tiistai 10. marraskuuta 2015

146 - Kolmas oikeudenkäynti, osa 2

[​IMG]
Tuossa on alle 30 000 sanaa.

[​IMG]

[​IMG]

Väliajan jälkeen oikeussaliin lankeaa hiljaisuus, josta Nagito tuntee olevansa vastuussa. Hän melkein toivoisi kuolleensa tinamiehenä, jotta jäljittely saataisiin päätökseen. Monokuma muistuttaa säännöistä, vaikka muistankin hänen lisänneen uusimman pykälän vasta vahingon tapahduttua, joten mustunut olisi voinut teoriassa tappaa kolmannenkin. Kazuichi saa itsetuhoisesta pällistä tarpeekseen ja Nagito vaikenee käskystä.

[​IMG]
Jos ihan muuten vaan kuolisit.

[​IMG]
Kaksi ja puoli on rajatapaus.

[​IMG]
Nagitosta voisi tulla kunnon psykopaatti, jos hän alkaisi mykkänä lahdata kaikkia.

Vaikka Nagito on mitä on, Chiakinkin mielestä jäljittelymurha jäi jokseenkin kesken, vaikka uhrien lukumäärä ei toteutunutkaan. Hän kiinnittää huomiomme toiseen leffamurhaan, jossa ihmemaan leijona tapettiin. Ongelma on siinä, että leijonasta tehtiin nuolilla neulatyyny ja Hiyoko naulittiin puun virkaa toimittavaan tolppaan teipillä. Mikan ehdottaa nuolituksen olleen turhan vaivalloista, mutta siitäkin huolimatta Chiaki olisi murhaajana hoitanut homman loppuun, kun tähänkin mennessä lavastukseen oli nähty vaivaa.

[​IMG]
Nuppineuloilla.

[​IMG]
Onhan se hankalaa, koska nuolet eivät puhu.

[​IMG]
Joku voi hoitaa tuon päätökseen sitten ensi luvussa.

Asiahan kun on niin, että vähän sinnepäin järkätty jäljittely tuli mustuneen suunnitelmiin vasta jälkeenpäin… aivan kuten Titty Typhooniin päätynyt Hiyoko. Gundhamkin innostuu mahdollisista implikaatioista, kun murhaajan ajojahti palaa mainostauolta. Hiyokon kuolema saattaa olla yhä mysteeri, mutta se ei ole sitä pitkään.

[​IMG]
Ehkä sitä ei ollut skriptin ensimmäisessä versiossa.

[​IMG]
Joku niistä osuu oikeaan!

[​IMG]
Kuuntelemaan musiikkia.

[​IMG]
Ainakin yksi niistä.

Tuoreimman debatin visuaalisena erikoisuutena ovat häiriötekstit, joissa visualisoidaan tekstuaalisesti motellikämppäänsä sulkeutuneen Hiyokon siirtymistä klubille. Tai jotain. Oppilaiden ehdotuksissa esiintyy kutsu ja kidnappaus, mutta totuus on se, että Hiyoko poistui huoneestaan omasta halustaan. Chiaki ei usko epätoivotautia pakoilleen Hiyokon lähteneen kenenkään pyynnöstä mihinkään. Hiyoko näyttää muutenkin suunnilleen namusetien lempikohteelta eikä ole luonnostaan hyväuskoinen.

[​IMG]
Tämä on sellainen avain totuuteen.

[​IMG]
Hiyoko on eidolon.

[​IMG]
Ei ollut parempaakaan tekemistä.

[​IMG]
Suostun myös siihen toiseen puoleen valtakuntaan.

[​IMG]
Tauti olisi voinut hiipiä avaimenreiästä.

Avain tulee esille kidnappauksen kumoamisessa, sillä jos Hiyoko olisi viety kämpästään, ovi tuskin olisi mennyt itsestään lukkoon. Nyt siis löysin pienen juoniaukon, koska Sonia oli murhatutkimuksissa päässyt mystisesti Hiyokon lukossa olleeseen huoneeseen, kun avain oli päätynyt Hajimelle. Keulin sen verran, ettei tähän seikkaan palata oikeudenkäynnissä, joten kyseessä on sinänsä merkityksetön kämmi Spike Chunsoftilta.

[​IMG]
Pyysi kauniisti lukitsemismahdollisuutta.

Akanen mielestä murhaaja olisi voinut kidnappauksen yhteydessä lukita oven, mutta Hajime muistuttaa avaimen löytyneen syvältä kimonon liepeistä. Avaimen piilottelu olisi järjetön veto murhaajalta, jonka prioriteettina oli sotkea todisteita ja joka olisi pannut avaimen ilmeisempään paikkaan.

[​IMG]
Alienitkin aina abduktoidessaan panevat säppiin.

[​IMG]
Kuten saparoon.

Akanenhan luulisi tuon avaimen noukkijana tietäv-

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

Annan ilomielin sisupussille mahdollisuuden verbaaliseen taisteluun, kun muulloin nyrkit heiluvat ja silloin joutuisin tuollaista amatsoniraivotarta vastaan teholle. Välienselvittely on Gundham-koitoksen täydellinen vastakohta, sillä miekkailu sisältää peräti kolme vaihetta, yhden hämäysargumentin ja siinä sivussa kymmeniä reploja, jotka liukuvat vähän miten sattuu ruudun poikki. Kinkkisimmät putoilivat matsin puolivälissä kieppuen vastakkaisiin suuntiin, jotta kombotus olisi mahdollisimman hankalaa. En minä silti tämän parissa kovin kauaa jumittanut pakollisten kuvakaappauskertojen lisäksi. Jos en olisi jo tottunut kiristyneeseen haasteeseen, olisin ollut ensimmäisessä oikeudenkäynnissä helisemässä, jos ihan ensimmäisessä välienselvittelyssä Mahirua vastaan meno olisi äitynyt tällaiseksi.

[​IMG]
Tilitystä luvassa.

[​IMG]
Lähes live action -kuva sivalluksesta!

[​IMG]
Exceedcutive decisions.

[​IMG]
Nuo eivät ole kätevässä viiltelylinjassa kauaa.

[​IMG]
Bill & Ted’s Exceedent Adventure.

[​IMG]
Tissit.

[​IMG]
Talloi kuin muurahaisia.

Eipä Akane tiennytkään tanssijan temppuilevasta kimonosta, joka ei mennyt ryttyyn tappelusta, sillä tuossa mittelössä ei olisi muutenkaan kauaa kestänyt Hiyokon osalta. Sonia kertoo muillekin käyneensä Hiyokon luona kylässä ja ehdottaneen taifuunin varaston kokovartalopeiliä. Akane myöntää tappionsa, josta Kazuichi yrittää tiristää kaiken irti.

[​IMG]
Tällaisessa paratiisissa merikin soveltuisi peiliksi.

[​IMG]
Nyt voisi koskea siihen tissiin, kun oli puhetta.

[​IMG]
Panen ratkomaan sudokuja, jotta varmasti petyt.

Gundhamin epäiltyä prinsessan aikeita Sonia lisää, ettei tiennyt, milloin Hiyoko poistuisi asunnostaan. Kazuichin puolustellessa waifuaan Gundham uhoaa polttavansa kosijalta vaatteet, mutta uho jää uhoksi ja järkevä keskustelu jatkuu.

[​IMG]
Tuhon devat ovat Gundhamin informantteja.

[​IMG]
Sinä peto.

[​IMG]
Niinkö vähän?!

Hiyoko siis siirtyi ihan itse Titty Typhoniin kuolemaan, jota Chiaki pitää valitettavana yhteensattumana. Hänen teoriansa mukaan mustunut oli silloin paikalla tappamassa Ibukia eikä silminnäkijä saanut karata.

[​IMG]
Musiikki oli liian kovalla.

[​IMG]
Vielä ehtii kääntyä.

Joten…

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

…Siitä se jäljittelyajatus sitten lähti. Mutta tottahan toki murhaajalla nyt jokin suunnitelma oli ennen tätä Ibukin varalle. Sitä Chiaki ei enää lähde arvailemaan. Hajime aistii heidän lähestyvän totuutta ja ottaa tietoisen riskin kysymällä, tietääkö Nagito mitään.

[​IMG]
Mutta sitten The Wizard of Monomi 2.5D teki lähtemättömän vaikutuksen kaikessa inhorealistisuudessaan.

[​IMG]
Mutta ah niin kaukana.

Puhekyvystään niin pahuksen onnellinen ruoja keksi mykkäkoulunsa aikana, ettei Ibuki tehnytkään itsemurhaa, sillä jos tämä olisi mukamas tappanut itsensä, veren tahrimia tossunjälkiä olisi ollut ympäri lavaa. Fuyuhikon mielestä hehän jo hetki sitten päätyivät tuohon johtopäätökseen. Kazuichia Nagiton joutava pelleily vain ärsyttää. …Mutta miksi kukaan ei uskokaan Ibukin itsemurhaan? Minusta ainakin oli kohtuullisen selvää, että joku käski hänet hirteen ja hyväuskoisuutta sairastava uhri totteli. Onko tässä sittenkin jotain, mitä en ole hiffannut? Tuo on vain retorinen kysymys, sillä tietenkin on.

[​IMG]
Sinä se tarvitset apua.

[​IMG]
Seuraavaksi Sakurakaan ei tehnyt.

[​IMG]
Ibuki käveli käsillään, tomppeli.

[​IMG]
Ai en kuunnellut.

[​IMG]
Voisit olla taas hiljaa.

[​IMG]
Nagitohan on ollut tähän asti melkein ärsyttävänkin hyödyllinen, ainakin toisinaan.

Nagiton redundantti kommentti ei ole umpiturha, sillä Hajimen ajatukset palaavat Ibukin tossuihin, jotka kyllä olisivat sotkeneet paikkoja. Veritossuista oli viime kerralla puhetta, mutta taittuvat tikkaat pääsevät tällä kertaa yhtälöön. Ibuki käveli rappusia pitkin tuonpuoleiseen… jättämättä jälkiä tikkaisiin. Nyt ei ole kyse siitä pienestä tahrasta tikkaiden reunalla – ei vielä! – sillä rappuset ovat putipuhtaat. Nagito ihastelee hoksottimiani, vaikka hänhän se Hajimea johdatteli itsemurhalla. Jatkuvasti retuuttanut meitä pässejä narussa.

[​IMG]
Hajime näki Youtube Poopin.

[​IMG]
”Oh stepladdergoat, you so random.”

[​IMG]
Käytin vain silmiäni.

[​IMG]
Valitettavasti olemme Nagiton kuoltua nesteessä.

Mikan ihmettelee, eikö Ibuki kavunnutkaan tikkaita, sillä Hajimehan näki kyseisen taltioinnin videolta. Mutta vastasiko video todellisuutta? Chiakista siinä saattoi olla jotain pielessä, mutta vain Hajime tietää totuuden ja tyttösten kannustuspuheiden saattelemana ryhdyn etsimään tikaskuvasta täsmäämätöntä yksityiskohtaa. Ei ollut vaikea homma, vaikka kiinnitin aluksi aivan turhaa huomiota köyteen.

[​IMG]
Pitää katsoa takaperin.

[​IMG]
Sivusilmällä vilkuilin.

[​IMG]
Pidetään mielessä tulevissa kirjatenteissä.

[​IMG]
Kaikki.

[​IMG]
Epäilyttävintä tässä on, että tuo köysi näyttää sellaiselta metron kattolenksulta.

Rikospaikan tikkaissa oli verta reunalla. Videon tikkaissa ei ollut verta reunalla. Video näytti reaaliaikaista kuvaa Titty Typhoonin lavalta, johon olisi pitänyt roiskua Hiyokon verta sotkemaan lavan lisäksi tikkaita. Kuten Chiaki ehdottaa – ja hän on harvemmin väärässä – tikkaita onkin oikeasti liikenteessä kaksi kappaletta, joista ensimmäisiä säilytetään musamestan varastossa ja toisia… jossain toisaalla. Tikkaat näyttävät sen verran geneerisiltä, ettei paljastus tuntunut epäuskottavalta, sillä kyllähän tuollaisia tarvitaan muissakin rakennuksissa.

[​IMG]
Voi olla toisella puolella verta.

[​IMG]
Aina yhtä vakava naama selityksissä.

[​IMG]
Tikapuumyymälästä.

[​IMG]
Chiaki ei fiksusti kommentoi.

[​IMG]
Tikkaista.

Ja melko tarkkaan näiden repliikkien kohdalla minulle valkeni aivan liian monta asiaa ja tunsin itseni niin kovin tyhmäksi, kun en yhdistänyt naurettavan ilmiselviä pisteitä, jotka hukkuivat tähän kaikkeen muuhun ilmeisen tarkoitukselliseen tuplamurhasotkuun. Keksin myös murhaajan, mutta enhän minä nyt sitä vielä kerro! Kaikki aikanaan. Eli aika pian. Tosin aivan kaikkea en todellakaan keksinyt enkä osannut edes aavistaa.

Hajimellakin alkaa raksuttaa, mutta hänen pitää palata ajukoppansa perimmäisiin lokeroihin selvittääkseen, mitä eroa rikospaikalla ja kuvauspaikalla on. No… se paikka. Astraalihirsipuussa kesti tovi keksiä, missä muodossa peli haluaa ratkaisunsa, mutta reunoilta valuu aina vastaukseen sopivia kirjaimia, joten jos on oikein hitaalla liikenteessä, yrittämällä ja erehtymällä pääsee alkuun ja ennen pitkää hoksaa koko ratkaisun. Kaaokseksi tähtikenttä tukkeutui taas pariin otteeseen, mutta eipä tuolla niin väliä ole. Todella huono pelaaja ja ihminen saisi olla, jos hiparipalkki hupenisi kokonaan. Omat kämmitkin lähinnä verottivat sydänkäyrää vain rahtusen.

[​IMG]
Kontekstistaan irrotettuna kuulostaa harvinaisen epämääräiseltä!

[​IMG]
DISPLAY QUESTION?

[​IMG]
FINLAND FINLANDS?

[​IMG]
FILMER’S EQUATION?

[​IMG]
FILMING FILIGREE?

[​IMG]
FILMING LONGINUS?

[​IMG]
FILMING LOCABOAT?

[​IMG]
FILMING LOCATING?

[​IMG]
Hassujen ehdotusten keksiminen alkaa muistuttaa kohta kokopäivätyötä.

Hajimen näkemää videota ei kuvattu Titty Typhoonissa. Kazuichia kummastuttaa, sillä hänhän järkkäsi leirien valvontakamerat lähettämään sairaalasta klubille ja päinvastoin. Joku siis käpälöi myös valvontakameroita.

[​IMG]
Jossain studiossa.

[​IMG]
Sinunhan se pitäisi tietää. 

Tästä päästään luontevasti logiikkasukeltamaan vastauksia kolmeen kysymykseen kapeilla synapsiaalloilla, jotka aiheuttivat jonkinlaista psykedeliaa kolmelta aamuyöstä kieppuen villisti vasta- ja myötäpäivään kohti galaksin keskipistettä. Kerran jopa lensin jorpakkoon ja sekaannuin, kun en odottanut ensimmäisen kysymyksen kohdalla kolmea vaihtoehtoa.

[​IMG]
…Okay, so you’re in the face, it’s twenty-five feet straight down, your balls are about this big.

[​IMG]
And the whole thing’s moving, right, roaring like you’re stuck to the front of a freight train.

[​IMG]
There ain’t nothin’ like it, man.

[​IMG]
The ultimate rush.

[​IMG]
Forget about sex, it doesn’t even come close.

[​IMG]
Football’s a man-made game. You keep score with numbers.

[​IMG]
But in this, there’s no field, no rules, no opponent.

[​IMG]
Just you and the wave.

Murhaaja kävi siis hakemassa kameran Titty Typhoonista, jätti vakoilusetin monitorin sinne ja palautti kameran, kun Hajime oli käynyt kauhistelemassa kiikku-Ibukia. Ällistään maankuulu Akane ei tajua, miksei mestarietsiväni huomannut tuota, mutta hiukan paksumman tolpan tapaan Hajime toljotti aamun pääesitystä eli itsemurhaspektaakkelia. Monitorikin oli särjetty epämääräiseksi läjäksi, johon murhaaja lisäsi lainaamansa ja rikkomansa kameran ennen kuin rikospaikalle palattiin porukalla. Hieman isompi romukasa on yksityiskohta, johon ei ihan ensimmäisenä kiinnitä huomiota, ainakaan Hajimen housuissa.

[​IMG]
Saturday Night Live.

[​IMG]
Voidaan kokeilla, miten itse onnistuisit!

[​IMG]
Maalasi Hiyokon verellä.

[​IMG]
Vasemman laidan kamera ei liity tapaukseen.

[​IMG]
Vasemman laidan kamera ei edelleenkään liity tapaukseen.

Kazuichi muistuttaa, ettei valvontasetin signaali kanna kovin pitkälle, joten mahdolliset lähetyspaikat kaventuvat väistämättä. Todellisuudessa Hajimen näkemä video lähetettiin samasta rakennuksesta. …Sairaalan konferenssihuoneesta. Tai oikeammin kokoustilasta, jos haluaa välttää brysselimäisiä anglismikonnotaatioita. Hirsipuu tuntui helpommalta kuin viimeksi, vaikka oikeita kirjaimia saikin satunnaismuuttujien vuoksi odottaa välillä hävyttömän pitkään.

[​IMG]
Varsinainen äärimmäinen mekaanikko.

[​IMG]
Ai se paikka.

[​IMG]
RABANASTRE WEST?

[​IMG]
CALIFORNIA EAST?

[​IMG]
CONFEDERAL HILL?

[​IMG]
CONFERENTE TACO?

[​IMG]
CONFERENCE MOOR?

[​IMG]
CONFERENCE ROAD?

[​IMG]
CONFERENCE ROOF?

[​IMG]
Minä kun luulin päivystyshuoneeksi.

Akanelle tulee vielä erikseen täsmentää debatissa, mikä tila muistuttaa pienellä säätämisellä mitäkin. En ihan mennyt halpaan Kazuichin pyöritellessä vaihtoehtoja.

[​IMG]
Kieroon katsomalla ovat ihan identtisiä.

[​IMG]
”Those curtains are on sale!” ”Really, are you curtain?” (vitsi oma keksimä)

[​IMG]
Häiriöt asettuvat nätisti viuhkaksi.

[​IMG]
Pöllöt eivät ole sitä miltä näyttävät.

[​IMG]
Suostun öh… korjauttamaan autoni.

Titty Typhoonin lava lavastettiin kokoustilaksi muutamalla yksinkertaisella tempulla, joista olennaisin on musta verho, joka on ollut koko ajan kokoustilassa. Murhaaja haki Rocketpunchista sille kaksoiskappaleen, jonka kömpelyydelle tuomarikin puhuhuttaa. Nagitokin on vissiin käynyt sairaalan yläkerrassa, sillä hän toteaa myös tilojen lattioiden täsmäävän. No onpa nyt nokkelaa!

[​IMG]
Ja tällä kertaa etsitään kuvasarjasta viisi eroavaisuutta!

[​IMG]
Tai on niitä ainakin kahdeksan.

[​IMG]
Melko halpaa nyt.

[​IMG]
Scratch that.

[​IMG]
Eipäs muuten kosketa lattiaa.

[​IMG]
Olisin huolestuneempi siitä…

[​IMG]
…ettei tyhmä ja sokea Hajime huomannut lankkujen rivityksen menevän ihan eri tavalla! (joojoo, en huomannut itsekään)

Jotta huijaus olisi lähes täydellinen, myös valaistukseen kiinnitettiin huomiota. Kokoustilaanhan lankeaa säkkipimeys, kun verholla peitetään ikkunat. Titty Typhoonin kookkaampi päätila toimii eri logiikalla, sillä sitä valaistaan valaisimilla ja erinäisillä neonlampuilla, joten ilman sähkökatkosta valoa on mahdoton poistaa. Murhaaja valaisi siis kokoustilan jekkuvideota kynttilällä, jolla kriittiset yksityiskohdatkin voisivat sumentua. Se lavakynttilä oli vain hämäystä.

[​IMG]
Chiaki huokuu aina itsevarmuutta.

[​IMG]
Kyllä Mahirun muistomerkkiä nyt häpäistään.

[​IMG]
Tunnelmavalaistusta.

[​IMG]
Ei suostunut syttymään.

Chiakia harmittaa, kun kokoustilasta ei löytynyt raskauttavia johtolankoja. Sitä siis tuo tyttö puhkui ja puhisi turhautuneena! Hajimen voitonriemua latistaa, kun Nagito ja Sonia tuntuvat hiukan ivailevan hänen sinänsä inhimillisen virheen kustannuksella, kun sankari säntäsikin pois kuvauspaikalta. Minäkin olisin mennyt halpaan, sillä kameran paikan vaihtuminen ei olisi välttämättä ensimmäisenä mielessä vaistojen tempoillessa kehoa kohti keikkapaikkaa.

[​IMG]
Etsivätaidot ruostumassa.

[​IMG]
Aina olisi voinut hyödyntää niitä taloja siellä kukkulalla.

[​IMG]
En minä ole murhaaja syö paskaa.

[​IMG]
Ajattelin noin silloin, mutta se tuntui niin tyhmältä joten unohdin koko jutun.

[​IMG]
Koska taustatutkimus on hauskaa, taisin puolivahingossa bongata jotain kadonneen käännöksessä japanista englantiin. Tosiasiassa juttu meni vähän ohi.

Akane tajuaa Ibukin monistuneen, mutta aivan siitä ei ole kyse. Minua yritetään kovasti vetää höplästä toisiaan muistuttavilla vaihtoehdoilla, vaikka ehdoton totuus onkin, että Titty Typhoonissa kiikkui luultavasti joskus yöllä tai aamunkoitteessa listitty Ibuki ja videolla nähtiin kokoustilassa aivan joku muu, joka oli kätkenyt henkilöllisyytensä sairaalakaapuun ja kantokassiin.

[​IMG]
Ei helvetti, nyt vasta tajusin Nagiton kuumehoureilleen tupla-Ibukeista! Sattumaako?!

[​IMG]
Kenties meidät kaikki on korvattu.

[​IMG]
Valitettavasti Ibukin vängät hiukset uupuvat.

[​IMG]
Olisit juossut ajassa taaksepäin.

[​IMG]
Dramatiikan vuoksi.

…Tai ei aivan joku muu, sillä vaihtoehtoja on vain yksi.

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

.
..

….
…..
…...
…....
….....
….......
….........
….............
…..................

[​IMG]

”I’m sorry-y-y-y-yyyy!”     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti