perjantai 26. helmikuuta 2016

180 - Viides oikeudenkäynti, osa 3

 [​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

Nagiton kuolinsyy käynnistää oikeudenkäynnin jälkipuoliskon, jossa järisyttäviltä yllätyksiltä ei vältytä. Chiaki ehdottaa, että kun tässä on jo takerruttu uhrin ruumiin rujoihin yksityiskohtiin kerrakseen, kannattaisi avartaa maailmankatsomusta. Sillä jos Nagito ei kuollut Gungniriin, puukon noin miljardin viillon aiheuttamaan verenhukkaan, tulipaloon, satunnaiseen sydän-/sairauskohtaukseen tai yksinkertaiseen elämän päättymiseen, mihin hän sitten kuoli? Chiaki tyytyy hymisemään syvällis-arvoituksellisesti tai houreessa, mutta tauko teki kollektiivisesta innosta päätellen useimmille terää.

[​IMG]
Äärimmäinen epätodennäköisyysmoottori käyttöön.

[​IMG]
Vältti täpärästi valtimon.

[​IMG]
Akane tuo esiin aamiaisen.

Itsehän tiesin tai vähintäänkin voimakkaasti aavistin vastauksen jo ennen taukoa, ja jos oikeaa totuusluotia ei debatissa heti hoksaa, kannattaa lopettaa älynystyröitä vaativien pelien pelaaminen tai vaihtoehtoisesti koko peliharrastus ja/tai eläminen. Tämä lienee jo ännäs kerta, kun korvaamaton kuninkaallinen kolkuttaa oikeaa ovea väen spekuloidessa Nagiton tappanutta jotakin.

[​IMG]
Monokuman myrkky on sekundalitkua erikoismyrkkyyn verrattuna.

[​IMG]
Joku loukkasi Nagiton hengiltä.

[​IMG]
Tuota ei voi nähdä.

[​IMG]
Suostun myös siirtokuntiin.

Nagiton kuolema siis pysyi näkymättömissä tärvellen hänen sisuskalujaan. Hajime myöntää unohtaneensa koko myrkkypullon, mikä on ihan loogista, kun Nagiton kämpässä huomio nauliutui lopulta oppilastietokansioon eikä hän tällä tahdilla ole pahemmin ehtinyt jäsennellä ajatuksiaan, jotka muutenkin pyörivät yleisessä keskustelussa ruumiin ympärillä. Lisäksi Hajime on hidas ja tyhmä. Pitihän heti saada tietää, miten hitossa Nagito oli päässyt tuollaiseen jamaan.

Saatan kaikki ei-Chiakit ajan tasalle jääkaapista löytyneestä tappoon tarkoitetusta erikoismyrkystä, joka surmaisi satakielenkin salakavalasti. Ammattirikollisena Fuyuhiko tietää myrkkyjen jättävän useimmiten ruumiiseen veriläikkiä. Nagiton kohdallahan veriläikkyys ei ole ongelma, koska veri läikkyi (heh) joka puolelle. Jos Nagiton sisukset alkoivat kuplia ja muhjuuntua muodottomaksi massaksi, sitä ei todellakaan päältä päin huomannut, kun vatsasta sojotti julmetunmoinen peitsi omine splattereineen. Jos oletuksena yhä on Nagiton itsemurha, Fuyuhikoa häiritsee, miten paljon vaivaa itsetuhoinen kaiffari näki silvontaansa pelkän myrkytyksen peittelyksi.

[​IMG]
Sillä voi myrkyttää vain Monokuman.

[​IMG]
Nagito olisi voinut muuttua vihertäväksi ja yläpuolella kohota vihreitä kuplia.

[​IMG]
Pätee myös viimeisen käyttöpäivän jälkeiseen ruokaan.

[​IMG]
Tuossa on hiukan verta yhdessä kohdassa.

Kazuichi ei ymmärrä, miten muka myrkky pääsi Nagiton elimistöön, kun suuta peitti teippi ja kädet olivat täynnä puukosta ja peitsipiuhasta. Hajime kumoaa Sonian ehdotuksen, sillä etiketti ilmoitti myrkyn vaikuttavan välittömästi. Jos Nagito olisi kiikuttanut myrkkypullon varastoon ja jollain ilveellä niellyt itsensä kuoliaaksi, pullo olisi tietenkin jäänyt varastoon eikä maagisesti kvanttisiirtynyt takaisin jääkaappiin. Mutta jos oletuksena on, että Nagito kuitenkin kuoli myrkkyyn välittömästi eikä hän juonut sitä, miten hän myrkyttyi? Sieraimeenko hän vapaalla kolmannella kädellään inhaa tököttiä lurautti?

[​IMG]
Jaloilla.

[​IMG]
Jonkun tulee antaa Akanelle pian penistä, jotta nämä jutut loppuvat.

[​IMG]
Käytti myrkkyä silmätippoina.

[​IMG]
Chiaki vain pilailee vakavassa oikeudenkäynnissä.

[​IMG]
Ei sovellu alle 3-vuotiaille lapsille. Sisältää pieniä osia.

No, tavallaan. Aivoaaltoaallokko koostuu poikkeuksellisesti vain kahdesta kysymyksestä. Olin olettanut, että minipelissä olisi aina kolme kysymystä, mutta mikään ei toisaalta ole sanellutkaan niiden lukumäärää. Lisäksi surffiradan vaiheet näkyvät kätevästi vasemmasta ylänurkasta, jossa on teoriassa tilaa neljällekin kysymyksellä. Kaikilla vinoneliöillä on jokin informatiivinen tarkoitus, vaikka vasemman alanurkan sisäneliöt toimivatkin sinänsä turhana nopeusmittarina, kun ne lähtevät kieppumaan liikkeessä jokseenkin levottomasti. Nopeus olikin tämän extreme-session idea ja vitsi, sillä olen tottunut kaahaamaan digitaalilaudalla talla pohjalla, koska se nyt on päheää ja siistiä. Sillä keulii myös komeasti jorpakkoon, jos ei katso eteensä. Nyt limettireitit olivat sen verran kapeita ja mutkittelevia, että varsinkin yhdellä etapilla oli käytännössä pakko lakata hurjastelemasta, koska avatarini avatar ei käänny inertiatta kuin mikäkin Audiosurfin avaruusalus. Menopeli on myös kiikkerämmästä päästä ja korjausmanööverin lisäkorjausmanööverit johtavat astraalirotkoon suistumiseen.

[​IMG]
Roamin’ roamin’ roamin’ in the city

[​IMG]
Crossway boy, crossway boy, downtown waterfront boy

[​IMG]
In the shadows where the envy and the motor meet and the

[​IMG]
She’s on the phone again, surfin’, she’s on the phone again, she’s calling from America, she’s calling from America

[​IMG]
She’s surfing, she’s moshing, and the girls are diving, and the girls are up to something

[​IMG]
Animal boy thing, up on the roof again boy thing, to ’ve been down there where there’s every kinda lack

[​IMG]
Make it down to the Delaware and I’m in your head and moaner, moanermoanermoaner, Rudy, get the, get the, get the, get the, get the, get the, night

Olisi pitänyt lukea pieni präntti tarkemmin ja tajuta heti kättelyssä, että myrkky on myrkkyä kaasunakin. Tai tarkemmin sanottuna höyrynä, joksi myrkkyneste muuttui tulipalossa. Nagito hengitti itsensä hengiltä. Kun Kazuichi huomauttaa meidän muidenkin olleen kuolemanvaarassa varaston ovella, valistan häntä sprinklereistä. Vesi hävitti höyryn, joka hävitti Nagiton.

[​IMG]
”I’ve got to go swat down a couple of bothersome flies.”

[​IMG]
Monokuma-parat myrkyttyivät lattialla.

[​IMG]
No kyllä se tulikin katosi.

[​IMG]
Sonia ei ole nukkunut kemian luennoilla.

Selvisimme hengissä myös siksi, koska seisoimme. Myrkkyhän oli kaasumuodossa ilmaa raskaampaa ja painui lattialle, jossa Nagito oikein sopivasti virui. Sillä ei ole merkitystä, kuoliko hän välittömästi myrkkyyn vai lähtikö taju kankaalle, sillä vaikka ote piuhasta lipesikin ja Gungnir lävisti vatsan, kuolema oli myrkyn syytä.

[​IMG]
Come play my game, inhale, inhale, you’re the victim

[​IMG]
Tru dat.

[​IMG]
Kohta Nagito kuoli syöpään ja sydänkohtaukseen ja kaikki tämä oli itsemurhaa.

Ja Nagiton syytä, siitä ei pääse mihinkään. Kazuichi vaikuttaa hyvin turhautuneelta jankkaamiseen, sillä mikään ei ole muuttunut, vaikka myrkky tuotiinkiin yhtälöön. Kaikki hämäyksetkin johtavat lopulta itsemurhaan eikä tässä ole pahemmin käsiteltävää jäljellä, kun Akane ja Fuyuhikokin ovat vakuuttuneita. Äänestyksen tullessa puheeksi Hajime alkaa änkyttää, sillä eihän tämä vielä voi olla ohi. Nagiton motiivikaan ei käy järkeen, sillä nykytiedon valossa hän yritti tapattaa kaikki taluttamalla meidät harhaan. Tämä siis tyypiltä, joka on pitänyt arvotonta henkeään uhrattavissa. Nytkö Nagito uhrasi itsensä, jotta toivo loistaisi iltatähtenä?

[​IMG]
Toimii kuin häkä.

[​IMG]
Emme tee oikeaa valintaa vaan kammottavan väärän.

[​IMG]
Enemmän hämäriä motiiveja kuin Revolver Ocelotilla.

Chiaki säästää minut selittelyltä nostettuaan esille pelkäämäni pointin, joka voisi syyllistää kenet tahansa. Nagitolla saattoi olla messissä apuri, sillä vaikka kyseessä olisikin itsemurha, myrkystä olisi jäänyt varastolle jälkeen vähintään se pullo, koska myrkyn säilytykselle lasi- tai muovipullossa annettiin seikkaperäiset ohjeet. Fuyuhikon ehdotus pullon sulamisesta tulipalossa tyrmätään, koska siitä olisi jäänyt jälkiä. Eiväthän ne muoviset sammutuskranaatitkaan mihinkään kadonneet. Joku siis kiikutti pullon takaisin hotellille.

[​IMG]
Mission accompliced.

[​IMG]
En varsinaisesti odottanut luulihan loisteliasta paluuta.

[​IMG]
Tekisi höpöä kämmenkupissa.

[​IMG]
Monokumalla taas heiluu harja ja rikkalapio oikeudenkäynnin jälkeen.

Prinsessan pää ei enää kestä uusinta juonenkäännettä ja Kazuichi teroittaa yhä, ettei itsemurha ole muuttunut miksikään, oli apuria tai ei. Sitä paitsi joku olisi voinut vahingossa viedä myrkkypullon pois rikospaikalta. Ja jos joku avustikin itsemurhassa, entä sitten? Säännöissä on kyllä puhuttu apureista, mutta mitä mustumista siinä on, jos joku toteuttikin Nagiton pyynnön? Uhri kuitenkin teki kaiken itseensä kohdistuneen väkivallan ihan itse. Ja kuka muka edes voisi olla apuri? Koko porukkahan oli tehtaan puolella ja sammutustöissä yhdessä. Mikään johtolanka ei langeta syyllisyyttä kenenkään niskaan.

[​IMG]
Nagito oli kimpassa Kilgraven kanssa.

[​IMG]
Yksi siru pullosta tarttui kengänpohjaan.

Kazuichin inttäessä oikeudenkäyntiä päättymään Hajime hajoilee itsekseen, kun kehää kiertävä väittely alkaa jo puuduttaa. Hänestäkin itsemurhassa on järkeä eikä kenenkään tarvitsisi kärsiä, mutta hän ei silti usko rakkaan vihollisemme tyytyvän tuonpuoleisessa takeltelevaan järjenjuoksuumme. Tämä on niitä hetkiä, jolloin äijä irvailisi itsekseen kaikille, mutta aina meillä on Monokuma.

[​IMG]
Olet väärässä pelisarjassa!

[​IMG]
Sellaista sattuu.

[​IMG]
Hajime on viettänyt liikaa aikaa kehnossa seurassa.

[​IMG]
Monokuma on yaoin asiantuntija.

Vaikka apuri on täydellinen mysteeri, sillä ei taida olla niinkään merkitystä ja porukan taivuttelu toisinajatteluun vaikuttaa olevan parhaillaan loputon suo. Turhautunut Hajime poimii ratkaisun avaimet vähemmän yllättäen Akanen irtoheitosta. Mutunsa vuoksi urheilija on yhä jengissä mukana.

[​IMG]
Ei varmaan tämän oikeudenkäynnin lopussa.

[​IMG]
Pelkästään pedanttisuuden tähden.

[​IMG]
Totuus tulee siis, öh, selättää.

[​IMG]
Ihan väriltään väärä pullo.

[​IMG]
Hajimella on orastava epilepsia.

Hajime palaa myrkkypulloon ja ratkoo loput hirressä, jossa on armeliaasti vähemmän tungosta kuin viime kerran naurettavassa kaaoksessa. En välttynyt kirjainkolareilta, mutta niitä tuli nyt vain murto-osa, koska alkuasetelma ei edes ollut mahdoton ja onnenpyörän kirjainrivi oli ilmeinen.

[​IMG]
RISE LUCIFER?

[​IMG]
FIRM PHANTOM?

[​IMG]
FIRE GANDALF?

[​IMG]
FIRE GREMLIN?

[​IMG]
FIRE GRENADA?

[​IMG]
Luulin että jääkranaatti.

Nagito nappasi tehtaan taukohuoneesta sammutuskranaatin, vaihtoi sen sisällön myrkkyyn ja vei sen varastolle, jossa se särkyi tulipalossa ja todistusaineisto jäi muiden muovisirujen sekaan. Hän ennakoi tasan tarkkaan jokaisen liikkeemme. Kranaatteja tarkemmin tutkinut Sonia tietää, että korkin alla on… alumiininen suojakuori. Miten en aiemmin yhdistänyt sitä Nagiton kämpän irtokuorta kranaatteihin?! Hajime tajuaa, ettei kukaan muukaan voi olla vaihto-operaatiosta vastuussa, ja kertoo asiasta muille.

[​IMG]
Olisi pettynyt, jos olisimme hankkineet vettä merestä.

[​IMG]
Olikohan siinä edes takana tarjouskampanjakoodia?

[​IMG]
Voi olla olemattakin.

[​IMG]
Kondomi rytyssä.

[​IMG]
Noiden kanssa kannattaa olla varovainen.

Chiaki lisää, että samaisen sängyn alta löytyi myös kaasumaski ja hanskat, joita Nagito käytti lirauttaessaan myrkyn kranaattiin. Kazuichin kyrpiintymistä on hauska seurata, kun kaikki jäljet johtavat yhä Nagiton itsemurhaan, jossa ei ollut ketään apuria mukana. Jokohan tämä alkaa riittää? Chiakikin myöntää olleensa apurista väärässä. Oikeudenkäynnin tietää olevan kinkkinen, jos erehtymätön tyttökin kämmää. …Mutta toisin kuin useimmat, Chiaki ei jätä tätä todellakaan tähän.

[​IMG]
Noilla tehtiin sinistä juttua.

[​IMG]
Noh noh, ei saatana kiroilla tarvitse.

[​IMG]
Nagito oli itsensä apuri.

[​IMG]
Lopputekstien aika.

[​IMG]
Mihin tässä maailmassa voi enää luottaa, jos ei Chiakiin?

[​IMG]
*gasp* 

Oppilaiden turhautumisen voi jo lähes aistia, mutta Chiaki tajusi jotain olevan pahasti pielessä, kun hän alkoi ajatella myrkyn päätymistä varastoon tarkemmin. Hajimekin hoksaa, mitä tyttö ajaa takaa. Nagitolla ei ollut jemmassa mitään myrkkykranaattia. Se kökötti sammutuskranaattien seassa taukohuoneessa. Me heitimme sen. Se pirstoutui ja surmasi Nagiton. Nagito ei tehnyt itsemurhaa.

[​IMG]
No nyt kun vauhtiin päästiin.

[​IMG]
Kuolinhetkellään??

[​IMG]
Monokuma-taiji puuttuu.

[​IMG]
I got the poison, I got the remedy, I got the pulsating rhythmical remedy

[​IMG]
Jos Nagito olisi hengissä, neuvoisin häntä tähän.

Kysymys kuuluukin… kuka on murhaaja? Chiaki pommittaa ilmeisiä kysymyksiä myrkkykranaatin kehittäjästä ja tulipalon sytyttäjästä kertauksena, jottei mitään unohdu. Nagito tietenkin kyhäsi kranaatin ja sytytti tulipalon, mutta miksi Monokuman arvokas krääsä piti tärvellä? Todistusaineiston tuhoamiseksiko? Ei. Nagito pani liekiksi, jotta ryhtyisimme palomiehiksi. Katalan suunnitelmansa mukaisesti.

[​IMG]
Just kidding lol.

[​IMG]
Nagito on niin tärkeä, että vaatii sukunimen.

[​IMG]
Monokuman sukunimi on Monokuma ja Monomin Monomi.

[​IMG]
”Who are you? What do you want?”

[​IMG]
Minulta se kranaatti ainakin lipesi.

Vaikka Chiaki tietää asioita, hän ei tiedä, kuka heitti myrkyllisen kranaatin. Heittäjäkään tuskin aavisti hirmutekoaan. Joku meistä tappoi vahingossa Nagiton. Kuka tahansa meistä voi olla murhaaja. Viimeisenä temppunaan Nagito loi pirullisen tapahtumaketjun. Ratkaisemattoman murhan.

[​IMG]
Suunnitelma oli mielessä pelin alusta asti.

[​IMG]
Kuka heitti ensimmäisen kiven?

[​IMG]
Ei mene tietämättömyys läpi tuomarille.

[​IMG]

[​IMG]

Se pitäisi nyt ratkaista.

[​IMG]  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti