perjantai 15. toukokuuta 2015

46 - Kolmas tuomio

Pian teloitettava goottilolita ei halua pitkittää häviötään. Hän pyytää Monokumaa aloittamaan äänestyksen. Kuka onkaan mustunut tällä kertaa?

[​IMG]
The end of the beginning of the end.

[​IMG]
The only one laughing is meeee.

[​IMG]
No merde.

Monokuma pitää muodollisuuksista kiinni ja julistaa teloitettavaksi Celesten eli Celestia Ludenbergin eli Taeko Yasuhiron. Kalpea pää ei joudu välittömästi pölkylle, sillä pitäähän meidän toki saada vastauksia asianomaiselta. Celeste ei oikein pidä häviämisestä. Sen siitä näköjään saa, kun työskentelee Hifumin kaltaisen kyvyttömän toopen kanssa. Kyoko kysyykin miten Hifumi saatiin tähän mukaan.

[​IMG]
Sitä voisi pitää juonenkäänteenä, jos olisimme väärässä.

[​IMG]
Suosittelen freelance-hommia kotikoneelta.

[​IMG]
Pesää. Paljon pesää.

Ei Celesten tarvinnut edes valehdella, sillä aivan kuten Kyoko arvaakin, Celeste hyödynsi ”häntä”, sillä se vetosi myös tässä luvussa Ishimaruun. He viittaavat Alter Egoon sen verran epämääräisesti, ettei Monokuma pääse aiheesta jyvälle. Kyllä nalle yrittää kovasti urkkia, mutta Kyoko pamauttaa häntä olemaan keskeyttämättä. Murhekuma on tärkeä asia. On myös mielenkiintoista kuinka ”hän” oli nimenomaan ”her” eikä ”him.” Ehkä he sitten pitävät tekoälyä feminiinisenä kunnioittaakseen Chihiron muistoa tai jotain.

[​IMG]
Ihan vähän vaan huijasi.

[​IMG]
Ishimaru kertoi varmaan Hifumille saunomisesta.

[​IMG]
Siitä kuinka sinä olet tyhmä kakkapää.

[​IMG]
Kyoko asettuu vastakarvaan.

Celeste kunnioitti muistoa varastamalla hänet ja kävi Alter Egon katoamisyönä eli viime yönä Hifumin luona. Takaumassa Celeste kertoo Hifumille Ishimarun nyysineen tekoälyn. Onpa tytöllä todisteitakin, jotka hän kävi napsimassa digikameralla Ishimarun luona. Nyt ne on tietenkin jo poistettu. En millään muista millainen politiikka koulun säännöissä oli asuntolan kämppien suhteen, mutta ilmeisesti Celeste oli jotenkin päässyt Ishimarun luokse. Kenties Ishimaru oli ollut jossain muualla silloin. Pahimmassa tapauksessa tämä voisi olla juoniaukko, mutta annan sen olla merkityksetön kummastuksen aihe.

[​IMG]
Valehtelemaan tulin.

[​IMG]
Celeste keksi, että sillä otetaan kuvia.

Hifumi raivoaa Ishimarun tempusta, muttei käsitä miten Ishimaru sai vietyä läppärin. Alter Egonhan piti huutaa Hifumin ja Ishimarun kohdalla. Celeste valehtelee Ishimarun pakottaneen hänet varkauteen ja sepittää lisää valheita uhkailusta, hyväksikäytöstä ja tuhmista kuvista. Hifumi änkyttää kieltämättä seonnutta miestä rikolliseksi ja vannoo kiroillen tappavansa hänet. Celeste kehottaa malttiin ja huijaa lisää, sillä Ishimaru aikoo mukamas tappaa Hifumin pitääkseen tekoälyn itsellään. Hifumi vannoo pelastavansa tekotyttönsä ja Celeste ehdottaa yhteistyötä, sillä hänellä on suunnitelma, jonka avulla he pääsevät pois koulusta. Hänen häijy myhäilynsä menee fuskatulta tyystin ohi.

[​IMG]
Tuli takaapäin.

[​IMG]
Naisten vapaudu vankilasta -kortti.

[​IMG]
Kortin kääntöpuoli.

[​IMG]
Hifumi kuuli tuollaisen sanan Mondolta.

[​IMG]
Hifumi käy Muurin komentajan luona.

[​IMG]
Plan 9 from Cybertron.

Sellaista siis tapahtui yöllä. Korusanat menivät hullaantuneeseen Hifumiin täydestä. Togami kysyy Robo Justicesta ja arvaa aivan oikein sen olleen Hifumin tekosia. Celestestä Hifumi veti valeasun vähän överiksi ja katuukin jo valintaansa partneriksi. Hiro puolestaan valittiin syntipukiksi ihan vain siksi, koska hän on täysi pässi. Siinä sentään Celeste valitsi oikein, kun Hiron vanhemmillakin lienee ollut kestämistä. Hiro ottaa dissauksesta nokkiinsa. Sääliksi käy riepoteltua hönttiä.

[​IMG]
Ei löytänyt Hifumi tietokoneesta lovea.

[​IMG]
Hifumilla on tekijänoikeudet ja lelusarja tulossa.

[​IMG]
Tyhmyys menee niin yli, että se on jo viisautta.

[​IMG]
Lemuriassa lähtee henki tuollaisesta.

Sakuralla ja Togamilla on kysyttävää Hifumin roolista feikkikuoleman jälkeen. Celeste käski Hifumia sanomaan olleensa kuoleman kielissä ja uskotteli vielä hänelle, että sitten kun hänet löydettäisiin, Celeste olisi mennyt tappamaan vielä jonkun, jolloin Hifumilla olisi alibi tähän toiseen murhaan. Silloin siis kumpikin heistä olisi ollut toistensa rikostoveri murhassa. Vaikka itse pidinkin Celesten suunnitelmaa varsin nokkelana, Togami tuumii sen olleen stereotyyppinen. Epäilemättä Togami pitää itseään jonkinlaisena murhanerona, kun oli kukka-asetellut Chihiron oikein komeasti. Pääasia on kuitenkin se, että Hifumi nieli valheen nahkoineen karvoineen, joten ainakin kolmosluvun pahistelu on ollut sangen celestemäistä. Celeste aikoi vielä koko ajan listiä Hifuminkin, sillä eihän suunnitelmassa muuten olisi tolkkua.

[​IMG]
Me kaikki uskoisimme, jos Hifumi sanoisi: ”I have been seriously wounded. I am on the verge of death, but I just barely hold on.”

[​IMG]
Hiro olisi varmaan uponnut puvussa altaaseen.

[​IMG]
”Dull. Predictable.”

[​IMG]
Suunnitelma menisi pieleen viimeistään kuoleman koittaessa luonnollisesti.

Aoi ei voi käsittää ihmiselämän merkityksettömyyttä Celestelle, mutta pahisneidolla siinsi vain voitto mielessä. Hiro vertaa häntä Togamiin, mutta vertaus ei Celesteen päde. Entäs se kutkuttava rahasumma sitten? Pitäähän sen nyt jollain tavalla tulla esiin. Ja niin se tuleekin, mutta ei se ollut Celestelle kaikki kaikessa. Hän puhui heille koko ajan puppua sopeutumisesta. Celesten ulkokuori rakoilee ja murtuu, kun hän raivoaa halunneensa tästä kidutuksesta pois alusta asti. Hänellä kun oli unelma, eikä nyt puhuta Martin Luther Kingistä.

[​IMG]
”Has it never occurred to you that this planet is overpopulated? Only a handful of humans truly matter. Everyone else is just so much chaff.”

[​IMG]
Celeste on se metsästäjän vaimo siellä kantotuolissa siemailemassa jääteetä.

[​IMG]
Raha puhuu, Monokumanpaska kävelee.

[​IMG]
Noin Hirokin sanoi ensimmäisten laivojen haaksirikkoutuessa Lemuriaan.

[​IMG]
Celestekään ei pitänyt Destinystä.

[​IMG]
Tai sen DLC:stä.

Eurooppalainen linna. Hän halusi elää eurooppalaisessa linnassa. Voisin lisätä, että tietenkin hän halusi elää eurooppalaisessa linnassa, sillä mieleeni tulee väkisinkin Tekken-sarjan Emilie ”Lili” Rochefort, joka valunee samaan hahmomuottiin kuin Celeste. Yläluokkaiset neitoset (tosin Celestellä se taitaa olla vain harkitusti rakennettu kulissi) tulisivat taatusti hyvin toimeen aina silloin, kun eivät kihisisi kateudesta. Kyseessä onkin unelma, koska se kuulostaa päällisin puolin vain haaveilulta. Joka puolelta maailmaa miespalvelijahenkivartijoita leikkivampyyreiksi – siinä olisi Celesten goottidekadenssin väreilevä kupla. Monokuman dekamiltsi olisi kruunannut Celesten huijatut uhkapelivoitot ja unelmista olisi tullut totta. Mutta nyt hän on teljetyssä koulussa mielenvikaisessa murhaleikissä odottamassa teloitustaan.

[​IMG]
Celeste vähän pettyi Disneylandiin.

[​IMG]
Jos feministit pääsisivät valtaan.

[​IMG]
”I will rule over all this land, and I will call it… This Land.”

[​IMG]
10 000 001 dollaria!

Celeste ei kuitenkaan tunne katumusta unelmajahdistaan, ei edes toisten tappamisesta. Tässä taas iskeytyvät ne Togamin toitottamat arvomaailmat vastakkain, joten Aoi elää aivan eri aaltopituudella. Uimari tivaa jo kyyneleet silmissä miten Celeste voi olla kuoleman porteilla noin rauhallinen. Celeste kätkeytyy ylpeänä valheisiinsa, jotka salpaavat jopa hänen tunnepuolensakin. Hän ei pelkää kuolemaa, mutta uskoo jälleensyntymiseen, mielellään Marie Antoinettena. Ehkä Marie Antoinette jälleensyntyi sukupolvien jälkeen Celesteksi. Hiron jälleenteloitusletkautukselle Celeste sentään naurahtaa pakotetusti, mutta Makoto kyllä huomaa, että tunteiden kätkeminen taisi olla tämän tytön viimeinen valhe.

[​IMG]
No jos murhaa kiihkeästi.

[​IMG]
Waifumatskua.

[​IMG]
Celestelle voisi olla kysyntää näyttelijänä.

[​IMG]
Sitoisin neljään eri suuntaan pyrkivään rekkaan.

[​IMG]
Kirsten Dunstina olisi nastaa, Jumanji ja kaikki.

[​IMG]
Mutta ensimmäinen valkoinen valhe.

Eikä muita valheita tule, kun Monokumaa jo tympäisee. Celesteä odottaa erityiskohtelu, johon ei sisälly urkumusiikkia, punaviiniä tai jöpöttävänännisiä Hunks-palvelijoita. Ennen sitä hän luovuttaa Kyokolle mysteeriavaimen, jonka merkitystä en ihan juuri silloin käsittänyt, mutta pian laskin asioita yhteen. Sehän sopii kylpylän säilytyslokeroon.

[​IMG]
Ja taas mennään.

[​IMG]
Jää valtavien noppien alle.

[​IMG]
Sanaleikkirangaistus on pun-ishment.

[​IMG]
Avainhan tuo näyttäisi kovasti pyrkivän olemaan.

Celeste jättää puheet toivosta sittenkin sikseen ja toivottaa heille hyvää jatkoa. Ehkä he vielä näkevät, jossakin.

[​IMG]

[​IMG]

.
..

….
…..
…...
…....
….....
….......
….........
….............
….................. 



CELESTIA LUDENBERG/TAEKO YASUHIRO, ÄÄRIMMÄINEN UHKAPELURI, ON KUOLLUT. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti