torstai 28. tammikuuta 2016

166 - Neljäs oikeudenkäynti, osa 4

…Jotain tällaista pahasti ounastelinkin! Joten en ollut liiemmin järkyttynyt, kun pelisarjan henkilökohtaisesti hauskin hahmo joutuikin tulilinjalle. Vaikka lemppareita onkin kiva suosia, en oikeastaan uskonut Gundhamin selviävän loppuun asti, vaikka hämmentävän pitkään hän porukan outolintuna roikkuikin, jopa neljänteen lukuun asti. En koskaan nähnyt Gundhamia uhrina, mutta potentiaalinen murhaaja hän voisi olla merkillisen eksentrisine juttuineen, eikä mikään tavallaan oikeuta hänen olemassaoloaan umpihupsujen juttujen, repeilyä hyvällä tavalla aiheuttavan ääninäyttelyn ja söpöhamstereiden lisäksi. Jos rehellisiä ollaan, tuomitsin hänet kärkkäästi ainoaksi järkeväksi syylliseksi jo Nagiton kohdalla, mutta pianhan se huomio kääntyi omilla teillään olleeseen hamsterisankariin. Jos asuisin omakotitalossa, suruliputtaisin koko loppuvuoden Gundhamin puolesta, mutta jätän enimmät muistopuheet spekulointisatsiin, sillä mistäpä sitä tietää… ehkä tässä tulee yllätystwisti. Tosin tiedän jo tasan tarkkaan, kuka teloitetaan seuraavaksi, mutta eihän minun tarvitse vielä vahvistaa kenenkään syyllisyyttä ennen kuin Nekomarun murhan viimeisetkin yksityiskohdat tuodaan tapetille.

Hajime kysäisee, säntäsikö Gundham aamulla Kazuichin tapaan mansikkatalon loungessa metelöineen kellon luokse. Syytetty ei näe liikkeissään mitään väärää, vaikka todellisuudessa Gundhamin ei olisi pitänyt kuulla mitään. Jaa miksi? …Äänieristettyjä deluxehuoneita on neljä: Nagitolle, Sonialle, Chiakille ja… Gundhamille. Ihan siinä vieressä nukkunut Nagito ei havahtunut hereille, joten miksi kummassa Gundham heräsi? Kazuichi ja Sonia tajuavat epäkohdan Hajimen järkeillessä, ettei Gundham ollut tuolloin huoneessaan.

[​IMG]
Gundham näyttää aavistuksen turhautuneelta.

[​IMG]
Kello lyö 108 kertaa ja portti Netherworldiin aukeaa.

[​IMG]
Musta massa peittää kaiken alleen epätoivoon.

[​IMG]
Ei tule Gundhamista Novoselicin kruununprinssiä.

[​IMG]
Ei kuulunut vikinää.

Sonia penää huolissaan selitystä Gundhamilta kenties yhtenä harvoista, jotka oikeasti pitävät oman elämänsä supersankarista… tai ainakin tuhon devoista. Koska Gundham sulkeutuu kuoreensa, Nagito arvelee univaikeuksista kärsineen Fuyuhikon olleen odottamattomasti tiellä, kun Gundham oli palaamassa huoneeseensa, joka oli heti oleskelualkovin tuolla puolen. Hänet olisi huomattu, joten hän jäi jumittamaan käytävälle tietoisena hälyttämään virittämästään seinäkellosta, joka käräyttäisi hänen alibinsa.

[​IMG]
Pian kuulemme eri jännittävän kertomuksen Pandaemoniumin paholaisista.

[​IMG]
Gundham ei ole erityisen huomaamaton.

Chiaki uskoo, että murhaajan oli suunniteltava tihutyönsä etukäteen. Nekomaru tuli sammuttaa ja sitoa vaijerilla ovenkahvaan ja tornihissi tuoda rypäletalon alakertaan. Kun robotti marssi aikataulussa taijiin, häntä odotettiin mansikkatornissa. Nagito ja Chiaki pyörittelevät murhaajan kannalta parasta ja huonointa menettelytapaa tämän jälkeen. Parhaassa tapauksessa Gundham olisi tosiaankin hipsinyt takaisin huoneeseensa odottamaan hälytystä, joka olisi vahvistanut hänen alibinsa.

[​IMG]
Jo ensimmäisessä luvussa.

[​IMG]
Perspektiiviharhan vuoksi ovet on suunniteltu hobiteille.

[​IMG]
Tuhon devat peittivät vikinällään kaiken alleen.

Kökömmissä huoneissa torkkuneet tai valvoneet Fuyuhiko ja Kazuichi olisivat joka tapauksessa reagoineet kelloon ja käyneet tarkistamassa deluxehuoneet, kun pitäähän oudoista sattumuksista muille kertoa. Nagitohan vissiin herätettiin, kun hänen murhatutkimusosuutensa alkoi loungesta. Akanen mielestä Gundhamin olisi pitänyt piileskellä, mutta Chiakista tämä olisi ollut epäilyttävin vaihtoehto, jos koko miestä ei näkyisi saati kuuluisi. Gundham siirtyi siis kompromissina metelipaikan päälle.

[​IMG]
Valvomisesta kärähtää.

[​IMG]
Koko peli tällaisesta kuvakulmasta kerrottuna olisi melkoista.

[​IMG]
Vaikkapa Nekomarun ruumiin takana.

Nagitosta Fuyuhikon osuus Gundhamin syyllisyyteen on hurjan ironista ja ahdistunut Sonia pyytää kolmea pistettä tarjoavaa murhaajaa puhumaan. Gundham möläyttää puskista arvoituksen korviensa lukumäärästä ja toteaa kuulonsa viisinkertaiseksi tuhon devojensa amplifioimana. Siksi hän kuuli deluxehuoneestaan hälytyksen. Hajimelle ei mene hatara tekosyy läpi ja Fuyuhiko ärähtää lopettamaan pelleilyn.

[​IMG]
Tähdet olivat lisäksi väärässä asennossa.

[​IMG]
Sano nyt jotain hassunkurista.

[​IMG]
Korvaamattomia arvoituksia.

[​IMG]
All-Hearing Ear.

[​IMG]
Gundham ei luultavasti tiedä, että he ovat saarella.

Ylilordin jäyhä ulkokuori rakoilee aavistuksen verran, kun seuraavaksi totuudeksi tarjotaan yöllistä vessareissua. Huussithan sijaitsevat sopivasti marjatalojen alimmassa kerroksessa. Vaikka huussiutumista on hankalampi todistaa suoriltaan vääräksi, Chiakista tämä olisi melkoinen yhteensattuma. Gundhamkin pitää ajoitustaan kehnona.

[​IMG]
Triviatietona ainoa kerta tällä ilmeellä.

[​IMG]
Vessatauko ei odota ketään.

[​IMG]
Ensi kerralla paremmin.

Nagito jättäisi venkoilun sikseen ja vaatii jo mustuneen äänestystä, kun uusin murha on muutenkin vasta kaiken alkusoittoa. Monokuman on pakko älähtää epämääräiselle vihjailulle, mutta Nagito äityy nurisemaan apaattisesti oikeudenkäynnin olevan pelkkä tympeä farssi. Hajimesta on varmaa, että jo entuudestaan eriskummallisessa Nagitossa on muuttunut jotain pahemman kerran. Final Dead Roomin selviytyjä ei kerro mitään vaan kinuaa kinastelua loppumaan, mutta vielä äärimmäiseen kasvattajaan uskova Sonia haluaa kuulla, mitä ihmemiehellä on sanottavanaan.

[​IMG]
Tämähän on silkkaa demokratiaa.

[​IMG]
Luulin prologin olleen.

[​IMG]
Tee itse parempi.

[​IMG]
Mitä parhain syy tapattaa Nagito.

[​IMG]
Todennäköisemmin Nagito muuttui tavalliseksi.

[​IMG]
Gundhamilla on fanityttönsä.

Gundham on hetken hiljaa ja naureskelee sitten muiden säälittäville oletuksille, sillä he ovat olleet ihan alusta asti väärillä jäljillä. Hajimekin pöyristyy toviksi pamautukselle, jolla selvästi yritetään kääntää kaikki päälaelleen. Totuus ei ole kuitenkaan aivan niin mutkikas. Gundham kertaa, miten oli mukamas ripustanut Nekomarun ja säätänyt tornin alakertaan reissaten siinä sivussa mystisesti marjatalojen välillä, vaikka hissi olikin sabotoitu ja vieläpä rypäletalon puolelle. Kazuichikin ymmärtää, ettei rypäletalosta noin vain siirrytä marjataloon ilman toimivaa hissiä. Gundham kuitenkin oli hälytyksen aikoihin marjatalossa, joten miten hän olisi voinut siirtyä paikasta toiseen?

[​IMG]
Nekomaru on elossa?!

[​IMG]
Netherworld-portaalien avulla.

[​IMG]
Tuossa on kiistatta typo.

[​IMG]
Aina sama juttu.

[​IMG]
Olemme vain demoneja valeasussa.

Vastaushan on todella helppo ja olin siitä tietoinen, mutta oikeudenkäynnin viimeinen debatti on kuitenkin aina keskimääräisesti aiempia haasteellisempi ja sitä se oli tälläkin kertaa, koska hämäyksillä johdateltiin väärille jäljille ja eteeni tarjotut totuusluodit olivat muutenkin täyttä huijausta. Tämä oli pitkästä aikaa niitä kertoja, kun totuus tuli poimia keskustelusta ja puhkaista aukko murhaajan argumenttiin keskustelun loopattua kertaalleen.

[​IMG]
Muistinvirkistyksenä sinisiä tukemisreploja ei voi maalata totuusluodiksi.

[​IMG]
Toisin kuin Sakuran itsemurhassa, tällä kertaa murhavyyhdissä oli kuin olikin salareitti.

[​IMG]
Gundham ei ole nyt ottanut huomioon harrastamaansa ulottuvuusmatkailua.

Minipelin jälkeen Hajime pyytää vetoapua Nagitolta, jolle kulkumetodi on myös tuttu. Koska pälli teeskentelee aluksi tietämätöntä, Hajime kertoo kaikille marjataloja yhdistävästä salakäytävästä, jonka jälkeen Nagito turhautuu varaoppilaan lesotukselle ja vahvistaa minun olevan oikeassa. Nyt viimeistään muutkin kuulevat Octagonin lattialuukusta, joka johtaa kuin johtaakin Monokuma-arkistoon. Final Dead Roomin läpäisijät voivat kulkea kerrosväliä rajoituksetta.

[​IMG]
Ei, murhaaja ei edelleenkään ole Nagito.

[​IMG]
Ja juoksi tosi nopeasti.

[​IMG]
Kympin oppilas.

[​IMG]
Melkein näkyy kattoluukku pimeydessä.

Gundhamkin olisi vo-

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

Gundham ei olisi voinut kulkea kerrosväliä rajoituksetta, jos hän ei olisi tiennyt Final Dead Roomista. Näin hän väittää ja vimmastuu hiillostukselle kerrakseen. Välienselvittely murhaajan kanssa on vain sopivaa, joten teroitan miekkani. Epätylsille astaloille onkin tarvetta, koska varsinkin riitelyn alkupuoli oli tekstuaaliselta ulosanniltaan omintakeinen. Gundhamin mölinät tulivat satunnaisesti ruudun laidoille kieppuvien pikkuruisten lausahdusten muodossa melkoisen kiivaaseen tahtiin, mutta pääsin sohimisesta huolimatta helpommalle toiselle kierrokselle ensimmäisellä yrityksellä, vaikka välivaiheessa tulikin rämpyttää äksää mielikuvitusmiekkojen kalahdellessa toisiinsa. On minipelin sisäisen minipelin triggeröitymiseen selvästi jonkinlainen logiikka, mutta en jaksa miettiä asiaa enempää. Oikean miekan sovittaminen oikeaan heikkoon argumenttiin olikin oma juttunsa, sillä periaatteessa Gundhamin mölinä on ehtaa harhaista dadaismia, mutta Hajime (tai minä) ei ole nyt lainkaan hämmentynyt.

[​IMG]
Lyhytmiekka on pitkämiekkaa terävämpi.

[​IMG]
Nytkö devat ovat jo katalia jumalolentoja?

[​IMG]
Tällainen siis tulee äkseeraamisen jälkeen.

[​IMG]
Eikä kalvan kalistelun jälkeen näemmä tulekaan Exceed-seinämää!

[​IMG]
Osaan kyllä uida.

[​IMG]
Uusintaottoja ei tarvita.

Murhapaikan vaijerin, nuijan ja ketjun oli oltava peräisin Octagonista ja Nagiton lisäksi vain murhaaja olisi voinut noutaa ne sieltä ja suhata talojen välillä lattialuukusta. Gundham keskittyy kähisemään lyötynä ja Nagito on niin itsevarma ja kyllästynyt, että aikoo hoitaa loppupäätelmän muodollisuudet pois alta ihan itse. Hetkinen nyt, mitä paskaa? Minullehan se kunnia kuuluu! Jään paitsi palapelistä, yhyy!

[​IMG]
Nagito otti varmuuden vuoksi kaikki aseet mukaan.

[​IMG]
Kehehe?

[​IMG]
Gundham murhasi Nekomarun on se lyhyempi versio.

[​IMG]
Et kehtaa.

[​IMG]
Taitaa kehdata.

Kustannuksellani jekkuillaan armotta, kun Nagiton kertausta siivittää mangamuotoisesta tarinasta tuttu taustamusiikki. Julminta pilaa on, että dialogi on ohjelmoitu edistymään automaattisesti. Normaalistihan tekstiä edistetään äksällä ellei stooria erikseen määritetä lipumaan automaattisesti. Visual noveleissahan on yleensä erikseen oma Auto-komento, mutta tykkään edetä omaan tahtiini. Perhanan ketku pääsee kertauksessaan suunnilleen mansikkatornissa uhriaan odottavaan Gundhamiin, kun Fuyuhiko keskeyttää tarinatuokion. Miten murhan kanssa olisi menetelty, jos Nekomaru ei olisikaan kolistellut mansikkatorniin? Nagito otaksuu, että mitään ei olisi tapahtunut ja murhaaja olisi yrittänyt myöhemmin uudestaan. Tosin vuorokautta myöhemmin suurin osa olisi kitunut nälkäkuoleman kourissa ja ajautunut murhaan, joten jonkun tuli katkaista syöksykierre.

[​IMG]
Ihan paskasti kerrottu, buu.

[​IMG]
”Get off vent or I’ll have you bent!”

[​IMG]
Tappanut itsensä.

[​IMG]
Olkapäitään kohauttaen kohti uusia epäonnistumisia.

[​IMG]
Pakko silti nostaa hattua näinkin mutkikkaalle juonelle.

Pahin on tapahtunut, joten Nagito jatkaa toiseksi pahinta eli kärsimätöntä kertausta. Lopeta nyt jo, älä anasta minulta kunniaa! Onneksi hänen lässytyksensä loppuu lähes välittömästi, kun Gundham joutuu lähes alkukantaisen raivon valtaan. Nagito kun väitti, ettei Nekomaru tehnyt vastarintaa vaan sammui suoriltaan Good Night -näppäimestä.

[​IMG]
Huku sontakurimukseen, mongoloidi.

[​IMG]
Lopeta jo.

[​IMG]
Gundhamkaan ei arvosta kerrontatapaa.

Tarinankertoja ihmettelee ivallisesti kiukkua Gundhamin ärjyessä koomisen mielipuolisesti, ettei kukaan ymmärrä häntä. Raivosta huolimatta en huomannut hepun edes pahemmin flipanneen toisin kuin aiemmat mustuneet. Hän nyt on vain tuollainen. Gundham Tanaka ei aio poistua tästä maailmasta helpolla.

[​IMG]
Kun Jum-P pahastui huivin uumenissa.

[​IMG]
Ymmärrän sinun mustuneen, mutta noin muuten olet oikeassa.

[​IMG]
Gundhamhan on kutsunut naisia hidasjärkisiksi.

[​IMG]
Gundham aikoo käydä kaikilla Helvetin tasoilla.

[​IMG]
Finish him.

Kun Gundham illuusioörinältään ehtii, hän väittää, että hänen olisi pitänyt päästä ennen Nekomarun sammutusta hänen taakseen, koska kriittinen nappula sijaitsee niskassa, johon on vähän vaikeampi päästä käsiksi tuollaisen mörssärikarjun ohi. Akane ja Chiaki tajuavat myös, kuinka vaikeaa tämä olisi varsinkin valmentajan tapauksessa. Jäämies virnuilee ja onnittelee Hajimea hienoista reploista, mutta minulla saa olla plakkarissa muutakin mikäli mielin nujertaa uppiniskaisen toisulottuvaisen devaajan, joka opettaa, miten joku saadaan myöntämään tappionsa. Äijän ohjeilla on helppo edetä.

[​IMG]
Mahdottoman.

[​IMG]
Tiukkaa viettelyä tornissa.

[​IMG]
Pikemminkin five-on-one.

[​IMG]
Humanistit eivät kykene kaikkeen.

[​IMG]
Hajimelta ei aina lähde originaaleja vastaväitteitä.

[​IMG]
Murskaa lisää.

[​IMG]
Syy tulee kohtsillään.

Paniikkipuhekanteestakin on tullut rutiininomainen muodollisuus, jonka haastetappi oli jälleen aavistuksen kireämmällä, vaikka oikeasti hiparipalkkini koki pikkuvirheistäni vain lähes olemattoman tappion. Kun Fever Timen läjäyttää limudiskoon kyllästyttyä lippaan latailuun, matsi on jo käytännössä ohi, vaikka vastapuoli paiskaisikin ihan lopuksi Nega Timen sekoittamaan rytmiä. Argumenttia kasatessa sekoitin aluksi keskimmäiset sanat keskenään, mikä on sinänsä ihan ymmärrettävää. Blogaajan housuissa haasteellisinta on napsia näppäriä kuvakaappauksia tiimellyksen keskeltä.

[​IMG]
They said she had a heart attack, I think the creatures coming back

[​IMG]
And I am fine, coz all my love’s electrifying

[​IMG]
And I come feel like assessable, wanna be with you

[​IMG]
And it’s my premonition, I better give my heart a listen, and my preacher say

[​IMG]
All of your demons will wither away

[​IMG]
Ecstasy comes and they cannot stay

[​IMG]
You’ll understand when you come my way

[​IMG]
Coz all of my demons have withered away

Gundhamilla oli rikostovereita: ikiomat superhamsterit. Joku niistä vilisti vikkelästi Nekomarun niskaan ja painoi nappulaa. Tuhon devojen ällistyttävistä tempuista on ollut aiempaakin näyttöä, kun Gundham usutti supernovahopeakettu- San-D:n painamaan mansikkakäytävän ovinappia. Chiaki muistaa myös jonkun karvaturrin kavunneen Titty Typhoonin tolppaa pitkin noutamaan irtoriekaleen tapettia.

[​IMG]
Hamsterivoimille oli pakko tirskahtaa.

[​IMG]
#vaindanganronpajuttuja

[​IMG]
Varmaan rikkoikin saman nappulan.

[​IMG]
Gundham jokaisen oven kohdalla.

[​IMG]
Ainakin nelinkertainen aivokapasiteetti ylilordiin nähden.

Gundham kuuntelee hamsterikehuja ja kähähtää maaniseen nauruun, kun otukset saavat kerrankin mainetta ja kunniaa. Ehkä hän sitä salaa odottikin. Hän on kouluttanut ne ilmeisen hyvin ja tyytyy hyvillään tuomioonsa. Imperiuminsa hallitsija antaa kernaasti tulla muiden tallomaksi ruumiilla katetulla tiellä voittoon. Hän julistaa loppuaan mahtipontisesti ja Hajime tekee vähemmän mahtipontisen yhteenvedon, sillä minulta ei Nagito sitä kunniaa vie.

[​IMG]
Ilon ja onnen ja teloituksen päivä.

[​IMG]
Pitää tyytyä siis Kazuichiin.

[​IMG]
Choo choo hamster lover!

[​IMG]
“The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men.”

[​IMG]
Kukaan ei sitten potki tai sylje.

Viime kerran suppeahkoon loppupäätelmään verrattuna tämän mangapalapelin kasaaminen ja katsominen olikin antoisa kokemus. En voi erikseen kehua, kuinka tyydyttävää palasten loksahteleminen paikoilleen on tyylikkäästi piirretyissä paneeleissa. Mustunut murhaajahahmokin elää kertomuksissa omaa irvokasta elämäänsä. Nyt pituutta ja mutkikkuutta oli jopa sen verran, että aluksi jouduin pienoiseen paniikkiin, kun alkusatsissa pähkäilin, mihin hittoon viimeinen ruutu kuuluisi. Tuli myös todistettua, että palapeli ei ole joka kerta identtinen puuttuvien paneelien osalta. Aiemmin oletin, että vain minulle tarjotut palat vaihtelevat.

[​IMG]

[​IMG]
Heti dramaattisempaa huutomerkeillä.

Näin NEKOMARUn, Jum-P:n, Cham-P:n, San-D:n, Maga-Z:n ja murhaajan kanssa kävi:

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]



[​IMG]

[​IMG]

KYLLÄ
 

Gundham onnittelee Hajimea päättelystään, mutta Akane ei ole hyvillään eläinystävän huolettomasta asenteesta. Sonia ei voi vieläkään uskoa Nekomarun kyenneen murhaan, mutta eiköhän jonkinlainen motiivi kuulla tuota pikaa, sillä Gundham ei ole hurjasti avautunut itsestään, kun aina riittää hoopoa horinaa Netherworldista pakenevista demoneista.

[​IMG]
No mutta kiitoksia.

[​IMG]
Sesquipedaalinen loquacioutuneisuus ei ole ihan Akanen ominta alaa.

[​IMG]
Tämä sen sijaan on.

[​IMG]
Ehkäpä Sonia adoptoi tuhon devat.

Gundham Tanaka ei kaipaa anteeksiantoa.

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]
Miltei täydellistä sen olla pitää.

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]
Murhan takana on murhaaja tanakka.

[​IMG]    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti