lauantai 16. toukokuuta 2015

75 - Spekulointia, osa 9

Hahmospekulointia ja olettamuksia:

Seuraavan luvun luulisi jäävän viimeiseksi, sillä en usko uutta murhaa tai varsinkaan uutta murhaa käsittelevän oikeudenkäynnin tapahtuvan, sillä juoni on parhaillaan vailla sopivaa suvantokohtaa. Tuntuisi typerältä, että pikapuoliin jatkettaisiin vapaa-ajalla vanhaan malliin. Makoto ja Kyoko ovat karkuteillä ties missä eikä takapirun liikkeistä ole selvää tietoa. Mitäköhän kaikille muille on tapahtunut tällä välin? Mukuronkin keissi jäi jokseenkin tyngäksi, vaiheita oli vähemmän eikä loppupäätelmää esiintynyt. Miksipä Makoto sellaisen antaisi itselleen? Monokumakin puhalsi pillit kiireesti pussiin. Jotain merkillistä on todellakin tekeillä eikä peli voi päättyä vastaamatta tiettyihin polttaviin kysymyksiin. Mukuron taustoja on selvitettävä, takapirun liikkeitä on varsinkin selvitettävä. Oikeastaan kaikki vaatisi selvittelyä, mutta jäsentelenpä ajatuksiani hahmokohtaisesti, vaikka en hurjasti mitään uutta lupaakaan. Tässä kun paljastui varsin vähän hahmokohtaisia seikkoja. Kyoko nyt tietysti, mutta Kyoko on Kyoko.

Makoto Naegi
Jo ensimmäinen oikeudenkäynti oli Makoton tulikoe, mutta silloin hän oli tyhmä nyyppä. Nyt hän ajautui takapirun ansaan, josta Kyoko varoitteli. Makotossa häiritsee tällä hetkellä eniten se uni. Kovasti se täällä pysyminen vaivaa mieltä. Vaikka Makoto onkin pelihahmoni ja minun tulisi tuntea hänet kuin omat taskuni, hän ei ole lopulta kertonut itsestään kovinkaan paljoa. Suora valehtelu pelaajalle ja kaikille muille olisi aikamoista, mutta teoriassa en voi laskea pois älytöntä vaihtoehtoa, jossa protagonisti olisi kaikesta vastuussa. Onhan tätä ennenkin nähty fiktiossa. …Ja miksi Mukuro kävi nimenomaan Makoton kimppuun? Mitä äärimmäinen sotilas tiesi meistä kaikista muista?

Kiyotaka Ishimaru

RIP

Toko Fukawa/Genocide Jill
Olisiko Toko takapiru? Nääh, tuskin. On hän jonkinmoinen piru, Genocide Jill nimittäin. Eiköhän se riitä. Hämmästelen kyllä, kun Toko on selviytynyt näin pitkälle. Alussa hän oli ykkösinhokki ja toivoin hänelle kuolemaa, mutta ei sitten.

Sayaka Maizono
RIP

Leon Kuwata

RIP

Hifumi Yamada
RIP

Aoi Asahina
Yhä menossa mukana. Yhä poissa epäilyslistaltani. Runsaat Sakura-angstaukset antavat ymmärtää, ettei hänellä ainakaan enää ole pahat mielessä. Takapiruko? No ei varmasti ole.

Chihiro Fujisaki

RIP

Kyoko Kirigiri
Kun joukossamme on äärimmäinen etsivä, mikään ei ole enää mahdotonta.

Junko Enoshima
RIP. Kommenteissa (Pelit.fissä) nostettiin tosin esille mielenkiintoinen seikka, jota en tullut edes ajatelleeksi, sillä entäpä jos Mukuron ruumis kuuluisikin Junkolle? Gungnir-haavat täsmäisivät uhrin moninaisiin haavoihin. …Ja mahdollisen sotilaan väkivaltaiseen uraan tappokentillä. Vaikka Monokuma aina korjaakin aiempien oikeudenkäyntien jäljet pois, kai nyt ruumiita voidaan jälleenkäyttää pikku kosto-operaatioon? Ja Junko muoti-ihmisenä voisi käyttää tekokynsiä. Ja minä kun olin näkevinäni jonkinlaista tötterösaparoa hiiltyneessä raadossa. Ja aina ruumiiseen voisi tatuoida Fenririn hämäykseksi arkistotietojen pohjalta. Voi olla, että Mukuro on kuin onkin hengissä ja se todellinen murhan lavastaja ynnä takapiru. Tai sitten ei. Mielenkiintoinen teoria kaikesta huolimatta!

Mondo Owada
RIP

Sakura Ogami
RIP

Byakuya Togami
Jo toinen luku, jossa olen ollut hänen armottomassa lieassaan ratkomassa murhaa. Tosin jos Chihiron murhatutkimuksissa kävi lopulta ilmi, että Togami oli osallistunut epäsuorasti koko sotkuun, mikä estäisi Togamia sotkeutumasta tähänkin? Toisaalta äijä tuntuu olevan henkilökohtaisessa sodassa tämän maailman pahoja henkiä vastaan eli olisi melkoista feikkausta, mikäli Togami olisikin takapiru.

Yasuhiro Hagakure
Minä jopa uskallan ehdottaa Hiroa vahvimmaksi takapirukandidaatiksi. Jos se on joku meistä (miinus Mukuro), sen on oltava Hiro! Ainakin nauraisin, jos olen oikeassa. En tosin perusta ehdotustani oikein mihinkään.

Celestia Ludenberg
RIP

Mukuro Ikusaba
RIP? Käsittelinkin hahmoa Junkon kohdalla, mutta Mukurosta on kyllä pakko antaa myöhemmin edes jokseenkin tyydyttävä selonteko, jotta en pettyisi. Sotilasseikka palkkasotureineen on kyllä varsin mielenkiintoista settiä ja kuvioista kadonneen Fenririn siirtyminen Hope’s Peakin johtoon olisi kyllä melkoinen veto. Ennen kaikkea palan halusta tietää, miltä Mukuro oikeasti näyttää, koska naispuolinen animuhahmo ja uguu. Kuitenkin joku kilahtanut sekopää ja kauhistuttava sotalortto.

Monokuma
Oikeastaan Monokuman voi rinnastaa suoraan takapiruun, mutta toisaalta taas tuntuu, että Monokuma on vain autonominen trollausentiteetti, äärimmäisen epätoivon reippaasti överiksi vedetty ääni, joka on saavuttanut teknologisen singulariteetin, kun todellisuudessa Monokumat hallitsevat koko käsistä levinnyttä murhaleikkiä. Murhaleikin televisiointi oli kyllä yksi melkoisimmista tähänastisista paljastuksista. Ehkä epätoivosymbolismi on vedetty hieman yli, mutta toisaalta sillä ei ole minkäänlaista merkitystä, kun itse diggaan eeppisistä termeistä hölmöissä konteksteissa. Korkeintaan se vain alleviivaa mukavasti, kuinka pitkälle juonessa on päästy. Luulin lopun olevan jo lähellä. Nyt se on lähempänä. Vitsailut pelin puolivälistä pelin oletetussa puolivälissä eivät tainneet ollakaan pelkkää vitsailua. Virtue’s Last Rewardin perusteella jälkipyykkiä voi olla visual novelissa hyvinkin runsaasti.

Mihin Makoto ja Kyoko päätyvät jätekuilusta? Miten Monokuma ottaa heidät vastaan? Miten muut oppilaat ottavat heidät vastaan? Miten koko odottavainen maailma ottaa heidät vastaan? Mihin tämä kaikki päättyy? Toivoon? Epätoivoon? Jatko-osaan?

Toisin kuin osuvasti ajoitetut aprillipilat, tämä ei todellakaan pääty tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti