sunnuntai 15. lokakuuta 2017

269 - Another Episode - Luku 5, osa 5

Olisikohan tämä stalkkeriloukko sitten se Monaca Towan ikioma pakkomielteisesti koristeltu sviitti? Mihin niitä koristeita tarttoo, kun kaikkialla on Junko Enoshiman kuvia, jotka olisivat kerrassaan ihastuttavia, jos en tietäisi, millainen psykopaattinen kauhuakka on kyseessä. Nyt Komarukin näkee ensi kertaa Junkon ja toteaa, ettei arvannut pahistyttöä ihan näin tyypillisen näköiseksi. Toko muistuttaa Junkon kylväneen kuolemaa ja näkee huoneen pikemminkin kultin tyyssijana.

Ne ovat pahimpia.

...Kolme?

Komaru huomaa seinällä hieman muista eristetyn kuvan, jossa Junko ja Monaca poseeraavat hymyillen iloisesti kuin parhaimmatkin sisarukset. En usko Junkon ja Mukuron perhekuvien olleen koskaan näin pirtsakoita. Nyt ei liene epäilystäkään, etteikö Monaca haluaisi palavasti ryhtyä isosiskonsa seuraajaksi, vaikka Komarua asia vaivaakin. Salasviitti on kuitenkin Isännän kannalta vesiperä, joten ei auta kuin palata takaisin salakäytävälle.

Kukapa nyt ei Junkon seurassa hymyilisi?

En huomannut näistä kuvista.

Jos Togami olisi samassa huoneessa Junko-gallerian kanssa, hän karkaisi.

Tosin ennen sitä muutamia yksityiskohtia Junko-maniasta sekä lipastolta bongaamani Monacan horinat!

Erilaisia kuvavariantteja on ainakin kymmenkunta ja jaksan myös ihastella, kuinka tarkkaan resoluutioon joku kämäinen käsikonsoli kykenee.

Ainakin tuhat kertaa Suosikki-lehtiä parempia.

Herätä joka aamu sängystä ja tuijottaa Junkoa takaisin tuijottaviin okulaareihin.
 
Tätä mieltä Monaca on itsestään.
 


And that's terrible.

Salakäytävässä ei rampata pitkään. Mutkan jälkeen kapuan tikkaat yläkertaan ja astun toisen mutkan jälkeen salaovesta takaisin Towa Hillsin ylimpään kerrokseen katolle oikein nätisti kiertyvän spiraalin juurelle. Pääsen tallentamaan – josta puheen ollen tallennushetkiä on tarjottu tässä luvussa ihan mukavasti, vaikkei se varsinaisesti vaikeudesta johdukaan – ja poimin myös Komarun veljeä käsittelevän asiakirjan alakertaa tukkivien kaltereiden viereltä.

Voisihan tuo pylväs jatkua näkötornina vielä tuhat kerrosta.

Lay of the almost at the highest level land.
 

For he's a jolly good fellow, which nobody can deny.

Lieriökerroksesta työntyy myös syvemmälle rakennuksen uumeniin eräs käytävä, joka luvun toistuvan teeman mukaisesti on tukittu kaltereilla ja hyvin kookkaalla Abloy-lukolla. Sinne ei siis ole mitään asiaa, mutta ainahan siinä vierellä sopii kärvistellä, koska Isäntää ihan varmasti pidetään käytävän ääripään yksinäisessä huoneessa. Toko suhtautuu realiteettiin, jossa Togami on hänestä ehkä noin alle kymmenen metrin säteellä, yllättävän tyynesti. Komaru kun luuli toverinsa tarrautuvan kaltereihin ulvomaan ja irvistelemään, mutta joskus kannattaa malttaa mielensä ja kilahtaa myöhemmin kunnolla. Vasta silloin Toko hyppää Isäntänsä kainaloon mölyämään ja Isäntä kilahtaa kunnolla.

Ei näy.

Vasta Isäntään tarttuessa.

Muuten se säikähtää ja karkaa.

Eronnutko on rumin?

Spiraalin huipulle ramppaamisessa kestää yllättävän pitkään. Mietinkin, miksei alemmaksi ollut rakennettu hissiä suoraan katolle, jossa kuitenkin pidetään helikopterikenttää Towa Groupin isoille kihoille. Ainakin massikeisarit pysyvät hyvässä kunnossa kavutessaan kattohissille. Tyttöjen maailma sen sijaan tuntuu kieppuvan. Syynäilen hetken aikaa kattokupolin kuviointia ja aukoista pilkistävää punataivasta, joka kylläkin on painettu herttaisesti katonrajaan, eli skyboxista ei ole kyse.

Oletko koskaan ajatellut, että oikeasti pysyt paikoillasi ja maailma liikkuu ympärilläsi?

Toivottavasti tuossa sisällä ei ole majakkamaista kierreportaikkoa.

Olin jo kaupungin huipulla Towa Towerissa, mutta astun sinne uudestaan töllistelemään hävyttömän muhkeaa Excaliburia. Näin sen vilaukselta Komarun pudotessa ansaluukusta Another Episoden alkupuolella, mutten millään sisäistänyt ilmalaivan olevan näin järkyttävän massiivinen möhkäle. Toko luonnehtii tolkutonta näkyä osuvasti hotelliksi, sillä Excalibur on käytännössä lentävä kerrostalo, joka pysyy ilmassa valtavaan renkaaseen asennettujen propellien varassa. On se komea ilmestys, vaikkei aerodynamiikasta ole tietoakaan.

Katolta pudotessaan hetken.

Lay of the Arthurian land.
 
Vaikka Excalibur valtaosan katon pinta-alasta viekin, on täällä silti tilaa aukiolle, joka toimii näköjään tilapäisenä bussiasemana. Kuljetettiinko nysset tänne ilmalaivalla vai mitä ihmettä? Taaksepäin kohti Towa Hillsin julkisivun takapuolta pälyiltyäni bongasin myös chibimuotoon tiivistyneen Nagisan. Aivan alapuolella näkyi myös siivu ylimmän kerroksen kattoikkunoita, vaikka puolet niistä hiukan epäloogisesti sulautuvatkin ilmalaivaa kannattelevan katon sisään. On tällä katolla siis muikeasti kokoa ja Towa Hills jatkuu kauempana komeasti, vaikka pelialue vain bussiaukiosta koostuukin.

On se komea edestä.

On se komea takaa.

Vielä kun tietäisi, mitä Towa Hillsin tuossa siivessä sijaitsee.

Olen yhdistänyt Another Episodessa avarien alueiden reunoille pysäköidyt bussit yllätyshyökkäyksiin. Siksi tiesinkin olla varuillani lähestyessäni Excaliburia, kun alueen keskelläkin pyöri sangen merkitsevästi paristo. Towa Hillsin katolla käynnistyykin äkkiarvaamatta pelin ehdottomasti jättimäisin joukkotappelu, joka tuntuu kaikin puolin Monokumien viimeiseltä joutsenlaululta, kun taustalla pärähtää soimaan ihan uniikki biisi. Ilmankos Towa Hillsin sisällä olikin merkillisen hiljaista!

Kokonaiset bussilastilliset.

Monokumia ilmestyy areenan Excalibur-puolelle kolmessa selkeässä aallossa, joiden välissä pelikuva feidaa ja Komaru siirtyy rähinäpaikaltaan alueen keskelle vastaanottamaan seuraavaa koitosta, jotta uusi karhupesue ei pääsisi yllättämään takaapäin. Ellen ole dementikko, kuonojuhlan aikana nähdään ihan kaikkia Monokumia paitsi petokumia, jotka soveltunevat pelimekaanisesti parhaiten joko mononeitopakohuoneisiin tai yksittäisiksi hirvityksiksi partioimaan pimeillä käytävillä.

Kruunataan chumpion.

Ensimmäisessä aallossa kohdataan kymmenittäin peruskumia ja vahtikumia sekä pommikuma tai pari, ellen aivan erehdy. Pelisessiosta on kuitenkin ainakin puolitoista viikkoa aikaa, joten ei se niin tarkkaa ole. Joka tapauksessa otsoja on ihan riittävästi, jotain kahdenkymmenen tai kolmenkymmenen luokkaa, kun täydennyksiä ilmestyy busseista silloin tällöin vähän mihin sattuu. Selätysluodille tulee siis käyttöä ja jallitinkin mustavalkoista massaa sopivissa rykelmissä kimppuuni lasauttaen kilpiä hiiteen. Valjastin lisäksi saksikumppanini alttiin lauman keskelle, koska pitäähän Jackia vielä kerran käyttää tositoimissa, jos hän pääsee tulevissa bossimatseissa (koska tuskin tässä sentään vain Monacaa vedetään lättyyn?) unohtumaan. Myöhemmin en enää kokenut automaattista voittomoodia tarpeelliseksi.

Kerrankin muistin painaa sitä näppäinkomboa, joka lahtaa useamman karhun yhden sijasta!

...Vaikka selviän ilmankin.

Toisessa aallossa karvakokoonpano koostuu noin kymmenestä pallokumasta ja yhdestä sireenikumasta. Lukumäärän voi oikeastaan tuplata, sillä samanlainen katras ilmestyy dynaamisesti aiempaa harventaessa. Lisäksi olen täysin varma, että myös pommikumia nähdään harvakseltaan, koska sellainen oli eksynyt kuvaan. Ehdottomasti paras strategia on jallittaa sireenikuma tanssimaan, jotta pallojen huomio herpaantuu. Kun iloinen ja/tai hölmistynyt lössi on koossa, pallot voi selättää kierimään tai aiheuttaa lamautuksella töykeitä ketjureaktioita, jotka vieläpä kumuloituvat, jos huomaa areenan keskellä liplattavan lätäkön. Minä huomasin sen vasta taistelun jälkeen, tietenkin. Pallokaaoksen keskellä luoviessani Komaru-parka sai nuudelikippohatun vähintään kahdesti projektiilitulituksessa, joka ei onneksi aiheuta vahinkoa, mutta sitäkin enemmän kiusaa Vitan näytölle.

Oikeastaan kello yhdessä ja kahdessa.

Koska selätyksiä oli näinkin vähän jemmassa, en kehdannut kaikkia keilata.

Nyt lievästi hatuttaa.

Räjähdyskuvat eivät vanhene koskaan.

Viimeisessä aallossa vihoviimeisinä esitellyt tuhokumat pääsevät oikeuksiinsa kylvämään tulipalloja ja kuolemaa joka suunnasta. Niitä on yhteensä jälleen suunnilleen se parisenkymmentä kymmenen maskihirmun jengeissä. Pari romukumaakin nähdään. Veikkaankin pelimoottorin pyörittävän köhimättä kerralla kunniakkaasti hiukan yli kymmentä Monokumaa, koska käsikonsoleilla tekniset rajoitukset ovat arkipäivää. Hivuttauduin sotatantereen oikealle laidalle bussien tuntumaan räiskimään tulella tulta vastaan, kun totuuslippaassa Burnia riitti ja kun sieltä pystyi kätevästi räiskimään useampaa tuhokumaa kerralla. Tuon tajuttuaan ne tosin ryhtyivät itsemurhasyöksyihin. Olisin voinut periaatteessa räiskiä vain tarkkoja hajotusluotejakin, mutta silmäosumilla ei koko myllytyksessä ole mitään merkitystä, koska Monokumat eivät pudottaneet kertaakaan kolikkoja, joten mitäpä sitä kultakolikkojakaan farmaamaan? Sydämiä sen sijaan näin ja poimin (varsinkin tuhokumien bullet hellin aikana!) ja uskoisin luotidroppienkin olevan mahdollisia, jos ammusvarastot menevät aivan nollille.

Odotahan kunhan päästään Excaliburin sisälle!

Kuvakaappauksen vuoksi nuo kaikki pallerot taisivat osua neitooni.

Koska minä en.

Hiparini kävivät pahimmillaan yhdessä sydämessä, mutta kyllä tästä kunnialla selvittiin! Olisikohan jopa viimeinen kerta, kun Monokumia vastaan taistellaan? Excaliburin juurelle kyhättyä rakennustelineramppia tukkineet monolapset säntäävät kauhuissaan tiehensä ja putoavat toivottavasti katolta.

Kukaan ei tajua juosta ilmalaivaan piiloon.

Tie Excaliburin sydämeen kulkee rakennustelinereitin poikki. Korjataankohan ilmalaivaa parhaillaan vai mitä ihmettä? Huomasin myös seinämää lähestyessäni runsaat tonnien painon alla värjöttelevät pyörärivistöt, jotka antavat ymmärtää, että Excalibur nousee yläilmoihin kiitoradalta. Koska Towa Hillsin katto ei ole kiitorata, arvelen härvelin kykenevän myös näppärään VTOLiin. Kenties potkurikehä kallistuu ilmassa diagonaalisesti ja Excalibur lentää sekä naurettavan kokoisten potkurien että naurettavan kokoisten suihkumoottorien varassa? Miksi yritän uskotella itselleni Excaliburissa olevan jotain järkeä? Onko Danganronpassa järkeä ja miksi pitäisikään? On se mahtava vekotin, ei voi muuta sanoa! 

Yllätyin melkoisesti, kun kamera zoomaa kaukaisuuteen seuraamaan Komarun ja Tokon kapuamista yhä ylemmäksi mielettömän kokoisen hökötyksen laitaa pitkin. Tyylikästä, voi kyllä. Juoksulenkin aikana Komaru avautuu ystävälleen tärkeistä asioista. Mikäli ei hidastele, dialogi kestää suunnilleen yhtä kauan kuin juoksulenkki ovelle telineiden toisessa päässä.






Mielenkiintoinen paikka sisäänkäynnille, ei voi muuta sanoa.

Excaliburin sisukset – kartattomat sellaiset – eivät näyttäneet heti tutuilta, mutta kunhan kampean neidoilla tuplaovet auki ja astun peremmälle, tajuan olevani tasan samalla aukiolla, jossa Komaru tappoi kolmannen Monokumansa poistuttuaan Palvelijan avustamana vankisellistään. Tästä ei ole enää pitkä matka valtavaan saliin, jossa Toivon Soturit esiteltiin. Prologissa oli kuumat paikat, kun kaikki reitit teljettiin ja jouduin piirileikkiin tasan yhtä tavallista karhua vastaan. Oi niitä aikoja. Nyt aukiolla ei ole kauppaa pyörittävän kersan lisäksi yhtään ketään. 

Salin keskellä seisoo hohottamassa, kuinka on niin pitkään odottanut meitä.

Kuin kotiin olisi palannut.

Ahnehdin kauppareissulta kaiken – tai ahnehtisin, jos olisi rahaa, mutta vaikka olen luvusta toiseen parhaani mukaan ammuskellut Monokumia punasilmään ja näin ollen netonnut pronssin tai hopean sijasta kultakolikkoja vieläpä kaikki massikyvyt aktivoituina, en usko, että edes maailman parhaalla Another Episode -ammattilaisella (jota en väitä olevani) olisi varaa kaikkeen. Kaikkein vähiten Genocide Jackin saksipäivityksiin. Jos olisin jättänyt pari saksipäivitystä ostamatta, minulla olisi nyt pelin kaikki Bling Bulletit – ellei tarinassa tule vielä yhtä kauppaa vastaan, mihin en jaksa uskoa – mutta nyt viimeinen kauppalistan adverbi jää odottamaan… New Game plussaa? Sen näkee sitten käytännössä, mutta pakkohan tässä on sellainen olla, koska trophyissakin vaaditaan kaiken ostoa – myös saksipäivityksiä, joiden jopa olettaisin tulevan yhteensä kaikkia blingejä kalliimmiksi, vaikka en ole yhteishintoja todellakaan laskenut.

Tasan yhdestä adverbista oli hyötyä, mutta eiköhän netistä löydy optimaaliset Excel-taulukossa lasketut kombot kullekin totuusluodille. En tarkista.

Aukiolla on myös tallennusankka, monokone ja Toivon Soturien symbolipatsaan juurelle jätetyt Monacan muistelmat. Muistelmavihkonen jos mikä on selvä merkki luvun lopusta, ja nyt voisi jo puhua suosiolla Another Episoden lopusta.



Kerrassaan herttaista.

Ennen Another Episoden loppua kartutan pelivalikon Files-välilehteä, koska Excaliburin käytäville ei ole niinkään piilotettu vaan jätetty luettavaa kaikkiin umpikujiin. Vaikka aukiolta voisi jatkaa suoraan eteenpäin ja nousta portaat Viimeiselle Ovelle™, sekä vasemmalle että oikealle haarautuu käytävänpätkä. Ne ovat toistensa peilikuvia. Vasen eli länsi olisi ”h-”, jos tavuviiva olisi ylempänä ja yhdistyisi h:n ensimmäiseen viivaan, kun taas -katakana edustaa aukiota… öh, miksi edes vaivaudun selittämään näkymätöntä karttakuvaa kirjaimilla ja tavumerkeillä? Oikeanpuoleisella käytävällä muistan prologissa olleeni, sillä sieltähän Komaru päätyi sellistä aukion kautta Toivon Soturien juttusille. 

Onneksi peli ei heitä eteeni tympeää ja ylipitkää sokkeloa, joka koostuu tällaisista käytävistä.

Menen siis nostalgiapärinöissäni aluksi oikealle, jonka umpikujista poimin Toivon Soturien pieniä ja apeita kirjoitelmia olemassaolosta. Tätä mieltä Kotoko Utsugi on itsestään.





And that's terrible.

Tätä mieltä Nagisa Shingetsu on itsestään.



And that's terrible.

Käytävämutkien umpikujassa on suurta kaunokirjallisuutta, joka ei esittelyjä kaipaa.


Tyhjentävää.

Koska esittelyjä ei ole. Komarusta tämä on merkillistä, mutta Toko tietää synopsiksettomuutta (toivon tämän olevan oikea sana) tapahtuvan puhtaissa kirjoissa, mitä lie ovatkaan. Tokolla on riittävästi nimeä kirjallisuuspiireissä, ettei tiivistelmiä tarvita. Komaru haluaisi silti kuulla, mistä teoksessa on kyse, mutta antaa viime hetkellä olla, sillä ehkäpä kylmiltään olisi sittenkin parasta sukeltaa Toko-verseen. Toko hämmentyy ja lähes unohtaa kirjaideansa, vaikka niitä riittääkin.

Joku rakastuu, elämä on vaikeaa, jne.

Ne voisi yhdistää yhdeksi magnum opukseksi, jonka jälkeen ei tarvitse kirjoittaa koskaan mitään.

Mutta mitä hän kirjoittaisi seuraavaksi? Komaru ehdottaa aiheeksi jotain kokemusperäistä, vaikkapa tarinaa tästä seikkailusta, mutta Toko on jo päättänyt olla julkaisematta sellaista. Omaksi muistoksi sellainen kyllä kelpaisi, mutta Komaru älähtää muiston kuuluvan heille molemmille. Toko heittäytyy mietteliääksi ja alentuu solvaamaan toveriaan ja tämän hiuksia sekä mutisemaan jotain mukavampaakin. Komaru ei kuullut väärin.

Tuollainen opus ei kaupungin nykytilassa varsinaisesti nostaisi sen turismia.

Kirjoitatte sen yhdessä ja Toko korjaa pilkkuvirheesi ja ontuvat virkerakenteesi.

Sen avulla voi kulkea esimerkiksi köysiradalla.

Ei yhtä onnelliseksi kuin Isäntä.

Ah, vanhaa kunnon Tokoa.

Se vain lipsahti, ei tule toistumaan.

Palaan patsasaukiolle ja jatkan samaan suuntaan vasemmalle käytävälle, koska kaikkien Toivon Soturien viimeisiä mietteitä ei ole vielä käsitelty. Tätä mieltä Masaru Daimon on itsestään.


And that's terrible.

Tätä mieltä Jataro Kemuri on itsestään.




And that's terrible.

Käytävämutkien umpikujassa ei olekaan yhtään mitään, mutta mutkassa kimaltelee. Ooh! Voisiko se olla…? Kyllä, kyllä se on! Monaca Towa, viidennen luvun viimeinen ja samalla Another Episoden viimeinen piilolapsi, koska kultatrophy näin DINGillään ilmaisi! En vielä tiedä, onko pelissä epilogilukua, mutta kuudennen täysimittaisen luvun voi todellakin unohtaa. Ikään kuin tässä luvussa ei olisi annettu muutenkin olettaa kaiken päättyvän pian!

Trophyjen vuoksi blogeja kirjoitetaan.

Perustukset ruumiita.

Jotta kaikki päättyisi pian, palaan aukiolle, käännyn yhdeksänkymmentä astetta vasemmalle,  tarkistan aktiiviset kyvyt kaiken varalta, tallennan ja kapuan portaat kultaisilla karmeilla koristellulle ovelle.







 
Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls päättyy ensi kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti