lauantai 1. elokuuta 2015

114 - Luku 1, Deadly Life, osa 3

Hajime siirtyy välittömästi keskussaaren kulkurinkiin. Kiersin saaren vahingossa väärään suuntaan, sillä oikein jylhä Monokuman turhamaisuuskallio olikin heti ykkössillasta oikealla, mutta ainakin Lemuria pääsi taas piirun verran lemuavassa elämässään eteenpäin.

Mount Rushmoren muotoon veistetty huomattavasti esikuvaansa pienempi rantakallio herättää paikalle saapuneissa oppilaissa hämmästystä ja kummastusta. Pekolla on syytä uskoa, että vain valtavalla organisaatiolla olisi resursseja tällaiseen maisemamuotoiluun.

[​IMG]
Jääkaudella.

[​IMG]
Rahalla.

[​IMG]
Greenpeace pilaa aina kaiken.

Muutama oppilas muistelee Togamia, mutta Chiaki huomaa, että Gundham ja Fuyuhiko eivät ole saapuneet. Monokuma retuuttaa puuttuvat linkit paikalle ja uhkaa syödä rähjäävän mafiapätkän. Mahirukin iskee pentuun hampaansa ja vaatii tietää, mitä Fuyuhiko oikein touhusi koko päivän. Vastauksen sävy ei fotaroijaa miellytä ja Nagito rauhoittelee molempia osapuolia. Gundham ilmaantuu suureellisemmin ja pitää itseään päähenkilönä runsaiden hohotusten kera. Nagito vihjailee kovasti jotain Hajimelle.

[​IMG]
Hamsterivallankumous ja toisen syndikaatin hyökkäys.

[​IMG]
Olisihan se epäreilua.

[​IMG]
Fuyuhiko ratsiassa.

[​IMG]
Mafialla on etuoikeus.

[​IMG]
Velhot myös.

[​IMG]
Gundhamista spinoffin päähenkilö, ostaisin heti.

Kun kaikki ovat paikalla, Monokuma jorisee jotain salareitistä oikeudenkäyntikentälle, mutta Monomi spawnaa häiritsemään, vaikka meneekin paikan päällä lukkoon. Monokuma käyttää tilaisuuden hyväkseen piikitellen, kuinka pupujussista ei ole mitään hyötyä varsinkaan oikeussalissa. Joviaali isoveli antaa pikkusiskonsa toki osallistua rientoihin ja menee edeltä paikan päälle. Muut jäävät miettimään, miten oikeussaliin pääsee.

[​IMG]
Maskottikisti.

Selvitän oppilaskierroksella itse kunkin suppeat ajatukset nykytilanteesta ja suuntaan kursorin kohti neljää Monokuma-kivipäätä. Toinen vasemmalta avaa suunsa ärjyen kuin… no, karhu… ja koko saari tärisee, kun suusta luikertelee sannalle… liukuportaat. Aivan niin.

[​IMG]
Ja käkikelloista löytyy Elixirejä.

[​IMG]
Sanon sitten samaa, kun olet kuollut.

[​IMG]
Minä!

[​IMG]
Ei mahda mitään, roarin toisto lisää tehoa.

Gundhamiakin epäilyttää mokoma noituus, Hiyokoa myös. Kazuichi vapisee ja Teruterusta missään ei ole tolkkua, mutta Mahiru etsii miehiltä palleja ja aikoo ainakin itse astua noille portaille, kun ovat tänne asti päässeet. Muut seuraavat perässä kivikuman nieluun.

[​IMG]
Selälläänkö se Maga-Z?

[​IMG]
Eipäs äidytä eksistentialistiseksi.

[​IMG]
Olen eunukki.

[​IMG]
Pelaankin keskimmäisellä vaikeustasolla, hah HAH!

[​IMG]
Ei edes paluuportaikkoa ole.

Sisällä odottaa tuttu muttei turvallinen hissikori, joka lähtee rymistelemään kauas merenpinnan alle saarikompleksin sydämeen. Hissikuilun seinämissä on jopa pientä vaihtelua kalliosta betonikuiluun, jotta tuomioloukon lopullisen loputon syvyys tuntuu konkreettiselta.

[​IMG]
Jos päitä on neljä, myös oikeudenkäyntejä luulisi olevan neljä.

[​IMG]
Liian syvällistä.

Ruosteenpunasävyinen ja shakkilautakaakeloitu oikeussali näyttää harvinaisen autiolta, koska keskuskehän seinämiä reunustavat penkkirivit, joilla ei istu ketään. Ne lienevät vain rekvisiittaa, sillä oikeussalidraama käydään tuttuun tapaan tilan keskellä. Monokuma toivottaa kaikki tervetulleiksi, oppilaat astelevat määrättyihin aitioihinsa ja se alkaa taas.

[​IMG]
Olen paremmissakin saleissa ollut.

[​IMG]
Ei tämä ole Nekomarun vessa.

[​IMG]
En osaa lukea.

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

…Tosin ennen sen alkamista säädän kyvyt kohdalleen, kunhan olen pulittanut niistä toivon sirpaleita Usamin kaupassa todistussivulla. Valitsin melko pitkälti tauottomaan debattiin liittyviä kykyjä, sillä se on luultavasti jatko-osassakin se kaikkein yleisin minipeli. Nyt käytössä on Lost in Thought (pidemmät aikarajat kaikkialla), Charisma (hiparit palautuvat rivakammin oikeista vastauksista), Cool and Composed (tasaisempi tähtäin debatissa) ja Algorithm (argumenttien maalailu totuusluodiksi nopeutuu debatissa). Muuhun ei ole varaa… mutta eipä juuri tarvettakaan, sillä en oikein tiedä uusien minipelien kohdalla, mistä on hyötyä. Tämähän on vasta ensimmäinen koitos, joten tuskin seinä nousee pystyyn välittömästi.

[​IMG]
Kuitenkin juksaat.

[​IMG]
Ykkösessä oli trophy nimeltä Ghostface Skillah, ihan totta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti