maanantai 7. maaliskuuta 2016

191 - Luku 6, Deadly Life, osa 4

Edesmenneen Chihiron alter ego eli Alter Ego saavuttaa tätä menoa teknologisen singulariteetin. Olisi melkein pitänyt arvata, että jos Future Foundation on vastuussa simulaatiosta, järjestö tietenkin ymppäisi äärimmäisen ohjelmoijan mullistavan hengentuotteen projektin perustaksi. Eihän se varsinaisesti mihinkään kadonnut teloituksestaan huolimatta, kun Ego-olio pelasti Makoton teloitukselta silloin joskus.

Hyperkehittynyt tekoäly toivottaa puhuvaa palkkia ihmettelevän Hajimen tervetulleeksi Neo World Programiin. Alter Ego on tämän keinomaailman isäntäohjelma, luoja ja valvoja, mutta toisin kuin Tarkkailijalla, hänellä ei ole oppilaisiin vaikutusvaltaa. Tekoäly pitääkin itseään jonkinlaisena isännöitsijänä, jonka kerrostaloon on tunkeutunut virus sotkemaan asioita. Hajime yrittää käsittää tätä kaikkea, mikä on parhaillaan hyvin vaikeaa, kun ei hän oikein enää käsitä itseäänkään.

[​IMG]
Welcome to the third place.

[​IMG]
Heliumia vähemmälle.

[​IMG]
On myös huomattava, ettei Alter Ego ole naispuolinen, koska siitä erikseen huomautetaan.

[​IMG]
”I’m going to have to put you on the game grid.”

[​IMG]
Kuka pitää huolta nurmikosta?

[​IMG]
Olisi kannattanut päivittää virustorjunta.

[​IMG]
Jos näet kuusi sormea kädessäsi, on aika huolestua.

Hajimen yksinkertaiseen kysymykseen annetaan jokseenkin vaikeaselkoinen vastaus. Koska Neo World Program on yhä tavallaan kesken, siihen ei ole kerätty dataa koko maailman muodostamiseksi. Maailma on melko iso paikka. Tähän kokeelliseen vaiheeseen on poimittu simuloitavaksi vain Future Foundationin tutkimuslaitoksen lähiympäristö eli Jabberwock Island. Lisäksi tämä koulu on parhaillaan esillä tilannekohtaisena viruksen saastuttamana eikä Alter Egon pitäisi olla tavattavissa normiolosuhteissa. Digi-Chihiro on itsekin pihalla kummankin kumman maailman asioista ja vaikuttaa yhtä murheelliselta kuin esikuvansa.

[​IMG]
Maailma täynnä herra Andersoneja.

[​IMG]
Jabberwock Islandit tulevat esiin enimmäkseen öisin. Enimmäkseen.

[​IMG]
Viiltävää irvailua nykyajan puolivalmiista peleistä.

Hajime ymmärtää eikä ymmärrä, koska tietokonejutut ovat vaikeita asioita ja tämän maailman totuutta on hankala sisäistää. Sen hän sentään hiljalleen ymmärtää, ettei tämä ole välttämättä totta, mutta onko mikään tapahtunutkaan totta ja onko millään mitään merkitystä? Koska Neo World Programia tuskin rakennettiin vain murharetken miljööksi, Hajime tiedustelee simuloinnin käyttötarkoitusta. NWP luotiin todellisen maailman korvaajaksi toivoa varten.

[​IMG]
Hajime asioimassa Kelan toimistossa.

[​IMG]
Kitkatonkin jopa.

[​IMG]
Hieman jo mietinkin, ettei Jabberwock Islandilla voi paistaa näin usein aurinko.

Kadonneista muistoista Hajime on oikeassa, sillä simulaatiossa vanhat muistot poistetaan halutulta aikaväliltä ja korvataan virtuaalisilla. Alter Ego ei tiedä, miksi oppilaat tuotiin mukaan simulaation kokeelliseen vaiheeseen. Hajime tajuaa olevansa jonkinlainen koekaniini Future Foundationin järjestämässä ihmiskokeessa eikä enää tiedä, kenen puolella järjestö on.

[​IMG]
Time paradox.

[​IMG]
Draaman kaaren vuoksi.

[​IMG]
Uutissyöte olisi pitänyt ohjelmoida mukaan.

[​IMG]
Kunhan ette räppirottia.

Alter Ego valaisee Hajimen pyynnöstä, että Neo World Programissa on tällä kertaa mukana viisitoista oppilasta ja kaksi valvojaa, joista ensimmäinen on opettaja ja toinen muiden sekaan soluttautuja. …Eli Usami (jonka virus muokkasi Monomiksi) ja Chiaki, pakko olla. Oppilasvalvojalla ei ollut mitään erityisempää roolia kuin pysyä roolissaan, mutta opettajavalvoja loi tälle maailmalle säännöt noudatettaviksi. Viruksen takia säännöt menettivät merkityksensä, kun väkivalta hiipi mukaan kuvioihin ikuisen rauhan tilalle.

[​IMG]
Yhtään suuremmalla sakilla freimit olisivat pudonneet alle kymppiin.

[​IMG]
Kas kun ei Jum-P ja Cham-P.

[​IMG]
Onpahan realismia kerrakseen.

Tekoäly ei tiedä viruksen taustoista mitään, mutta sen toimintametodit ylittävät ymmärryksen ja ovat aina askeleen edellä. Virus ennakoi Alter Egon jokaisen liikkeen ja alkoi muokata virtuaalimaailmaa haluamakseen. Siksi siis tässä saarimaailmassa on huvitalon kaltaisia epäloogisuuksia ja Monokuman mukaan luotuja rakennelmia. Mitään oikeudenkäyntisalia tuskin edes olisi ilman virusta olemassa. Hajime tajuaa viruksen olevan melkoisen ärhäkkä tapaus, jos se vetää vertoja näinkin edistyneelle tekoälylle.

[​IMG]
Ei kannata pelata mätkintäpelejä vaikeustaso kaakossa.

[​IMG]
Jättikö edes käyntikorttia?

[​IMG]
Ynnä pehmokumatehtaasta!

[​IMG]
”There were other Cores in the universe… perhaps in our home galaxy. The discovery of this fact led to a civil war within our TechnoCore which still rages. Certain elements – not merely the Volatiles – decided that it was time to end the biological experiment that was the human race.”

Koska Neo World Program on eristetty tietoverkosta, Alter Egon teorian mukaan virus ladattiin ohjelmaan fyysisesti. Joku siis murtautui Future Foundationin laitokseen ja tökkäsi saastuneen muistiaseman keskustietokoneeseen. Hajime tuumii tihutyön olleen jonkun järjestön jäsenen käsialaa, mutta ei oikeastaan ole varma mistään. Tämä on ollut vähän omituinen päivä.

[​IMG]
Ei pidä enää järjestää avoimien ovien päiviä.

[​IMG]
Koska kaikki on.

[​IMG]

Alter Egon mielestä virus ei kuitenkaan pääse käsiksi ihan kaikkeen ja vaikka se omaksuisikin Valvojan roolin, sen tulee noudattaa sääntöjä. Vimmastunut viruskuma ei anna tekoälyn paljastaa mitään sammutusjärjestelyistä ja argumentoi hänet suohon.

[​IMG]
Säännöt on tehty muunnettaviksi.

[​IMG]
Ctrl, Alt ja Del pohjaan.

[​IMG]
Ursus ex machina.

Minä vain toljotin epäuskoisena monistuvia ja asentoa sporadisesti vaihtavia Monokumia ja ahdistuin ihan lievästi, kun tahallinen dadaperseily vääristyi lopulta todella levottomaksi.

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]
En ti-…m-m-M-MAKOTO?!

Oli maailma virtuaalinen tai ei, se on joka tapauksessa hyvin pieni, kun pelisarjan protagonistit ja maailmat kohtaavat luokkahuoneen virtuaalisessa representaatiossa. Lähetys on Alter Egon välityksellä yksisuuntainen, joten tässä ei ole kyse varsinaisesta kommunikoinnista, mutta yhtä kaikki Makoto Naegin siluetilla on tärkeää asiaa Hajime Hinatalle.

[​IMG]
Tu fui, ego eris.

Ei ole helppoa Makoton sakillakaan, sillä he ovat joutuneet seuraamaan murharetkeä alusta asti. He yrittivät tietenkin pelastaa murharetkeläiset, mutta viruksen vuoksi heidän käskyjään ei enää hyväksytä eikä omaksi maailmakseen eristetty Neo World Program suostu sammumaan. Makoto kuitenkin uskoo, että joku kuuntelee tätä viestiä.

[​IMG]
Aoi voisi lyödä sitä VHS-nauhuria.

[​IMG]
Senkin tirkistelijät.

[​IMG]
Olisit hankkinut rokotuksen.

[​IMG]
”We will forsake our countries. We will leave our motherlands behind us and become one with this earth. We have no nation, no philosophy, no ideology, we go where where we’re needed, fighting not for country, not for government, but for ourselves. We need no reason to fight, we fight because we are needed.”

[​IMG]
Soitit puhelinpäivystykseen. 

Punasiluetti ei usko pelkkien pahoittelujen riittävän, sillä kukaan ei uskonut näinkin äkäisen viruksen livahtavan virtuaalitodellisuuteen. Hän ei ollut edes varma, olisiko heitä viittätoista pitänyt muutenkaan sulkea puolivalmiiseen ohjelmaan. Future Foundationin mielestä se oli ainoa keino pelastaa oppilaat. Hajime ei oikein tunne itseään pelastetuksi.

[​IMG]
Tuntui se silloin hyvältä ajatukselta.

[​IMG]
Teidät tallennetaan pilvipalveluun.

Makoto vaihtaa aihetta 11037-salasanaan, jota hän ei suinkaan valinnut sattumalta. Koodi oli mukana simulaatiossa alusta asti varotoimena alueella, johon edes opettajavalvoja ei pääsisi. Alkuperäisenä ajatuksena oli panna oppilaat keräämään toivon sirpaleita (lieköhän tämä nyt sitten jotain psykoterapiaa?), jotta he voisivat urakan jälkeen siirtyä suoraan valmistumiskokeeseen. Viruksen sotkujen lisäksi Future Foundation ei ollut varautunut Nagiton törttöilyyn.

[​IMG]
Oikeastaan kuulin sen.

[​IMG]
Kenties sitten Island Modessa.

[​IMG]
Kunhan ei kommandoksi mennyt.

[​IMG]
Ei Sayaka nyt noin läheinen ehtinyt olla.

[​IMG]
Kiitoksia protagonistivaltikasta.

Eikä liioin johonkuhun, joka aikoo vääristää koko valmistumiskokeen levittääkseen epätoivoa. Makoto uskoo selviytyjien selviytyvän kokeessa riittävän pitkään, jotta heidät pelastetaan. Hänellä on suunnitelma. Mikäli valvojaopettaja riistäytyisi kontrollista, valmistumispaikalle on kätketty sulkusekvenssi, joka sammuttaa koko Neo World Programin.

[​IMG]
Se on sellainen koe, jossa vääristä vastauksista tulee miinuspisteitä.

[​IMG]
Digitaalinen karhunrauta.

[​IMG]
IDDQD.

[​IMG]
En halua tämän tarinan loppuvan vielä.

Sulkusekvenssi käynnistyy, jos väkeä on paikalla yli puolet. En tiedä, mihin lukumäärällä edes viitataan, eikä sillä taida olla tällä hetkellä muutenkaan merkitystä, kun Makoton viesti puuroutuu sotkuksi.

[​IMG]
Mutta kun yli puolet meistä on haudassa.

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]
Et uskoisi kuitenkaan.

Hajime ei tietenkään kerro, mitä hittoa äsken tapahtui. Ei hän tyhmä ole. Monovirus murahtaa, ettei enempää vinkkejä heru ja Alter Ego saa muussa tapauksessa kuulla kunniansa. Siksi tekoäly ei enää vastaa Hajimen kysymyksiin, jottei Makoton privaattiviesti leviä digisyövän tietoon.

[​IMG]
Aika monta monoliitin pyörähdystä siinä kesti.

[​IMG]
Kuoleman julistaminen oli hänelle tärkeämpää.

Chihiron kuvajainen toivottaa onnea matkaan ja jää estämään viruksen aiheuttamia tuhoja. Saamme ilmeisesti paeta Hope’s Peak Academysta ihan itse ja meidät on varusteltu totuudella, jonka mukaan kaikki on valetta. Hajime ei ole järin innoissaan tulevasta, sillä tähän on hyvin vaikea suhtautua mitenkään järkevästi.

[​IMG]
BFG.

[​IMG]
Sitähän tässä on yritetty jo melko pitkään.

[​IMG]
Valehdella totuudenmukaisesti.

[​IMG]
Et nyt vaivu lukiofilosofiaan.

[​IMG]

[​IMG]

Migreenikäytävällä kilahtaa tuttuakin tutumpi kellomelodia ja monitorissa kehotetaan astumaan punaovesta valmistumaan. No mutta tietenkin. Punaovesta tämänkin tarinan loppu alkaa. Sen toisella puolella varmasti odottavat Kazuichi, Fuyuhiko, Sonia ja Akane hissikorin äärellä.

[​IMG]
Tuo kuului vain kallostani.

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]
Ken tästä käy, saa taas kaiken toivon heittää. 

[​IMG]

Noin puolen minuutin kuluttua tajusin, ettei hiljakseen pyörivä ykkösten ja nollien spiraali olekaan välikuva vaan eteenpäin johtava käytävä.

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG] 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti