perjantai 15. toukokuuta 2015

60 - Neljäs oikeudenkäynti, osa 4

Voitonriemuinen Togami julistaa epäilleensä aivan oikein, sillä kemianluokan kengänjäljet ovat peräisin lenkkareista. Koska väärissä vaihtoehdoissa juksataan vainajilla ja epäuskottavilla henkilöillä, tällä hetkellä vain Makoto ja Aoi ovat sonnustautuneet lenkkitossuihin. Siksi siis Togami halusi aivan välttämättä verrata Makoton jalkineita paikan päällä, eikä koko täsmännyt. Jäljelle jää ehdottomasti Aoi, joka on muutenkin ollut omituisella tuulella oikeudenkäynnin alkumetreiltä asti keulien jatkuvasti kohti äänestystä, jotta joku muu lynkattaisiin.

[​IMG]
Aivan kuten suunnittelin.

[​IMG]
Sneaky bastard.

[​IMG]
Joku vähemmistön edustaja teki sen.

Koska Aoi on saanut mykkäkouluoppinsa Kyokolta eikä Makoto voi millään käsittää tuoreinta juonenkäännettä, Togami järkeilee, että treenityttöjen läheisyys koitui titaanittaren kohtaloksi, kun uhri ei empinyt ottaa protskumyrkkyä vastaan. Aoi huijasi ystäväänsä ja meitä kaikkia. Kun Makoto penää Aoilta totuutta, häijy tyttönen suostuu kertomaan oman näkökulmansa. Hän löysi Sakuran haavoittuneena hupihuoneesta ja sai tehtäväkseen tuoda proteiinijuomaa. Kemianluokassa Aoilla sitten välähti. Sakura joi salamyrkyn kertakulauksella ja –

[​IMG]
Yleisin reaktioni juonenkäänteisiin myhäilevän hyväksynnän lisäksi.

[​IMG]
Uimarin vedenpitävä juoni.

[​IMG]
Oli kade isommalle haballe.

[​IMG]
Monokumalla on kivaa.

Kyoko ei ole vakuuttunut. Nyt kyllä! Saamarin älykkö, eikö tämä lopu ikinä?! En valita, vaikka hukkumisteloitusta varten hankkimani nessupaketti piti panna takaisin komeroon. Naulitsen katseeni sen sijaan Togamiin, sillä heti kun Kyoko avasi suunsa, näin toisen todellisuuden, jossa Aoi oli myrkyttänyt vahingossa ystävänsä ja potee parhaillaan itsetuhoista syyllisyyttä, kun tosiasiassa Togami on kaiken takana. …Vai onko?! Näin kuitenkin ajattelin vailla sen kummempaa totuuspohjaa, mutta nyt on aika luoda se pohja tai hautautua iäksi.

[​IMG]
Pelastava enkeli! Saanko hankkia kanssasi jälkikasvua?!

Togami ilkkuu Kyokoa, sillä tässä murhaleikissä sydänystävätkin ovat tulilinjalla. Ystävyydellä ei ole merkitystä, kun vastustajat tulee päihittää. Kukaan ei uhraisi henkeään toisen vuoksi. Aoi ajatteli vain itseään uhrattuaan Sakuran. Kyoko ei ole vakuuttunut eikä Togami halua toistaa itseään, mutta nyt ei ole kyse herkkätunteisuudesta. Liekö Kyokolla tunteita ollenkaan järjen edellä? Nyt järki pakottaa takaisin suljetun huoneen arvoitukseen, jota ei ole ratkaistu… eikä Kyoko ole vakuuttunut.

[​IMG]
Ystävyys on paremminkin tanniinista.

[​IMG]
Vaan ohjatun sentimentaalisuuden vuoksi.

Aoi saa luvan selittää miten sulki hupihuoneen ulkomaailmalta. Tai oikeastaan ulkokoululta, koska ulkomaailma on meiltä muutenkin suljettu. Itsensä syyllistänyt ei keksi mitään sanottavaa ja äksyilee, kun nyt muka pitää kertoa kaikki. Kyokoa vaivaa, kun kaikkea ei kerrota. Togamin määrätietoinen ulkokuori hivenen järkkyy, kun Kyoko ei uskokaan Aoia murhaajaksi. Miehestä tämä on mahdotonta. Aoi vaihtoi putelimömmöt. Siinä se.

[​IMG]
Avaimella.

[​IMG]
Mitä tapahtui Ugandassa viime keskiviikkona?

[​IMG]
Got you now. (?)

Makotokin hyppää Kyokon kelkkaan, sillä jokin ei nyt täsmää laisinkaan. Jalanjälki tuntuu ihan liian helpolta ratkaisulta, joka suorastaan kerjäisi huomiota. Aoi takeltelee olleensa hermostunut eikä edes huomannut kämmiään, mutta Kyoko pyytää tarkempaa selontekoa kemianluokan liikkeistä. Makotonkin pyytäessä Aoi suostuu Togamin mutistessa ajanhaaskauksesta, sillä eihän tässä ole muita syyllisiä.

[​IMG]
Jos on isojalka, se kuuluu asiaan.

[​IMG]
Ihmiskunnan hiilijalanjälki kasvaa tällaisen liirumlaarumin vuoksi.

[​IMG]
Välillä tuntuu, ettei mikään ole varmaa ainakaan näin pitkällä.

Aoi kertoo astelleensa suoraan C-hyllylle hakemaan myrkyn. Silloin hän myös tumpuloi myrkkypullon lattialle, jonka jälkeen hän siirtyi A-hyllylle, jonka äärellä hän vaihtoi mikstuurat keskenään. Lopuksi hän poistui huoneesta kanniskellen myrkytettyä proteiinitölkkiä, mutta pani vahingossa proteiinijauheella täytetyn myrkkypullon väärälle hyllylle. Makoto vielä varmistaa, että Aoi tosiaankin liikkui C-hyllyltä A-hyllylle, mutta pitää liikettä outona.

[​IMG]
Feng shui meni pilalle.

[​IMG]
Piirroksesi on outo.

Togamin vastalauseista huolimatta asiasta jatketaan debatissa, jossa Aoi toistaa tarinansa vielä kerran. Tällä kertaa häiriöviestejä ei muistaakseni sinkoillut sinne tänne, mutta useampi periaatteessa samankaltainen totuusluoti ja vielä useampi oranssi tekstinpätkä mutkistivat asioita. Keltajauhe oli sentään unohdettu, mutta siihen painautuneet jäljet kelpasivat ristiriidaksi, kun yhtäkkiä Aoin liikkeissä ei olekaan järkeä. Jalanjälkien olisi pitänyt painautua C-hyllystä A-hyllylle, mutta nyt ne Makoton töherryksen mukaan käväisevät vain A-hyllyllä.

[​IMG]
Totuus ei kysy aikataulua.

[​IMG]
Onpas paljon dialogibokseja.

[​IMG]
Section F:ssä ovat footprintit.

Hiro ehdottaa Aoin liikkuneen tahallaan hämäävästi, mutta Aoi toistaa, ettei hän edes pannut merkille askeleitaan ja tajuaa älähtää lipsahduksestaan. Togami raivostuu ja vaatii selitystä, jota nurkkaan ajettu tyttö ei keksikään. Kyokon mukaan Aoi vain valehteli. Todellisuudessa keltajauhe oli levinnyt lattialle jo ennen tuloa eikä hän käynyt lainkaan C-hyllyllä. Togamin kasvoilla paistaa uusi kauhuntapainen ilme, kun hän ei millään käsitä, mitä täällä on meneillään, kun Aoikaan ei osaa selittää.

[​IMG]
Hiro hiippaili 25/4-tahtilajissa ulos Lemuriasta.

[​IMG]
Vai ovatko Aoi ja Togami sittenkin murhakimpassa?

[​IMG]
Hupsistakeikkaa.

[​IMG]
”Raiden, head for Strut B. It’s to the northwest of Strut A, your current location.”

[​IMG]
Vähän vain kameramies juonut.

[​IMG]
Shit keeps happening.

Kaiken kukkuraksi Kyokolla on heittää figuratiiviselle pöydälle uusi todiste, mistä Togami on suorastaan häkeltynyt, vaikka Kyoko ei olisi reaktiosta niinkään varma. Togamihan sen juuri hänelle epähuomiossa luovutti. Kyokon koeajaman myrkkypullon pohjalla viruu sinertävä lasinsiru, joka paljastui Togamin ansiosta, kun mies vetäisi protskut huiviinsa. Olisi julmaa ironiaa, jos hänen sisuksiaan raastaisi terävä esine.

[​IMG]
Sinulla on jokin taikapussi, josta noita taiot.

[​IMG]
Hanki paremmat lasit.

[​IMG]
”Et voittanut arpajaisissa” –lappunen.

[​IMG]
Nerojen kaksintaistelut ovat tällaisia.

[​IMG]
Tässä vaiheessa ihan oikeasti spekuloin, että Sakura oli juonut lasia, joka oli repinyt sisukset sörsseliksi.

[​IMG]
Kaikki antavat nyt sarkastiset golfaplodit.

Kyoko antaa selityskunnian Makotolle ja Togamikin on äärimmäisen utelias mielipiteestäni. Makotolla on yhä omakohtainen vandalismi tuoreessa muistissa, ja yhdistän sen suosiollisen armollisella avustuksellani hupihuoneen ikkunaruutuneljännekseen, jonka Makoto luuttusi sisään. Miten siis osa ikkunaa päätyi myrkkypullon sisään? Jill ei pidä pikkuseikkaa merkillisenä, mutta minäpä kumoan sen Aoin kertomuksella. Aoin mukaanhan myrkkypullo lojui ikkunan särkemishetkellä kemianluokassa! …Vai lojuiko sittenkään?

[​IMG]
Haluatko semanttisen merkityksen?

[​IMG]
Tässä vaiheessa ihan oikeasti spekuloin, että ikkunalasi oli rikottu jotenkin kahdesti. En edes muista järjenjuoksuani, mutta se taisi katketa iloisesti järkeni vanavedessä.

[​IMG]
Hauskaa miten elämä toimii.

Sillä jos Aoi todellakin sepitti koko ajan omiaan, myrkkypullo olikin suljetun hupihuoneen lattialla. Kun Makoto pirstoi ikkunan, yksittäinen sirpale sujahti lasisateessa sopivasti pulloon. Kyoko jatkaa, että kun hupihuoneeseen oli rymistelty joukolla, myrkkypullo päätyi jollakin ilveellä takaisin kemianluokkaan ja näihin aikoihin myös proteiinitölkki ilmestyi rikospaikalle vasta Sakuran kuoltua ja suljetun huoneen avauduttua.

[​IMG]
Jos Aoi kertoisi Lemurian olevan totta, Hiro joutuisi katatoniseen tilaan.

[​IMG]
Kieri portaat ylös kuin riivattu Slinky.

Järkyttynyt Togami pyytää hidastamaan tahtia, ja näihin aikoihin ajattelin samaa, vaikka virnuilinkin itsekseni miettiessäni Hope’s Peak Academyn loputtomia mysteerejä. Yhdessä vaiheessa tunsin pudonneeni jo kärryiltä, kun oikeudenkäyntiin oli ilmestynyt yhtäkkiä eri suuntiin sahaavia jalanjälkiä, huoneesta toiseen siirtyileviä pulloja ja vaikka mitä, mutta tälle kaikelle on kyllä luonnollinen selitys. Pakko olla, ennenkin on ollut. Se on varmasti niin luonnollinen, että Togami ei käsitä sitä, ja se tässä suuresti huvittaakin, sillä en edelleenkään ollut täysin varma, että kauhisteleeko Togami lähestyvää teloitustaan. Ainakin mies reagoi hyvin epätyypillisesti!

[​IMG]
Pörssikurssit liikkuvat joskus aika haipakkaa.

Togami voi kyllä jokseenkin hyväksyä, että myrkkypullo oli suljetussa hupihuoneessa, mutta protskupurkin ilmestymistä sinne hän ei käsitä. Sehän kun on selvää, että myrkytetty protskupurkki annettiin Sakuralle, mutta jos purkkia ei ollut siellä, miten Sakura sitten myrkytettiin? Kyokonkin mielestä asia tulee selvittää, mutta sitä ennen hän esittää hiukan kummallisen kysymyksen kaikille. Koskiko kukaan protskupurkkiin vaikkapa tyrkäten sen epähuomiossa kumoon? Togami pitää tuota kompleksikysymyksenä (aina oppii jotain uutta; klassinen esimerkki argumenttivirheestä, joka sulkee pois muut vastaukset), mitä se ei suinkaan ole.

[​IMG]
Just sayin’.

[​IMG]
Kerran kompastuin Sakuraan.

[​IMG]
Totuuslippaani on latingissa.

Kun kierros on käyty läpi eikä kukaan ole ollut esineeseen fyysisessä tai edes metafyysisessä kontaktissa, siinä on todisteita kylliksi. Ellei joku sitten valehtele, se on varmaa, että proteiinitölkki ilmestyi sinne vasta huoneen avauduttua. Togamin reaktio on puhdasta kultaa, kun hän tivaa raivoissaan, miten hän ei voi tietää tästä käänteestä, kun Kyoko tietää. Yksinkertaista: Kyoko on nero, Togami ei ole. Makotokin on nero tai sitten minä olen, kun lyön viimeisen naulan arkkuun debatissa, jossa on kunnon meno päällä. Sen kuulee jo musiikista ja näkee hämmentäviin muodostelmiin pyrkivistä häiriövirkkeistä. Luotejakin on useampi. Jos peli olisi oikein ilkeä, keltajauhe olisi seassa. Tyhjällä proteiinijuomalla kumotaan Togamin väärä mielipide, sillä huoneen lattialla oli ex-ikkunaa vähän missä sattuu… mutta myös voimajuoman alla.

[​IMG]
Voin tulla etsivätoimistosi alivuokralaiseksi.

[​IMG]
Koska olet pyllystä.

[​IMG]
TOO MUCH INFORMATION

[​IMG]
Ammattilaiset ovat joskus tyhjiä.

[​IMG]
Tämä tieto meni osalta tutkan alle.

Togami ällistyy pahanpäiväisesti. Valkoputeli oli ilmestynyt aivan ehdottomasti hupihuoneeseen vasta ikkunan hajottua. Togami palaa todellisuuteen sen verran, että alkaa ymmärtää Kyokon yhteiskysymyksen. Jos joku tosiaankin olisi vahingossa tai ihan tahallaan kaatanut tölkin, olisi se voinut kierähtää irtolasin päälle. Mutta kun asia ei suinkaan näin ole, Kyokosta kaikki on nyt selvää. Suljetussa huoneessa oli vain myrkkypullo. Huoneen avauduttua se vaihdettiin proteiinipulloon.

[​IMG]
Uijuijui näitä reaktioita, ahhhh.

[​IMG]
Kynsien pureskelu kaltaiseltasi on aika paha tapa.

[​IMG]
Jos se olikin Schrödingerin huone?

Miksi sitten Sakura joi myrkyn? Eikös se ole jo sovittu juttu, että Sakuraa huijattiin proteiinilla? Kyselehän sydämesi kyllyydestä, Togami, kyllä me vastaamme. Makoto ja Kyoko ovat päätyneet vain yhteen loogiseen selitykseen. Sakura joi myrkyn sen alkuperäisestä pullosta tietäen vallan hyvin, mitä siitä seuraisi. Togamista tuo on täysin naurettavaa hömppää, mutta niin siinä Kyokon mukaan kävi. Tosin eräs seikka pitää selvittää. Kuka haki myrkyn kemianluokasta? Hiro on vielä Aoin kannalla, mutta katselen vaihtoehtoja, joiden seassa kummittelee Sakura.

[​IMG]
Tuska lisää voimia.

[​IMG]
Daaaaaaaaamn.

[​IMG]
Rinnakkaistodellisuudet.

[​IMG]
Danganronpa.

[​IMG]
Entä jos jatkaisin tästä kohdasta vasta kuukauden päästä, mitäs siihen sanoisit?!

[​IMG]
Joku myrkyntuoja. 

Kyllä, Sakura haki myrkyn itselleen. Jill hämmentyy eikä Aoi ymmärrä, mutta Kyoko on tilanteen tasalla, sillä Sakura oli lähes satavarmasti käynyt vain myrkkyosastolla. Aoi alkaa inistä uppiniskaisesti valehtelusta, mutta jäljellä on vielä yksi totuusluoti, josta Aoi ei taida olla perillä. Hysteerinen spörtti täytyy päihittää jo kolmannessa erittäin hektisessä mutta kerralla läpi menneessä luotiaikatappelussa (ei sisältänytkään Nega-aikaa!), jossa keltajauhe pääsee viimeinkin oikeuksiinsa. Oli jo aikakin, ja kylläpä olin tyhmä, kun ei keltajauhe viitannutkaan suoraan kemianluokan sotkuun!

[​IMG]
Ei syödä niitä kärpässieniä.

[​IMG]
Jos tämä peli on täysin fiktiota, miten tuo voi olla fakta?

[​IMG]
Saanko luvan?

[​IMG]
Baby got an atom bomb, a motherfucking atom bomb, twenty-two megatons, you’ve never seen so much fun

[​IMG]
Baby got a poison gas, baby got a heart attacks, baby got a pain on tap, baby gimme some of that

[​IMG]
Baby got a Nobel Prize, given for the perfect crime, baby got an alibi, baby got eight more lives

[​IMG]
Baby got a crystal ball, baby doesn’t care at all, baby’s having too much fun, baby got an atom bomb

Sakuran kenkään oli jäänyt samaa keltajauhetta, jota levisi lattialle. Hän oli pudottanut kenties epähuomiossa myrkkypullon lattialle ja ei ollut saanut sen suurempia mällejä tossuihinsa. Aoi ulvoo vielä syyllisyyttään sopertaen myrkystä. Hän se tappoi Sakuran! Makoto on eri mieltä. On valittava Sakuran murhaaja.

[​IMG]
Lemurialaiset panivat sen sinne.

[​IMG]
Ajatteluni on täydellistä.

[​IMG]
Älähän riehu.

[​IMG]
Dun dun dunnn!

Sakura Ogamin itsemurha leviää keskuuteemme kulovalkean tavoin. Hiro ja Jill ilmaisevat heti kättelyssä epäuskonsa eikä Makotokaan haluaisi uskoa, mutta on se uskottava. Hän tiivistää muille, miten kaikki käy yksi yhteen. Sakura haki myrkyn ja loi suljetun huoneen itse. Ei sen kummempia kommervenkkejä, tuoli vain ovenkahvaan. Kyoko jatkaa, että Sakura sulki huoneen, jottei kukaan päässyt estämään hänen viimeistä tekoaan. Myrkkypullo jäi lattialle ja kun Makoto, Kyoko ja Aoi saapuivat paikalle, joku poimi pullon ja poistui paikalta.

[​IMG]
Preposteröösiä.

[​IMG]
Nyt vasta tajusin Togamin reaktion olleen täsmälleen sama kuin vähän aiemmin.

[​IMG]
Lemuriasta voi lähteä vain omalla hirttosilmukalla.

[​IMG]
Saparot toimisivat siipinä.

[​IMG]
Ensimmäinen vaihtoehtokin on uskottava.

[​IMG]
Varmasti hersyvän hauskaa katsella toisen tappavan itsensä toiselta puolelta.

[​IMG]
Pullonkerääjäspurgut ehtivät joka paikkaan. 

Se joku oli Aoi, joka oli jäänyt kuppaamaan ovelle. Hän nimittäin jo tiesi Sakuran kuolleen ja pullo oli jäänyt oven luokse. Makoton ollessa katatonisessa en-ymmärrä-mitä-tapahtuu -tilassa ja Kyokon tutkiessa ruumista Aoi noukki myrkkypullon. Kyoko muistelee uimarin käyttäytyneen epätavallisesti. Aoihan lähti hakemaan muita, mutta sitä ennen hän käväisi yläkerrassa vaihtamassa pullot A-hyllyllä ja kiikutti tyhjän proteiinitölkin muut haettuaan murhapaikalle ja pani uuden tölkin vaivihkaa maahan. Makoto sättii itseään, kun olisihan hänen pitänyt huomata, että hänen tuntemansa Aoi olisi reagoinut paikan päällä huomattavasti voimakkaammin Sakuran ruumiiseen. Nyt tyttö oli vissiin kyynelehtinyt vuolaasti lasin takana. Ikävämpi juttu.

[​IMG]
Pitäähän ovivahti olla.

[​IMG]
Puhui kielillä ja pää taipui 360 astetta.

[​IMG]
Pillerit unohtuivat.

Kyoko tiivistää keissin omalta osaltaan. Sakura teki itsemurhan, jonka totuutta Aoi yritti kovasti sotkea välittämättä seuraamuksista. Niin, no, jos hän olisi onnistunut, meidät kaikki teloitettaisiin. Huhhuh. Aoi alkaa vielä ulista kyynelsilmin tappaneensa Sakuran, mutta se on ohi nyt. Nyt on Makoton vuoro tiivistää Hope’s Peak Academyn neljäs murhatragedia tai oikeastaan ensimmäinen itsemurhatragedia kaikessa koruttomassa karmeudessaan.

[​IMG]
Aoin ”heh donitseja” -hahmoa syvennetään varsin synkästi.

[​IMG]
Eikö mene vieläkään kaaliin?

[​IMG]
Jos minäkin myönnän tappaneeni, tuleeko parempi mieli?

[​IMG]
On KSP:n aika.

Sarjispaneelivyyhti on jälleen kerran kutkuttavan hienoa touhua, ei voi muuta sanoa. Tykkään kyllä täysillä tyylitellystä ja ilmeikkäästä piirrostyylistä ja paneelien loksahtelusta paikoilleen, kun Makoto selittää sivussa aukottomasti tapahtumat. Kerran jopa kämmäsin, kun Tokon kaappikuvat menivät päinvastoin, mutta ei se väärin ole. Tai no, on se. Ihan sama!

[​IMG]
Angelic Gnu Storm – Fecal Exec Rim Inn!

[​IMG]
Nyt on vaikea kohta. 

Näin Sakuran ja oikeastaan kaikkien muidenkin kanssa kävi:

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]



[​IMG]

[​IMG]

KYLLÄ :( 

Aoi murtuu todisteiden edessä ja yhtäkkiä aloinkin epäillä erästä asiaa. Merkitseekö tämä nyt sitten mustumista? Aoihan oli sotkeutunut koko juttuun, vaikkei ketään tappanutkaan. Mitenköhän tässä nyt menetellään? Sitä ennen Togamin täydellisen tyrmistyneet reaktiot ovat todellista herkkua, sillä viimeistään nyt käy ilmi, ettei Togami ollutkaan peitellyt omia jälkiään. Porukan ylimielisin tapaus ei voi yksinkertaisesti millään käsittää, miten hän ei kyennyt selvittämään murhaa, mutta joku hiton Makoto järkeili kaikki suohon. Kyokolla on äärimmäisen tyydyttävä vastaus, jolla Togami lyödään hiljaiseksi. Me kaikki emme suinkaan toimi laskelmoidusti ja juuri siksi ihmiset ovatkin niin mutkikkaita olentoja. Sitä Togami ei asenne- ja tunnevammoiltaan käsittänyt, ja kuten Kyoko niin miestä ruokasalissa muinoin varoitti, muiden tunteet kannattaa ottaa huomioon tai käy hassusti.

[​IMG]
Yhyy.

[​IMG]
Ei ole naurun asia tämä.

[​IMG]
Minulla on sydäntä.

[​IMG]
Meidät on varmaan ohjelmoitu noin.

[​IMG]
Karmic justice demands retribution.

[​IMG]
Onneksi arvosanalla ei ole merkitystä, joten voin huoletta pelata ns. optimaalisesti lievällä tallennusscummailulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti