keskiviikko 13. toukokuuta 2015

10 - Luku 1, Deadly Life, osa 3


Sayaka Maizonon murhatutkimukset

Koko koulu – tai oikeammin sen avonaiset osat – on käytettävissäni, kun lähden selvittämään vähintäänkin Jimmy Hoffan ruumiin olinpaikan tasoista mysteeriä, mutta Makoto haluaa välttämättä aloittaa huoneestaan. Mennään sitten. Sieltä löytyisi muutenkin lisää todisteita, kun nyt käytössäni on vain Monokuma-kansio, joka on päätynyt pelivalikon totuusluotilistalle. Aseistautunen lisäargumentein pikapuoliin, jotta voin ampua muiden mielipiteet seulaksi, jos tämä tosiaan toimii noin.

[​IMG]
...was a stab wound to the abdomen, and her right wrist appears to have been fractured.

Jäyhien vartijalihamuurien lisäksi huoneeseeni on tullut Kyoko, joka tutkii dominahanskoillaan lattiaa. Makoto arvelee piilolinssin lipsahtaneen ja jättää hänet rauhaan, kun hän epäilemättä tietää Makotoa paremmin mitä on tekemässä. Jututan Mondoa, joka ottaa puheeksi, että murhaaja on voinut jo tätä ennen käydä hävittämässä todisteita roskahuoneeseen ja raivoaa ritarillisesti, ettei naisia saa kohdella näin. Mikäli hän on eri prätkäkoulukuntaa kuin Ride to Hell: Retributionin kehitysvammainen puunaamasankari, eivät kaikki maantieritarit ole tyhmiä urpoja. Sakuralta Makoto kysyy, epäileekö tämä häntä, mutta Ronnie Colewoman ei tee olettamuksia vaan seuraa kansan mielipidettä.

[​IMG]
Astumalla sisään?

[​IMG]
Taitaa Makoto joutua siivoamaan huoneensa tai saa piiskaa.

[​IMG]
Ja sitten he kokosivat IKEAn hyllystön.

[​IMG]
Vähemmän yllättäen Mondon manifesti pahisteleville naisille on laimeampi.

Ihmiskontaktin jälkeen keskityn esineellistämiseen. Huotrastaan vetäisty lattialla lojuva replikatana osuu silmään ensimmäisenä. Sekä sen terästä että etenkin kahvasta on irronnut kultapäällystettä ja Makoto muistaa sen tarttuvan helposti ihoon. Miekan vieressä lojuu huoneen avain, jonka hän oli antanut Sayakalle. Huone oli ollut ihan varmasti lukossa, sillä ei Sayaka nyt sentään tyhmä ole. Ellei hän saanut pakottavaa tarvetta avata ulko-ovea, mikä viime yön kohdalla tuntuisi epätodennäköiseltä. Makoto pyörittelee mysteeriä vielä muistakin näkökulmista, mutta hän ei tiedä, miten murhaaja on päässyt sisään. Ulko-ovea ei ole kuitenkaan paskottu saranoiltaan. Kylppäri on toinen juttu, mutta siirryn siihen pian. Tarkistan huotran voinnin. Siinä on naarmuja ja Makoto ajattelee sen olleen tiellä tappelussa.

[​IMG]
...was part of the blade.

[​IMG]
...Makoto to switch with her when someone attempted to force their way into her room, and she became frightened.

[​IMG]
...If you were going to attack someone with a sword, you would almost certainly remove the sheath first.

Oletukseni on, että murhaajan tullessa paikalle Sayaka tarttui katanaan itsepuolustukseksi ja murhaaja viilteli huotraa veitsellään ennen kuin tyttö ehti vetäistä Masamunen sisältä. Huotra putosi ja Sayakan ote katanasta lipesi jossain vaiheessa. Ei hän kuitenkaan mikään miekkailija ole. Kai. Sai hän sentään jotain aikaiseksi, lähinnä sänkyyn ja seinään. Sakura huomauttaa, ettei meteliä kuulunut äänieristyksen vuoksi. Tämän jälkeen Sayaka pakeni kylppäriin ja lukitsi oven. Vilkaisen vielä kutistunutta nöyhtärullaa, sillä ihan varmasti Sayaka on siivousintoillut kolme ja puoli tuntia ennen kuolemaansa. Työkalupakki taas ei mitä luultavimmin liity tähän tapaukseen, sillä siihen ei ole koskettu. Mondo huomauttaa, että siitä oli äijien kesken puhetta eikä kukaan muukaan ole koskenut omaan murhasettiinsä. Vielä.

[​IMG]

[​IMG]
...theirs, either. But still...

En pääse kylpyhuoneeseen ennen kuin olen puhunut toistamiseen Kyokolle. Ilmeisesti nöyhtärullan vilkaisu vaikutti tähän, sillä asioista perillä oleva tyttö toteaa, ettei löytänyt huoneesta lainkaan hiuksia, joita luulisi irtoilevan luonnostaan, syöpälääkityksen alaisena tai silloin kun taistellaan elämästä tai kuolemasta. Joku on siis käyttänyt kapulaa. Todennäköisesti murhaaja rullaili menemään ja villi veikkaukseni on, että hän sai hiusliuskat dumpattua roskahuoneeseen.

[​IMG]
Tässä kohdassa Makoto voisi pudottaa hiuksen maahan ja hymyillä typerästi.

[​IMG]

Spekulointi sikseen, sillä mitään muuta Makoton päähuoneesta ei löydy. Nyt Makoto pääsee angstaamaan Sayakansa luokse. Hetken päästä hän terästäytyy, jotta voi tutkia uhria tuntematta maailmantuskaa. Perustiedot hän vahvistaa Monokuma-kansiosta. Tytön oikea ranne todellakin on murtunut vissiinkin miekkatappelun aikana. Vasta sen jälkeen hän sai veitsestä, mutta mistäs se on peräisin? Tämä oli retorinen kysymys, sillä tiedän jo sen nyysityn keittiöstä. Missä muualla täällä olisi veitsiä, veitsihuoneessako?

[​IMG]
Entä jos Sayaka sai sydänkohtauksen juuri ennen tätä?

Sayakan oikeassa ranteessa on myös kultamöhnää. Tästä voi päätellä Sayakan olleen oikeakätinen, millä ei ole välttämättä mitään merkitystä, mutta ainakin hän käytti kädellä katanaa. Tai siis... ranteella. Hetkinen nyt. Vai oliko hyökkääjä murtanut ranteen katanahuotralla? Ajattelenko liian mutkikkaasti? Minusta kuitenkin varsinainen katana oli Sayakalla, sillä muussa tapauksessa hyökkääjä olisi napannut lipaston päältä katanan ja lävistänyt tyttömäisesti kiljuvan Sayakan sänkyyn tai jotain. Eikä Sayaka olisi murhaajaa läpsimällä aiheuttanut sellaista sotkua sänkyyn ja seiniin ellei pahis olisi ollut täysi käsi katanan kanssa. Ähh, totuus selviää kuitenkin piakkoin, en kehtaa olla enempää väärässä viiden pennin arvailullani! Ai niin, aivan, Sayakan vasemman käden etusormessa on veriläikkä.

[​IMG]
...finger of her left hand, which had some blood on it.

Tästä päästäänkin seinäkirjoitukseen, jota en helvetti soikoon tajunnut kuin vasta poistuttuani kylppäristä, kun juttelin Kyokon kanssa. Täsmällisesti hiffasin asian totuusluoti-ilmoituksen kohdalla. Sayaka kirjoitti vatsansa kostuttamalla vasemmalla etusormellaan "11037" taakseen seinälle, mutta numerot ovat kuin digitaalikellosta, joten viesti on ihan ilmiselvä. Enkä siltikään tajunnut sitä kuin vasta puolen minuutin päästä, kun asiasta oli keskusteltu lisää!

[​IMG]
Ja sitten sanat syntyivät... wait for iiiiit... käden käänteessä!

[​IMG]
Nöyryyttäviä ahaa-elämyksiä.

[​IMG]

Se on LEON. Murhaaja on LEON KUWATA.

Se baseball-tyyppi, joka suuttui perinpohjaisesti Makotolle, joka halusi tietää hänen videostaan. Ilmankos hän ei ole hurjasti puhunutkaan murhan jälkeen, vaikka reagoi kyllä Junkon kuolemaan. Pelkäsi oman henkensä puolesta. No mutta, varmemmaksi vakuudeksi itse kukin voi kurkottaa vasemmalla kädellä taakseen näkymättömään seinään ja alkaa kirjoittaa nimeä LEON. Väkisinkin se tulee luonnostaan ylösalaisin. Tuskin Sayaka ehti viimeisillä hengenvedoillaan koordinoida spastisesti nytkyvää raajaansa muodostamaan sanan oikeinpäin. Äärimmäisenä tyhmän palikkapelaajan huijauksena N jäi vielä kesken, kun Sayaka varmaan kuoli silloin. Jotkut lähtevät jo selvittämään, mitä merkitystä mystisellä 11037-koodilla on. Googlasin ihan piruuttaan numerosarjan eikä kuvahaku pettänyt.

Mutta en suhtaudu ylimielisesti Danganronpaa kohtaan. Tämähän kuitenkin on vasta ensimmäinen murhatutkimus. Altaan syvä pää ei odota vielä. Ja entä sitten, vaikka tiedänkin Leonin tappaneen Sayakan? Tai luulen tietäväni, ihan samantekevää. Syön Danganronpan hyvin pienen pelisirun, jos olen väärässä. Sitten tosin tämä blogi päättyy. Ainahan Makoto voi önistä oikeudenkäynnissä, että ”sinä Leon tapoit narttuni senkin tyhmä kakkapää”, mutta se ei olisi vakuuttava argumentti ellei Leonin ulkokuori pettäisi. Toistaiseksi murhaajan henkilöllisyys on vain yksityiskohta. Hyvin tärkeä yksityiskohta tietenkin, mutta on tässä muutakin. Leonin videon sisältö jää nähtäväksi eikä hänen motiivinsa kuulu tähän. Hänet pitää vain saada syylliseksi, joten pelkistän viestin takaisin numerosarjaksi, joka Makotolla on mielessä. Hän on vähän pelaajaa hitaampi tapaus, mutta olisi se kyllä tyhmää pelaajan kannalta, jos Makoto huutaisi heti ”IT'S LEON, GEDDIT?!” Kyoko puolestaan ihan varmasti tietää, mitä viesti tarkoittaa, mutta ei hän sitä muille kerro. Ehkä hän on äärimmäinen salapoliisi.

Paskat. Takaisin tutkimuksiin. Makoto päättää käydä kyselemässä Chihirolta numeroista, mutta ennen sitä Kyoko mainitsee kylppärin oven. Makoto kertoo sen väärästä koosta ja nuppikikasta, mutta yllättynyt Kyoko ei tarkoittanut sitä. Käy ilmi, että nuppi on murrettu. Ensin siitä oli irrotettu ruuveja. Makoto kertoo Kyokolle vain hänen ja Sayakan olleen tietoisia venkslaavasta ovesta. Kyokolle selviää jotain ja hän häipyy paikalta. Huoneessa ei ole muita johtolankoja, joten Makoto ottaa suunnaksi muun koulun, jonka kiintopisteinä ovat murhaveitsen alkuperäinen sijainti ja Sayakan DVD. Ja koko muu koulu, tietenkin.

[​IMG]
...and Sayaka, the victim.

[​IMG]

Törmään heti kameraa kääntämällä Togamiin, joka epäilee Makotoa huoneenvaihdon vuoksi. Ja vaikka Makoto olisikin syytön, Sayakan kuolema on silti hänen syynsä. Ilman vaihtoa murhaaja olisi hyökännyt samaan huoneeseen kuin nytkin ja Makoto olisi vainaa. Mutta tiesikö murhaaja huoneenvaihdosta? Hyvin ironisesti käytävällä notkuva Leon kommentoi parivaljakon nimikylttejä, jotka ovat vaihtaneet paikkaa. Miksi ihmeessä sinä Leon vaihdoit ne? Vai vaihtoiko Monokuma ne auttaakseen Leonia? Tämä olisi hauska temppu. Hifumikin on paikalla eikä hän anna Makoton tuhota todisteita roskahuoneessa. Näppäränä yksityiskohtana käytäväkolmikko ei tykkää yhtään, jos yritän päästä heidän huoneisiin.

[​IMG]
Kausaliteetti shmaushaliteetti.

[​IMG]
Saatan sinut liemeen.

[​IMG]

Käväisen roskahuoneessa, jossa minut pysäyttää neljä kertaa samaa asiaa toistava Monokuma. Vähemmästäkin selviää, että vain siivousvuorossa oleva pääsee portin toiselle puolelle. Mutta kuka siivoaa tänään? Koska vessan kaloista tai pyykkituvasta ei löydy vihjeitä, siirryn ruokasaliin, jossa Aoi on itsekseen tauolla epäilemässä yhä etsivän taitojaan. Keittiön puolella toiseksi suurin veitsi on vähemmän yllättävästi kadonnut. Puhun tästä Aoille, joka myöntää huomanneensa saman. Hän oli illalla juomassa teetä ja huomasi veitsen kadonneen, kun kävi pesemässä lasinsa. Hän vannoo, ettei nähnyt Makoton käyvän täällä, muttei laske pois sitä mahdollisuutta, etteikö murhaaja puhuisi parhaillaan hänelle. Mutta kävikö täällä joku muu eilen illalla? Toisaalta tämä olisi mainio tilaisuus syyttää Aoia murhasta, mutta enhän minä nyt sellaista. Sporttimimmin väittämä pelastanee kuitenkin nahkani, jos joku kaljamaha alkaa oikeudenkäynnissä uhota. Poimin vielä Sayakan huoneesta DVD:n, vaikkei se välttämättä suoraksi todisteeksi kelpaisikaan, mutta mistäs sitä tietää, vaikka Leon siinä esiintyisikin?

[​IMG]
Mutta neljän alku.

[​IMG]
Voinko tutustua sinuun paremmin?

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

Koulun puolella tsekkaan luokkahuoneet. Toinen on tyhjillään, ensimmäisessä on Toko. Eikä hän edes ulvo, kun kysyn häneltä siivouksesta. Paljoa. Ishimaru ilmeisesti tietää lisää. Yhytän hänet kaupan luota. Monokuma oli ilmestynyt hänelle kertomaan viikottaisista siivousvuoroista ja paikalla ollut Hifumi oli halunnut aloittaa. Takaisin siis asuntolaan, muttei ihan vielä. Koulun tälle puoliskolle eksyminen tarjoaa mainion tekosyyn hassata arvokasta tutkimusaikaa ja siispä nettoan MonoKoneesta äänenmuuntajarusetin. Jaahas. Celesten funktiona on ohjata minut Ishimarun puoleen eikä Chihiro osaa tulkita numerokoodia, koska se ei ole mikään numerokoodi.

[​IMG]
Naoto Shirogane arvostaisi.

On minulla täällä yksi päämäärä: A/V-huone. Mikä kumma sai Sayakan pakan sekaisin? Makoto ehtii melkein surra nähdessään Sayakan elementissään poplaumansa kanssa, mutta Monokuman ilkkuva ääni taas kerran pilaa kaiken. Hän maalailee tyttöjen kauneutta ja suurta suosiota, mutta sitten popbändin hajoaminen saa uuden merkityksen, kun tyttönelikko makaa ilmeisen kuolleena verenpunaisella lavalla Monokuman virnuillessa monitorissa. Vastauksen tähän tragediaan Sayaka olisi saanut valmistuttuaan.

[​IMG]
...tuottajat löysivät uuden tyttöbändin!

[​IMG]
You have died of dysentery.

...Mitä helvettiä! Tappaako Monokuma ulkopuolisiakin?! Jos tulevat DVD:t antavat ymmärtää ulkomaailman menneen päin helvettiä vain tämän eriskummallisen murhaleikin vuoksi ja jos tässä tai jatko-osassa annetaan järkeviä vastauksia, myhäilen yhtä hyväksyvästi kuin Zero Escape -sarjan koettuani. Olen toki avoin täysivaltaiselle mindfuckillekin, jos se tehdään tyylillä.

Hifumi heittää pöyristyttävän pöljää nörttiläppää kuin lähimetsän larppaaja, kun Makoto tulee puhumaan hänelle roska-asioista. Conipallo tosiaan on roskahuoneen portinvartija. Togami puuttuu keskusteluun tuumiessaan, että olisi helpompaa kaikkien kannalta, jos porttia ei olisi. Kaikki voisivat dumpata roskansa sinne, mutta sitten murhaaminenkin helpottuisi. Leonkin liittyy jengiin avautumaan Hifumille, kun tyhmä läski koluaisi vain tyttöjen lukaaleista tiedätte-kyllä-mitä, mutta Hifumi vannoo kaksiulotteisuuden nimeen. Uskon Leonin suhtautuvan kärkkäästi koko roska-aiheeseen, koska hän nyt sattui tappamaan Sayakan. Ihan varmasti. Ehkä hän oli lainannut Hifumin avainta?

[​IMG]
Edelleenkin arvelen, että Togami nauttii tästä ihan liikaa.

[​IMG]
I fought war for you.

Joka tapauksessa Hifumi liittyy seuraani puhumaan omituisia ja avaa portin. Nyt Hifumi on varma, että Makoto tuli paikalle katsomaan oliko jättänyt todisteita ja höpisee rinnakkaistodellisuudesta Hiron aaltopituudella. Jätän tyypin omaan arvoonsa ja silmäilen huoneen tätä puoliskoa. Roskalava ja polttouuni vievät lähes kaiken tilan ja lattiallakin on jotain rojua. Parilla nappulalla operoitava polttouuni on käynnissä, vaikka sen ei pitäisi olla, sillä ei se silloin ollut, kun Hifumi oli täällä eilen. Uuni oli siis käynnistetty etäältä portin ollessa kiinni.

[​IMG]
...it after the incident, the incinerator was, in fact, on. The distance from the gate to the incinerator is roughly thirty feet.

Mysteerit eivät jää tähän, sillä niitä on vielä kaksi. Uunin ääreltä Makoto löytää palaneen hihanpalan, jossa on verta. Oliko se revitty kenties Sayakalta ja jäänyt jälkeen, kun loput hihasta vaihtoi hihakuntaa? Vai onko kyseessä murhaajan hihankappale, jossa on Sayakan verta? Vaatekappaleen kappale voisi kuulua useammallekin tapaukselle. Todiste jää alati kasvavaan totuusarsenaaliarkistoon, kun kyyristyn huoneen viimeisen esineen luokse. Se on pirstoutunut lasipallo, ja Makoto keksii heti kenelle aiheesta pitäisi puhua. Annan Hifumin vielä mouhota pari repliikkiä ja teleporttaan puolen koulun poikki liikuntasaliin ahdistelemaan ahdingossa olevaa puliveivaria. Hiro tunnistaa lasipallon kristallipallokseen, jonka hän oli unohtanut pyykkitupaan. Kuka tahansa olisi voinut poimia sen. Pallon hän oli ostanut joltain hyypiöltä, joka oli vakuutellut sen olevan tuhoutumaton, hallitsevan maailmaa ja vaikka mitä. Hiro oli maksanut onnessaan helystä kahden vuoden huijaustienestinsä eli MILJOONAN.

[​IMG]
En ymmärrä viittausta.

[​IMG]
KAMEHAMEHA

[​IMG]
Lemurian hallitsija hallitsee maailmaa.

[​IMG]

[​IMG]
...Apparently, Yasuhiro left the ball in the laundry room on accident, so anyone could have come along and taken it.

Koulun kellot kajahtavat ja Monokuma ilmestyy kaikkiin monitoreihin. Hän on odotellut tarpeeksi ja neuvoo oppilaat koulun ensimmäisen kerroksen punaiselle ovelle, joka on ollut tähän mennessä tiukasti säpissä. Sen toisella puolella odottaa... oikeudenkäynti.

[​IMG]
Now I face out I hold out
I reach out to the truth of my life
Seeking to seize on the whole moment to now break away

Oh God let me out
Can you let me out?
Can you set me free from this dark inner world?
Save me now


Last beat in the soul

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti