sunnuntai 9. elokuuta 2015

117 - Ensimmäinen oikeudenkäynti, osa 3

Lopullinen valinta Byakuya Togamin murhaajasta on tehty. Syyllisestä ei ole epäilystäkään. Se on tallennustenikin uhalla…

[​IMG]

[​IMG]

Huijausta! Vilunkia! Koijausta! Todellisuudessa en päässyt edes valitsemaan eikä Monokumalla ollut massia jemmassa. En silti yhtään epäile, etteikö karhunpentele hävittäisi tallennuksiani koska tahansa. Oli minulla pätevä ehdokas, mutta enhän minä nyt tietenkään sitä paljasta ennen kuin on aika tehdä se ihan lopullinen valinta.

[​IMG]

Väliaika on päättynyt, mutta Monomilla on vielä tarjota rohkaisevia sanoja karkkipurkkatodellisuudessa ennen paluuta oikeussaliin. Pupu luottaa meihin kaikkiin ja on harmittavan naiivi, kun ei usko meistä olevan murhaajiksi.

[​IMG]
Oh, no time to rest, just do your best, oh, what you hear is not a test, we’re only here to make you, we’re only here to make you, we’re only here to make you, we’re only here to make you go!

Nagito palaa heti polttavaan aiheeseen eli murha-aseeseen, joka ainakin poltteli kovasti Togamin sisuksia, vaikka se ei Nagiton sinne työntämä veitsi ollutkaan. Teruterun ja Gundhamin mielestä Nagito ei ole vielä selvillä vesillä. Miten hän voisi todistaa tulleensa työnnetyksi pöydän alta? Kenties hänellä oli toinen murha-ase!

[​IMG]
Gundham tietää, ettei Nagito pidä hamstereista.

Mikan uskaltautuu puuttumaan keskusteluun, sillä Nagito näyttää liian puhtaalta murhaajaksi. Vähintäänkin umpihulluuteen syyllistynyt ex-protagonisti luulee huomiota kehuksi, mutta nyt ei ole kyse ulkonäöstä, vaikka onhan Nagito ulkoisesti melko salskean cool animehahmoksi. Hajime tulkitsee Mikanin tarkoittavan Nagiton verettömyyttä. Hurmettahan roiskui yltäkylläisesti ympäri pöytäliinan liepeitä.

[​IMG]
Ei edes hilsettä pehkossa.

[​IMG]
Jäi halailut lapsena väliin ja tuollainen hänestä tuli.

[​IMG]
Kaikki vaihtoehdot pätevät!

Jos Nagito siis olisi käynyt vähän tuikkaamassa Togamia, miksi häneen ei tarttunut sotkua? Akane ehdottaa Nagiton suojanneen itseään jollakin ja Nagitostakin tämä kuulostaa tutulta. Niin pitäisi Hajimestakin, sillä hänhän sen kunnolla näki. Kyse on siitä varastohuoneen pyykkikoriin dumpatusta verisestä pöytäliinasta, kuten alusta asti uumoilinkin. Fuyuhikon mielestä Nagito käytti sitä ihan varmasti, mutta Gundham ja Nekomaru löytävät väitteestä aukkoja. Nagiton olisi pitänyt piilottaa massiivinen liina varastoon kenenkään huomaamatta. Nagito väittää tuon olevan mahdotonta kenelle tahansa, kun yhtälöön lisätään pöydän alle kömpiminen ja veitsen nappaaminen tuollaiseen kolttuun sonnustautuneena.

[​IMG]
Jos tämä olisi katanadraama, koko saari lainehtisi verestä.

[​IMG]
”That’s right, Jay!”

[​IMG]
Ainakin menee heti kätevästi pesuun.

[​IMG]
Periaatteessa kyllä, jos ajatellaan pöydällä olleen liinan estäneen verta suihkuamasta Nagiton niskaan.

[​IMG]
Mahdottomuudet tulevat kuvioihin vasta myöhemmissä murhissa.

Chiaki ehdottaa, ettei puukotus tapahtunut välttämättä pöydän alla, vaikka muista murha tapahtui takuuvarmasti pöydän alla. Ibukille tämä menee aivan liian vaikeaksi, kun nyt ollaan pöydän alla muttei pöydän alla. Nagito huomaa Hajimen vaipuneen ajatuksiinsa, syvälle astraalialitajuntaansa, kun Chiakin arvoituksellinen ehdotus kaikuu kaukaisuudessa.

[​IMG]
Murha-ase oli kauko-ohjattu.

Yliyksinkertainen hirsipuugambiitti on muuttunut läpikotaisin jatko-osassa kertaheitolla mutkikkaammaksi, vaikka perusperiaate on edelleen sama eikä tämä lopulta kovin rakettitiedettä ole. Oikeat kirjaimet ovat yhä hakusessa, mutta nyt ne tulee poimia hiukan eri tavalla. Hajimen mielen tähtikentällä lipuu kirjaimia, mutta nyt ne eivät suuntaa kohti ruutua vaan sahaavat oikealta vasemmalle tai päinvastoin ja törmäilevät mahdollisesti toisiinsa. Jos kaksi samaa kirjainta törmää, se on hyvä juttu. Jos kaksi eri kirjainta törmää, se on huono juttu.

[​IMG]
3) PC LOAD LETTER

Kun samat kirjaimet yhdistyvät, ne jäävät avaruuteen yhtenäiseksi kirjainklöntiksi, jonka voi poimia hirsipuukenttään, mutta oikea vastaus tulee koota kirjainjärjestyksessä. Kirjainpallojen lipumislinjaa voi siirtää kursorilla tai sormella, jos ja kun väärät kirjaimet uhkaavat kolaroida. Järkevämpää on yrittää yhdistellä turhia kirjaimia toisiinsa, jotta ruutu ei tukkiudu informaatiosta intergalaktiseksi liikenneruuhkaksi. Valmiit kirjainklöntit voi sitten tuhota pois häiritsemästä piste-ennätyksen toivossa (ne tuhoutuvat itsestäänkin, mutta tästä saa tällin), mutta päämääränä on silti rakentaa oikea vastaus kirjainklöntti kerrallaan.

[​IMG]
Jos ansaitsisin euron jokaisesta X-näppäimen painalluksesta elämäni aikana, olisin maailman rikkain olento.

Aluksi olin ihan hukassa ja pelasin vielä pisteytyksen kannalta täysin väärin, kun en yhdistänyt ja tuhonnut turhia kirjaimia vaan siirtelin niitä pois tieltä, mutta tästähän paljastuikin näppärä pikku puzzlepeli, jossa on hankalampi olla täydellinen, sillä loppupuolella tulee väkisinkin vahinkoa. Koskaan ei voi tietää, mistä kohdasta uudet kirjaimet tulevat ja jos joku kirjain jo uhkaa törmätä uuteen kirjaimeen, on jo silloin liian myöhäistä. Joskus oikeita kirjaimia joutuu myös odottelemaan, joten mikään nopeatempoinen räpellys tämä uudistettu hirsipuugambiitti ei ole.

[​IMG]
Hang in there, Hajime.

[​IMG]
USSR’S TOP MODEL?

[​IMG]
UNDER TAR RERUN?

[​IMG]
UNDER THE RADAR?

[​IMG]
UNDER THE FLOOD?

[​IMG]
Lattian alle sietäisinkin tällä performanssilla.

Hajime kertoo kaikille tappajan iskeneen pöydän alta, tarkemmin sanottuna lattialankkujen alta. Matto kun ei yltänyt murhapöydän luokse. Joku saattaisi jopa tietää, miten rakennuksen alle pääsee. Murhaajan lisäksi siis.

[​IMG]
Jättiläisskorpionien pesä rakennuksen alla.

[​IMG]
Jostain ja jotenkin.

Tai ainakaan en halua aina yhdistää oikean henkilön valintaa murhaajavalinnaksi, sillä Gundhamhan oli mouhonnut kovasti kadonneesta korviksestaan. Gundham vaatii Hajimea kutsumaan korvakorua sen oikealla nimellä ennen kuin asiasta jatketaan. Hamsteriylilordi näyttäisi saaneen helynsä kulissien takana takaisin. Korvastahan se tosiaankin keltaisena möykkynä roikkuu, en edes aiemmin kiinnittänyt siihen huomiota.

[​IMG]
YOU FIEND.

[​IMG]
Toivottavasti Hajimella on artikulaatio kohdallaan tai hän saa jyrsijästä.

[​IMG]
Tähän pystyvät vain Pandemoniumin Tulet.

[​IMG]
Näyttää kulkuselta.

[​IMG]
Cham-P pudotti kuitenkin kyöhnätessään korvalehdellä.

Gundham höpöttää hämäristä asioista, jotka saavat Hiyokon kokemaan valtaisaa myötähäpeää, mutta kertoo toki Nekomarun käskystä tarkemmin suuresta seikkailustaan lattialankkujen alle. Uskollinen tuhon deva Jum-P johdatti hänet varastohuoneeseen laatikkopinojen tuolle puolen ja Gundham jatkoi sytkärin Rocketpunchista noudettuaan toiviomatkaansa salaluukusta pimeyteen, josta riisti itselleen kadonneen aarteensa. Maailma ei ole valmis yhdistyneeseen Gundhamiin ja helvetinkoirakoruun. Hiyoko ei ainakaan ole.

[​IMG]
No erilainen olet.

[​IMG]
Kaikki tuhoutuu vähemmästäkin.

[​IMG]
Liian hienostunutta huumoria Hiyokolle.

[​IMG]
Gundham liittää of Doomin kaikkiin tiloihin.

[​IMG]
Power-kinkkukurlaus ansaitsee erityismaininnan.

[​IMG]
Gundham kasvattaisi sinustakin naisen.

Sangen salainen salakäytävä on siis varastohuoneessa. Chiaki huomauttaa, ettei ruokasalista olisi sinne pitkä matka. Nekomaru ymmärtää veren tahriman pöytäliinan jemman. Teruterulle tulee pientä kiistaa Ibukin kanssa lattialankkujen alla hiippailusta, sillä tämähän kaventaisi heti vaihtoehtoja oppilaisiin, jotka eivät olleet ruokasalissa. Chiaki vahvistaa Monomin avulla olleensa vartiossa rakennuksen sisäänkäynnillä. Peko väittää olleensa vessassa ja Teruteru rampanneensa keittiön ja ruokasalin väliä tarjoilunsa vuoksi.

[​IMG]
Avaruus on tyhjä paikka.

[​IMG]
Itsehän ajattelin tällaisia ääniefektejä.

[​IMG]
Tylsempi odottelujuhla.

[​IMG]
Chiaki ja Monomi ovat bestiksiä.

[​IMG]
Paperi loppunut.

[​IMG]
You did a dishservice to us all.

[​IMG]
Kyllähän Gundham epäilyttävältä näyttää.

Mahiru iskee hampaansa Fuyuhikoon, joka uhkaa listiä naljailevan nartun. Tämä ei jää tähän, sillä debatissa kääpiöretaleen osallisuudesta kaikkeen jatketaan. Edellisen debatin luonnollisena jatkumona häiriöviestit ovat nyt vapaata riistaa, jos mokomat kehtaavat tulla heikkojen kohtien tielle. Yritän toki tuhota ne kaikki, sillä tässä kakkososassakin on pari häiriöviestien hävittämiseen liittyvää trophya. Kertomusluoteja on hillittömästi, mutta ei tarvitse kummoista Mensa-jäsenyyttä yhdistää Chiakia Fuyuhikon alibiksi.

[​IMG]
Panet muut tappamaan puolestasi.

[​IMG]
Fuyuhiko on joko wiseguy tai tough guy.

[​IMG]
Tepsii joka kerta eikä edes käy kovin vanhaksi.

[​IMG]
Viimeinkin!

[​IMG]
Tutoriaalistudiossa ammuskellaan.

[​IMG]
Tilinteon hetki on koittanut.

[​IMG]
Ei tarvitse edes näytellä.

[​IMG]
Mahirusta on moneksi. 

Valokuvaajan mielestä mafioson pyöriminen vanhan rakennuksen edustalla on silti epäilyttävää. Fuyuhiko ärähtää ulkopuolen salareittiä epäilevän Teruterun vaiti. Gundham ja Chiakihan jo vahvistivat, ettei pihalta pääse rakennuksen alle.

[​IMG]
Wallhackasi sinne.

[​IMG]
Oli rekrytoimassa väkeä klaaniinsa.

[​IMG]
Ihan kaiken voi selittää salareiteillä, jopa salareitit.

[​IMG]
Ja hamsterit.

Kun Fuyuhiko on pois laskuista, valaoppilaat arvelevat jonkun livahtaneen juhlista lankkujen alle mitä todennäköisimmin pimeän turvin. Joku olisi voinut karata ruokasalista varastoon pimeässä eikä kukaan olisi huomannut. Toisaalta pimeys ei kestänyt loputtomasti ja Teruterusta sokkosuunnistus olisi muutenkin haastavaa. Kazuichi muistelee läheisemmän toimiston yhyttämisenkin olleen hooceempi temppu. Hajime ei jätä tätä tähän. Valot saattoivat olla pimennossa, mutta totuus ei ole pimennossa. Nagitoa jo kutkuttaa, mitä tässä tulee käymään.

[​IMG]
Benedict Bandersnatch.

Koska olin sivuuttanut täysin erään pikkuseikan, debatin ratkaisu ei ollut ihan ilmiselvä, mutta luoti oli kuitenkin pääteltävissä eikä muitakaan järkeviä vaihtoehtoja liiemmin ollut, vaikka erikoisia ehdotuksia pimeässä tarpomiseen kuultiinkin. Akanen puolihuolimaton valoheitto oli kuitenkin helppo argumentatiivinen kyynärsauva, johon naisen hämmästykseksi tukeutua.

[​IMG]
Aina välillä tulee mietittyä, miten mitaltaan erilaiset luodit mahtuvat samaan lippaaseen.

[​IMG]
Seuraavana yönä kaikilla on varmuuden vuoksi.

[​IMG]
Tässä harvinaislaatuisessa mokakuvassa (koska en tee virheitä musiikissa tai elämässä) oikea vastaus kimpoaa heikosta kohdasta ilmeisesti tarpeeksi lähellä olevan häiriöviestin vuoksi.

[​IMG]
Suostun putoamaan telineiltä.

[​IMG]
Kyllä sinusta vielä mestarietsivä koulitaan pidemmän kaavan kautta.

Nimittäin keittiön tarvikeluettelossa on eräs valoa tuottava kapistus, joka ei tuntunut ajat sitten merkitykselliseltä. Ehkä takerruin liikaa kymmeniin haarukoihin ja puuttuvan paistinvartaan ratkaisemattomaan arvoitukseen, sillä kuten takaumassa nähdään, Hajime mainitsee lopuksi grillipellit ja… retkikeittimen. Retkikeitinhän ei tarvitse sähköä ja sen luonteeseen vähän kuin kuuluu, että sitä liikutellaan paikasta toiseen!

[​IMG]
Kaiken ratkaisu on joskus näin pienestä kiinni!

Nagito ei edes ottanut tuota huomioon – tai niin hän väittää – mutta uuden päähenkilön logiikka ei ole aivan aukotonta. Teruteru meille aukot näyttää, mutta jätän hänet omaan arvoonsa.

[​IMG]
TP for my bunghole.

Nagitolla tuntuisi olevan Hajimelle muutenkin as-

[​IMG]

[​IMG] 

Hajime ei aio tuolle pellelle hävitä. Välienselvittelyn satunnainen diagonaalinen dialogi pakotti swaippailemaan ruutua sormella ja ihan hyvinhän se meni, vaikka haastenuppia hiukan kiristettiinkin. Oikea heikko kohtakin tuli hämäyksenä vasta toisena heikkona kohtana kakkoskierroksella. Nagito nojautuu Kazuichin kommenttiin pimeästä käytävästä ja väittää taistelun tiimellyksessä, että mekaanikko olisi varmasti huomannut keittiön suunnalta kajastavan valon, mutta läimäytän palo-ovet päin Nagiton pläsiä.

[​IMG]
”Ouppen dohr.”

[​IMG]
Hajimella on kirkkaampi taskulamppu rinnassa.

[​IMG]
Oikealla tavumäärällä tämä kävisi haikurunosta.

[​IMG]
Mason – Perfect (Exceeder)

[​IMG]
Ei tämä…

[​IMG]
…vaan tämä!

Joku sulki palo-ovet ja eristi pätkän käytävää, keittiön ja varastohuoneen muusta rakennuksesta. Vaikka retkikeittimestä olisikin saattanut siintää rahtunen valoa vaikkapa palo-ovien alta, käytävä tekee mutkan varaston suunnalla eikä sieltä asti taatusti näkyisi kajastusta edes toiseen suuntaan pyrkivälle Kazuichille. Nagito on ylpeä taidoistani ja ärsyttää tasaisesti muitakin. Monokuma joutuu älähtämään, ettei suvaitse tappelua. Joku vielä pahoittaisi mielensä. Hän hoputtaa meitä tekemään tärkeitä päätöksiä.

[​IMG]
Jos rakennuksessa kummittelisi, noita seiniä tulisi kaikkialle.

[​IMG]
Talonmieskin huomaisi.

[​IMG]
Kaipaa vain huomiota.

[​IMG]
Nitojalla mielellään.

[​IMG]
Danganronpa-reality on sallittu kaikille iästä riippumatta.

Joku meistä on mustunut. Nagito ei niinkään perusta, jos muut tuomitsevat hänet syylliseksi Togamin kuolemaan. Hajime tekee aloitteen. On vain yksi ehdottoman looginen ja täydellisen pätevä vaihtoehto.

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

.
..

….
…..
…...
…....
….....
….......
….........
….............
…..................

[​IMG]
Tarjoilija, sopassani on murhaaja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti