perjantai 15. toukokuuta 2015

48 - Spekulointia, osa 5

Hahmospekulointia ja olettamuksia:

Seitsemän jäljellä, yli puolet alkuperäiskokoonpanosta haudassa. Näin se käy.

Makoto Naegi
Hän ja Kyoko ovat päässeet jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen. Onhan heidän välillään ollut alusta asti jotain ainakin siinä mielessä, että Makoto on yrittänyt kovasti päästä mysteerineidosta jyvälle ja kerrankin tämä suostui paljastamaan edes jotain. En ole täysin varma räjähtikö Makoton tajunta pelkästään vessan salahuoneen paljastuksesta vai oliko Kyoko kenties kertonut enemmänkin itsestään. Salahuoneen tapahtumat olivat lievästi sanottuna omituisia, sillä Makoto vannoi nähneensä You must not leave -viestin jossain muualla. Viitataanko tässä nyt koulun ulkopuolisiin tapahtumiin? Onko Makoto muutakin kuin vain hajuton ja mauton pelaaja-avatar? Aivan hyvin voisi olla ainakin näin Virtue’s Last Rewardin läpäisseenä. Edelleenkin uskon Makoton selviytyvän loppuun asti.

Kiyotaka Ishimaru
Olihan se kuolema melko ilmiselvä, kun mies joutui Mondon ja Alter Egon riivaamaksi. Kyllä Ishimarun kohellus aikansa nauratti kovastikin, mutta hän alkoi olla jo tuossa tilassa vaaraksi itselleen. Harmittavaa muttei suinkaan odottamatonta.

Toko Fukawa/Genocide Jill
Tämä oli ensimmäinen luku, jossa Tokon tuplapersoonakin oli vauhdissa ja tähän asti kukaan ei ole päätynyt hänen takia aikaiseen hautaan, mikä on kaiketi ihan positiivista. Yllättävän paljon hullusta sarjamurhaajasta on saatu irti, kun tuplatyttö on takertunut Togamin vastahakoisiin helmoihin. Miehen kannattaisi pitää varansa, sillä jos Genocide Jill jossain vaiheessa tajuaa, ettei ihastuminen olekaan molemminpuolista, Togamien suku jää ilman perillistä. Plussaa myös siitä, ettei Tokoa ole unohdettu täysin kontrolloivamman osapuolen varjoon. Oletan, ettei Toko/Jill selviydy loppuun asti. Joko hän listii jonkun miehen (vaikkapa Hiron) tai sitten Togami hankkiutuu hännystelijästään eroon.

Sayaka Maizono
RIP

Leon Kuwata
RIP

Hifumi Yamada
Kolmosluvun aloituksen kynnyksellä spekulointini osui oikeaan: Hifumi pääsi kuin pääsikin hengestään! Mutta en ihan arvannut hänen kykenevän Ishimarun murhaan. Tai murhaan noin ylipäätään. Tosin Celeste-takaumassa hänellä keitti yli epätyypillisen pahasti, joten ehkä Hifumin fiktioneitoapajille ei kannata ruveta. Arvelin myös, että Hifumi lyöttäytyisi jossain vaiheessa jollain tavalla Celesten remmiin, kun Celeste oli jo pari kertaa räjähtänyt Hifumille. Orja/valtiatar-suhde oli siis syntynyt. Hifumi oli ajoittaisista ärsyttävyyksistään huolimatta ihan hauska hahmo, sillä pitäähän kiintiöotakua tsempata kunhan ei ole ponifani. Kolmosluvussa menetettiin kaksi huumorihahmoa, sääli.

Aoi Asahina
Sporttineitosen donitsointi toistaa itseään eikä hän välttämättä ole tämän joukkion fiksuimmasta päästä. Waifumatskua toki edelleen ja minulla on vahva kutina, että hän saattaisi selviytyä loppuun asti tai ainakin niin kauan kuin on Sakuran järkkymättömässä suojeluksessa. Kuolemat ovat järkyttäneet Aoia sen verran pahasti, että en oikein usko hänellä olevan ilkeitä taka-ajatuksia.

Chihiro Fujisaki
RIP

Kyoko Kirigiri
Ainakaan hän ei ole enää Monokuman kätyri. Mutta kuka hän oikeasti on? Ja mitä Monokuma teki hänen keholleen? Peli on jo puolivälissä ellei ylikin eikä hänestä tiedetä vieläkään mitään.

Junko Enoshima
RIP

Mondo Owada
RIP

Sakura Ogami
No tulihan Sakuralle sitä taustoitusta! Vai että Monokuman kätyri! Ja Sakuran joku läheinen Monokuman panttivankina! Eikä Sakura tottele Monokumaa! Toisaalta hän ei edes tehnyt ensimmäistä murhaa, kuten oli sovittu. Kätyriys otettaneen esille jossain vaiheessa porukalla, jos Makoto uskaltaa kertoa näkemänsä, ja maltan tuskin odottaa lynkkausmielialaa, ainakin Togami lienee täpinöissään. Voi olla, että Sakura päätyy uhriksi. Hän ei kuitenkaan välttämättä tapa ketään, jos hän ei kerran aio totella Monokumaa.

Byakuya Togami
Tappaa vielä jonkun tai kuolee, mutta on sitä ennen oma mulkero itsensä. Kyllä tarina aina yhden mulkvistin tarvitsee. Tietyssä mielessä olen jopa oppinut pitämään hänestä.

Yasuhiro Hagakure
Varma murhaaja ei ollutkaan murhaaja, mikä yllätys. Viihdyttävä huijari, häntä seuraisi pidempäänkin. Pahoin pelkään, että henki lähtee pian. Sitten täältä loppuvat huumorihahmot.

Celestia Ludenberg
Arvasin hänet murhaajaksi varsin pian oikeusvasarasotkun jälkeen ainoana järkevänä vaihtoehtona Hiron lisäksi (Alter Egon ohjaama tappajarobotti alkoi vaikuttaa liian absurdilta) ja vain Celeste sai kyhäiltyä tällaisen lähes nerokkaan salajuonen, jossa poikia pantiin halvalla. Hiro, Ishimaru ja Hifumi nyt sattuivat kaikki olemaan jokseenkin tyhmiä. Pidin Celestestä paljonkin, sillä goottilolitat ovat kaikessa karmivuudessaan ihastuttavia. Ääninäyttelijäkin veti minusta varsin hyvin tytön mukamas yläluokkaisen aksentin, vimmastuneet raivokohtaukset ja tietenkin muutoksen Taeko Yasuhiroksi. Celeste lähti tästä tarinasta tyylillä, joten mitään en jäänyt pahistelusta katumaan. Näinhän sen pitikin mennä. Valehtelua alusta loppuun, sopeutuminenkin meni täydestä. Tietenkin hänet poltettiin noitana, mutta paloauto tuli puun takaa.

Kuudestoista oppilas
Saapuu neljännessä luvussa, ihan varmasti saapuu!

Monokuma
Goddamn you.



Mitä Monokuma teki Kyokon keholle? (tuhmuuksia) Mitä Alter Egon kaivamista tiedostoista selviää? (pieniä yksityiskohtia, ei mitään suurta) Miksi en/emme saa poistua? (siksi) Kuka on Makoton kolkannut luchadoremaskimies? (Monokuma Sr) Kuoleeko Makoto aivoverenvuotoon? (ei) Onko Sakura todellakin vakooja? (on) Milloin kuudestoista oppilas saapuu? (pian) Palataanko Mondon, Leonin ja Chihiron yhteiskuvaan? (voi kyllä) Mikä osa koulusta avautuu seuraavaksi? (koulunpuoleinen neljäs kerros) Mitä paljastuksia tulee lisää? (vaikka mitä) Kuka murhataan seuraavaksi? (Hiro) Kuka teloitetaan seuraavaksi? (Toko/Jill) Kauanko tämä vielä jatkuu? (ei enää kauaa) Lisää kysymyksiä, vain vähän vastauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti