lauantai 1. elokuuta 2015

113 - Luku 1, Deadly Life, osa 2

[​IMG]
Taasko joku murhattiin?

Vanhan rakennuksen etupihalla odottaa oikea onnenpäivä, kun suosikkihahmoni ovat päässeet samaan kuvaan. Gundham pitää Hajimen kysymystä naurettavana ja raivoaa, kun hänen hourailuaan pidettiin mahdottomana. Chiaki selventää heidän etsivän mahdollista reittiä rakennuksen alle, sillä kuten kuvasta näkyy ja kuten en aiemmin kiinnittänyt huomiota, koko rakennus lepää vinoneliöaidattujen puupalkkien varassa. En tiedä, onko Gundham vielä keksinyt lähettää hamsterikvartettiaan pyhään noutotehtävään, sillä ne mahtuisivat ristikosta. Samalla ne voisivat kertoa isännälleen mahdollisista piiloreiteistä. Jos joku tuolla todellakin teki tuhmuuksia, hän ryömi vatsallaan, sillä tuolla ei sen enempää tilaa ole.

[​IMG]
Toivottavasti ei ole soidinmenoja Chiakin kanssa, sillä Chiaki on minun.

[​IMG]
Onpa söpö reppu.

Nyt on viimeistään selvää, että joku kävi rakennuksen alla tappamassa Togamin. Nagitokin keksii, ettei matto ulottunut murhapöydän alle. Chiaki kertoo, että aidat ympäröivät koko rakennuksen maapohjaa, joten ulkopuolelta talon alle ei ainakaan siirrytty. Nagito pitää sisäpuolen salareittejäkin mahdottomana, sillä ei hän mitään aukkoa löytänyt. Ellei sitten vessassa tai jossain tunkkaisen varaston laatikkovuoren takana sellaista ole.

[​IMG]
Ollaanpas sitä hitaita, mutta tämä onkin Hajimen ensimmäinen etsiväkeikka.

[​IMG]
”To the heart seeking freedom this building is a prison surrounded by firm fences.”

Nagito on tarpeeksi huojentunut, sillä jos ulkopuolelta ei pääse rakennuksen alle (paitsi ehkä kaivamalla), Fuyuhikon osallisuuden murhaan voi unohtaa. Tästä Chiaki muistaakin törmänneensä vartiossa pikkunilkkiin. Takaumassa Fuyuhiko tokaisee, ettei todellakaan tule typeriin juhliin toisin kuin Chiaki luulee. Hän oli vain kävelyllä. Sitten hän lähti omille teilleen silminnähden ärsyyntyneenä. Chiakista tuntuu, että ehkä Fuyuhiko haluaa kuulua porukkaan, kun ylipäätään käväisi rakennuksella. Kovis on sellainen yksinäinen susi. Joka tapauksessa Fuyuhikon voinee tältä erää unohtaa. Ihan varmasti pikkumiestä käsitellään oikeudenkäynnissä ja pikkumies rähisee takaisin, mutta uskon, ettei hän ainakaan vielä ole ryhtynyt murhaajaksi. Ainakaan tällä saarella.

[​IMG]
Hiyoko voi tappaa kaikki saaren myyrät, nuo murhaajapenteleet.

[​IMG]
En usko Chiakin estävän Monokuman spontaania kvanttisiirtymistä.

[​IMG]
Juot vain niissä liikaa.

[​IMG]
Mielellään joo.

[​IMG]
Pelasin kerran sellaista, jossa oli piikkitukka.

[​IMG]

Gundhamin maailma on yhden korviksen ympärillä, joten lampsin kohti mökkejä. Uima-altaan reunalla luuhaa Fuyuhiko, jolla ei ole kummoista alibia. Kuzuryu-syndikaatti on varmasti ylpeä. Fuyuhiko on tietenkin perillä Togamin kuolemasta, joka ei juuri harmita. Hän vietti suurimman osan päivästä ja illasta mökissään. Chiakin lavertelu ärsyttää Fuyuhikoa, mutta hän myöntää käyneensä kävelyllä eikä pidä yhtään Hajimen vihjailusta. Käynti vanhan rakennuksen luona oli jumalauta yhteensattuma! Sovitaan sitten niin. Vaikka Fuyuhikon mielellään hukuttaisi altaaseen, hän taitaa selviytyä tästä oikeudenkäynnistä hengissä. Onhan tyyppi hämmästyttävän epäilyttävä, mutta uskoisin tyypin liikkeiden olevan vain helppo täky joutua väärille jäljille. Kaikki ei ole todellakaan niin yksiselitteistä kuin Hope’s Peakin murhaleikin alussa.

[​IMG]
Fuyuhiko on ylpeä syytöksistä.

[​IMG]
Ei täällä nyt noin kylmä ole.

Mökkikeskittymän keskellä Nagito neuvoo katsastamaan karttaa, jos koordinaatit Togamin valtakammioon tuottavat ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Jätän hänet omaan arvoonsa ja siirryn oikean mökin eteen. Ovi on lukossa, joten Nagito summonoi Monokuma-eidolonin paikalle. Eksentrinen kauhuotso ei tartu heti Nagiton pyyntöön, sillä päivän hassuttelukiintiö tulee täyttää epämääräisellä haamukuvakloonihorinalla, mikä selittäisi Monokuman nopean siirtyilyn paikasta toiseen. Uskon tietenkin kaiken, jotta pääsen tutkimuksissa eteenpäin. Hajime vaikuttaa ykkösen Makotoa kärsimättömämmältä, mutta Monokuma läväyttää kyllä oven auki silkalla magialla. Nagito arvelee sähkön olleen asialla, mutta eihän Gungnir-peitsiä ja monopetoja loihtivasta hypernisäkkäästä aina tiedä.

[​IMG]
Sirkuksessa.

[​IMG]
Pääasia on, että Monokuma häviää aina.

[​IMG]
Ehdotettiin, voisiko Monokuma päästää meidät kotiin.

[​IMG]
Minäkin pidän avroista.

[​IMG]
Monokumakin toimii sähköllä. Tai ydinreaktorilla.

Togamin vaatimaton kesäasunto on samanlainen kuin silloin, kun kävin siellä kääntymässä ja nyhtämässä pehmokuman yläikkunasta. Ainoa eroavaisuus on pöydälle päätynyt kirje, joka on osoitettu Togamille. Lähettäjää ei ole. Hajime avaa Nagiton pyynnöstä kirjeen, jossa on kolme ytimekästä virkettä.

[​IMG]
Rakkauskirje Tokolta!

[​IMG]
Piste puuttuu.

Nagito tulkitsee viestin aluksi varoitukseksi, mutta siinä on kieltämättä uhkaava sävy. Kenties juuri tämän viestin vuoksi Togami järjesti juhlat, jotta saisi kaikki samaan tilaan valvomaan toisiaan ja riisuttua kaikki aseista. Togami piti huolta, ettei kukaan kuolisi, sillä niinhän hän oli julistanut… ja kuinkas sitten kävikään! Viestin hän piti Nagiton mukaan omana tietonaan, jotta kaikki eivät alkaisi epäillä toisiaan. Nagito ei laske pois pilailuviestin mahdollisuutta, vaikka Hajimesta alkaa kovasti tuntua, että viesti on peräisin Togamin reaktion ennakoineelta murhaajalta. Hän ei ole yhtä naiivi kuin aiemman tarinan sankari, joka haluaa uskoa kaikkiin.

[​IMG]
CCTV kaikkien otsaan.

[​IMG]
Makoto ei halua Hope’s Peakin toistuvan.

[​IMG]
Aprillia ja kuravettä päälle.

[​IMG]

Nagito ehdottaa Hajimen siirtyvän katsomaan, mitä Mahirulle kuuluu. Mikankin lienee edistynyt Togamin dissektoinnissa. Tästä eteenpäin saan jatkaa yksin, sillä Nagito tarvitsee omaa aikaa. Pitäähän entisen päättelyälykön prepata itseään oikeudenkäyntiin. Teen pikakierroksen hotellialueen ulkopuolella, sillä huomasin jo kartasta, että Hiyoko on siirtynyt Rocketpunchiin ja Akane biitsille. Kumpikaan paikka ei taida olla edellytys murhatutkimukselle puuttuvien huutomerkkien perusteella, mutta haluan kuulla, ovatko he mitään mieltä mistään.

Hiyoko ainakin lähti kauppaan ihan vain nallekarkkien ja muiden makeisten perässä, mutta ei hän täysin sydämetön ole. Herra kinkkukäden kohtalo ainakin herättää räävittömässä retaleessa vilpitöntä sympatiaa. Aistin keskisuurta väreilyä aika-avaruusjatkumossa, kun Nagito noteeraa pimeänäkölasihyllyn. Sinunhan piti pysyä hei omissa oloissasi! Hajime tiedustelee Hiyokolta lisää teknohärpäkkeistä ja vaikka topakalle neidille on vaikea puhua, minulle kerrotaan, että sekä kakkuloista että itsepuolustusvälineistä on vajetta. En oikein tiedä, kannattaisiko tämän häijyn pikkuakan sanaan luottaa, mutta tällaista vähän uumoilinkin. Lisäksi velkaannuin juuri Hiyokolle, ai kun kiva. Kuka tahansa olisi voinut käydä täällä ostoksilla, mutta toisin kuin Hajime olettaa, minulla on syytä uskoa Togamin käyneen täällä tappajan sijasta.

[​IMG]
Nyt Hiyoko ei voi enää käyttää niin usein tuota lempinimeä.

[​IMG]
Kunhan noista ei rakenneta gummi-alusta!

[​IMG]
Joo, pikkutyttö näyttää tietävän noista kaiken.

Ranta onkin turhempi paikka, sillä Akanesta ei ole mitään hyötyä. En viitsinyt edes palmulla käydä kokeilemassa onneani. Atleetti on rennolla tuulella ja keksii kyllä jotain, vaikka Hajime muistuttaa, että hän tarvitsee oivalluksiin johtolankoja. Ei se nyt niin mutkikasta Akanesta ole. Ainakaan Akane ei ole tiellä ja ehkä hän voi ohjailla räväkällä tyylillään oikeudenkäyntiä. Meitä nyt on muutenkin liikaa ja osa sakista on totaalisen kujalla tai täysin omissa maailmoissaan, joten ei voi mitään.

[​IMG]
Tiedän olla menemättä uudestaan.

Palaan hotellille ja murharakennukseen, jonka käytävällä raikaa varsin tuttu hohotus. Läpitunkeva mölinä kumpuaa Nekomarusta, joka on totisesti syntynyt uudestaan voitto mielessä. Hajimelle selvennetään, mistä on kyse. Paskasta. Nekomaru on ikuisesti katkera sille ruojalle, joka kehtasi evätä häneltä hotelli helpotuksen juhlien alkupuolella. Ei häntä kuitenkaan suututa, sillä Jabberwock Islandin viemäriverkoston tukkimisesta lankesi rauha ja hän jopa höpisee managerointifilosofiaansa. Vessahan avautui, kun Togami löydettiin kuolleena. Vaikka Hajime paneekin vessan merkille Nekomarun totuusluodiksi, en saa häntä astumaan sinne. Kieltämättä paikka on Nekomarun jäljiltä biohasardi, mutta ehkäpä huussin haiseva yllätys jää oikeudenkäyntiin.

[​IMG]
Tällainenko olet jokaisen vessakäynnin jälkeen?

[​IMG]
Sepä se.

[​IMG]
Ethän korvaa Togamin pestiä?

[​IMG]

Chiaki on siirtynyt Mahirun ja Mikanin seuraksi ruokasaliin, mutta pelaajawaifulta ei irtoa mitään järin mullistavaa. Ei hän ole päässyt lattian alle sisäpuoleltakaan. Pakkohan tälle on jokin selitys olla! Mahiru rähjää, kun katosin johonkin vetämään lonkkaa, mutta leppyy kuullessaan Hajimen tutkineen paikkoja. Hänkin on edistynyt ja näyttää yllättävän yksityiskohtaista karttapiirrostaan kaikkien mahdollisesta sijainnista juuri ennen sähkökatkosta. Togami on salkkunsa luona kaukana murhapöydästä eikä Hajime pidä välimatkan ylittämistä todennäköisenä. Hajime kiinnittää huomiota murhapaikan pöytälamppuun, jonka Mahiru piirsi varmuuden vuoksi. Siitä luikertelee virtapiuha oikeanpuoleiseen seinään, jonka vastakkaisella puolella sijaitsee varastohuone.

[​IMG]
Häiritsevintä tässä on se, kuinka huomattavan paljon teksti muistuttaa omaa käsialaani.

Hajimesta tämä on tärkeä yksityiskohta ja koska hän on tätä mieltä, olen samaa mieltä. Varastohuone on salaperäinen paikka enkä hoksaa aivan kaikkea ilman sähkömiestyöukon koulutusta, mutta syyttävä katseeni lipuu vaivihkaa Teruteruun, joka oli lähellä varastoa. Jos palo-ovet menivät pimeydessä kiinni, hän jäi rakennuksen oikeanpuoleiseen siipeen. Jos palo-ovet sulkeutuivat itäsiiven ja keskuskäytävän väliin, ilmestyikö joko keittiön seinään tai ulkoseinään salareitti? Joka tapauksessa Teruteru päätyi muiden seuraan ruokasaliin, joten ei tämäkään teoria täysin aukoton ole.

En usko Mikanin raastaneen Togamin vatsaa läpeensä auki, vaikka ruumiinavaus terminä sellaista antaisikin ymmärtää, mutta sai hoitsu sentään selville pari yksityiskohtaa, jotka hän kertoo kunhan pahalta änkytykseltään ja ulvonnaltaan ehtii. Togamin rintaa ja vatsaa on todellakin puhkottu ihan keuhkoihin ja sisäelimiin asti, mutta Togami tapettiin erittäin ohuella murhavälineellä. Viiden millin läpimitta ei millään päde ruhon vieressä lojuvaan veitseen. …Täällähän on ollut jatkuvasti kateissa eräs paistinvarras. Tietäisikö Teruteru siitä sittenkin jotain? Vai siivosiko Nagito sen parempaan talteen? Tyyppihän on ollut täällä varsin pitkään siivoamassa. Ja virittämässä ansaa? Jos Nagito tappoi Togamin, missään ei ole mitään järkeä.

[​IMG]
Nanokoneet asialla.

[​IMG]
Olisi nauraminen toisaalta omituista.

[​IMG]

Toisaalta missään ei ole muutenkaan mitään järkeä ja kun Monokuma kuuluttaa kaikkia siirtymään keskussaaren Monokuma Rockille oikeudenkäyntiin, on jo aivan liian myöhäistä. Byakuya Togamin tappaja on Hajime Hinatan tulikoe.

[​IMG]
…Nyt Danganronpa 2: Goodbye Despair vasta alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti