perjantai 15. toukokuuta 2015

57 - Neljäs oikeudenkäynti, osa 1

Hissikorin edustalla Monokuma ilmestyy spämmimään hymiöitä joka virkkeeseen ja muut tiedostavat sen. Päivän opetuksena on, että surulliset asiat muuttuvat iloisiksi iloisella hymiöllä ja iloiset asiat surullisiksi surullisella hymiöllä… vai pitäisikö sanoa suriolla? Oppituntia havainnollistetaan huvittavan makaabereilla esimerkeillä ja sitten saammekin astua hissiin kohti uusinta koettelemusta. Kiitos tästä, Monokuma. Juttusi eivät läheskään aina liity yhtään mihinkään, mutta aina saa myhäillä hyväksyvästi umpityhmille jutuille.

[​IMG]
Kaksoispiste alaviiva alaviiva dee dee dee.

[​IMG]
Vastahan sinä niitä käytit yhdessä vaiheessa Hiron kanssa ruokasalissa!

[​IMG]
No nyt repesin.

[​IMG]
Luulisi Lemurian opettaneen olemaan kammoksumatta.

[​IMG]
En osaa tulkita tuota T-suttua surulliseksi.

[​IMG]
\o\ \o/ /o/

Ennen hissittäytymistämme Aoi ihmettelee, miten me murhaajat voimme ottaa niin rennosti. Hiro ja Toko ottavat tästä nokkiinsa ja Togami suuntaa katseensa kohti alakerrassa odottavaa totuutta. Kyokostakin tässä on seisoskeltu ihan tarpeeksi. Tosin pian seisoskellaan pömpeleissä riitelemässä.

[​IMG]
Onko kontollasi jotain?

[​IMG]
No Jilliä sitten.

[​IMG]
Jäisipä joskus jumiin.

Oikeussalin seinät on myllerretty uuteen uskoon egyptiläiseksi hieroglyfikuvastoksi. Mitä seuraavaksi, teollista muotoilua? Monokuma sanoi samaa viime kerralla, mutta ei malta olla sanomatta sitä uudestaan: onpa meitä vähän! Tuomiopiirin punaruksittu naamataulukolonna tuijottaa meitä tänne asti selviytyneitä syyttävästi. Tuleeko tänään lisäystä vai kuolevatko kaikki? Se selviää ensi viik-

[​IMG]
Nyt nallukka pahastui.

[​IMG]
Ehkä se on pora.

[​IMG]
Togamista joskus jotain hyötyä.

[​IMG]
Nonary Game Ambidex Edition!

NELJÄS OIKEUDENKÄYNTI

[​IMG]

Istunto alkaa äärimmäisellä toistolla, sillä heti peruslitanian jälkeen Aoi pamauttaa, että syyllinen on jo tiedossa. Tasan samoin sanoin kuin viime kerralla, jolloin hän oli ensimmäisenä äänessä syyttämässä Hiroa. Monokumakin tiedostaa déjàn sanovan ”vu”. Kylläpäs tässä nyt hassutellaan. Aoi syyttää Hiron lisäksi Tokoa ja Togamia. Togami soimaa Aoia idiootiksi, Toko ei liity keissiin mitenkään eikä Hiro tappaisi ketään. Sen näkee pian!

[​IMG]
”There is the theory of the Moebius – a twist in the fabric of space where time becomes a loop.”

[​IMG]
Viharikos, onpa rasistista.

[​IMG]
Lemuriassa tehdyt tapot pysyvät Lemuriassa, ollos huoleti.

Aoille ei selittely kelpaa ja asiasta jatketaan lisää debatissa, joka on helppoa alkulämmittelyä vailla sen suurempia muuttujia. Vaikka näissä tuleekin välillä kämmittyä kuvakaappausten ja muun sähläyksen vuoksi (kuten totuusluotien maalaaminen), selvisin ongelmitta, kun paikansin aukon Hiron kysymyksestä. On Aoilla muukin syy syytöksiin kuin se, että kolmikko vihasi Aoin mielestä Sakuraa.

[​IMG]
Suolitunne?

[​IMG]
Lemuria on tarpeeksi hyvä syy kaikkeen.

[​IMG]
meika haluais jonneli noob klaaniin ei tartte olla ees hyvä sen klaani

[​IMG]
Teloitetaan kaikki varmuuden vuoksi.

Makoto tietää, että Sakura halusi tavata pääsyytetyt. Tästä päästään lähes suoraan seuraavaan debattiin, joka on lähes yhtä helppo kuin ensimmäinen, yksi oranssi väittämä vain lisää. Minikikkana virkkeet jäävät joksikin aikaa jumittamaan ruudulle. Aoin räyhättyä kolmikon epäilyttävyydestä Togami ja Toko kieltävät menneensä Sakuran tapaamiseen, mutta kyllä Hiro omien sanojensa mukaan näkikin Sakuran! Jassoo.

[​IMG]
Toko ja Genocide Jill vastaavat.

[​IMG]
Iuevewhar lienee lemuriaa, mutta en tiedä sen merkitystä.

Makoton todisteena on pallokuvioitu karkkipaperi, josta Aoilla on lisää kerrottavaa, sillä tyttö oli rohmunnut talon kaikki juurikin tuollaiset namuset kämppäänsä. Hiro olisi saanut siis karkkinsa Aoin mielestä vain Sakuralta. No milloin tämä sitten tapahtui? Hiron mukaan ajat sitten. Makoto vahvistaa Hiron nähneen Sakuran viimeksi sairastuvalla, mutta karkkitapaus oli tapahtunut ennen tätä. Eihän tuossa ole mitään järkeä, koska kuten vaihtoehdoista poimin, Sakura oli saanut karkkinsa vasta sairastuvan jälkeen Aoilta.

[​IMG]
Revitty jonkun kalsareista.

[​IMG]
Ostaisin Esplanadin.

[​IMG]
Lemurian ajan mittayksikkö on ikuisuus.

[​IMG]
Makotolle ei aleta.

Hiro manaa kämmiään ja myöntää äkäisesti tavanneensa Sakuran hupihuoneessa, mutta he olivat vain keskustelleet paikan päällä, ei mitään sen kummempaa. Tokosta tämä kuulostaa epäilyttävältä ja Hiro keksii syyttää tyttöä oikeaksi syylliseksi, koska tätä vastaan on todisteita. Hiro ottaa puheenaiheeksi Tokon syyllistäneen kuolinviestin, jonka Sakura oli kirjoittanut verellään.

[​IMG]
No ei, mutta lemurialaisille tämä voi olla ongelma.

[​IMG]
Kaikkihan täällä.

[​IMG]
Lemuriassa luotetaan matkimisen jaloon taitoon.

[​IMG]
Lemuriassa Toko tarkoittaa majataloa puron juurella kolmensadan metrin päässä tulivuoresta.

Kyokolla on erittäin hyvä kysymys. Milloin Hiro näki kuolinviestin? Miehellä on vastaus valmiina. Kun ruumis löydettiin, tietenkin. Kyokosta tämä ei ole lainkaan uskottavaa, sillä Hiro oli yksi heistä, jotka Aoi halusi pois sotkemasta murhapaikkaa. Makoto tajuaa erään jutun ja tongin alitajunnastani kuolinviestilehden olleen lehtihyllyllä, josta Kyoko oli ensimmäisenä viestin yhyttänyt murhatutkimusten alussa.

[​IMG]
Adamantoisekin jää kakkoseksi.

[​IMG]
Lemuriassa ei ole mitään järkeä.
Debatissa kikkaillaan hiukan, kun lehtihylly tulee poimia totuusluodiksi, jolla ammutaan alas Hiron väite siitä, että hän oli löytänyt kuolinviestin, kun ruumis löydettiin. Tämän perusteella – ainakin epäsuorasti – Makoto todistaa, ettei Hiro ollut murhapaikalla näkemässä viestiä. Kai nyt olisimme huomanneet, jos hän olisi käynyt lehtihyllyllä silloin kun kaikki tulivat paikalle.

[​IMG]
Kai nyt lippaita on lipashyllyllä.

[​IMG]
Lemuriassa ogret ovat isojalan asemassa.

[​IMG]
Alahan selittää.

Hiro änkyttää, että meidän tulisi keskittyä viestiin, sillä siinähän lukee ihan selvästi Toko eli se oikea tappaja. Tokon mielestä äijä yrittää hämätä, mutta Kyokopa kyseenalaistaa viestin kirjoittajan. Hiro on niin satavarma Sakuran viimeisestä viestistä luomakunnalle, että hänet tulee nujertaa diskossa. Aoin ystävyydestä poimittu tuplalukkiutumiskyky helpottaa mukavasti okkultismin ja salaliittojen räjäyttelyä. Nämä kaksintaistelut päättyvät yllättävän nopeasti, kun flow kutsuu sykkeeseensä. Ihan niin vireessä olin, että painelin ensimmäisellä yrityksellä äksää ja kolmiota juuri päinvastoin, mutta ei se mitään. Legitti yritys sujuikin sitten paremmin, latailukin lähes luonnostaan.

[​IMG]
On sillä Lemuriassa väliä.

[​IMG]
Lemuriassa viestitetään makkaroilla. (en kyllä ihan tajunnut makkarajuttua!)

[​IMG]
Voimmeko olla varmoja mistään?

[​IMG]
Lemuriassa ollaan varmoja vasta kahdessasadassa prosentissa.

[​IMG]
It’s about time, it’s about space

[​IMG]
About strange people in the strangest place

[​IMG]
It’s about time, it’s about flight

[​IMG]
Traveling faster than the speed of light

Bilepalkintona Makoto toteaa, että vaikka viesti oli kirjoitettu verisellä sormella, Sakuran näpit olivat täysin tahrattomat. Kyoko ehdottaa, että Hiro olisi voinut kirjoittaa viestin itse. Tämä selittäisi myös sen, miksi mies tiesi viestistä, joka ei todellakaan ole ollut julkista tietoa. Hiro känisee jotain epäselvää ja myöntää lopulta kirjoittaneensa viestin.

[​IMG]
Epäkuollut varmaan.

[​IMG]
Nyt ei mene Hirolla komeasti.

[​IMG]

Ja vähän muutakin.

.
..

….
…..
…...
…....
….....
….......
….........
….............
…..................

[​IMG]

Tämäpä oli helppoa. …Vai oliko?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti