keskiviikko 13. toukokuuta 2015

15 - Spekulointia, osa 1

Suvantovaiheen näppituntumallista hahmospekulointia:

Makoto Naegi
Pelaaja-avatar tuntee vielä jonkin aikaa tuskaa Sayakaa kohtaan, mutta pääsee jossain vaiheessa yli. Makoto loistaa oikeudenkäynneissä ja Kyoko oli oikeassa sen suhteen, että vain Makoto voi ratkaista tämän. Tietenkin voi – hän on pelaaja ja aika tarkoituksella melko väritön hahmo, jolla tuskin on synkkää taustaa. Hänellä ei ole sen kummempia kytköksiä muihin hahmoihin. Makoto ei tapa ketään, mutta jossain vaiheessa – ehkä loppupuolella – joku yrittää tappaa hänet, kun hänestä on tullut uhka murhaajille. Makoton luulisi selviävän hengissä, kun hän on päähenkilö. Ellei peli äidy liiankin nokkelaksi.

Kiyotaka Ishimaru
Ishimaru jatkaa naiivia sääntöhapatustaan ja osoittanee vähiten muutosta pelin aikana. En usko Ishimarun tappavan ketään, mutta joku tappaa hänet.

Toko Fukawa
Sosiaalisesti kyvytön kirjailija jatkaa kaikkien haukkumista tasapuolisesti eikä hän selviydy pitkään. Kuolema on todennäköistä, ehkä piankin. Toko olisi helppo kohde, mutta tässä on yksi tappajista. Ihan varmasti on.

Sayaka Maizono

Sayaka on kuollut eikä häneen palata ainakaan suuremmin. Ainoa mysteeri on, miksi hän valitsi uhrikseen juuri Leonin. Jotain on kenties tapahtunut kulissien takana, sillä en huomannut heidän välillään mitään. Sayaka oli mieleltään heikko ja ajautui murhaajaksi videon vuoksi, kun nähtävästi popura merkitsi niin paljon hänelle.

On vielä syytä mainita eräs seikka, joka ei välttämättä tullut blogissa esille. Tuo Makoton "I'm psychic" oli juttu, jonka Sayaka toisti hihitellen vähintään viidesti pelin aikana, kun luki sankarin ajatukset, vaikka väitti jatkuvasti vain vitsailevan. Tämän kyvyn "periminen" oli ovelan katkeransuloinen päätös ensimmäisen luvun lopuksi.

Leon Kuwata
Mitä Leon näki videossaan? Reaktio oli miltei yhtä voimakas kuin Sayakalla, joskin päinvastainen. Jos Leon olisi selviytynyt pidempään, hän olisi tappanut jonkun, kun nytkin näytti pystyvän siihen.

Hifumi Yamada

Hifumi jatkaa nonsenseään ja naurattaa ajoittain, ärsyttää noin muuten. Minulla ei ole syytä uskoa hänen muuttuvan. Hänet on helppo tappaa. Äärimmäisen pieni todennäköisyys on, että hän tappaa itse.

Aoi Asahina
Aoi on tosi symppis, täydellinen deittikohde ehkä jossain muussa pelissä, mutta ei toistaiseksi kauhean syvällinen tapaus. Hän jatkaa kaveeraustaan Sakuran kanssa. Aoi voi tehdä mitä tahansa, Sakuraa hän ei ainakaan tapa. Voisin jopa ehdottaa, että Aoi on yksi harvoista ellei jopa ainoa suuren juonen kannalta vähemmän oleellinen hahmo, joka selviytyy tästä kaikesta. Olisi se ainakin mukava ajatus.

Chihiro Fujisaki

Chihirosta ei ole juurikaan spekuloitavaa. Hänkin on tosi helppo kohde enkä jaksa uskoa, että hän pimahtaisi.

Kyoko Kirigiri
Kyoko on ollut paljon äänessä ja tietää tietenkin enemmän kuin kertoo. Edelleenkään hänestä ei tiedetä mitään. Hän on Danganronpan vastine aina niin ylistämäni Virtue's Last Rewardin Phille. Minulla ei ole antaa mitään arvauksia Kyokon äärimmäisyyden suhteen. Voi olla, että hän on täällä täysin omalla tehtävällään. Ehkä hän on ollut kulissien takana Monokuman perässä. Kyoko jatkaa Makoton henkistä mentorointia, mutta heidän välille ei synny sutinaa. En usko Kyokon tappavan ketään, mutta joku yrittänee tappaa hänet. Uskoisin hänen selviytyvän loppuun asti. Jos ei niin hän paljastaa kuollessaan Makotolle kaiken.

Junko Enoshima

Junko jatkaa maatumistaan. Jos hän olisi elänyt kauemmin, hän olisi tappanut jonkun.

Mondo Owada

Mondo on vaarallinen tapaus ja jokseenkin yksinkertainenkin sälli. Hän tulee muuttumaan parempaan suuntaan, kun hänelle ei ruveta eikä prätkäjengeissä kavereillekaan ruveta. Mondon murhaajuutta ei voi laskea pois, mutta äärimmäinen, kilometrin päähän nähtävä juonenkäänne olisi, että joku tappaisi hänet. Tätä veikkaan. Tai sitten Monokuma tappaa hänet sääntörikkeen vuoksi. Mondo ei selviydy loppuun asti.

Sakura Ogami
Sakurasta en menisi sanomaan mitään, kun hän ei näytä tunteitaan. Aina kädet puuskassa oleva amatsoni voisi taittaa niskat keneltä tahansa ja olisi potentiaalinen kohde murhattavaksi. Sakura on hauska hahmo kaikessa jäyhyydessään, mutta hän pääsee kaiketi hengestään jollain tavalla. Uskon enemmän teloitukseen, kuitenkin steroidipäissään niittaa jonkun tai jotain tosi erikoista paljastuu hänestä, koska sitä ei odottaisi.

Byakuya Togami

Togami on lähes Kyokon miespuolinen vastine ja ylimielinen mulkku, joka tapetaan jossain vaiheessa selkeänä uhkana. En laske pois sitä, etteikö Togami tekisi tosi nokkelan murhan loppupuolella. Tuollaisella asenteella ei pitkälle pötkitä.

Yasuhiro Hagakure
Hiro on yksi suosikeistani, kun eksentriset häröilijät ovat mieleeni. Toisaalta kun hän tajusi olevansa vankina ihan oikeasti, hän haluaa ihan varmasti pois täältä ja syyllistynee siis murhaan. Tai joku tappaa hänet.

Celestia Ludenberg
Celeste on karmiva huijari, joka on puhunut jatkuvasti sopeutumisesta. Silti yksi suosikeistani, goottilolitoissa on vain sitä jotain. Hänen luontonsa vuoksi mitään pitäviä johtopäätöksiä ei voi vetää. Voisin sanoa tässä olevan melko varma murhaaja, sillä voin vain kuvitella millainen showdown tämän kolean lyylin kanssa tulee!

Monokuma

Monokuma ei jää kiinni, sillä hän esiintyy jatko-osassa. Hänestä selvinnee silti kuitenkin jotain. Yliluonnolliset Gungnir-peitset ovat ehkä jotain absurdia huumoria, jota ei pahemmin selitellä. Ellei sitten Monokuma ole jonkun Lokin manifestoituma ja tässä päästään Valhallaan lopussa tai muuta älyvapaata. Noin muuten hän on tappanut ulkopuolisiakin ja hänellä on valtaa, kun sai Hope's Peak Academyn äärimmäisen kuolinfarssin aikaiseksi. Uskon, että tämä ei tapahdu oikeassa koulussa ja että Danganronpassa tapahtuu vielä jotain hyvin, hyvin merkillistä. Zero Escapen jälkeen olen valmis mihin tahansa, sillä kokonaisuuden kannalta olen lähes yhtä ulalla kuin alussa. Suurin osa oppilaista kuitenkin kuolee, sillä pakko tässä on vielä olla oikeudenkäyntejä eikä vain paria. Joku viisi voisi olla aivan realistinen ja pyöreä lukema. Se tarkoittaisi sitä, että jos mitään muuta traagista ei tapahdu, neljä jää jäljelle. Olen sen verran julma, että joku heistä kuolee vielä muulla tavoin ehkä loppupuolella, joten kolme selviytyy tästä vuosikurssista.

Sen näkee sitten. Jos en sitä jo aikaisemmin ollut – ja tottavie olin – olen virallisesti koukussa ja tämän kertomuksen ja seuraavankin blogaan alusta loppuun. Varsinkin tässä lomalla kirjoittelu on ollut stressitöntä eikä ole vienyt niin paljon aikaa kuin epäilin. Tosin viimeiseen megapäivitykseen kului mukavasti aikaa, mutta tapahtumat olivat yksinkertaisesti niin hienoja ettei mitään järkeä. Tahti hidastunee tammikuun puolivälin paikkeilla, kun elämään tulee virikkeinä yliopiston kevät ja PS4, mutta tämä pysyy silti prioriteettilistalla korkealla. Sitä ennen kuitenkin päivityksiä tipahtelee lähes päivittäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti