tiistai 12. toukokuuta 2015

Intro - lue ensin/read first

Karistan heti alkuun suomea osaamattomat lukijat avuliaalla viestillä, jotta heidän ei tarvitse vaivautua turhan pitkälle.

...
...
...

Hello there, you dear reader you! You were curious enough to stumble upon this here blog by sheer accident alone! Or perhaps you had a desire to read a Let's Play of Danganronpa videogame series since the URL gave away some vague hints about the contents of this blog. If you happen to understand Finnish, then - by all means - fire away and start reading everything else!

If Finnish isn't your forté, then I'd advise to look elsewhere for all your visual novel related playthroughs... since pretty much everything here is written in Finnish, some silly English references and in-jokes notwithstanding. I'm not going to translate this blog into English, though, as it would be an enormous task and since some puns, expressions, and things are just impossible to translate.

Oh, and if you represent some vapid company/agency/corporation that just loves everything related to copyright infringement and all that jazz, then pay attention and get bent:

EVERY SINGLE PICTURE IN THIS BLOG (APART FROM, LIKE, TWO OR THREE OR SOMETHING) HAS BEEN TAKEN BY ME WITH PLAYSTATION VITA'S SCREENSHOT FUNCTION AND PRETTY MUCH EVERYTHING HERE EXISTS FOR THE SOLE PURPOSE OF THIS BLOG. THERE IS NO PROFIT INVOLVED WHATSOEVER SO I WOULD LIKE TO MOVE ON THANKS.

Say farewell to your precious English, everyone! Let's Finnish the fight.
...
...
...

No niin. Seuraa pieni tai ei aivan niin pieni taustatarina, sillä tämä intro ei ole suinkaan koko blogin ensimmäinen teksti. Danganronpa-blogi on kokonaisuudessaan toinen, jonka olen tuonut teknisesti ottaen koko maailman nähtäville. ...Koska huomio on kivaa ja kaikkea. Siinä ensimmäisessä katsoin alusta loppuun scifisarjan nimeltä Babylon 5. Blogi löytyy nimellä Fury of the Stars, mutta oli näköjään virhe jättää kaikki sen kuvat Imageshackiin oman onnensa nojaan, kun kaikki visuaalinen näyttäisi nykyään olevan ihan rikki. No on siellä hyvää tekstiä (vaikka itse sanonkin) ja kontekstista irrallaan leijailevia kuvatekstejä, jos ei muuta. Mutta tämä toinen blogi ei kerro Babylon 5:stä.

Olen suomalaisen pelifoorumi Pelit.fin aktiivikäyttäjä, ja kaikkien kamalien asioiden tapaan myös tämä Danganronpa-blogi sai alkunsa siellä. Koska kyseessä on vain Pelit-lehden tilaajille avoin paikka, tämä pikku blogi on ollut tähän asti iloisesti pimennossa muulta maailmalta, vaikka saavuttikin foorumikuplassa suosiota. Sieltä tämä kaikki on siis lähtöisin ja sinne päivitykset aina ensiksi kirjoitan. Juuri siksi blogissa saattaa välillä esiintyä hämärähköä sisäpiirihuumoria eli jos muutenkin oudot kulttuuriviittaukset tai muut sutkautukset eivät millään avaudu, ne ovat peruja juurikin tuolta foorumilta.

Tämä blogi sisältää myös runsaasti asiatonta huumoria, lakonisuutta ja vähän kaikennäköistä enemmän tai vähemmän hupsua, mutta ennen kaikkea kyseessä on tai ainakin pitäisi olla erittäin syväluotaava katsaus Danganronpan maailmaan. On sanomattakin selvää, että tämä tulee olemaan AIVAN TÄYNNÄ JUONIPALJASTUKSIA, joten jos aivan välttämättä itse kukin haluaa kokea Danganronpan ihan itse, siitä vaan ostamaan PS Vita ja pelisarjan osat.

Kyseessähän on siis japanilainen pelisarja, eli jos tämä toteamus aiheutti juuri arvon ahdasmielisessä siansilmäisessä lukijassa pakottavan tarpeen mennä hakkaamaan animea pois lapsesta, suosittelen kyseistä asennevammaista menemään itseensä ja suorittamaan väkivaltaisen lobotomian. Kukaan ei jää kaipaamaan. Kaikelle on paikkansa, myös japsikuvastolle! Ja tämä ei todellakaan ole sellaista geneeristä "oih, senpai!" -roskaa, joten huoli pois!

Pohjimmiltaan tällä hetkellä noin 300-sivuiseksi ja 4 000 -kuvaiseksi pullistunut tuotokseni on tervehenkistä todellisuuspakoa gradun alati lähestyvältä aloitukselta. Näin ainakin yritän uskotella itselleni. Kyllä minä sen pian työnnän käyntiin, hitto soikoon.

Intron kirjoitushetkellä olen läpäissyt Danganronpan ensimmäisen osan talven ja kevään 2015 aikana, mutta ei tämä ohi ole. Ei lähellekään. Lähipäivät koostunevat suorasta copypastesta yrittäessäni työntää hillitöntä teksti- ja kuvamassaa eetteriin ja muokkaillessani tämän layoutia ja kaikkea jännää, kun tuosta Babylon-viritelmästä on kuitenkin aikaa. Tai sitten laiskistun ja tämä intro jää kuolevan blogin viimeiseksi, mutta tuo olisi ihan tyhmä veto. Miksi minä muutenkaan kirjoittaisin näin pitkän intron pelkästään Blogspotiin?!

Seuraava päivitys on Pelit.fin blogin introteksti, joten siinä voi olla tavallista enemmän foorumiviittauksia. Siinä kuitenkin selviää, miksi minä tämän hölmöilyn edes aloitin. Gradupakoilun lisäksi siis.

Pahuksen gradu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti