lauantai 1. elokuuta 2015

111 - Spekulointia, osa 11

Reaktioita ja spekulointia: sammunut suku, maailma vailla johtajaa & ensimmäinen murhaaja

Jabberwock Islandin ensimmäistä murhaa jonkin aikaa sulateltuani päällimmäisenä mielessä kaikuu, että olisihan tämä pitänyt arvata. Byakuya Togami ei olekaan kuolematon, melkoista. Ja kuoli ensimmäisenä. Viime tarinassa joku satunnainen Sayaka kuukahti pikavauhtia, mutta nyt menehtyi häiskä, joka on ollut menossa mukana erittäin pitkään, mahdollisesti myös Danganronpa Another Episodessa. Mitä tahansa voi tapahtua.

Ilman Trigger Happy Havocin painotaakkaa Togami olisi ollut vain ärsyttävän päsmäröivä pullukka, joka kerjää verta nenästään. Verta hän sai. Trigger Happy Havocin painotaakalla olin toivonut useasti Togamin kuolevan, mutta hahmon muutos jatko-osassa oli oikeanlainen. Päädyin pitämään Togamista jo ykkösen loppupuolella, mutta vasta jatko-osassa ymmärsin hänen olevan ehdottoman oikealla asialla. Siksipä kuolema olikin suuri menetys eikä vain Togamin koon puolesta.

Mihin tässä vielä päädytään, kun ketään ei ole johtamassa? Ja mitä Toko tekee saadessaan tietää Isäntänsä kuolemasta? Ehkä murhaaja laskikin johtamattoman saaren varaan tai halusi hiljentää äänessä olevan pyrkyrin. Usein vainajat voi ainakin jokseenkin ennustaa sen perusteella, kuinka esillä itse kukin on luvussa. Vaikka hahmoja onkin toistaiseksi järkyttävän paljon hengissä, Togamin ruutuajan kyllä väkisinkin huomasi Nagiton lisäksi. Muu kasti jää toistaiseksi persooniensa kaltaiseksi, mikä ei ole niinkään huono juttu, sillä ainakin muistan helposti, kuka kukin on, eikä tympeän harmaita väliinputoajia juuri ole.

Kenellä siis olisi kaunaa Togamia kohtaan ja miten tähän päädyttiin? Oletan Togamin järjestäneen juhlat, jotta kaikki saadaan samaan tilaan, jossa kaikki ovat perillä toistensa liikkeistä ja riisutaan aseista. Ehkä hän laskeskeli Hope’s Peakin perusteella murhatahdin, kun heille pamautettiin eilen kunnon murhamotiivi. En kuitenkaan väitä Togamin olleen täysin puhtain paperein liikekannalla. Hän kyllä piti huolta, ettei muilla ole aseita, mutta kuka tarkisti hänet? Se toinen duralumiiniloota voi sisältää ihan mitä tahansa ja kun murhapaikan kuvaa vilkaisee, pimeänäkökakkulat osuvat silmiin väkisinkin. Ensin luulin niitä karhunraudoiksi. Togami olisi ruumiintarkastuksissa yhyttänyt muiden Splinter Cell -apuvälineet. Aavistiko Togami sähkökatkon vai aiheuttiko hän sen itse?

Murhatyökalu näyttäisi olevan se perinteinen eli veitsi, mutta sekään ei ole täysin yksiselitteinen. Melkein arvelisin sitä Togamin hätävaraksi, jos jokin menisi pieleen ja joku uhkaisi häntä. Uskoisin Togamin sukeltaneen pöydän alle sähkökatkon aikana ja hänet teilattiin sinne. Muu meneekin arvailuksi enkä käsittele kaikkia ajatuksiani, koska kirjoitushetkellä tiedän jo huomattavasti enemmän... mutta en todellakaan kaikkea, sillä tässä on yllättävän paljon muuttujia ensimmäiseksi murhaksi.

Suurin osa oppilaista törmäili sähkökatkon aikana toisiinsa ruokasalissa. Murhaaja voisi teoriassa olla kuka tahansa. Kaikki eivät kuitenkaan olleet aluksi paikalla. Arvelisin Teruterun olleen keittiössä ja hapuilleen pimeydessä ruokasaliin. Kazuichi pyrki kohti toimistoa. Peko oli kadonnut sieltä eikä neidistä ole vieläkään mitään tietoa. Pekossa olisi potentiaalia murhaajaksi, sillä hänen miekkansa yltäisi sulakkeeseen (josta tulikin mieleen uusi kysymys: kuka pani valot takaisin päälle?), mutta ei hän Chiakin mukaan poistunut rakennuksesta. Mihin sitten, vessaanko? Ja onko se yhä lukossa? Onko siellä salakäytävä? Onko siellä seitsemästoista oppilas? Nekomaru tuskin olisi mouhonnut jännäkakastaan vain sen takia, että Spike Chunsoft tykkää kakkajutuista. Chiaki tuskin teki mitään pahaa kenellekään. Hän oli ulkona vartiossa Monomin kanssa ja pupu tuskin päästäisi häntä mihinkään. Pekon lisäksi suuri kysymysmerkki on tietenkin Fuyuhiko, jota ei biletys kiinnosta. Oliko hän omissa oloissaan vai livahtiko hän Chiakin ja Monomin ohi murhaamaan?

Minulla ei ole ykkösepäiltyä. Viimeksi ensimmäisen murhan syyllinen oli ilmiselvä, nyt ei niinkään selvä. Tarvitsen lisää johtolankoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti