torstai 14. toukokuuta 2015

29 - Spekulointia, osa 3

Hahmospekulointia ja olettamuksia:

On taas aika purkaa koettua ja katsoa eteenpäin kohti epätoivoa. Kolmasosa Hope's Peak Academyn oppilaista on poissa iäksi. Keskuudessamme on nyt kuuluisa sarjamurhaaja sekä Monokuman kätyri. En tiedä kumpi on pelottavampaa. Kuudennestatoista osallistujastakin oli suoraa vihjailua eli arvailuni ylimääräisestä oikeussalin pömpelistä osui oikeaan. Monokumalla on siis täydennysvanki ennenaikaisesti kuolleen Junkon tilalle tai sitten lisäoppilas oli koko ajan suunnitelmissa. Onkin mielenkiintoista arvella, onko 16. äärimmäisyys kaapattu samaan aikaan kuin muut vai myöhemmin, sillä edelleenkään ei ole täysin selvää, kuinka kauan tässä on kulunut aikaa toivon ja epätoivon koulun välissä. On vain selvää, että oppilaita on vähemmän ja Chihiron ja Mondon kuoltua muut lienevät jo valmiimpia surmaamaan.

Makoto Naegi
Pelaajana olen vastuussa hänen liikkeistään, mutta käytännössä päätän kenen kanssa hän viettää aikaa. Vielä ei ole tullut vihjeitä valinnoista, jotka työntävät suurta juonta eri suuntiin, ja nähtävästi murhatutkimuksetkin päättyvät kaikkien totuusluotien löydyttyä. Makoton sisäinen monologi jatkunee tilannekohtaisesti ja uskon hänen pysyvän sen verran tasapainoisena, ettei hän päädy ketään murhaamaan. Olisi naurettavaa, jos olisin jostain ihmeen syystä Monokuman kätyri.

Kiyotaka Ishimaru
Vaikka Mondon kanssa ystävystyminen olikin humoristiseen sävyyn esitettyä dudebro-meininkiä, uskoisin kamun kuoleman järisyttäneen oikeuden vankkumatonta puolustajaa sen verran pahasti, että ehkä Ishimarusta nähdään vielä uusi puoli. Miehen hajoilun panin kyllä merkille. En usko Ishimarulla olleen pahemmin ystäviä, jos hän on ollut oma itsensä koko ikänsä. Ishimaru saattaa Mondon jälkeen olla valmis tappamaan, mutta uskon murhatuksi tulemiseenkin. Monokuman kätyriksi häntä taas en usko ellei sosiaalisesti yksinkertainen Ishimaru ole todella hyvä feikkaamaan tunteitaan, joita hän kyllä viimeiseen asti vuodatti.

Toko Fukawa/Genocide Jill
Olin suorastaan yllättynyt, ettei häntä käsitelty oikeudenkäynnin jälkipyykissä. Satuin vielä huomaamaan hahmosiluettien joukossa Mondon teloituksesta järkyttyneen Tokon eli ellei kyseessä ole kämmi, Genocide Jill ei ole vallannut Tokoa kokonaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pahasti mielisairas tyttö tulisi jättää rauhaan. En vielä tiedä ryhdytäänkö Tokon/Jillin kohdalla erityisjärjestelyihin, mutta vääjäämättä kaikki pitävät häntä silmällä. Jillin sarjamurhavaihe olisi turhan ilmiselvä juonenkäänne, joten tässä olisi potentiaalia uhriinkin, josta olisi yleistä hyötyä, kun sitten kaikkien kannalta vakava uhka olisi poissa. Tappaisiko esimerkiksi Togami hänet? Tosin mieshän kärähtäisi heti, jos tekisi uudet bloodlustit seinille. Vai olisiko Toko sittenkin Monokuman kätyri, joka on feikannut olevansa Genocide Jack? Lienee liian kaukaa haettua, että joku psykopaattien kollektiivi olisi koko murhaleikin takana. Tokoon/Jilliin palataan kuitenkin vielä, se on miltei varmaa.

Sayaka Maizono
RIP

Leon Kuwata
RIP

Hifumi Yamada
Hifumin nörttihassuttelu on jatkunut ja jatkunee yhä kirvoittaen nauruja tai liikettä kulmakarvoissa. Ellei sinänsä harmittomaan tyyppiin syvennytä, hän on edelleen hyvin mahdollinen uhri. Tappaisiko Celeste hänet, kun saa teeorjastaan tarpeekseen? En usko Hifumia murhaajaksi, mutta ihan voisin jopa ehdottaa häntä Monokuman kätyriksi! Koska se olisi ainakin mielenkiintoista.

Aoi Asahina
Ihana Aoi puhuu sporttijutuista, mutta hän on jäänyt kovin etäiseksi. Hahmo vaatisi lisää pohjustusta ja taustoitusta vähän kuten muutkin vähemmän esillä olleet, mutta voisin uskoa jonkinlaiseen tyttölukuun, sillä kakkosluku oli omistettu pojille ja tytöltä näyttäneelle pojalle. Girls' Life of Despairhan voisi olla Aoin ja Sakuran oma luku, jossa habalikat kilahtavat. Aoista ei vielä tiedä johtopäätöstenkään vertaa. Monokuman kätyriys pakottaisi minut virtuaali-ihastumaan johonkuhun muuhun.

Chihiro Fujisaki
Hän on kuollut, mutta voisi häntä lyhyesti käsitelläkin. Kuten viimeksi spekuloinkin, Chihiro oli helppo kohde. Siksi kuolema ei ollut yllätys, mutta sukupuolitemppu kyllä tyrmistytti. Onneksi näin kävikin, sillä Chihiron ja Mondon traagiset tarinat saatiin nivottua tyylikkäästi yhteen. Tokihan Chihiroa voisi haukkua nyhveröksi, jonka itsetunto-ongelmat olivat joutavaa animejuustoilua, mutta peli herätti juuri sen verran riittävästi sympatiaa, että kuolema harmitti totuuden valossa vielä enemmän. Chihiro halusi muuttua, mitä kovin moni tästä porukasta ei oikein näytä tekevän. Harmi kun lähti, vaikka nyt ei voikaan surkutella söötin tytön lähtöä vaan epävarman pojan. Tragedia sekin.

Kyoko Kirigiri
Yhä täydellisen mysteerin salaisuuksia ei valotettu tässä luvussa yhtään, joten en vieläkään osaa sanoa, mikä tämä tapaus on naisiaan. Enkä uskalla arvata mitään. Voisiko kyseessä olla Monokuman kätyri...? Makoton tukeminen kuitenkin jatkuu eli tuskin hänellä aivan pahat aikomukset ovat.

Junko Enoshima
RIP

Mondo Owada
Hän on kuollut, mutta voisi häntä lyhyesti käsitelläkin. Mondo oli eräs lempihahmoistani, sillä peli tarvitsi äkkipikaista kiroilijaa, joka ei kuitenkaan ollut täysin yksiulotteinen. Murhaajaksi hän kuitenkin ryhtyi eli siltä osin sympatiaa ei heru, mutta oli hänellä silti sydän paikallaan Chihiroa tukiessaan. Tyypin veljesside menee ehkä enemmän samastuttamattomaksi (sic?) prätkäjengijutuksi, kun jostain syystä hoopolettisten nahkarotsihemmojen bondaus ja valtataistelu nauratti enemmän kuin suretti, kun kuvittelin Tetsuon ja Kanedan mölisemässä toistensa nimiä. Voin kylläkin ymmärtää miksi Mondon synkkä salaisuus oli hänelle niin tärkeä asia, että sen puolesta piti surmata. Katumus kyllä paistoi selvästi läpi, kun teko ei ollut lainkaan harkittu. Mondon ja Chihiron tarinat synkkasivat mainiosti ja olenkin perverssisti iloinen, kun he lähtivät tähän tapaan pelistä, sillä juuri paremmin tätä draamaa ei oltaisi voitu toteuttaakaan. Jossain huonommin käsikirjoitetussa pelissä tämä olisi voinut olla hyvinkin tuskallista luettavaa vääristä syistä. Toinen keissi oli huippu noin muutenkin kaikkien yllätysten vuoksi (Genocide Jack, Chihiron sukupuoli, murhaaja ja lopun ihan älyttömät pommit), mutta yllättävän asiallisesti kerrottu taustatarina teki kokonaisuudesta todella korkean riman ylitettäväksi. Käsi lippaan Mondolle ja kohti auringonlaskua tai jotain.

Niin joo, nuo teloitusvideot ovat ilmeisestikin japsiversiosta. Länsiversiot ovat käytännössä identtisiä, mutta tekstejä on muutettu. Game Over -ruudussa käytetään vain etunimeä ja toinen virke on Time for the punishment! Leonin videossa esiintynyt million fungos on The 1 000 Blow ja Mondon hämmentävä Little Black Sambo on poistettu kokonaan The Cage of Deathin tieltä. Lisäksi kryptisin menetelmin kirnuttu prätkäjätkävoi on Mondo Butter -merkkiä, jota tarjoiltaneen tulevilla aamiaisilla. Ei näistä japsien Go Go Super Rainbow -jutuista aina tiedä.

Sakura Ogami
Sakura on pysynyt suhteellisen samanlaisena alusta tähänkin saakka (mitä nyt Chihiron kohtalo suututti kunnolla) eli toivoisin jonkinasteista syventymistä jossain vaiheessa. Hän voisi olla mitä tahansa, jopa Monokuman kätyrikin.

Byakuya Togami
Vaikean etunimen Togami oli kakkosluvun pääosassa ja ihan ilmiselvänä täkynä pelaajalle, jolla ei ollut aavistustakaan asioiden oikeasta kulkusuunnasta. Tätä tyyppiä oli liiankin helppo syyttää ja lisäksi häntä on helppo vihata. En minä ainakaan aio ymmärtää sellaisen tyypin ajatuksia, joka pitää itseään jumalasta seuraavana ja väittää selviytyvänsä murhaleikistä ehjin nahoin. Oli hän kuitenkin ihan nokkelaa seuraa murhatutkimuksissa, ei siinä mitään. Togami kaivoi kuitenkin aika selkeästi omaa kuoppaansa käytöksellään ja pidän häntä todennäköisenä uhrina tai sitten murhaajana jossakin loppupuolella. Neuvoisin häntä pitämään erästäkin sarjamurhaajaa silmällä. Toistaiseksi Togami on nemesikseni, kuten hänkin epäilemättä ajattelee Makotosta. Olisi vähän liian paksua ajatella hänellä olevan Monokumaan yhteyksiä.

Yasuhiro Hagakure
Panin oikeudenkäynnissä merkille, että Hirolla riitti enemmän juttua kuin ensimmäisellä kerralla. Ehkä tämä on vain sattumaa. Hirokin vaatisi ruutuaikaa. Edelleenkin hän haluaa välillä pois täältä miltei mielipuolisesti eli tämän perusteella en usko häntä Monokuman kätyriksi. Mainiota seuraa edelleenkin, ja minun täytyisi keksiä toinen kestovitsi mikäli hän poistuu kuvioista henkimaailmaan.

Celestia Ludenberg
Ykkösehdokkaani naismurhaajaksi jossain vaiheessa. Voisi jopa olla Monokuman kätyri, kun ei häntä oikein tunnu täällä asustelu haittaavankaan. Celeste on pelottavan ihastuttava tapaus, ja Hifumille osoitetut megaraivarit herättävät syvää kunnioitusta tätä äärimmäistä pikkuneitiä kohtaan.

Kuudestoista oppilas
Kuka lie. Missäköhän vaiheessa hän ilmaantuu? Ja ennen kaikkea: miten muut reagoivat? Tapetaanko pyrkyri heti? Ei niin mitään käsitystä asiasta, ja siksi virnuilin ihan liikaa, kun seikka otettiin ihan luvun lopussa puheeksi!

Monokuma
Hieno, hieno pahis, josta ei vieläkään tiedetä juuri mitään. Pidän suuresti. En osaa edes arvata nallukan tulevia tempauksia, mikä on aina hyvän tarinan merkki.



Jo kahden luvun perusteella Danganronpa: Trigger Happy Havoc on minulle 2014 vuoden peli – ja vähintäänkin vuoden pelitarina jos ei muuta – ja jos loppupuoli ja jatko-osa on ihan yhtä laadukasta settiä, oli tuo melkoinen pelivuosi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti