torstai 14. toukokuuta 2015

25 - Toinen oikeudenkäynti, osa 3

Sukupuolitwistit ovat periaatteessa niin nähtyjä välillä niin kovin androgyyneissä animuhahmoissa, jotta kehenkään ei voi leikisti ihastua, mutta Chihiron kohdalla sitä ei tullut kyllä missään vaiheessa odotettua saati sitten ennakoitua toisin kuin ehkä Tokon synkkää salaisuutta. Hienovaraisia vihjeitä Chihiron sukupuolesta oltiin kyllä ripoteltu toiseen lukuun, mutta enpä minä niihin kiinnittänyt sen kummempaa huomiota. Kun ne esitellään tämän oikeudenkäynnin kääntyessä varsin odottamattomille laduille suistuvalle ehtoopuolelle, palaset loksahtelevat paikoilleen niin täydellisesti että saatoin vain virnistellä. Spike Chunsoft ei todellakaan jättänyt mitään juonielementtiä irralliseksi, vaan ne kaikki asettuvat kohdilleen erinomaisen tyydyttävästi. ...Mutta enpäs mene asioiden edelle, sillä tässä on vielä runsaasti käsiteltävää eikä kaikki todellakaan ole ihan yksinkertaisesti selitettävissä, täydellisestä arvaamisesta nyt puhumattakaan.

Hifumi ottaa jättishokkiyllätyksen tyynesti vastaan, kunnes tajuaa mitä juuri kuuli. Sakura ei ole pilailevaa sorttia ja Monokuma ilmestyy kertomaan epäuskoisille, että kyllä hän ainakin heti tiesi Chihiron sukupuolen. Genocide Jilliä ei ristiinpukeutuminen viehätä ja hän olisikin kernaasti murhannut uhrin. Monokuma on iloinen, sillä salidraama totta tosiaan sai lisäjännitystä kerrakseen.

[​IMG]
Ei ollut minun reaktioni.

[​IMG]
And knowing is half the battle.

[​IMG]
Jeesuskin pukeutui ristiin.

He palaavat syvälle maan alle, jossa uusimman yllätyksen järisyttäviä implikaatioita aletaan purkaa. Kyokon mielestä nyt on selvää, ettei Chihirolle tuottanut ongelmia päästä poikien puolelle, sillä Monokuma vahvistaa, että e-käsikirja todellakin tulkitsi hänet vaatteista huolimatta pojaksi. Kyoko antaa Makoton alkuperäisväitteelle propsit, sillä nyt huoneristiriitaa ei ole. Chihiro pääsi omin avuin poikien puolelle tapettavaksi ja murhaaja käytti joko Sayakan tai Junkon käsikirjaa viedäkseen ruumiin toiseen huoneeseen.

[​IMG]
Kohta Monokuma on tyttö.

[​IMG]
Argumenttivirhe, käsikirjat eivät osaa puhua.

[​IMG]
Jos tämä olisi kansantaru, Kyoko päättelisi muut suohon.

Siirtomotiivi tosin on vähän epäselvä, mutta Togamikin oli aistinut Chihirossa jotain erikoista. Ladyboy-ylläri tuli hänellekin yllätyksenä, vaikkei hän sitä suoraan sanokaan. Hän toteaakin mysteerien selvinneen, mutta Aoi muistuttaa, että hän on yhä pääepäilty. Togami hymisee omassa pikku kuplassaan ja Kyoko kysyy, onko Makoto yhä samaa mieltä Togamin syyllisyydestä kauheuksiin. Se on kyllä erittäin selvää, että Togami kävi jostain syystä tyttöjen puolella lavastamassa ruumiin Genocide Jackin kontolle, mutta muuten Makoto ei olisi enää niinkään varma asiasta. Togami on suhtautunut kusiseen paikkaansa turhankin rennosti ja jopa nauttinut ratkottavasta mysteeristä. Joko Togami pärjäisi pokerissa tai sitten hän on todellakin syytön kaikkeen muuhun paitsi ruumiin häpäisyyn, eikä sellaisesta rangaista täällä teloituksella. Tyttöjen huoneeseen jääneet todisteetkin ovat vähän turhan selviä syyllistämään Togamia, varsinkin jatkojohto. Lisäksi Togami toden totta säpsähti, kun kuuli murhan tapahtuneen poikien puolella. Kenties hän ei olekaan ihan kaikesta perillä.

[​IMG]
Vähän vain koskettelin.

[​IMG]
No ainakin ihan tyhmä tyyppi jos ei muuta.

[​IMG]
Makoto kertoo Michael Dudikoffin urasta.

Togamia häiritsee, ettei Makotolla ole vankempia perusteluja, mutta nuo saavat luvan kelvata. Hän toteaa suoraan, ettei ole syyllinen murhaan. Joo joo, niinhän he kaikki sanovat, mutta tällä kertaa uskon häntä ja myönnän olleeni väärässä. Ei tämä ole ikinä yksinkertaista. Togami vain törmäsi tyttöjen pukuhuoneessa ruumiiseen ja vähän muutteli sitä. Ihan totta. Mondo ja Ishimaru eivät ole ihan samaa mieltä, mutta Togamin mielestä muut saavat uskoa mitä haluavat, jos joukkoteloitus maittaa. Ruumiinhäpäisijä ei syitään selittele, kun murhaaja on se oleellinen seikka. ...Kuka sitten tappoi Chihiron jos ei Togami? Joku miespuolinen? Eli Ishimaru, Mondo, Hifumi tai Hiro. Ei meitä jätkiä tämän enempää ole. Hetken aikaa jopa epäilen Hiroa, koska hän nyt esiintyi toisen luvun introkuvassa. Toisaalta kuvan kirjassa näkyi myös Ishimaru ja Celeste, joten ehkä ei ole syytä spekuloida, kun ruma ja surullinen totuus selviää ihan pian.

[​IMG]
En enää tiedä mihin uskoa.

[​IMG]
Togamien ruokapöydässä ei saa kaviaaria kiroilemalla.

[​IMG]
Uskon etten usko.

[​IMG]
Se oli yhä lämmin.

Keskustelu siis jatkuu, sillä Kyokon mukaan kaikki mahdollisuudet on otettava huomioon. Päättelen Makotolla, että murhaajan on oltava mies, joka käytti omaa käsikirjaansa päästäkseen sisään. Lisää ruoditaan debatissa, jossa Sakura ehdottaa, että ehkä joku näki uhrin. Tuskaileva Hiro toteaa, että vain murhaaja näki uhrinsa, joten tässäpä varsin helppo ristiriita, josta päästään suoraan Celesteen. Nyt lolita paljastaa muillekin kuin Makotolle nähneensä Chihiron murhayönä varastolla tunkemassa verryttelypukua kassiinsa. Ei Ishimaru niitä nähnyt rikospaikalla, joten ne oletettavasti hävitettiin. Celeste huomasi kuitenkin jotain outoa Chihirossa, kun tällä näytti olevan kiire. Ehkäpä tyttöpoika meni kuntoilemaan jonkun kanssa. Sakura sanoo, ettei Chihiro halunnut liittyä hänen ja Aoin seuraan, mutta Hiro arvelee uhrin suojelleen salaisuuttaan. Celeste olettaakin, että uhri luotti kontaktiinsa. Kenet Chihiro siis tapasi?

[​IMG]
Lemuriassa mikään ei ole varmaa.

[​IMG]
Tyttöystävä vahvistettu.

[​IMG]
Piilosta leikkiminen on jokseenkin lapsellista.

[​IMG]
You spin me right around like a phrase baby round round round round

[​IMG]
Se on se paha setä/täti.

[​IMG]
Raakkumisemme sopeutuu kyllä evoluutiossa.

[​IMG]
Jos Chihiro kohtasikin vertauskuvallisesti itsensä?

Makotolla ei ole aavistustakaan (eikä liioin minulla), mutta jälleen kerran Kyoko neuvoo ajattelemaan lisää. Mihin joutuisinkaan ilman sinua! Neiti etsivä palauttaa ajatukseni verryttelypukuun ja kassiin. Celeste kyseenalaistaa kadonneiden todisteiden merkityksen. Aoin kysyessä tavaroiden yksityiskohdista Celeste sanoo jumppakassin olleen ihan normaali, mutta entä jos kyse onkin puvusta? Sakuran mukaan niitä oli useaa sorttia.

[​IMG]
Olen kultakalojen klaania.

[​IMG]
A wizard did it.

[​IMG]
Mikä on määritelmäsi normaalista?

[​IMG]
Eikä yksikään mahtunut Sakuralle!

Seuraava debatti oli luvattoman vaikea, koska ajattelin luvattoman monimutkaisesti ja muutenkin ihan luvattoman tyhmästi. Lopulta kävin melkein kaikki vaihtoehtokombot läpi, kun Mondo, Ishimaru ja Hiro puhuivat erivärisistä verryttelypuvuista. Vastaus oli koko ajan edessäni eikä Kyokonkaan vinkki yhden puhujan selvästä kämmistä avautunut ennen kuin osuin siihen vahingossa. Niin paljon oikean vastauksen yksinkertaisuus nolotti, että otin suosiolla debatin uusiksi.

[​IMG]
Kiistin tämänkin hups.

[​IMG]
Wait, what.

Vihje tuli siinä, että Ishimaru puhui Chihiron valinneen samanlaisen puvun kuin syyllinen. Mondo lisäsi, että tuon perusteella tappajalla oli sama sininen verryttelypuku kuin Chihirolla. Tämä oli se ristiriita eikä kyse ole lainkaan tietystä väristä vaan nimenomaan siitä, että Celeste ei missään vaiheessa puhunut mitään puvun väristä! Jaahas. Jaahas!! Togami vahvistaa Celesteltä, että Chihiron kassista roikkunut hiha todellakin oli sininen. Kukaan muu paitsi Makoto ei tiennyt tätä. Miten siis Mondo tiesi asiasta?!

[​IMG]
No kävipäs hassusti.

[​IMG]
Celeste valvoo, jotta muiden ei tarvitse.

[​IMG]
Jos Chihiron verryttelypuku kaatuu metsässä eikä kukaan ole paikalla, minkä värinen verryttelypuku on?

Mondo änkyttää sopivaa syytä ja Ishimaru puolustelee hemmoveljeään, sillä tokihan kamu näki jotain vaatteita tutkimuksen aikana. Kyoko kumoaa tämän, sillä kassista tai puvusta ei näkynyt jälkeäkään ennen tutkimuksen alkua. Jillkin puuttuu puheeseen eikä vain hihittele asiattomia, vaan käyttäytyy helvetin ahdistavasti. Mondo oli varmasti nähnyt Chihiron. Nurkkaan ajettu Mondo kertoo nähneensä sen viime yönä sattumalta, kun Chihiro käveli ohi. Makotosta tämä ei täsmää, kun Celeste kertoi hänelle, että uhri sulloi varastossa hihankin piiloon. Kassi oli kiinni. Mondon kihinä ei ole pelkkää ummetuskohtausta, ja Kyoko toteaa miehen kaivaneen oman hautansa. Togami tajuaa Kyokon bluffanneen, kun hän käänsi keskustelun pukuun. Celestekin ymmärtää liikkeen, sillä oikealta syylliseltä tarvittiin vain yksi lipsahdus.

[​IMG]
Half in the Bag. (What's wrong with your evideeeeeence?!)

[​IMG]
Hifumin kannattaisi pitää turvaväliä.

[​IMG]
Uskoo Elviskin.

[​IMG]
Kaikki päättyy, kun Kyoko niin sanoo.

[​IMG]
Yäk jotain kielareita hyh.

Kyoko oli koko ajan Mondon perässä ihan alusta asti. Mikä siis herätti älykkötytön epäilykset? Taisin vastata vaihtoehdoista väärin, kun valitsin puolihuolimattomasti Mondon käytöksen, mutta kämmillä ei näytä olevan väliä. Kyoko kertoo Mondolle asian, jota tämä ei välttämättä ole itse tiedostanut. Mondo puhuu miehistä ja naisista eri tavalla. Miehet ovat Mondolle hemmoja (dude), tytöt taas misuja (chick). Eräässä tietyssä Chihiron kuoleman jälkeisessä keskustelussa Mondo kutsui uhria hemmoksi. Itse asiassa minäkin taisin huomata saman, mutta en enää muista milloin tämä tarkalleen tapahtui. Tuon jälkeen Kyoko alkoi ajatella, että Mondo tiesi jotain mitä muut eivät. Hifumi hämmästyy noin pienen yksityiskohdan bongauksesta ja Jillkin kutsuu Kyokoa kamalaksi noidaksi, mutta Kyokon mukaan sellainen se kamala on, joka kykenee murhaamaan ystävänsä.

[​IMG]
Mondona hankkisin lähestymiskiellon.

[​IMG]
Joku on katsonut Jersey Shorea.

[​IMG]
Genocide Jill on hiisi.

[​IMG]
Kyoko todistaa vahvasti.

Tenttaan Mondolta totuutta Chihiron taposta. Mondo änkyttää heitä kaikkia lopettamaan tuomitsevan ajojahdin. Ishimaru puolustaa rakasta ystäväänsä vääriltä syytöksiltä. Kyoko myöntää järkeilynsä olevan melko huteraa, ja taas kerran johtolangat vaikuttavat lipsuvan käsistä. Hifumi lyö suureellisesti ässänsä pöytään, sillä hänellähän oli tutkimuksissa todiste, jota ei suostunut paljastamaan. Annan pullukalle varttinsa parrasvaloissa, vaikka hän jo vähätteleekin löytöään.

[​IMG]
But who are we to judge?!

[​IMG]
Takavalosi oli rikki.

[​IMG]
Ishimarun hajoamisen psykologinen evaluaatio, osa I: kieltäytyminen

[​IMG]
Tätä tuppaa tapahtumaan yhtenään.

[​IMG]
Eivät ne lolikuvat liity tähän.

Hifumi esittelee heille lattialta poimineensa esineen... e-käsikirjan. Saan päätellä sen kuuluneen Chihirolle, sillä sehän oli kateissa rikospaikalta. Mitään ratkaisevaa siitä ei löydy, sillä se oli jo löytöhetkellä rikki. Togamista tuo on outoa, sillä ei kirjojen pitäisi hauraita olla. Monokuma vahvistaa huomion. Silti tämä on rikki aivan kuten Leoninkin. Monokuma kysyykin miten rikkoutuminen oli mahdollista, vaikka tietää toki itse vastauksen. Muistan Makotolla kapistuksien salaperäisen heikon kohdan, joka koitui kahden kohtaloksi lyhyen ajan sisällä. Kyokon mukaan joku oli saanut sen selville, mutta Monokuma saa kyllä kertoa sen muillekin mikäli nalle mielii tämän olevan puolueeton oikeudenkäynti.

[​IMG]
Mystery of the Druids?

[​IMG]
Hit its weak point for massive damage.

[​IMG]
Ai Monokumako reilu vai?

Monokuma taipuu inttämiselle. E-käsikirjat rikkoutuvat korkeassa lämpötilassa. Tämän repliikin jälkeen arvasin loput. Hifumikin arvasi ainakin heikon kohdan, sillä löysi todisteensa saunasta. Sellainen huone kun tuppaa tuottamaan lämpöä. Monokuma paasaa hiukan saunafysiikasta heille ja ei-suomalaiselle pelaajakunnalle, jotta kukaan ei polttaisi itseään. Makoto päätteleekin, että tappaja kävi tarkoituksella vähän saunomassa rikkoakseen uhrin käsikirjan. Muut ihmettelevät miten murhaaja tiesi heikkoudesta, mutta Kyoko ehdottaa kyseessä olleen puhdas sattuma. Murhaaja olisi voinut vapaa-ajallaan käydä saunassa ja rikkoa vahingossa oman kirjansa ja sitten tahallaan Chihiron kirjan.

[​IMG]
Kantapää.

[​IMG]
Miksi siis täällä on sauna ja polttouuni?

[​IMG]
Ette tienneet tätä.

[​IMG]
Ishimarun hajoamisen psykologinen evaluaatio, osa II: oppiminen

[​IMG]
No mikä ettei.

Togami ei ole kuullut eräiden jäppisten saunasessiosta, mutta minulla on kerrottavaa, kun Makoto oli paikalla titaanien taistelussa. Ishimaru önähtää jo ennen julistustani, mutta Makotolla ei ole syytä epäillä häntä, sillä hänen uljasta vartaloaan koristi vain pyyhe. Toisella osanottajalla oli kaikki vaatteet päällä ja epäilemättä e-käsikirja taskussa.

[​IMG]
Joku joka kävi peseytymässä?

Ja kyseinen henkilö oli...

[​IMG]
'sup bro. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti