perjantai 4. syyskuuta 2015

125 - Spekulointia, osa 13

Reaktioita ja spekulointia: Tyttö M:n murhaaja ja Twilight Syndrome

Otin Jabberwock Islandin kolmannen kuolonuhrin raskaasti vastaan, sillä noin lohdutonta kuolinilmettä ei soisi kenenkään kasvoille. Vaikka kuolleita onkin tullut vastaan Danganronpassa, Mahirun raadon asettelu jäi surettamaan. Jotain tällaista pitkin päivää aavistelinkin, sillä mitä enemmän bikiniväkeä tulvi raflaan, sitä vähemmän vainajakandidaatteja jäi jäljelle. Olin pannut muutenkin merkille, että Mahirussa oli jotain omituista viime aikoina. Vaikka valokuvaaja oli toisinaan suorastaan töykeän suorasukainen ja ylläpiti hämmentävää sukupuolijakaumatouhua, kuolema jäi harmittamaan. Ei Mahiru paha ollut. Suurin osa porukasta kuitenkin sen verran pidettävää sakkia. Pitänee taas terästäytyä, sillä luultavasti yli puolet muistakin heittää henkensä.

Se on selvää, että joku muukin kävi tutustumassa Twilight Syndrome: Murder Caseen, sillä Mahiru tapettiin täsmälleen samaan asentoon ja samalla tavalla kuin Murder Casen Tyttö E. Muita suoria yhtäläisyyksiä en pelistä huomannutkaan, vaikka lienee pelin vika, että koska pelissä oli vain tyttöjä, saarellakin tapettiin tyttö. Oli jo aikakin, tasapainoista sen olla pitää. Saisi murhaajakin olla tyttö tällä kertaa.

Murhaajan henkilöllisyys ei ole mitenkään yksiselitteinen ja teoriassa näillä ennakkotiedoilla kuka tahansa olisi voinut listiä Mahirun paitsi minä ja kahlittu Nagito. Jotkut ovat luonnollisesti toisia epäilyttävämpiä.

Fuyuhiko on aina oiva valinta. Miksi hän hiippaili alueella? Muistan lukuisat riidat ja tappouhkaukset Mahirulle. Fuyuhiko on siis erittäin oiva valinta… mutta jotenkin liian helppo ja ilmiselvä. Saapa nähdä. Jotain outoa häiskän liikkeissä silti on. Saiko hän kirjeessä viestin joltakulta? Antoiko Monokuma Nagitolle mahdollisuuden vaikuttaa muiden liikkeisiin ja ojensi vaaralliselle hullulle kirjoitusvälineen?

Hiyokon oletan nähneen kuolleen Mahirun ja sännänneen vollottaen karkuun, kun ainoa kaveri tapettiin. …Toisaalta Mahirun tappaminen olisi äärimmäisen häijy veto Hiyokolta, mutta miksi tanssijatar itkisi? Tiesikö hän, että joku katselisi häntä, ja tekoitki siksi? Vai loppuivatko Rocketpunchista nallekarkit? Onko Mahirun raadon vierellä lojuva hämmentävä naamari peräisin Hiyokolta?!

Akane on mielenkiintoinen ja epätodennäköinen valinta, sillä en ole pahemmin huomioinut hänen hinkuvan saarelta pois täynnä epätoivoa. Atleetti tuntuu olevan kiinnostuneempi ruoasta ja sparrauksesta Nekomarun kanssa. Miksi ihmeessä hän siis ajautuisi juuri nyt murhaan ja tappaisi nimenomaan Mahirun? Verikuorrutus otetaan ihan varmasti oikeudenkäynnissä puheeksi, mutta voi hyvinkin olla, että hän puhui totta ja sai managerilta kuonoonsa. Akane lienee Nekomarunkin alibi, sillä körilästä ei ole tänään näkynyt tai varsinkaan kuulunut. Äijän videopeli-inhon perusteella Murder Case tuskin inspiroi häntä mihinkään.

Chiaki, Peko, Sonia ja Gundham ovat myös melkoisen tuntemattomia tämänpäiväisiltä liikkeiltään. Bikinitriplan tiedän astuneen raflaan, mutta siinäpä se. En tiedä mistä suunnasta he tulivat, mutta ainakin he ovat tarpeeksi paikan päällä, että joku heistä olisi teoriassa voinut tappaa Mahirun. Ehkäpä uimasta tullut Peko, joka rantautui Chandler-biitsille ja käväisi rantatalossa? Tai speedrun-ennätyksen Murder Casesta pamauttanut Chiaki? Tai viaton prinsessa? Gundhamin näin rutistelemassa pörröpallojaan ykkössaarella ja videopelien kaltaiset maalliset asiat tuskin koskettavat häntä.

Syyllinen kolmikko on näillä hatarilla ennakkotiedoilla epäilyttävyysjärjestyksessä Fuyuhiko, Hiyoko ja Akane. Entäpä Kazuichi? Pilaisiko hän täydellisen Sonia-päivänsä tappamalla Mahirun? Rohkenen epäillä. Alibihan hänellä on ollut siitä asti, kun Hajime tuli kuvioihin operaatio babe huntiin. Mahirun kuoleman ratkaisu lienee aivan yhtä auki kuin Togamillakin eli johtolankoja on keräiltävä. Eihän tästä muuten mitään tule.

...Mietinkin, että jotain unohtui! Ibuki ja Mikan murhaajina? Tuskinpa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti