torstai 14. toukokuuta 2015

24 - Toinen oikeudenkäynti, osa 2

[​IMG]
”Jill, here's a murder weapon. It might come in handy if you, the master of murdering, take it with you.”

[​IMG]
Plot twist!

Genocide Jackille olikin yksinkertainen selitys, mutta ei se mitään, sillä nyt kun hänkin on täällä, pakka menee totaalisen sekaisin. Tavallaan olen pettynyt puuttuvaan ulkopuoliseen sarjamurhaajaan, tavallaan taas olen hyvilläni, sillä nyt en osaa lainkaan aavistaa mitä tuleman pitää. Nyt kun Toko on oikeasti puoliksi erittäin vaarallinen sekopää, saa nähdä noudattaako hän Monokuman sääntöjä pätkääkään. Keskeytyykö oikeudenkäynti muita tappavan häirikön vuoksi? Vai otettiinko Toko tähän leikkiin mukaan nimenomaan sivupersoonansa vuoksi? Palaako Toko koskaan ennalleen vai onko Jack tullut jäädäkseen? Mikäli Toko/Jack selviytyy hengissä tästä oikeudenkäynnistä, yrittääkö hän tappaa jonkun vai yrittääkö joku tappaa hänet? Arvostaako ammattilaissarjamurhaaja Chihiron kuolintapaa? Miksi Genocide Jackilla on niin pitkä kieli?

Kaksi asiaa on varmaa. Tästä eteenpäin kutsun Tokon toista olevaisuutta Genocide Jilliksi tai pelkästään Jilliksi ja lisäksi ääninäyttelybongarikonkarina koin vasta ensimmäisen bongauksen, sillä Jill on ilmetty Persona 4:n Chie Satonaka (Erin Fitzgerald), mutta täysin nyrjähtäneellä otteella kuorrutettuna. Saattaa tässä olla muitakin animesta, länsianimaatiosta tai japsipeleistä tuttuja enkkudubbaajia, mutta en ole huomannut tuttuja ääniä tai ottanut niistä selvää. Pätevää jälki kuitenkin on. Virtue's Last Rewardissa suurin osa ääninäyttelijöistä oli jotain kautta tuttuja ja siinä oli muutenkin harvinaisen laadukas enkkudubbi eli ei mitään nauravaa ruokaansa tukehtuvaa Tidusta tai tämmöistä.

Genocide Jill ei tapa ketään ainakaan heti. Selvästi hän nauttii huomiosta, kun on kerrankin paikalla saamassa sitä. Muutenhan hänet pantaisiin heti lukkojen taakse. ...Toisaalta hän on jo nyt lukkojen takana, joten hänen liikkeistään ei ole mitään takeita. Mutta pitäähän jakomielitautisen ihmisraunionkin osoittaa edes alkeellisia käytöstapoja, joten Genocide Jill esittelee itsensä. Kaikki ovat liian ällistyneitä paetakseen. Vaikeasti mielisairas vahvistaa olevansa jakautuneen persoonan malliesimerkki eikä näe murhaamisessa mitään väärää. Sakura ihmettelee, miten toinen Toko voikin olla näin erilainen, ja he saavat kuulla pidemmän version rikospaikan väliaikaisesta häröilystä eli merkillisiä vertauskuvia asioiden kahdesta puolesta. Tämä vielä kruunataan hysteerisellä naurukohtauksella. Makoto summaa kollektiiviset ajatukset aika hyvin, sillä tämä totisesti on järjenvastaista.

[​IMG]
Koto olisi parempi nimi, koska italodisco elää.

[​IMG]
”The sun is a wondrous body. Like a magnificent father!”

[​IMG]
...quite something indeed.

Hifumi uskaltautuu kysymään, että onko Genocide Jill vastuussa tästä kaikesta. Jill pilailee olevansa ihan kaikesta vastuussa, mutta Monokuma korjaa loukkaantuneena, ettei hänellä ole mitään yhteyksiä tuollaiseen häröpalloon. Hän myös saa sopivan tilaisuuden dissata virkavallan, valtion ja yhteiskunnan voimattomuutta, kun antaa tuollaisen riehua irrallaan. Jilliltä saamme kuulla elämän olevan tuskaa ja muiden satuttamista selviytymisen ehdoilla. Mutta hänpä taas pilaili ja hihittelee kunnolla.

[​IMG]
Uguu! (eikun)

[​IMG]
Hifumi ottaa loikan meidän kaikkien puolesta.

[​IMG]
Ja vaatimaton myös.

[​IMG]
Oletkin creepabear.

[​IMG]
Emo Git uses Knife on Herself. It's not very effective...

[​IMG]
Lievästi vain ahdistavaa.

Togami on hyvillään. Tässä heille todisteita Chihiron murhaajasta. Motiivikin löytyy, ja hän palauttaa heille (ja minulle, koska olin seikan murhatutkimuksissa autuaasti unohtanut) mieleen Monokuman nolojen viestien mahdottoman häijyn gambiitin. Jos siis Tokon viestissä luki totuus Genocide Jackin identiteetistä, se olisi heti paljon vakavampi uhka Tokon kannalta verrattuna Makoton virtsaisiin pöksyihin. Tokohan joutuisi heti vähintäänkin vankilaan, jossa on vähemmän mukavuuksia kuin tässä vankilassa.

[​IMG]
”Don't listen to Ondore's lies!”

[​IMG]
Secrets are revealed in real time.

[​IMG]
Mikäs sitten Genocide Jackin salaisuus on?

Jill on niin kovin pahoillaan, kun ei ole tällä kertaa syyllinen mihinkään. Celeste miettii kuka muukaan murhaisi tuohon tapaan, mutta Jill vannoo olevansa syytön. Sakuran ja Aoin on vaikea uskoa tuollaista hirviöltä, mutta Makotoa jokin vaivaa sen verran paljon, että hän on valmis vaikka puolustamaan sarjamurhaajaa totuuden vuoksi. Jill puolustelee debatissa itseään ja olen melkein valmis tulkitsemaan ristiriidaksi sen, ettei hän ole tappanut ketään. Paitsi kymmeniä muita. Oikea vastaus piilee kuitenkin Togamin väittäessä Chihiron murhan modus operandin täsmäävän aiempien bloodlust-tapausten kanssa. Makoto kyseenalaistaa murhamotiivin ja Jill pääsee ääneen hehkuttamaan murhiensa ammattimaisuutta. Hän kun tekee taiteensa tarkan kaavan mukaan ja heittää ravintolavertauksia kuin Celeste maitoteetapauksessa.

[​IMG]
Voihan nenä.

[​IMG]
Jill onkin murderous fiend.

[​IMG]
Malliesimerkki täpärästä missaamisesta.

[​IMG]
Ja Jill vain ilkkuu. : /

[​IMG]
Ihan amatöörimäistä jälkeä.
 Makoto selittää motiivin heille vähän selvemmin. Pieni mutta tärkeä eroavaisuus on kuolinsyyssä. Chihirosta ei löydy Genocide Jackin tavaramerkkisaksia, joita groteskit kansiokuvat olivat pullollaan. Koodarista lyötiin taju ja samalla henki rujolla kuntoiluvälineiskulla päähän. Jill tukee väitettä Hiroa ällöttävällä ruokavertauksella. Sakset liittyvät myös toiseen Makoton pointtiin, sillä Genocide Jackin uhrit ripustettiin niiden varaan, kun taas Chihiro pantiin langoista laitteisiin. Jill todistaa saksiväitteen kehuskelemalla aivan ihka omilla työkaluillaan, sillä hän on ammattilainen.

[​IMG]
Opettele puhumaan apina.

[​IMG]
Kivi voittaisi Genocide Jackin.

[​IMG]
Vaihtelu virkistää.

[​IMG]
Om nom nom!

[​IMG]
Ostaisin lemurialaisen keittokirjan.

[​IMG]
AND for clipping my fingernails!

Lisäksi hän esittää Chihiron tappamatta jättämiseen vielä kolmannen syyn, jonka Makoto saa keksiä ihan itse kaivellessaan kansiomuistiaan. Tuntuu typerältä ajatella Tokon ja Chihiron olleen ystäviä saati sitten rakastavaisia, joten syy on se, että Chihiro oli tyttö. Sillä kuten kansion pitkästä nimiluettelosta selviää, muut japsinimet ovat ehdottoman miespuolisia. Genocide Jack murhaa vain miehiä. Eli siinä missä Toko vihasi kaikkea yaoia ja muutenkin kuului Anime Lähtee Lapsesta Hakkaamalla -osakeyhtiöön, Genocide Jill on ihan lääpällään herttaisiin poikiin. Varsinkin kun he ovat kuolleita. Kuulemme vielä ruokavertauksen, mutta Togami on saanut harrastushehkutuksesta tarpeekseen. Entä jos kyse on selviytymisestä kuten tässä leikissä? Togami saa pitää turpansa ummessa, kun Jill selittää, ettei murhaa selviytyäkseen ja jos sellainen tilanne olisi käynnissä, ei hän mitään murhaviestejä tai ruumistaidetta väsäilisi. Ei hän sentään niin tyhmä olisi, että tekisi itsestään selvän syyllisen.

[​IMG]
Makoto on Mighty Bucket.

[​IMG]
Lolit mainittu, ihan tyhmä pedopeli huohottajille.

[​IMG]
Lemurian ylpeitä miehiä kaikki.

[​IMG]
Aidompaa rakkautta ei ole.

[​IMG]
Niin, herttaiset pikkutytöthän vain raiskataan #crossedthelinebucko

[​IMG]
”There are more deaths in heaven and earth, Togami, that are dreamt of in your philosophy.”

Eikä Jill koskaan jättäisi saksiaan. Muut kummastelevat, että mistä Jill edes saisi täällä koulussa saksia, mutta ehkä syyllä tai löytöpaikalla ei ole merkitystä. Hänellä on omat mukana.

[​IMG]
Tehty käsin työläisten verellä Kiinassa.

[​IMG]
Da-da-da AAAAAGGGHHHH!!!

Monokuma ei vissiin ollut kovin tarkka kidnapatessaan viittätoista uhriaan. Jill voi tappaa kenet tahansa meistä koska tahansa. Tuollainen psykoottinen likka voisi sännätä äkkiarvaamatta kimppuun kuin sika... uhriin. Ja se olisi menoa se. Olemme nyt hänen ja Monokuman armoilla, mutta onko hän Monokuman armoilla vai toisinpäin?

[​IMG]
Jättäkää nyt Heinous Anus rauhaan.

[​IMG]
Mondo kärsii suspension of disbeliefistä.

Muita Genocide Jillin väitteet hämmentävät. Kuka sitten tappoi Chihiron jos ei peto itse? Makotolla on hyvä arvaus, ja saan valita sen todennäköisimmän syyllisen. Nauroin jo ensimmäiselle vihjeelle Togamin murtumisesta, sillä lievää hämmästystä ei tällaiselta tyypiltä odottaisi. Togamon, valitsen sinut!

[​IMG]
Olisikohan Makoto!

[​IMG]
No mutta hauskaa loppiaista.

Niin, Togamihan pääsisi halutessaan käsiksi vaikka ydinaseiden laukaisukoodeihin. Ja Jack-kansiokin oli tuttu. Muiden spekuloidessa Togami pysyy vaiti ja Jillkin innostuu itsensä lavastamisesta. Ishimaru ärähtää jo miestä vastaamaan, mutta Togami ottaa syytteet yllättävän itsevarmasti vastaan, sillä hänellä on kysyttävää. Milloin hän muka alkoi vaikuttaa epäilyttävältä? Makoto muistelee Togamin kiinnittäneen huomiota pukuhuoneisiin ja erityisesti tyttöjen pukuhuoneeseen. Togami olettaa, että miespuolisenahan hänen olisi pitänyt aloittaa poikien huoneesta, eikö totta? Mutta Chihiro oli tyttö, joten ruumis olisi tyttöjen puolella.

[​IMG]
Kamalaa, syyttää nyt murhasta murhaajaa!

[​IMG]
Togami on herttainen jopa murhattavaksi.

[​IMG]
Togamillakin on haluja.

[​IMG]
No mutta kun lintsaan.

Debattiin lisätään uusi aspekti: totuustakauma. Siinä napataan keskustelusta väittämä, jolla ammutaan ristiriita alas. Aiemmin debattien aiheet olivat olleet totuusluoteja, mutta nyt pitää vähän soveltaakin. Käytännössä väittämä poimitaan pitämällä näppäintä tai sormea sen kohdalla jonkin aikaa ja sitten ristiriita tuhotaan tuttuun tyyliin. Kesti jonkin aikaa tottua tähänkin ja tässä debatissa ei sentään ollut kohinaa, mutta jos elementtejä tulee vielä lisää ja niitä kaikkia yhdistellään loppupuolella, voi ristiriitajahdista tulla hyvinkin kinkkistä. Tällä kertaa Aoilta kuitenkin napataan luodiksi huomio siitä, että Togami käyttäytyi kummallisesti ennen ruumiin löytöä. Sillä kumotaan Togamin väite, että uhri oli Chihiro.

[​IMG]
En harrasta tieteishuumeita.

[​IMG]
Miksi kutsutaan eräästä ilmansuunnasta puhaltavaa ammusryöppyä? -Luoteistuuleksi.

[​IMG]
Ristiriitojen sanakirja on contradictionary.

Aivan niin. Miten Togami tiesi uhrin olevan tyttö ja Chihiro ennen kuin hän näki tämän? Yritäpä maksaa itsesi tästä pälkähästä. Togami virnuilee hyvästä vastauksesta, mutta järkeily on yhä heikkoa. Makoto on ihmeissään. Syytetty sen kun ilkkuu. Leon olisi tässä vaiheessa skitsoillut ja taantunut ”tyhmä kakkapää” -vaiheeseen. Kyoko kannustaa Makotoa, sillä nähtävästi tyttökin tietää tarpeeksi tai ihan liikaa.

[​IMG]
Olen lähes yhtä ylpeä Makotosta kuin itsestäni. Melkein.

[​IMG]
Challenge accepted.

[​IMG]
Onko Makoto kohdannut tulitikkunsa?!

[​IMG]
Kyoko pelastaa talossa ja puutarhassa.

Johonkin epäkohtaan pitää vielä tarttua, ja se tehdään seuraavassa debatissa. Jillin repliikit ovat epäolennaisia täkyjä, mutta kun keskustelu kääntyy Chihiron sitomisköyteen, Mondo raivoaa, että mistä Togami sellaisen nappasi. Ei Togami ole koskaan mitään tuollaista nähnyt. Väärin. Makoto muistuttaa häntä eräästä jatkojohdosta, joka oli kirjastolla miehellä kovassa käytössä lukulampun nysäpätkän kyljessä. Sopivasti johto on nyt kateissa. Ishimarukin innostuu.

[​IMG]
Onnistuneet toimintashotit miellyttävät napsijaa.

[​IMG]
Joko on alkusanat paketissa?

Togamin pokka pitää. Hän kertoo heille Makoton johtopäätöksen täydellisen itsevarmasti. Hän siis tappoi Chihiron tyttöjen puolelle, ripusti hänet ja kirjoitti viestin, jotta syy vierisi Genocide Jackin niskaan. Mondosta ja Ishimarusta tämä on jo ihan varmaa, mutta Makoto ei anna lautaoppilaiden teilata perillistä ihan vielä, kun ratkaisemattomia seikkoja on jäljellä. Togami halveksuu häntä niin että hampaat lähtee ja antaa oppilaansa toki kertoa, mikä tässä vielä mättää.

[​IMG]
Kuka tässä kyselee mitäkin?

[​IMG]
Tokon/Jillin puolikkaista on yhtä paljon hyötyä.

[​IMG]
Ainoa voittoliike on olla pelaamatta.

[​IMG]
Otsasi perspektiivirypyt.

Vaihtoehdot johtavat rikospaikkaan. Togamihan tappoi Chihiron tyttöjen puolella, mutta olisiko murha voinut tapahtua toisaalla. Togami on niin pettynyt Makotoon. Rikospaikasta ei ole epäselvyyttä. Makotonpa mukaan on, sillä hänestä Chihiro tapettiin toisaalla ja koko rikospaikka vietiin mukana. Togamin ilme värähtää ratkaisevasti ja Makoto pusertaa vertauskuvallisen kätensä nyrkkiin. Saan luvan olla spesifimpi ja valitsen totuusluodeista ensin posterit ja sitten matot. Posterit olivat kohderyhmilleen väärissä huoneissa ja Sakuran kahviläikkä oli vaihtanut huonetta ja niin olivat veritahratkin – sekä maton että tissiposterin.

[​IMG]
Dad I am disappoint.

[​IMG]
Peruskalliossa tehdään räjäytystöitä.

[​IMG]
Lälläslää!

[​IMG]
Parasta soittaa asianajajalle.

[​IMG]
Toko kaatuisi niiden painosta.

[​IMG]
Koristeeksi.

Celestellä on oikein hyvä kysymys. Miksi syytetty tekisi näin? Ja oviin liittyen: miten Chihiro pääsi poikien puolelle? Hän vielä järkeilee, ettei se ole mahdollista lukulaitteiden sukupuolijakauman vuoksi. Yllättäen Hiro tietää, ja saamme kuulla siitä lisää debatissa. Ishimaru ehdottaa ensin sinänsä ihan järkevästi, että äärimmäisenä ohjelmoijana Chihiro tietenkin hakkeroi e-käsikirjansa, mutta Hiro alkaa puhua Leonin käsikirjasta. Vaikka kyseessä on Lemurian katujen kasvatti ja muutenkin hieno mies, minun on ammuttava Leonin käsikirja alas, vaikka arvelin sitä toki itsekin osalliseksi ainakin johonkin mysteeriin. Leonin kirja oli hajalla ja Hiro luovuttaa heti Sakuran hämmästykseksi. Celestelle tulee kirjojen lainaussääntö mieleen, mutta Togami lisää huomionsa lainaan ottamisesta, jonka hän epäilemättä teki murhayönä. Ishimaru inttää vielä hakkeroinnista, mutta Monokuma puuttuu keskusteluun. E-käsikirjaa ei voi hakkeroida ilman hälytystä. Hifumi miettii, että ehkä Makoto olikin väärässä. Ishimaru on jo antamassa äänensä Togamin tuomioksi ja Makoto arvelee olevansa umpikujassa.

[​IMG]
Wallhack luonnistuisi ohjelmoijalta.

[​IMG]
Lemuriassa opitaan aggressiivisuutta peruskoulussa.

[​IMG]
Koska ohjelmoijat aina tekevät niin.

[​IMG]
...länsirannikon sähköverkko kaatui.

[​IMG]
KEU KEU KEU KEU (kunnianosoitus alkuperäisen kummitusketjun demonijääkaapille)

[​IMG]
Sitä sopii miettiä! 

Niin olisin sivumennen sanoen minäkin, sillä aivan heti päähäni ei mahdu muita teorioita ja annan mieluummin pelin viedä mennessään. Kyoko on ollut merkillisen hiljaa lähes koko oikeudenkäynnin ajan ja kun hän vihdoinkin avaa suunsa todetakseen Makoton olevan oikeilla jäljillä, Mondo suutahtaa, että tuossako kaikki hiljaiselon jälkeen. Kyoko vihjailee vielä yhdestä keinosta, jolla Chihiro olisi päässyt poikien puolelle ja sen selittämiseksi hän ehdottaa oikeudenkäyntiin taukoa, sillä hän aikoo näyttää heille jotain. Monokuma on hämmästynyt. Mitä tuo nyt touhuaa? Kyoko rauhoittelee karhua, sillä tämähän vain tuo lisää jännitystä salidraamaan. Ja sitä totisesti riittää, tämä on vasta alkua. Siispä tuomari julistaa tauon muiden hämmästykseksi, ja Kyoko vie heidät rikospaikalle tyttöjen pukuhuoneeseen.

[​IMG]
Kyllä minusta nälän ilmaiseminen on tärkeää.

[​IMG]
Hienoja ovat vessan kaakelit.

[​IMG]
Minä kun pidättelin niin pitkään.

Ishimaru ärhentelee, sillä hehän ovat jo kolunneet huoneen läpikotaisin, mutta Kyoko pyytää tyynesti heitä tutkimaan uhrin vielä kerran. Ja ihan läpikotaisin. Hifumi ei ala tuhmailla eikä liioin Ishimaru, Hirokin kieltäytyy pseudouskonnollisista höpöhippisyistä. Sakura on tarpeeksi mies... öh... nainen uhrautumaan. Kyllä Chihirokin ymmärtäisi, vaikka taka-alalle jäänyt Genocide Jill heittääkin asiatonta lepakkoläppää.

[​IMG]
Jalkaa.

[​IMG]
Se alkaa jo haista.

[​IMG]
Lemuriassa vallitsee kolme uskontoa, jotka ovat jatkuvassa sodassa keskenään.

[​IMG]
Nämä ovat näitä tyttöjen juttuja.

[​IMG]
Jillillä on kaikki fetissit, koska hän on hullu.

Aoi kehottaa lopettamaan perseilyn ja Sakura alkaa tutkia. Hän ällistyy pahemmin kuin koskaan, sillä...

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

.
..

….
…..
…...
…....
….....
….......
….........
….............
…..................

[​IMG]
 
CHIHIRO FUJISAKI ON POIKA. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti