perjantai 15. toukokuuta 2015

63 - Spekulointia, osa 7

Hahmospekulointia ja olettamuksia:

Minä kun luulin aloittavani reaktioni toteamalla, että enää ei ole paljoa kerrottavaa. Vai että vasta vähän yli puolivälissä! Ja alkuvalikon perusteella olisin jo lähestymässä loppua. Kaikkea sitä. Jos rehellisiä ollaan niin rohkenen vähän epäillä seikkaa. Kenties olen läpäissyt kaksi kolmannesta… vai kuinka paljon tässä vielä on loppusisältöä? Jokin eeppinen epilogi? Eihän meitä enää paljoa ole, yksi taas poistui keskuudestamme. Tai kaksi, sillä otin Alter Egon tuhoutumisen raskaasti vastaan. …Toisaalta yksi voi ihan yhtä hyvin tulla tilalle.

Makoto Naegi
Protagonisti taitaa olla Kyokon lisäksi ainoa, joka ei ole osallistunut millään tavalla murhaleikkiin edes epäsuorana osapuolena. On nimittäin suhteellisen karua, että Sakuran itsemurhaan osallistui meidän kahden lisäksi näinkin paljon porukkaa. Togamikin tahrasi itsensä Chihiron sarjamurhaaja-asettelun kohdalla. Eihän täällä voi enää luottaa oikein kehenkään, kun Kyokokaan ei kerro itsestään mitään. Toisaalta on hyväkin, ettei pelihahmosta ole paljastunut epämääräisiä piirteitä, sillä epäluotettavalla hahmolla pelaamisesta voisi tulla varsin vainoharhaista. Hienosti kyllä Makoto on saatu loistamaan oikeussalissa, sillä noin muuten vähän höntistä perusjantterista muovautuu totuuden edessä varsinainen järkeilypeto, joka peittoaa jopa Togaminkin. Vaikka karmeat tapahtumat tuntuvatkin pään sisällä vaikuttavan (ainakin ajantaju tuntuu kaikonneen, kun päivät puuroutuvat muodottomaksi massaksi), Makoto ei ole missään vaiheessa luovuttanut. Eikä luovuta.

Kiyotaka Ishimaru
RIP

Toko Fukawa/Genocide Jill
Yhä hengissä enkä pidä siitä. Tokon ja Jillin vuorottelusta on kyllä saatu kaikkea hauskaa irti ja siksipä juuri tuplahahmo onkin ansainnut paikkansa tähän asti, vaikka noin muuten Tokon täydellinen sosiaalinen kyvyttömyys ei ole herättänyt lainkaan sympatiaa, kun ei hän edes yritä muuttua. Jillin sekoilua ei tarvinne edes analysoida. Niin kauan kuin tämä kaksipuolinen yksikkö on pelissä mukana, voi aivan rauhassa pelätä henkensä puolesta. Toko sentään on saanut melko tasaisesti ruutuaikaa mielipuolisemman virkasiskonsa ohessa ja Togamia luulisi ärsyttävän huolella. Olettaisin Tokon/Jillin vetäytyvän murhaleikistä, koska Isäntää tulee seurata kaikkialle. Tämä saattaisi jopa tarkoittaa, että Toko/Jill selviytyy loppuun asti ellei joku tapa häntä (kuten Togami!) tai hän tapa jotakuta (kuten Togamin!). Sakuraan särjetyn kuningatarpullon perusteella Jill kykenee kyllä väkivaltaan koulussakin, vaikka lyönti menikin säikähtämisen piikkiin. Niin kauan kuin Togami on mukana, Tokolla/Jillillä ei ole vapaata tahtoa.

Sayaka Maizono
RIP

Leon Kuwata
RIP

Hifumi Yamada
RIP

Aoi Asahina
Minkä teit! Tosin mitään näin radikaalia neiti Asahina tuskin tekee uudestaan. Nelosluvun kummalliseen All Star Apologies -otsikkoon tulikin yhtäkkiä järkeä oikeudenkäynnin jälkipyykissä, kun kävi ilmi, että oikeasti tässä olikin kyse lähinnä vain Aoista ja Sakurasta, joka onkin ollut äärimmäisyyksien selkein parivaljakko. Kenties sen vuoksi sekä Aoi että Sakura olivat jääneet verrattaen latteiksi, koska heistä oli jäänyt lähinnä sellainen kuva, että he viettävät aikaa keskenään ja pieksisivät kenet tahansa Cooperin testissä. Aika hyvin Aoilla piti pokka totuutta salaillessa tiettyyn pisteeseen asti ja hämäännyin kyllä kunnolla, kun Aoi paljastui todisteiden sotkijaksi, mikä olisi voinut tarkoittaa meidän kaikkien kuolemaa. Oikeastaan hämäännyin jo siinä vaiheessa, kun Aoi kertoi murhanneensa ystävänsä, mikä vaikutti ohikiitävän hetken niin epätodennäköiseltä, että se olisi ollutkin todennäköistä. Kävi miten kävi, Aoi on itkeskellyt ja hajoillut siihen malliin, etten voi olla täysin varma hänen tulevista liikkeistään. Eikä hän varmasti ansainnut uusia ystäviä tempullaan, joten saattaapa henkikin lähteä. Toivottavasti ei, sillä Aoi on edelleen – kaikesta huolimatta – waifumatskua.

Chihiro Fujisaki
RIP (taas)

Kyoko Kirigiri
Olisi kohtalon ivaa, jos Kyoko jäisi yhtä suureksi mysteeriksi kuin Virtue’s Last Rewardin Phi, johon on helppo vetää yhtäläisyyksiä. Kumpikin neiti on habitukseltaan kohtuullisen kolea, suoranainen älykkö eikä kerro itsestään yhtään mitään, vaikka sattuukin toimimaan yhteistyössä päähenkilön kanssa. Togami on kuitenkin alkanut tivata tietoja Kyokosta sen verran kärkkäästi epäillessään häntä vakoojaksi, että on melko todennäköistä, että äärimmäisen ???:n identiteettiin palataan vielä. Tiedetään Kyokosta ainakin se, että Hope’s Peakin rehtori herätti hänessä melkoisia tunteita. Olisikohan Kyoko kenties koulun entinen oppilas? Joka on kokenut tämän ennenkin ensimmäisessä murhaleikissä? Siksikö siis koulu lopetti toimintansa? Ei voi tietää. Pidän Kyokoa yhä neutraalina osapuolena, joka ei tapa ketään eikä tule tapetuksi. Jos hänelle jompikumpi näistä vaihtoehdoista tapahtuu, niin kuoleminen jonkun käsissä. Näin lopussa se olisi jokseenkin shokeeraavaa.

Junko Enoshima
RIP

Mondo Owada
RIP

Sakura Ogami

Sakura lähti pelistä niin täydellisesti, etten olisi pitänyt mitään muuta reittiä näin sopivana hahmolle. Itsemurhia tulee harvemmin nähtyä peleissä, jos ei lasketa skriptaamattomia hassutteluja. Nuorempana minulla oli tapana tapattaa aina pelihahmo pelisession lopussa, mutta se ei nyt liity tähän. Olin jo arvellut Sakuran päätyvän itsemurhaan, mutta en voinut millään arvata mitä tässä oikeasti kävisi. Tapahtumakuvion täydellinen ennakointi oli lähes mahdotonta murhatutkimusten alkutiedoilla. Tämä on tosin käynyt ilmi ennenkin, kun oikeudenkäyntien aikana on paljastunut kaikennäköistä, mutta esimerkiksi jo se seikka, että Sakuran itsemurhaan oli sekaantunut Hiro, Toko/Jill ja Aoi, teki keissistä erittäin mutkikkaan. Ihan totta luulin Togamin olleen jotain kautta takapiruna Aoin kärähdettyä, mutta se ei olisi täsmännyt suljetun huoneen arvoitukseen, jonka ratkaisu olikin äärimmäisen yksinkertaisesti selitettävissä itsemurhalla. Huvittavasti juuri tässä neljännessä oikeudenkäynnissä mieleeni pulpahteli jatkuvasti älyttömämpiä selityksiä asioille. Virtuaali-itsemurhaa oli todisteista huolimatta silti lähes yhtä vaikea uskoa kuin oikeaa. Sakuralla oli sille kyllä pätevä perustelu ja vaikka jälkipyykissä taustoja ja draamaa pyöriteltiinkin ehkä hitusen liikaa, voin sanoa, että Danganronpassa uitiin temaattisesti sangen synkissä vesissä. Monokumakin tuli ilkeilemään trollaten feikkiviestejä, mikä ei varsinaisesti piristänyt. Aoin lisäksi minä jään kaipaamaan Sakuraa, vaikka hänen roolinsa onkin nyt lopussa. Nyt meillä ei ole koulussa suojelijaa.

Byakuya Togami
Käänteisesti mitä mulkerompia puolia tästä ylimielisyyden überherrasta paljastuu, sitä hienompi hahmo hänestä muovautuu. Näin rehellisen vastenmielinen sälli on päässyt näinkin pitkälle ja aikoo vielä jättäytyä murhaleikistä, kun ei pidä sitä mielekkäänä! En osannut moista vetoa odottaa ja nyt Togamin tulevaisuus on suuri kysymysmerkki. Näkisin Togamin tulevan polun joko sellaisena, että mies jättäytyy täysin ulkopuolelle ja erakoituu kämppäänsä tai sitten sellaisena, että hän ottaa aktiivisen roolin joukossamme yrittäen päästä täältä pois tappamatta ketään. Hänhän on jo heittänyt Monokumalle eeppisiä ultimaattumeja, joten voisi olettaa, että Togami tietää tasan tarkkaan mitä tekee. Toisaalta hänkään ei ole täydellinen ja miehen asteittainen ällistyminen Sakuran kohtalosta oli eräs pelin ehdottomasti herkullisimmista hetkistä. Minä päihitin Togamin, voi kyllä. Oletan Togamin kuolevan joko uhrina tai astuessaan Monokuman varpaille. Yhtä hyvin – joskin epätodennäköisemmin – hän voi bluffata ja tappaa jonkun, ehkä tyttöystävänsä. Tappaisipa niin pääsee eroon kahdesta pällistä. Tai no kolmesta, miten sen nyt ottaa.

Yasuhiro Hagakure
Tämänkään sankarin seurassa ei voi enää olla normaalisti, kun hänhän voi pelästyksissään lyödä esineellä ja huijata rahaa siinä sivussa. Mielipiteeni ei Sakura-attentaatin jäljiltäkään ole hurjasti Hirosta muuttunut. Takuuviihdettä luvusta toiseen, mutta pahoin pelkään, että Hiro lienee helpoin uhri, jos joku nyt pitäisi napsaista hengiltä seuraavaan oikeudenkäyntiin.

Celestia Ludenberg
RIP

Mukuro Ikusaba
Äärimmäinen epätoivo ei lupaa yhtään hyvää, mutta kaikki muu sukupuolen ja mitään kertomattoman hahmosiluetin lisäksi onkin kuudennestatoista oppilaasta hämärän peitossa. Nyt on lähes varmaa, että asiaan palataan hetimmiten, sillä Kyoko on varsinkin selityksen velkaa, kun vain sattui tietämään mysteerioppilaan nimen, sukupuolen ja äärimmäisyyden. Koska dualismi on aina hienoa symbolistien kikkelinvenyttelyä, uskaltaisin jopa arvata, että siinä missä Mukuro Ikusaba on äärimmäinen epätoivo, Kyoko Kirigiri on äärimmäinen toivo. Olisikohan Mukuro aiemman vuosikurssin peruja? Ja mitä ihmettä äärimmäinen epätoivo tarkoittaa? Paiskataanko meille vain mysteeriruumis pikapuoliin? Vai onko kyseessä kirjaimellinen epätoivon henkilöitymä? Kuka tahansa Mukuro Ikusaba onkaan, se on selvää, että olen äärimmäisen innoissani tulevista paljastuksista. Ei sillä niinkään väliä ole, että kuka kuolee, mutta kuudestoista oppilas tulee pian! Ihan varmasti tulee.

Monokuma

Tapoit Alter Egon saatana. Tämä ei jää tähän.

Pian (ihan totta!) nähdään, oliko Sakuran uhrauksella minkäänlaista merkitystä. Tämän pelin ketkuilun tuntien ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti