tiistai 30. kesäkuuta 2015

98 - School Mode New Game++

Siinäkään ei kestänyt pitkään. Kolmannesta School Moden läpäisystä ei ole oikeastaan juuri mitään kerrottavaa, sillä työkalut ja varmuuskopiot valmistuivat hitusen nopeammin kuin viimeksi ja loppuajan käytin Cheet Sheeteihin ja Cleaning Maestroihin. Tosin varmuuskopioluettelon pari viimeistä kysymysmerkkiin verhottua rakennusprojektia paljastui kierroksen puolivälissä, joten ne on syytä esitellä.

[​IMG]
Methodological Entymology System?

[​IMG]
Nintendo haastaa oikeustoimilla.

[​IMG]

Monokuma Entertainment System ei aivan näytä pelikonsolilta eikä edes todennäköisemmin karaokelaitteelta. Se muistuttaa kovasti sellaisia Furby-pehmoleluja (virkistin muistiani, kun aluksi etsin Googlesta noita hakusanalla Flurby), joilla on iso nokka ja kuolleen lasittuneesti tuijottavat silmät. Tulevat unihalvauksiin ja ryystävät sielun. Perhanan pennut kuitenkin loivat MESistä sellaisen hiljakseen kituvan kammotuksen, joka ei ole itsekään hyvillään elämästään. Monokuma päästää sen armeliaasti päiviltä ja rähjää meille. Taas. Seuraavan on parasta onnistua!

[​IMG]
Pehmolelujen kollektiiviset ajatukset.

[​IMG]
Numanumakuma?

[​IMG]
Das ist logisch.

[​IMG]

Onnistuuhan se. Aurinkopaneeleilla kuorrutettua Ecokumaa rehtori pitää käsittämättömänä vetona, sillä eihän tänne pääse auringonvaloa. Mitäköhän me taas ajattelimme? Nyt se on todistettu: yksikään varmuuskopio ei kelpaa Monokumalle. Minä niin petyin.

[​IMG]
Kimaltelee hienosti.

Tällä kierroksella käyn läpi valtaosan äijistä eli Hiron, Togamin, Mondon, Ishimarun ja Leonin, tässä järjestyksessä. Chihiron, Hifumin ja Tokon jääminen vihoviimeiselle kierrokselle oli lähinnä sattumaa, sillä vaikka luonnonvalintajärjestys jotain kertookin siitä, mitkä hahmot koen toisia parempina, tämä ei ole koko totuus. Järkeilin, että viimeiseen School Modeen karsiutuvat porukan kaikki nörtit. Ja Chihiro on teknisesti tyttöpoika ja Hifumi sekä Toko muutenkin ärsyttäviä. Ketään en jätä käsittelemättä, se on pääasia.

[​IMG]
Paskat muista.

[​IMG]
’sup bros.

***

[​IMG]
Muiden keskustelujen oikeat vaihtoehdot: ”For breakfast, Japanese style is best” & ”Tell me all about power spots.”

[​IMG]

[​IMG]
Ja uhkauksia Lemuriasta.

[​IMG]
Sillä lemurialaiset eivät auta.

[​IMG]

[​IMG]
Makoto on reilu, koska lemurialaiset eivät ole reiluja.

[​IMG]
Älä kerro, että tähän liittyy jotenkin lemurialaisen passin väärentäminen.

YASUHIRO HAGAKUREN LOPPU

Minä taisin kauan sitten kaukaisessa galaksissa lupautua johonkin seminaariin, koska Hiro niin kovasti jaksaa muistuttaa siitä. Vapaudessa riittää totisesti kiirettä Hiron houreiden perässä, kun Hiron ja Makoton lasten yhteinen äitikin pitää yhyttää. Aivan, tuostakin oli silloin puhetta, vaikka en edelleenkään käsitä, mitä tämä tarkoittaa. Makoto sentään tuntuu käsittävän ja pesee kätensä koko touhusta, mutta Hiro on nähnyt asioita ja näin on lopulta tapahtuva. Ihan miten vaan. Makotolle esitellään kuulemma OOPA-kokoelma, joka Makoton mielestä (hän ei sitä ääneen tietenkään totea) ei kelpaa edes varastettavaksi.

[​IMG]
Kävellä Lemuriaan ja takaisin, got it.

[​IMG]
Kaikki nämä liittyvät jotenkin Lemuriaan.

[​IMG]
Lemuriassa moniavioisuus on ihan sallittua.

[​IMG]
Puolet keräilykamasta Lemurian holveissa.

Kun lapset tulee kasvattaa yhdessä eikä Makoto aio vieläkään antaa sisäelimiään tai henkilöllisyyttään Hirolle, Makoto päättelee, ettei Hiro oikeasti hänestä perusta. Hiro pyytää häntä roikkumaan messissä, sillä tuskinpa Makoto Hiroa hylkää näiden vuodatusten jälkeen. Makoton seurassa olemassaolo ei ainakaan häily.

[​IMG]
Ei mitään henkilökohtaista, sillä tämä on lemurialainen perinne.

[​IMG]
Makoton seurassa Lemuriakin tuntuu todelliselta.

Makoton analyysin perusteella Hiron on vaikea avautua ihmisille ja saa toteamukseensa varmistusta, kun Hiro pyytää häntä uhraamaan itsensä oman tulevaisuutensa vuoksi. Hiro suuttuu itsepäisyydestä ja Makoto alkaa harkita, onko tämä kaikki ollut tähän asti sittenkin vain huijausta. Oli Hiro mitä oli, ainakin hän on malliesimerkki Lemuriasta.

[​IMG]
Hiro elää Lemurian tahtiin.

[​IMG]
Lemurialla ei ole tulevaisuutta.

[​IMG]
Nyt ihan oikeasti… VIIMEINEN. LEMURIA-KUVATEKSTI. IKINÄ. Älä Hiro esiinny jatko-osissa, pliis.
***
[​IMG]
Muiden keskustelujen oikeat vaihtoehdot: ”I love reading!” & ”Wanna go check out that back room?”

[​IMG]

[​IMG]
Kehystän tämän seinälle.

[​IMG]
Asu sinä Midgarin yllä, minä asun alla.

[​IMG]

[​IMG]
Reskontra ja kvartaali häh.

[​IMG]
Tiedän paikkani, valtias.

BYAKUYA TOGAMIN LOPPU

Togami ei aio jättää Monokuman källiä tähän. Hän kyllä valittuna selvittää viimeisetkin kysymykset saavuttaakseen täydellisen voiton. Makoto ei niinkään välitä voitosta tai häviöstä, mutta on samoilla linjoilla, kun totuus kiinnostaa. Koska he näyttävät olevan saman päämäärän perässä, Togami ei suinkaan aio tulla kertomaan omia paljastuksiaan Makotolle. Tai näin hän ainakin olettaa Makoton tarkoittaneen. Makoto saa etsiä totuuden ihan itse, mutta jos yhteistyö kiinnostaa, Togami vaikuttaa kiinnostuneelta kunhan on perillä hänen aikeistaan.

[​IMG]
Ehkä tämä nähdään Danganronpa Another Episodessa!

[​IMG]
Ai tämä on need to know basis.

[​IMG]
Saanhan olla pyöveli?

Makoto näkee tulevaisuutensa epämiellyttävän rahamiehen lieassa ja ihmettelee, mistä nyt kiikastaa. Kaikki vaihtoehdot ovat sinänsä valideja, mutta ainoastaan tavallisuus menee läpi. Sillä mitä kummaa Togami tekisi taviksella? Togamin silmissä me kaikki muut olemme täällä vietetyn ajan perusteella tietämättömiä eikä hän ymmärrä meitä. Kenties jonkun tulisi avata hänelle tavisten maailmaa, jos hän pyrkii vielä joskus johtamaan maailmaa.

[​IMG]
Olen vain äärimmäinen toivo.

[​IMG]
Et edes lyijyä osaa tehdä.

[​IMG]
En minäkään osaa tehdä lyijyä.

Makoto arvelee joutuvansa sihteeriksi ja Togami lätkäisee hänelle hiukan yli puolen miljoonan vuosipalkan ja lisääkin, jos niikseen tulee. Äänensävyn perusteella tuo ei ollut mikään pyyntö. Togamin hämmästykseksi palkalla ei ole Makotolle niin väliä, sillä moneen suuntaan riepoteltava Makoto haluaa auttaa häntä muutenkin. Nyt ei ole varaa virheisiin tai saan kenkää. Makoto tietää heidän pysyvän eri maailmoissa ikuisesti, mutta tämä tie vei nyt hänet Togamin luokse. Ehkä Togami löytää hänen kauttaan ilon, kun ainoa Togamin muille suoma hymy – murhaleikin huonoa loppua lukuun ottamatta – on ollut ivallinen.

[​IMG]
Ei minua voi ostaa.

[​IMG]
On tuossa varmaan metri etäisyyttä.

[​IMG]
Haluan maksun luonnossa.

[​IMG]
Hankin elinvoimani dissauksesta.

[​IMG]
Ainakin minulla on hauskaa.

***

[​IMG]
Muiden keskustelujen oikeat vaihtoehdot: ”How do you get your hair to do that?” & “What should we talk about…?”

[​IMG]

[​IMG]
Kuuluu toimenkuvaan.

[​IMG]
HAA HAA HAA

[​IMG]

[​IMG]
Niin tosissasi että ihan naurattaa.

[​IMG]
Älä mainitse sitä, mies.

MONDO OWADAN LOPPU

Mondo odottaa jo innolla loikkaa prätkänsä selkään. Makoto tulkitsee tämän paluuna prätkäjengiin, mutta Mondohan jo kertoi elämänsä uudesta suunnasta. Makoto muistaa timpuriuhon, kun panin hänet muistamaan.

[​IMG]
Vroom vroom.

[​IMG]
Perustaa Kahjot smaragdit -alajaoston.

[​IMG]
Näin Carpenter Brut sai alkunsa.

Makoto ei naura Mondon epävarmalle punastelulle aiheesta ja niinpä saan lähitulevaisuudessa häneltä mittatilaustyönä oikein komean kelohonkamökin, jos Makoto ei ehdi ostaa taloa ensin. Makoto ei malta olla ihmettelemättä, että tässäkö tämä nyt sitten oli, ja saa siitä Mondon äkkipikaisen reaktion niskaansa, mutta äijäpä leppyy nopeasti. Nyt on kuitenkin kyse miesten välisestä lupauksesta, kenties maailman pyhimmästä ja selittämättömimmästä asiasta. Mondostahan muuten tulee oikein päheä puuseppä, joka rakentaa Makotolle oikein päheän kodin.

[​IMG]
Aina joku nauraa jossain.

[​IMG]
Yläkerrasta vesiliukumäki alakertaan tai ei diiliä.

[​IMG]
Mondon teloituksen jälkeen Makoto jäi odottamaan.

[​IMG]
Muistuttaisin vielä siitä vesiliukumäestä.

[​IMG]
Sormeesi naulaat.

[​IMG]
Se vesiliukumäki.

Kättelemme kuin Predatorin alussa ja siinä se. Mondo ei pidempää epilogia tarvitsekaan. Hän on yksinkertainen sälli, jolla on sydän paikallaan karun ulkokuoren alla.

[​IMG]
Ja sitten sairaalaan.

***

[​IMG]
Muiden keskustelujen oikeat vaihtoehdot: ”We can’t eat these chickens…” & ”Look at those chickens!”

[​IMG]

[​IMG]
Sellaisia ne hihhulit ovat.

[​IMG]
Onko mikään reilua?

[​IMG]

[​IMG]
Ei tämä mikään raiskaus ole.

[​IMG]
Et sitten keskellä yötä tule.

KIYOTAKA ISHIMARUN LOPPU

Ulkomaailma pelottaa Ishimarua, sillä Hope’s Peakissa oli elämälle välttämätön kuri ja järjestys kunnossa. Kouluvankeus tuntui hänestä pikemminkin suojelulta, mikä antaa pientä vihiä maailmanlopputaustasta. Tai sitten kyseessä on vertauskuva valmistumisen tuomista haasteista, kuten Makoto tuumii. Täydellisessä maailmassa minäkin saisin tehdä gradua eläkeikään asti ja nostella tukia sinne asti, jotta ei tarvitsisi ajatella työn kaltaisia turhuuksia.

[​IMG]
Epätoivo.

Ishimaru tietää, etteivät he voi olla täällä ikuisesti. On hän sentään oppinut muutakin, vaikka hikkeviha kiivaana säilyykin. Ehkä tunteiden näyttäminen onkin ihan okei eikä pelkkää heikkoutta. Sen Makoto hänelle opetti eikä hän voisi olla kiitollisempi. Toisaalta Ishimarun ulosanti on aina yliampuvaa, mutta kenties hän on nyt tosissaan. Hän ei kadu täällä vietettyä aikaa eikä kyllä oikeastaan Makotokaan, sillä saihan täältä mukavia muistoja ja uusia tuttuja. Murhaleikin muistot tuskin niin mukavia ovatkaan.

[​IMG]
Uskon vähemmästäkin.

[​IMG]
Flippausvaiheessa olit heikoilla.

[​IMG]
Muistatko sen kerran, kun sinä ja Hifumi kuolitte peräkkäin, se oli hienoa aikaa!

Maailma palkitsee yrittäjän, sen verran Makoto muistaa Ishimarun jorinoista, vaikka se kielikuvalta tuntuikin. Mutta Ishimaru ei jätä asiaa kielitasolle vaan pitää huolta, että asia myös on näin. Ihan sen vuoksi hänestä tulee poliitikko. Makoto muistaa Ishimarun isoisän, jonka kohtaloa lapsenlapsi ei toivottavasti jaa. Ishimaru noteeraa vaitonaisuuden ja ajaa jo protagonistianikin politiikan kavaliin kiemuroihin, mutta Makoto kieltäytyy kauhuissaan. Ihan mahdotonta. Ishimaru hohottaa, ettei mikään ole mahdotonta, ja hymyilee naamansa kieroon.

[​IMG]
Taisin nuokkua silloin.

[​IMG]
Kts. ylin vastaus.

[​IMG]
Caps lock jäänyt päälle.

[​IMG]
”Vois sanoa näin että… … … … … … …taiteilija.”

[​IMG]
Korruptio, ho!

[​IMG]
Makoto ei edes äänestä.

[​IMG]
Ja minä halusin poistua.
***

[​IMG]
Muiden keskustelujen oikeat vaihtoehdot: ”I’m not sure about any of these games…” & ”Let’s give darts a shot.”

[​IMG]

[​IMG]
Edes pesäpalloja?

[​IMG]
Käsi pois vetskarista.

[​IMG]

[​IMG]
Hahahahaidioottiahahaha.

[​IMG]
Tuntuu yhtä hyvältä kuin teloituspaalussa.

LEON KUWATAN LOPPU

Leon oli jo epävarma opiskelustaan Hope’s Peakiin tullessaan, mutta tuntuu valmistuminen silti voitolta, vaikkei tämä nyt ihan se perinteinen valmistuminen ruusuineen ja todistuksineen olekaan. Hänen suuntansa tästä eteenpäin on baseball. Makotosta tuo ei kuulosta typerältä vedolta. Toivottavasti joukkue ottaa Leonin avosylin takaisin.

[​IMG]
Koska jotkut eivät halua kasvaa aikuiseksi.

[​IMG]
Kaikki yhdessä nyt: ”KOSKA PELATAAN PESÄPALLOO?!”

Makotoa kaivelee kuitenkin eräs juttu, joka kävi ilmi Leonin lyhytaikaisen ystävyyden aikana. Leonhan vouhotti laulamisesta. Leon kertoo, ettei hän sentään aio vain palloa muksia. Makoto epäilee keskittymisen riittävän kahteen harrastukseen, mutta multitaskauksen vuoksi Leon nimenomaan haluaakin jakaa elämänsä urheiluun ja musiikkiin. Atleetin ura päättyy kuitenkin jossain vaiheessa kuin seinään, mutta supertähtenähän hän voi heittää typeriä lausuntoja julkisuudessa. Hänethän voitaisiin vastaisuudessa tuntena entisenä baseball-tähtenä ja nykyisenä megalaulajana. Leonille tuo lähestymistapa tuntuu sopivan, joten ei kai siinä sitten; pesislippis vinoon ja liikekannalle.

[​IMG]
Ihanan tyly tuo ensimmäinen.

[​IMG]
Urheilijat ovat vähän yksinkertaisia joten joo.

[​IMG]
Sinut häädetään kentältä, jos alat hoilata.

[​IMG]
Tai jos alat mätkiä palloa keikalla päin yleisöä.

[​IMG]
”I’m the star player of the Zanarkand Abes!”

Kaikesta on tietty kiittäminen Makotoa, joka on viime aikoina saanutkin kehuja kaikilta. Sietää saadakin, kun tässä asti jo olen.

[​IMG]
Olit vain osa pitkää hahmolistaa, ei mitään sen ihmeellisempää.

[​IMG]
No en kehtaa.

[​IMG]
Ensimmäisen oikeudenkäynnin haaste oli liikaa.

[​IMG]

*******************SCHOOL MODEN LOPPU… TAAS KERRAN*******************

Eikä enää ole paljon kerrottavaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti