tiistai 12. toukokuuta 2015

8 - Luku 1, Deadly Life, osa 1

Siinä meni avustaja ja ainoa yhdyssiteeni ulkomaailmaan. Pahus. On tässä jotain positiivistakin, sillä sain Sayakan pelillisen hyödyn tyrehdytettyä, mutta tällainen ajattelu on suhteellisen kylmää. En voisi sanoa olevani yllättynyt, vaikka hyvin yllättynyt toki olenkin. Kun kuolema koittaa visual novelissa, on se useimmiten hyvin rakennettu. Ja hyvin väkivaltainen. Ymmärrän hyvin, miksi graafisia yksityiskohtia on hieman vesitetty tyylitellyllä pinkillä mustikkajogurtilla, jota onkin sitten roiskittu senkin edestä. 999:ssä olikin kieltämättä koomisen makaaberia, kun kaikki seinät oli vuorattu verimössöllä ja lihakimpaleilla ja pahimmat paikat kuvailtiin yksityiskohtaisesti. Virtue's Last Rewardissa tekijöitä oli pyydetty hillitsemään veripalttua, mutta kuolema teki siinäkin aivan yhtä suuren vaikutuksen. Ja mitä sitä hienostelemaan, jos murhaa pitää tutkia. Kaikki yksityiskohdat ovat tärkeitä.

Oletin Sayakan selviävän sentään vähän kauemmin, edes avustajahommissa. Toisaalta olin ihan varma, että vahvalle Sayaka-pohjustukselle oli hyvä syy. Joku oli jo hänen perässään, hänelle oli annettu tarpeeksi ruutuaikaa ja koska hän tunsi Makoton niin mikäs sen nokkelampaa kuin tappaa hänet sellaisissa olosuhteissa, jotka asettavat protagonistin jokseenkin leväperäiseen valoon. Samalla Makoto varmasti saadaan angstaamaan ihan tarpeeksi.

En usko kovin monen uskovan selittelyjä huoneenvaihdosta tai siitä tosiseikasta, että olimme tunteneet toisemme. Tai ainakin olleemme tietoisia toisistamme. Makotohan voi olla stalkkeri siitä huonommasta päästä. Noin muuten tässä on muitakin esiteltyjä elementtejä, jotka loksahtelevat mukavasti paikoilleen: replikatana, keittiön kovin tyrkyllä olleet veitset (sillä yksi niistä törröttää animeprinsessani rinnasta) ja jopa Makoton kylpyhuoneen ovi, johon oltaisiin keskitytty tarpeettoman kauan, jos se olisi ollut täysin merkityksetön. Tämä kaikki oli niin selvää, mutta vasta ruokasalissa tajusin, että se taitaa olla menoa nyt.

Tässä vaiheessa periaatteessa kuka tahansa olisi voinut tappaa Sayakan, sillä kukaan muista ei ole missään vaiheessa osoittanut aggressiivisuutta häntä kohtaan. Osan hahmoista voi karsia kylläkin suoriltaan... vai voiko? Eilen kaikki näkivät DVD:nsä ja pakkaa sekoitettiin, joten epätodennäköisinkin tapaus voisi olla murhaaja. Poptähti oli tappajalle jokseenkin realistinen valinta, sillä hänen luulisi olevan puolustuskyvytön – tosin katana on ollut yöllä kovassa käytössä varmastikin Sayakan käsissä – ja lisäksi Makoto ja Sayaka oli parivaljakko. He voisivat olla uhka yhdessä, juonitella keskenään. Sayaka sitä paitsi lähti sellaisella vauhdilla A/V-huoneesta, että ehkä joku ajatteli hänen sekoavan hyvin pian ja aloittavan tappamisen.

Joku siis haki keittiöstä veitsen ennen yöaikaa, kävi vähän kolistelemassa Sayakan ovella, tiesi tytön karkaavan Makoton luokse ja oli perillä huoneenvaihdosta, kun murtautui Makoton huoneeseen. Sayaka nappasi katanan (mikä oli ironisesti juuri hänen itsepuolustusvälineensä) ja perääntyi kylpyhuoneeseen, jossa sai veitsestä. Äänieristettyjen huoneiden vuoksi kukaan ei kuullut mitään.

Loput yksityiskohdat ja spekulaatiot jäävät tuonnemmaksi, kun Makoto menettää tajuntansa ja ensimmäisen luvun Deadly Life alkaa. Olettaisin jokaisen luvun koostuvan Daily Lifesta, jonka aikana kaveerataan muiden kanssa ja edistetään juonta jonkun kuolemaan asti, ja Deadly Lifesta, jonka aikana murhaaja saadaan kiinni todisteiden kelmeässä valossa.

[​IMG]

Makoton todellisuus palautuu pätkittäin juhlasalissa, johon Hiro on hänet kantanut. Kaikki muut ovatkin jo täällä. Kun Makotolle hiljalleen valkenee, mitä täällä oli tapahtunut, hän saa melkoisen hepulin ja alkaa jo rynnätä takaisin Sayakan luokse, mutta Togami toteaa, ettei siinä ole järkeä, sillä Sayaka on ihan varmasti vainaa. Mondon mielestä on typerää poistua käytäville, sillä tappaja voi olla siellä yhä. Monokuma oli käskenyt heidät tänne ja Kyoko oli vielä vakuutellut, ettei nallea kannata uhmata.

[​IMG]
Hiro kantoi myös lemurialaisia kukkuloille, kun Suuri Tulva alkoi.

[​IMG]
En usko sinua.

[​IMG]
Sinua voin uskoa.

Makoto raivoaa, että Monokuma Sayakan tappoi, mutta monokarhupa tupsahtaa paikalle korostamaan, että hän vain pitää huolta sääntöjen noudattamisesta. Joku heistä oppilaista sen teki. Kaikki tyrmistyvät, tappajakin luultavasti feikkaa, kun he eivät ole vieläkään tajunneet täysin, että tästä koko touhussa on kyse. Togami toteaa Monokumalle, että nythän tappaja saa lähteä, mutta nyt heidän piinaajansa saa hävyttömän demonisen naurukohtauksen, sillä ei tämä niin yksinkertaista ole. Heidän kuudes sääntönsä sisältää vielä sivulauseen, jossa todetaan, että kiinni ei saa jäädä.

[​IMG]
Olisihan se kyllä tylyä.

[​IMG]
Oli jo aikakin.

[​IMG]
Like meeeeeee.

[​IMG]
Mieluiten kyllä juu.

[​IMG]
Sanoo puolisöpö nallukka.

Tähän Monokuma on keksinyt vedenpitävän järjestelmän, jota kutsutaan luokkaoikeudenkäynniksi. Se käynnistyy aina jonkin ajan kuluttua murhasta. Sillä välin etsitään todisteita. Debatissa sitten painitaan verbaalisesti, jotta syyllinen selviää. Asiasta äänestetään, ja jos syyllinen osuu oikeaan, häntä rangaistaan teloituksella. Jos syyllinen ei ole oikea, kaikki muut tapetaan. Monokuma vertaakin tätä lautamiesjärjestelmäksi tai jopa inkvisitioksi. Hän lisää pykälät sääntökirjaan.

7. Luokkaoikeudenkäynti alkaa pian murhan jälkeen. Osallistuminen on pakollista kaikkien selviytyneiden oppilaiden osalta.
8. Jos syyllinen paljastuu luokkaoikeudenkäynnissä, vain hänet teloitetaan.
9. Jos syyllinen ei paljastu, vain hän valmistuu ja kaikki loput oppilaat teloitetaan.

[​IMG]
Objection!

[​IMG]
Tähän joku asiaton neekerivitsi.

[​IMG]
Kunnes heidät tapetaan.

[​IMG]
GGGAAAAHHHHH

[​IMG]
Kukaan ei odota jne.

Junko ei todellakaan tällaiseen rupea. Hän ei halua olla missään tekemisissä luokkaoikeudenkäynnin kanssa ja hassata aikaansa murhaajan selvittämiseen. Monokuma ei hyväksy tällaista julkeutta ja mouhoaa jo jotain vankilasta jossain hyvin syvässä ja pimeässä kolossa. Junkoa ei silti kiinnosta yhtään nallen höpinät.

[​IMG]
Voin senkin ajan käyttää hiuksieni sukimiseen.

[​IMG]
Oh, but you will.

Monokumalla keittää yli ja hän alkaa kutsua tyttöä pahaksi, mutta periksi hän ei pahuudelle anna. Hän alkaa vaappua heitä kohti vähemmän uhkaavasti, mutta Junko naulitsee hänen pörröisen olevaisuutensa jalallaan lattiaan ja

[​IMG]
Mut...

[​IMG]
Mit...?

[​IMG]
Mit... mit... mit...!

.
..

….
…..
…...
…....
….....
….......
….........
….............
…..................

[​IMG]

JUNKO ENOSHIMA, ÄÄRIMMÄINEN MUOTI-ILMIÖ, ON KUOLLUT.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti