perjantai 15. toukokuuta 2015

58 - Neljäs oikeudenkäynti, osa 2

Hiro on selityksen velkaa, ja sen hän meille kertoo. Saatuaan viestin Sakuralta he tapasivat hupihuoneessa, jossa Sakura pyysi odottelemaan muita. Sakura tarjosi Hirolle ilmeisesti saman karkin, jonka oli saanut Aoilta. Hiro otti ja sitten lankesi kiusallinen hiljaisuus, jonka lopulta rikkoi Sakura mutisten pahaenteisesti jotain kaiken lopusta tänään. Hiro tulkitsi tämän murhauhkailuksi eikä hepuloidessaan ajatellut seurauksia, kun poimi lähihyllyltä Mono-pullon, jonka pirstoi goljatin takaraivoon. Sakura ei siitä enää liikkunut, joten Hiro keksi kirjoittaa verellä Tokon nimen pöydällä lojuneeseen lehteen ja pötki pakoon.

[​IMG]
Duly noted.

[​IMG]
HP +100.

[​IMG]
Ihan normaalia Lemuriassa.

[​IMG]
En yhtään epäile.

[​IMG]
Tarkkakatseisimmat huomannevat, että taustakaapissa ei piileskele lemurialaisia.

Toko toivoo kiukkuisena Hirolle kuolemaa ja Hiro on valmis mihin tahansa, mutta Aoille ei kelpaa mikään muu kuin kuolema, josta hän on valmis jo äänestämään. Tämähän on selvä kuin pläkki. Kun Kyoko avaa suunsa, tiedän ettei tämä ole niin yksinkertaista. Hiron tarina ei selitä erästä seikkaa. Loput saan päätellä vaihtoehdoista, kun Makoto alkaa miettiä aukkoja viestin kirjoittamisen jälkeen. Tällä kertaa jopa menin metsään, sillä mukana ei ollut suoranaisesti absurdeja huumorivaihtoehtoja ja Sakuran sormella kynäily tuli ensimmäisenä mieleen. Niin, eihän se nyt varsinaisesti logiikka-aukko ollutkaan, mutta lehden piilottaminen on. Miksi siis Hiro viestin kirjoitettuaan olisi piilottanut sen takaisin lehtihyllyyn? Mehän emme välttämättä olisi löytäneet sitä, mutta tarkkasilmäinen Kyoko noteerasi ylösalaisen aviisin.

[​IMG]
Genocide Jill go!

[​IMG]
Postitan takaisin Lemuriaan.

[​IMG]
Eipäs nyt hoppuilla.

[​IMG]
Kyokolla on joka oikeudenkäynnissä jokin variaatio tästä.

[​IMG]
Etsivä löytää.

Hiro väittää, ettei edes piilottanut sitä. Toko änkyttää häntä valehtelijaksi, mutta Kyoko ei usko valehteluun tunnustuksen jälkeen. Togamin mukaan joku toinen kävi kätkemässä viestin eli huoneessa olikin ylimääräinen henkilö. Kyoko johdattelee ajatuksiani sen verran, että läsnäolija ei olisi ollut feikatusta kuolinviestistä järin mielissään. Eli Toko. Jakomielityttö alkaa sopertaa, että heillähän on jo murhan tunnustanut syyllinen selvillä. Varmuuden vuoksi Hiro toistaa rötöksensä, mutta Makoto on eri mieltä, vaikka onkin selvää, että Hiro oli lyönyt Sakuraa Mono-pullolla. Kyoko vahvistaa, että Hiro ei ole tappaja.

[​IMG]
Muuten vaan tekee tinkiä.

[​IMG]
Monokuma on kaikkialla.

[​IMG]
Kun tenttiesseitäni tarkastetaan.

[​IMG]
Saksan sensuurikoneisto.

[​IMG]
Sinä?

Koska Toko ei millään tätä usko, Hiron kertomus käydään läpi toistamiseen debatissa, jossa tulee valita kolmesta totuusluodista. Tämä itsessään sulkee pois ristiriitamaalailun uusiksi luodeiksi. Saa tosin nähdä, huijataanko naiivia pelaajaa jossain vaiheessa, sillä minua ainakin johdateltiin harhaan. Hyppään peliteknisesti hiukan asioiden edelle, mutta kirjoitushetkellä neljännessä oikeudenkäynnissä on tullut kolme triplaluotivalintaa ja niissä kaikissa oli kemianluokan keltajauhe ja minä tyhmä menin jatkuvasti asioiden edelle. Onhan se varmasti ristiriita jossain vaiheessa ja otetaan takuuvarmasti puheeksi, mutta enpä ala kurkkailla tulevaa. Kyokon tutkimuksilla ammutaan alas Hiron väite siitä, että Sakuraa oli lyöty vain kerran.

[​IMG]
Vielä kerran tunteella.

[​IMG]
Pahuksen keltajauhe.

[​IMG]
Lemuriassa tarvitsee tunnustaa vain kerran.

Sakuran kaksi päähaaveria kertoo toisenlaisen tarinan. Kyokon vahvistettua tämänkin Togami on samaa mieltä ja irvailee, että on parasta uskoa tyttöä, joka kopeloi ruumiita harrastuksenaan. Toko ei käsitä miten Kyoko päättelee pelkän kahden päätällin perusteella, että pahoinpitelyvälineenä on käytetty Monokuma-pulloa. Katseeni käännetään takaisin hyllylle, jossa oli ja on edelleen neljä ehjää Mono-pulloa. Viides oli särjetty Sakuran takaraivoon ja sirpaleet löytyivät lattialta. Olin ehkä harvinaisen sokea tai vähintäänkin hidas, mutta ainakin tajusin Kyokon kryptiset korrelaatiopuheet ennen kuin asiasta aletaan puhua lisää – noin muutamaa repliikkiä ennen siis. Pullorivissähän on ilmiselvästi kaksi aukkoa! Miksi ihmeessä en kiinnittänyt asiaan huomiota murhatutkimuksissa?! Siksikö kun lattialla oli punasirpaleita vain yhdessä keossa? Nyt silmä käteen, tämähän on kerrassaan nolostuttavaa.

[​IMG]
Minäkin käyn öisin hautuumaalla vähän kaivelemassa.

[​IMG]
Sinä et sano?

[​IMG]
Kyoko tietää asioita, joista ette voisi uneksiakaan.

[​IMG]
Nyt on aukotonta.

Totisesti, Kyoko kertoo, että pulloja oli aluksi kuusi. Yksi niistä eli se toinen särjetty pullo on kateissa. Toko ei ymmärrä esitettyä lukumäärää. Niin, miksei niitä olisi vaikkapa viisi, seitsemän tai sentiljoona? Minut polkaistaan räpiköimään riippumiehen gambiitin astraalimereen, kun alitajunnassa on pullojen yhdistävä tekijä, joka koostuu englanniksi kahdesta sanasta. Jopa on haastavaa. Pelin lopussa arvuutellaan kaiketi virkkeitä. Tiesin kyllä, mitä tässä ajettiin takaa: Monokuma-figuurien raiskaamia shakkinappuloita.

[​IMG]
No kun janotti.

[​IMG]
GHOST NIECE?

[​IMG]
CHEST HIACE?

[​IMG]
No en olisi kyllä arvannut ilman peliopasta.

Niitä kun on yhteensä kuutta eri lajia, ei enempää, ei vähempää. Togami muistaa hyllyltä kuninkaan, tornin, lähetin ja sotilaan. Makoto kertoo poimineensa siruista ratsun. Kyoko listaa vielä shakkinappulat hitaimmille ja Tokolle, jonka jälkeen Aoi keksii kuningattaren olevan karkuteillä. Toko änkyttää, ettei toisen Mono-pullon katoaminen liity todistettavasti tähän oikeusjuttuun, sillä se olisi voinut kadota ennen murhaa. Kyoko johdattelee minut miettimään, millaisessa olomuodossa pullo olisi kadonnut. Niin, aivan, Sakuran valtavan massan kohdatessaan pullo hajoaisi. Kaikki hajoaisi.

[​IMG]
Rook, rook, it rhymes with gobbledegook.

[​IMG]
Kyoko tuhoaa meidät kaikki shakissa.

[​IMG]
Tämä onkin demokratia.

[​IMG]
Something on your chess?

[​IMG]
Lemuriassa shakkia pelataan shogin säännöillä.

[​IMG]
Pakko olla.

Olin toistamiseen sokea, kun tajusin vasta näihin aikoihin seikan, jolla Makoto todistaa toisenkin pullon hajonneen. Hän kertoo muille hänen ja Kyokon vaakatestistä, jossa sirpaleiden paino ylitti ehjän pullon painon. Irtolasia oli enemmän kuin yhdessä pullossa! Niinpä tietenkin, selvähän se. Olin varmaan aiemmin visusti ajatellut, että yhdellä pullolla (mono)kumautettiin Sakuraa kahdesti. On pieni ihme, että olen päässyt pelissä näinkin pitkälle. Kyoko kylläkin arvelee, että kakkospullon särkijä yritti parhaansa mukaan siivota jälkensä hankkiutumalla eroon kuningatarfiguurista ja lasinsiruista, mutta jälkeen jäi hiukan ylimääräistä, mikä on ihan ymmärrettävää.

[​IMG]
Pussi on niin raskas.

[​IMG]
Silmämääräisesti.

Kun Aoi kummastelee, miksi toisesta ex-pullosta piti sitten hankkiutua eroon, saan päätellä, että toinen hyökkääjä käytti toista pulloa. Kieltämättä itsestäänselvää, mutta ainakaan rautalangalla ei jää mitään aukkoja saati nipotettavaa. Toinen tappaja halusi siis rikospaikan näyttävän olevan vain yhden tappoiskun jäljiltä. Kyokon mielestä Hiro ei siis voinut iskeä toistamiseen ja kysyy mielipidettä Tokolta, joka on nyt hurjassa pinteessä, sillä lehtiviestikin sotii häntä vastaan.

[​IMG]
”Yeah, well, that’s just, like, your opinion, man.”

[​IMG]
Kyoko on leipuri, koska hän panee muille jauhot suuhun.

Tokolta kuulemme takeltelua puuttuvista todisteista ja hänellä tulee riitaa Hiron kanssa, joka on vaihtanut suuntaa, kun ei enää ryvekään murhasyyllisyydessä. Hiro kertoo nähneensä hupihuoneessa muutakin, kun näköjään hänellä on valikoiva muistihukka. Togami ei arvosta. Sakuran viestin saatuaan hermoraunio ei ollut astunut sisään ihan heti vaan oli jäänyt kytikselle, jossa oli nähnyt Tokon astuvan huoneeseen ensimmäisenä. Sakura saapui hetken päästä ja kun Hirokin tuli paikalle, Tokoa ei näkynyt missään.

[​IMG]
Mutta mitä?

[​IMG]
Kyllä siinä vähän kauemmin meni.

[​IMG]
Näin rehti mies syntyy vain Lemuriassa.

[​IMG]
Toko on lemurialainen.

[​IMG]
Hiron aivoissa on muttereita ja sondeja.

Toko ei myönnä Hiron ristikuulustelussa käyneensä hupihuoneessa ja pitää Kyokon piilopaikkakommenttia naurettavana. Miksi kaikki ovat yhtäkkiä hänen kimpussaan? Kuoreensa sulkeutunut tyttö tulee päihittää jo oikeusjutun toisessa rytmitrippailussa, johon ujutetaan uusi elementti sekoittamaan pakkaa. Nyt vastustajan viimeiselle puolustukselle pitää valita oikea totuusluoti eli käytännössä mekaniikka on sama kuin monivalintadebateissa. Myönnän matsin olleen tai ainakin tuntuneen tosi hektiseltä, mutta varsin nopeasti sen lopulta päihitin. Aina vähän hirvittää, kun toisella osapuolella on hillitön sydänbarrikadi muserrettavana, mutta ei sen hupenemista edes huomaa tempon tiimellyksessä.

[​IMG]
Maton alle?

[​IMG]
”And that makes you King VERMIN!”

[​IMG]
Väärin, ruutua olen tökkinyt.

[​IMG]
That’s just mean.

[​IMG]
No mutta kiitoks- …MITÄ HELVETTIÄ! Nytkö vasta puolivälissä?! En todellakaan valita, mutta jos juoni on todellakin puolivälissä kuten peli väittää, herääkin mitä kutkuttavin kysymys: mitä ihmettä loppupuoliskolla vielä tapahtuu???

[​IMG]
Damage destructor, crowd disrupter

[​IMG]
Youth corrupter, everytimer

[​IMG]
Taste me, taste me, succumb to me, succumb to me

[​IMG]
Serial thrilla, serious killah, serial thrilla, serious killah

Makoto kysyy Tokolta, soittelevatko säilytyskaapin sisustan kädenjäljet mitään kelloja. Tokon vastusteltua Kyoko pyytää selvennyksenä vertailemaan käsiä, josta seuraa hillitöntä huutoa. Togami ei tykkää ajanhaaskauksesta, joten Toko myöntää kätensä täsmäävän.

[​IMG]
Kuidas käsi käib?

[​IMG]
Talk to the hand.

[​IMG]
En näe hiirtä.

Kun ryhmäpaine on sietämätön, Toko kertoo

[​IMG]

.
..

….
…..
…...
…....
….....
….......
….........
….............
…..................

[​IMG]

Tämäpä oli jokseenkin helppoa. … …Vai oliko??  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti