perjantai 15. toukokuuta 2015

59 - Neljäs oikeudenkäynti, osa 3

Hiro vaikuttaa iloiselta, kun joku muukin on päässyt myöntämään tänään syntejään. Kyoko pyytää Tokon versiota tapaamisesta. Togami käskee. Toko kertoo tulleensa viestin luettuaan hupihuoneeseen, kun pelkäsi tottelemattomuudella olevan seurauksia. Paikan päällä hän ei kuitenkaan uskaltautunut kohtaamaan Sakuraa suoraan vaan piiloutui kaappiin. Sieltä hän näki Sakuran ja Hiron välikohtauksen ja kävi Hiron häivyttyä panemassa syyttävän lehden kiireen vilkkaa takaisin hyllyyn, tosin vahingossa ylösalaisin. Tämän tehtyään hän kuuli kauheaa mörinää ja veren peittämä köriläs tapitti häntä traumaattisesti. Niinpä Toko pyörtyi hurmefobiansa vuoksi eikä muuta muista.

[​IMG]
Kaunis ilma tänään.

[​IMG]
Miten olet pysynyt tähän asti elossa?

[​IMG]
Nähtiin Lemuriassa asti.

[​IMG]
Hiljaa debiili.

[​IMG]
Roar.

[​IMG]
Siinäpä Halloween-maski.

[​IMG]
Mielellään en.

Tokon pärskähdettyä Genocide Jill jatkaa, sillä jakomielten muistot eivät kohtaa. Hiron irtokommentti Jillin syyllisyydestä kirvoittaa sarjamurhaajattaren höpsöttämään omiaan Isäntänsäkin syyllisyydestä, mutta Togami kehottaa kauhuakkaa jatkamaan. Jaahas! Sen Jill muistaa, että hänet ravisteltiin hereille ja häntä odotti toljottava verimölli. Tuostapa Jill säpsähti ja täräytti Sakuraa lähimmällä irtaimistolla eli Mono-pullo #2:lla.

[​IMG]
Noinko tämä nyt toimii?

[​IMG]
Onko tuo sitten syyllinen ilme?

[​IMG]
Varmaan jonkinlainen viallinen Animus-yhteys.

[​IMG]
Entäs ne sakset sitten?

Aoi älähtää Sakuran olleen tytöstä huolissaan, mutta Jilliä vain suututtaa, kun söpöjen poikien murhaputki katkesi ensimmäistä kertaa ihan Sakuran takia. Kyoko vahvistaa vielä syytetyltä, että Jill varmasti korjasi todisteensa huoneesta. Togamin kannalta äärimmäisen häiritsevästi Jill kärähtäisi mielellään murhasta vain tapettuaan rakkaan Isäntänsä. Rakas hanipöömussukkamurpula pamauttaa niin tylysti takaisin, että oli pakko nauraa. Togami on paska jätkä ihan vain siksi, jotta voi heittää veret seisauttavia tylyyksiä. Kyoko arvelee Sakuran olleen Hiro-tällistään sekaisin, kun Jill ihmettelee osumatuuriaan. Hiro on silminnähden huojentunut, kun ei olekaan tappaja. Tosin jos hän tästä päivästä selviytyy, täytyy pitää mielessä, että tämä rento jäbähemmo on pakon edessä valmis väkivaltaan.

[​IMG]
Jill on kamala monestakin syystä.

[​IMG]
Onpas mutkikas romanssi.

[​IMG]
Näin annetaan pakit.

[​IMG]
Lemuria pitää tätä hyvänä asiana.

Aoi puolestaan on valmis äänestämään. Miksi muut eivät sitten ole? Togami kummastelee erästä kummallista seikkaa Tokon/Jillin tarinassa ja nyt hän astuu Kyokon buutseihin vaatien Jilliä kertomaan tapahtumien jälkipuoliskon toistamiseen. Keltajauhe hämää taas kovasti tyhmää pelaajaa debatissa, mutta eipä siihen päästä vieläkään, sillä ensiksi selvitetään epäkohta Sakuran kuolinpaikasta.

[​IMG]
”What’s up, everybody? It’s Cr1tikal. I’m playing Danganronpa: Trigger Happy Havoc for the PS Vita. Let’s do this shit.”

[​IMG]
Me no get it.

[​IMG]
Perkuleen keltajauhe.

[​IMG]
Statuksen edessä tapoit, melkoista.

Jos uhri siis sai toisesta pullosta lehtihyllyn äärellä, miksi ruumis löytyi tuolilta? Aoin mielestä Jill vain valehtelee kahjona kuolettajana, mutta Togami on Jillin kannalla. Totuusluotivalikosta poimimani lehtihyllyn veriläntti todistaa kaiken. Hiro syyttää Jilliä syyllisyyden vierittämisestä hänen niskaansa, sillä tyttöhän taatusti raahasi vähän isomman tytön takaisin tuolille, jossa oli istuttu Hiron hyökkäyksessä. Jillin pulkkanaruilla ei kuitenkaan kelohonkaköntystä raijata senttiäkään, joten nyt on keksittävä ihan jokin muu selitys. Kyoko muistuttaa lisäksi asiasta, jota ei ole otettu puheeksi lainkaan ja jonka suhteen olen yhä autuaasti ulalla. Entäs se suljetun huoneen arvoitus?

[​IMG]
Ai, sinäkin olet täällä.

[​IMG]
Ei ole sarjamurhaajilla oikeuksia.

[​IMG]
Waifuasi siinä puolustat.

[​IMG]
Painomustetta levinnyt.

[​IMG]
Vaatteetkin painavat.

[​IMG]
Olen vakuuttunut, että en ole.

[​IMG]
Kerro sitten puolen tunnin päästä töykeän pitkässä ahaa-monologissa.

Mutta siihen ei mennä vielä, vaikka asiaa sivutaankin Aoin teorialla, jossa Jill oli palannut piileskelemään kaappiin, kunnes paikalle saavuttiin kunnon lössillä. Makoton ei tarvitse etsiä vasta-argumenttia kovin kaukaa, koska hänhän näki itse ovi-ikkunan toiselta puolelta, että kaapin ovi retkotti auki. Jill ei tiedä mitään mistään suljetusta huoneesta ja Hiro sekä Aoi asettuvat riitelemään asiasta, mutta Togami lopettaa kolmiodraaman. Ei tämä ohi ole. Hiroa ja Aoia askarruttaa, että mihin sitten Ogre kuoli jos ei Jillin tälliin?

[​IMG]
Väärin, hän oli tuolloin Jill.

[​IMG]
Pitäisi kutsua siis operiksi.

[​IMG]
En kiitä.

[​IMG]
Toistuva teema toistuu.

[​IMG]
Kuoli kuultuaan totuuden Lemuriasta.

[​IMG]
Synthol.

Jotain meiltä tai ainakin noilta muilta on jäänyt huomaamatta, mutta minäpä tongin vastauksen debatista, jossa keltajauhe kummittelee uppiniskaisesti. Tietenkin poimin sen lippaaseen ja väärin meni, mutta keltajauhe tulee kyllä puheeksi Monokuma-kansion yhteydessä, ainakin epäsuorasti. Toisaalta tässä ei ole vielä kertaakaan puhuttu kemianluokasta eli siinä mielessä kämmini ovat aiheellisen hoopoja.

[​IMG]
Turkasen keltajauhe.

[​IMG]
”Is such a thing even possible?”

Kun Aoi käsittää vain päävammojen tuottaman kuoleman, hän ei ole huomioinut kansion mainintaa veriyrjöstä. Sakuran suupieleenhän oli jäänyt verta. Aoi ehdottaa, että Sakura oli puraissut (pelissä ei puhuta suoraan puremisesta, mutta näkisin tämän ainoana realistisena vaihtoehtona) suunsa sisustaa saatuaan pullosta, mutta Kyokon mielestä tuo ei selitä kansion tähdennystä veren oksentamisesta. Lisäksi hän oli tutkinut suun läpikotaisin, mikä herättää Jillissä irvailua. Miksi Sakura oli sitten oksentanut? Togamilla on ehdotus. Uhri myrkytettiin. Se on hänen johtopäätöksensä, eikä muita johtopäätöksiä suvaita. Jilliä ihan heikottaa Isännän määrätietoisuus ja herrakansaisuus. Omistaa varmaan oikean teho-PC:n, mokomakin.

[​IMG]
Huulipunaa.

[​IMG]
Tai kieleen.

[​IMG]
Kyllähän nekrofilia luonnistuu siinä sivussa.

[​IMG]
No kun ei Aurinko edelleenkään kierrä Maata sinä tyhmä pässi.

[​IMG]
En halua nähdä nyt sarjamurhaajaorgasmeja.

Aoi ei millään usko myrkytykseen, mutta Togamilla on sellaiset seikkaperäiset selitykset että parasta uskoa. Togami kääntää kollektiivisen totuutta etsivän katseemme kerrosta ylemmäksi (tai monta kerrosta, jos asiaa tarkastellaan täältä B100-kerroksesta maailman pohjalta) kemianluokan syövereihin. Hän löysi kaappihökötyksestä myrkkypullon nimeltä C-9, jota hän luonnehtii tappavaksi, vaikkei se erityisen voimakasta myrkkyasteikolla olekaan. Kerrottuaan meille mömmökaapin kolmijaosta Togami toteaa vastahakoisella mutta kaikesta huolimatta totuuteen pyrkivällä avustuksellani poimineensa C-lohkoon kuuluneen myrkkypullon A-lohkosta ravintolisien seasta. Se oli väärässä paikassa nimenomaan siksi, että oikea syyllinen vaihtoi myrkkypullon sisällön toiseen.

[​IMG]
”Is such a th-” hups

[​IMG]
Sinä ensin.

[​IMG]
Ei lasin juominen ole terveellistä.

[​IMG]
Pitääkö tehdä C-section?

Varmemmaksi vakuudeksi Byakuya Togami tappaa itsensä demonstroidakseen ja aiheuttaakseen ikuisia traumoja. Voimme vain töllistellä, kun itsetuhoinen mies kiskaisee tappomällit huiviin yhdellä kulauksella. Kyllähän se paskalta ja kuolemalta maistuikin, mutta nyt on kyse Togamista, jolla on tyystin omat standardinsa. Genocide Jill neuvoo kauhuissaan Isäntää juomaan vettä ja Hiro ehdottaa syljentää, mutta Togami mielellään sylkisikin proteiinin maun pois. Kyokokin haluaa kokeilla jämiä ja vahvistaa sisällön olevan proteiinijauhetta. Togami kysyykin, mihin se myrkky sitten katosi.

[​IMG]
Onko Togami paatunut juoppo?!

[​IMG]
Sano pörssin romahtaneen Lemuriassa.

[​IMG]
Varmasti harmitonta, kun vetää sata kiloa kuonoon.

Koska Makoton mieli ei ole tyystin hajalla tämän oikeudenkäynnin käänteistä ja paljastuksista, on siellä tilaa yhdelle rippeelle, joka kootaan foneemi kerrallaan tähtisumusta. Jälleen hirsipuugambiitissa arvuutellaan kaksiosaista sanaa englannin sääntöjen mukaan. Vaikka aukkoja onkin hurjasti, obskyyriyksiin ei sentään lähdetä. Voisin olettaa, että jos vaikeustaso olisi tapissa, vihjekirjaimia olisi alussa tuplasti vähemmän tai sitten ei laisinkaan. Keskitiellä tämä on sen verran helppoa, että ainoana haasteena on selvitä kirjainsihdistä.

[​IMG]
PRODDIN’ TRICK?

[​IMG]
PROTEIN GREEK?

[​IMG]
Per-so-na!

Koska sisällöt vaihtoivat paikkaa, myrkky oli päätynyt proteiinijuomaan, jonka Sakura oli Togamin mukaan ottanut mielellään vastaan syylliseltä. Hirokin muistelee Sakuran hehkuttaneen protskua. Syyllisen eli Sakuran todellisen tappajan henkilöllisyyden luulisi olevan nyt selvää ja se on vähintään yhtä selvää, että pupillini laajenivat ainakin kaksi milliä ja ihan paha mieli tuli. Sakuran todellinen kuolinsyy, kuten Togami komeasti ilmaisee, on proteiinijuomatölkissä tuotu myrkky.

[​IMG]
Käänteistä logiikkaa.

[​IMG]
Demonstratiivipronominit ovat vaarallisia.

[​IMG]
Lemuriassa asiat selitetään näin.

Kuka tässä talossa tietää Sakuran pitävän proteiinijuomasta nimeltä Proteinzyme-X? Kuka toisi pyyteettömästi hänelle voimahäppää? Kuka Togamin mukaan vaihtoi proteiinin myrkkyyn? Kuka jätti kiistattomia jalanjälkitodisteita kemianluokan lattialle murhan jälkeen ilmestyneeseen keltajauhesotkuun ja vieläpä ravintolisähyllyn kohdalle? Kuka myrkytti Sakuran? Kuka tappoi Sakuran? Kuka on Sakuran paras kaveri Hope’s Peak Academyssa? Kuka ei koskaan tekisi pahaa kenellekään? Kuka ei koskaan tappaisi Sakuraa?

[​IMG]
Ironia vaihtoi.

[​IMG]
Puhut vaikeita.

Kuka on seuraava mustunut? Kuka teloitetaan seuraavaksi?

[​IMG]
Tuo ääni… ei kai vaan…

.
..
….
…..
…...
…....
….....
….......
….........
….............
…..................

[​IMG]
ei ei ei ei ei

[​IMG]
eieieieieieieieieiei

[​IMG]
EIEIEIEIEIEIEIEIEIEIHELVETTIEIEIEIEIEIEIEIEI

[​IMG]

Aoi Asahina.

...
...
...
... ... ...VAI OLIKO?!?!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti