedän sinun täytyvän rakastaa Leonia.” ”…”

Hänen silmänsä ovat täynnä odotusta ja huolta aivan kuin hän ripittäytyisi minulle tai jotain. Kanon kysyy minulta hieman vapisten… ”…Kuinka paljon pidät äidistäsi?” ”Äitini kasvatti minut ihan itse. Rakastan häntä enemmän kuin mitään maailmassa.”

”Ugh…” Kanon kurtistaa kasvonsa. Huomaan hänen hengitystahtinsa romahtaneen täysin. Kyyneleet alkavat vieriä alas hänen kasvojaan. ”Ugh, ugh…” Hän yrittää pidätellä sitä, mutta… Kanon purskahtaa yhtäkkiä nyyhkyttämään lujaa. Hänen murtunut äänensä kaikuu tunnelissa.

Hän itki riittävästi kyyneliä eliniän edestä. Hänen silmänsä ovat turvonneet ja punaiset, kurkku kuivana. Hän avasi suunsa puhuakseen. ”Minä palaan Towa Cityyn.” ”Mutta tunneli on poissa…” ”Ei, tällä junaradalla on muutama risteys. Jos teemme tämän oikein, pääsemme takaisin kaupunkiin täältä.”

Heh… onko näin…? ”Ja mitä meinaat tehdä, kun pääset takaisin sinne?” ”Etsin Future Foundationin.” ”…Tarkoittaako tuo…?” ”Ehkä tapan heidät. Ehkä en. En tiedä varmasti. Tiedän, etten enää halua tappaa sinua, mutta… päätän loput, kun tapaamme.”

”…” ”…Ehkä he ovat hyviksiä. Ihan kuten sinä.” En voisi mitenkään pysäyttää häntä. Mitä tahansa tapahtuu, tapahtuu. Ehkä. Toverini eivät lusmuilleet kuten minä. He luultavasti pärjäisivät tälle tytölle, jos se siihen johtaisi.

Minä puolestani häivyn täältä. Otan yhteyttä Future Foundationiin, kerron heille hänestä. Mukavalla tavalla. Ja vaikka osa minusta haluaakin mennä takaisin Kanonin kanssa… Minun, Future Foundationin jäsenen, ei mitenkään pitäisi olla jonkun kanssa, joka haluaa tappaa meidät. En voi kuvitella, mitä työkaverini sanoisivat, jos he saisivat tietää.

Enkä oikeastaan kykene näkemään mitään muutakaan keinoa. Jos tässä pitäisi sanoa jotain okkultistista, minun täytyisi sanoa, että Kanonin ja minun lähteminen erilleen on kohtaloa. Näin joka tapauksessa vakuutan itselleni. ”Tahdotko mennä yhdessä osan matkasta?” ”Nääh, olen vanhus. Minulla kestää tovi parantaa hiparini.”

”Selvä pyy. Olen pahoillani… monesta asiasta. Ja myöskin, kiitti.” ”Juu. Olehan hei kuule varovainen siellä.” Istuudun kivimurskalle ja vilkutan. No, olen varma, että Kanonilla tulee olemaan kaikki hyvin. Huilaan ja huokaisen helpotuksesta. Mutta sitten yhtäkkiä tajuan.

Asiat eivät ole lainkaan hyvin!

Pinkaisen Kanonin perään kuin lentäisin. Kanon kääntyy ympäri yllättyneenä ilme kirkkaana. ”Etkös sanonut, ettet aikonut tulla mukaani?” ”Kahdeksan miljoonaa!” ”…Mitä?” ”Minulla on yhä kahdeksan miljoonaa velkoja!” En voi mitenkään maksaa velkoja takaisin saamatta rahaa Kanonin perheeltä!

Piut paut minä työkaverieni ajatuksista, raha on rutkasti tärkeämpää! Kanon kallistaa päätään virnistäen. ”Haljua.”

Nääh, minä se halju olen.

LOPPU!

***ULTRA DESPAIR HAGAKUREN LOPPU***

Ja millainen loppu se olikaan! …En taida toistaa aloitustani parin vuoden takaa, mutta nytpä siis tämäkin tarina ja sen suomennos on ohi. Hauskaa oli lukiessa ja kenties vielä hauskempaa kääntäessä, mutta mitä tästä spinoffin spinoffista jäikään lopulta käteen?

Jos oletuksena on, että tällä tarinalla on hyvin vähän tekemistä suurten kuvioiden kanssa, kun tässä kuitenkin seurattiin enimmäkseen huumorihahmon ja sivuhahmon selviytymistä Towa Cityssä pääpelin toisintona, UDH suoriutui haasteesta varsin hyvin. Jo pelkkä Hiron läsnäolo auttoi paljon viihtymisen kannalta, sillä onhan hän sentään Trigger Happy Havocin suosikkihahmojani juurikin sen vuoksi, ettei hänestä ole juurikaan hyötyä ja tyyppi on muutenkin vähän semmoinen lusmu torvelo. Kutkuttikin saada tietää, mitä sympaattinen heppu touhuaa FF:n riveissä, joten ikioma sivuseikkailu oli miehelle omiaan. 

Jos joku Hope’s Peakin kuusikosta ansaitsee oman pikku kertomuksensa niin nimenomaan Hiro, koska Makoto on jo ollut päähenkilönä, Kyokoon keskitytään Danganronpa: Kirigiri -light novelissa samaten kuin Togamiin Danganronpa: Togamissa (ja Togamia kyllä nähtiin Another Episoden puolella myös!), Toko on se toinen Another Episoden päähenkilö ja Yuta toimi tavallaan Aoin sijaisena. Toki uimarilyylillekin tavallaan kelpaisi oma tarinansa, mutta kantaisiko se lopulta yhtä pitkälle kuin Hiron kohdalla? En panisi pahakseni proosaa Aoista pyyhkimässä itseään kuivaksi parvekkeella, mutta eiköhän tuosta ole ihan riittävästi fanficia netissä.

Olin alkupuolella hieman epäileväinen Kanonin suhteen. Toki kovapintaiset (mutta rennot) amatsonineidit ovat ihastuttavia ja hän toimi mainiona vastapainona Hirolle haljuiluineen ja muutenkin veikeine reploineen, mutta en oikein osannut suhtautua kunnolla niihin takaumavaiheisiin, joissa Kanonin rakkausasioihin pureuduttiin kunnolla. Varsinkin alussa olin että juuh elikkäs. Trigger Happy Havocissa tarkoituksella torsoksi jäänyttä (isoveli) Leonia sentään syvennettiin mukavasti, asiallinen heppu. 

Mutta mitä pidemmälle tarinassa mentiin, sitä enemmän tajusin, että Kanonin Leon-pakkomielle alkoi olla niin ronpamaisen nyrjähtäneen psykoottista, että se alkoi toimia. Touhussa oli muutakin tolkkua kuin siirappi siirapin vuoksi. Varsinkin kun ottaa huomioon loppupuolenkin kuristelut ja että kaikki nuo aiempien lukujen romanssit käytiin läpi metrotunnelissa luultavasti kuristushetkellä, lähestytään jo irvokkaaksi kääntyvää narratiivia.

Kanon oli tavallaan yhtä epätasapainoinen ja rikkinäinen aisapari Hirolle kuin Toko Komarulle, mutta oikeastaan päähenkilöasetelma paiskattiin UDH:ssa päälaelleen. Hirohan on pitänyt itseään (hyvinkin metaisesti) pelkkänä sivuhahmona; henkilönä, jonka selviytymistä murhaleikistä monet katkeroituneet ovat ihmetelleet netissä, koska näköjään kaikkien hahmojen tulee olla oleellisia ja läppähahmojen tulee kuolla. Kun tarinaan tuotiin mukaan toimintatyttö, joka oikeasti tekee kaiken raskaan työn ja heiluttelee hakkerointipyssyä kuin olisi erään spinoffin pääosissa (kuten Spike Chunsoftilla suunniteltiinkin), Hiro jäi tavallaan pelkäksi sivustakatsojaksi ja mukana roikkujaksi, vieläpä vanhukseksi. Mitä virkaa hänellä siis olisi minkään kannalta, kun äijällä on pohjimmiltaan vain velat mielessä? Mitä väliä, henkilö siinä missä muutkin! Saatiin hänestä kuitenkin lopulta sankarikin (koska Hiro ehheh) leivottua, mutta en usko hänen ja Kanonin välille kehkeytyvän mitään väkinäistä romanssia. Olisin muutenkin yllättynyt, jos Kanonia vielä nähdään, mutta Hiron paluu kaiken päättävässä kolmososassa on jo varmaa.

Danganronpa 3:n Hiro!

Show’n kuitenkin varastivat Toivon Soturit, tai oikeammin Soturi, koska Masaru oli lähes yhtä turha uhokersa kuin Another Episodessa. Kotoko oli erittäin mainio valinta kiusantekijäksi, sillä taitaa hän muutenkin olla lempparihahmoni pahiskvintetistä tyhmine juttuineen ja niitähän riitti tässäkin kertomuksessa. Ja kannettavaa motivointia, oih! Soturien robotemmellys toi muutenkin lisää uskottavuutta demonijahtiin, sillä ei pidä olettaa, että se pyörisi pelkästään Komarun ja Tokon ympärillä. Olihan Kanon sentään jahdattava Vanki siinä missä muutkin tappolistoilla.

Hiukan tosin jaksoin huvittua tietyistä yksityiskohdista, jotka kulkivat rinnakkain Another Episoden tarinan kanssa. Sillan sortuessa saatoin kuvitella epätoivotyttöjen juoksevan sitä pitkin, kun taas saman alueen toisella puolella Hiro ja Kanon olivat robottiliemessä. Vastaavasti voisi olettaa Hiron ja Kanonin kolunneen samaa metroverkostoa kuin tytötkin, koska Kanonin psykoottinen muistikirja varmaan putosi sopivasti sinne. Lisäksi tunneli saattoi pelin kakkosluvussa olla tukossa, koska sama tunnelinpätkä romahti UDH:ssa. Olihan se laituriosuuskin pelistä tuttu, tosin pleikkarimainokset sun muut hämmentävyydet oli töhritty Soturien logoilla. Masaru oli yhä elossa, joten hän siirtyi pelin ykkösluvun bossiksi, kun ei päässyt jahtaamaan Hiroa ja Kanonia enempää. Toisin sanoen koko UDH tapahtuisi Another Episoden ykkösluvun aikana, jos ja kun se on ka(a)nonia. Ja miksipä se ei olisi? Eihän tarinassa kuitenkaan mitään ristiriitaisuuksia vaikuttanut olevan.

Oli palkinto itsessään pelin läpäistyäni päästä lukemaan tällaista, vaikkei tämä nyt mitään suurta maailmankirjallisuutta ollutkaan, ja vielä palkitsevampaa kääntää sitä, koska en ole aikoihin kääntänyt mitään ja vanha liekki syttyi jälleen. Mittaa ei ollut liikaa eikä liioin haastettakaan. Palasin katsomaan, mitä olin kirjoitellut IFin jälkipyykissä, ja silloin olin pohtinut eräitä epäjohdonmukaisuuksia/-selvyyksiä tarinassa ja lisäksi joitakin läppäjuttuja, joita oli mahdoton kääntää järkevästi. Noilta osin tämä tarina oli huomattavasti yksinkertaisempi kontinkielestäkin huolimatta, vaikka pesisterminologiaa pitikin tutkia. Itse olen lopputulokseen ihan tyytyväinen ottaen huomioon, että huikaisevan upeat, ei yhtään sarkasmilla väritetyt käännöstaitoni ovat käytön puutteessa päässeet ehkä ruostumaan.

…Mutta Ultra Despair Hagakuressa Hiro ei sanonut kertaakaan ”For serious!”, joten 0/5 ja puhdasta kurapaskaa hyi yäk.

Another Episode -blogivaiheen epilogi vetää vielä viimeisiä höyryjään ennen täysin uutta sivua suuressa tarinassa, sillä ensi kerralla käyn läpi Ultra Despair Girlsin hahmot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti