lauantai 16. toukokuuta 2015

67 - Spekulointia, osa 8

Reaktioita ja spekulaatiota - kuollut kaapumyyrä, kadonnut Kyoko, kaatunut karhu & kuudestoista koululainen

Viides luku alkoi katsauksella tähän hetkeen, joten en ollut varsinaisesti yllättynyt puutarhallisesta yllätyksestä. Se ei silti tarkoita, että kaikki olisi selvää. Päinvastoin. Luvun alussa Makoto tuntui painottavan, että kolmen päivän kuluttua tapahtuisi pahinta tähän asti. Onko toistaiseksi tuntematon kuolonuhri oikeasti pahinta? Tapettiinhan täällä jo saman päivän sisällä Hifumi, Ishimaru ja Celeste. Päivä on vasta alussa, mitä tahansa voisi tapahtua. Tai sitten Makoto liioitteli.

Loogisin tapahtumaketju olisi, että toljotamme parhaillaan Kyokon tappamaa takapirua, joka sattuu olemaan se kuudestoista oppilas eli Mukuro Ikusaba. Pääpahiksen kuolema johti Monokuma-verkon kaatumiseen. Mutta jos Kyoko on murhaaja, onko hän teknisesti ottaen mustunut? Järjestetäänkö seuraavaa oikeudenkäyntiä lainkaan? Varsinkaan ilman tuomarikarhua? Olisi lievästi sanottuna typerää, jos he raahautuisivat omin päin kellarikerrokseen jatkamaan tätä farssia, jota kukaan ei halua jatkaa. Järkevintä olisi tutkia ruumis mahdollisen yleisavaimen vuoksi, selvittää uloskäynti ja painua hittoon täältä. Kyokon kanssa tai ilman.

On myös aivan yhtä mahdollista, ellei jopa erittäin todennäköistä, että tämä kaikki on vain pääpahiksen iso källi. Monokuman taru ei voi olla ohi, sillä täytyyhän karhulle olla jokin selitys viimeistään jatko-osassa. Vaadin selityksiä, edes osittaisia. Saa nähdä, antaako peli niitä seuraavaksi. Koska paljon on kätkeytynyt salaisuuksien verhoon, uusimman kuolonuhrin kohtaloa on oikeastaan täysin mahdoton spekuloida lisää, kun johtolangat puuttuvat.

Tai on niitä ainakin yksi. Uhri ei näytä litimärältä. Puutarhasprinklerithän pärähtävät puoli kahdeksalta käyntiin, joten tämä voisi tarkoittaa, että murha on tuore. Toisaalta Monokuma löydettiin alkuyöstä sammuneena ilman viinapulloa eli mikäli maskipelle on takapiru, hän kuoli tuntikausia sitten. Hmm. Melko varmasti sprinklereihin palataan sitten oikeudenkäynnissä… tai jossain muussa yhteydessä. Makoton houreunilla tuskin vakuutetaan ketään.

Kyokokin saattaa olla vainaa. Ainakin teoriassa. Nuo kengät näyttävät tutuilta. Kai. Kaikilla yön läpi yhdessä valvoneilla on alibi… ellei Togami käynyt listimässä sitä ennen maskipelleä. On tässä sittenkin tietynlaisia mahdollisuuksia. Aika jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti