perjantai 15. toukokuuta 2015

41 - Luku 3, Deadly Life, osa 3

Hifumi Yamadan ja Kiyotaka Ishimarun murhatutkimukset

[​IMG]

Selvyyden vuoksi kuvisluokan tarvikehuone on tästä eteenpäin säilö ja tiedelabran vastaava pysyy tarvikehuoneena.

Tuplatutkimukseni alkavat säilöstä, johon ruumiit on raijattu. Aoi, Sakura ja Togami ovat jääneet paikalle, joten jututan heitä ensin. Aoilla on asiaa säilöstä, sillä häntä vaivasi eräs seikka, johon kiinnitin itsekin huomiota. Kyseessä ei ollut mikään pelifirman kämmi, kun säilön ovi oli aiemmin lukossa. Mitään ei tapahdu tällaisissa tarinoissa sattumalta. Aoi kertoo lyöttäytyneensä Sakuran seuraan ruumiiden kadottua ja he päätyivät säilön ovelle, joka oli säpissä. Hän on aivan varma, ettei kukaan muu ollut ehtinyt ennen heitä paikalle. Kuka siis lukitsi oven ja miksi se on nyt auki? Makoto päättää tutkia asiaa tarkemmin vähän myöhemmin. Arvokasta tietoa joka tapauksessa eli ei Aoi aivan tumpula etsivätär ole.

[​IMG]
Lukkoseppä?

Sakuralta saan halutessani kattavan selonteon mutkikkaasta tapahtumaketjusta ja minähän haluan, vaikka takauma osoittautui varsin redundantiksi. Koska koin tapahtumat uudestaan, koen välttämättömäksi toistaa ne vielä tässä tarpeettoman seikkaperäisesti.

[​IMG]
Voit kantaa kauppakassit.

Makoto, Kyoko, Aoi ja Sakura tapasivat heti aamusta ruokasalissa, jossa he odottivat muita noin tunnin. Aamukahdeksalta he lähtivät koluamaan koulua. Kakkoskerroksessa Kyoko katosi heidän hajaannuttuaan. Aoi löysi Celesten kolmoskerroksen hupihuoneesta ja lähti hakemaan Makoton ja Sakuran. Epäilyttävä henkilö oli hyökännyt Celesten kimppuun tunti sitten, vähän yli seitsemältä. Celeste oli ikuistanut Hifumin kameraan kuvan Robo Justicesta, joka oli raahannut Hifumin pois. Genocide Jillin ja Togamin liityttyä seuraan he löysivät haavoittuneen Hifumin kakkoskerroksen kirjastolta. Hifumi vietiin ykköskerroksen sairastuvalle ja muut jatkoivat etsintöjä. Celeste näki varjon portaikossa ja he hajaantuivat kakkoskerroksessa. Celesten huuto kuului kolmoskerroksesta, jossa hän väitti nähneensä epäillyn. Hifumin huuto kuului alakerrasta, jolloin porukka jakautui kahtia. Makoto, Celeste ja Aoi palasivat kuolleen Hifumin luokse, kun Sakura, Togami ja Toko lähtivät epäillyn perään. Makoto jätti Celesten ja Aoin lähteäkseen kertomaan muille murhasta. Samaan aikaan jahtiryhmä löysi Ishimarun ruumiin tarvikehuoneesta. Hifumi ja Ishimaru löydettiin siis suunnilleen samoihin aikoihin. Ehkä siksi siis Monokuma ei toistanut ruumisilmoitusta. Makoto tuli tarvikehuoneeseen kertomaan Sakuralle ja Togamille Hifumista. Toko oli pyörtynyt ja jäi paikalle, kun yläkerrasta lähdettiin joukolla sairastupaan, jossa Hifumin ruumis oli kadonnut, kuten kolmoskerrokseen saapunut Celeste heille kertoi. Sairastuvalla he muistivat Tokon, joten koko konkkaronkka rymisteli tarvikehuoneeseen, jossa Ishimarun ruumis oli kadonnut, mutta Toko oli yhä siellä. He lähtivät etsimään ruumiita. Lopulta Celeste kertoi löytäneensä ne säilöstä ja siellä ne olivatkin.

Ja tässä nyt ollaan. Oli kertauksesta sentään jotain hyötyä, sillä panin ensimmäistä kertaa merkille Celesten osallistumisen koko sotkuun. Aina nimenomaan Celeste löysi jotain ja juoksutti heitä paikasta toiseen. Aloin nimittäin harkita, että mikäli murhaajalla todellakin on rikostoveri, sehän voisi jopa olla Celeste! Ainakin sillä perusteella, että Robo Justice voisi touhuta omiaan muiden roikkuessa Celesten hihnassa. En ole tietenkään satavarma, mutta tällaiset oivallukset ovat aina hienoja! Vaikka olisivatkin vääriä.

Keskustelu Togamin kanssa keskittyy Hiroon. Togami toteaa, että kaikilla muilla on pitävä alibi ja Hifuminkin kuolinsanat osuisivat kohdalleen. Makoto kuitenkin miettii vielä robokostyymin merkitystä. Togami ehdottaa sen tarjonneen tunnistussuojan kasvoille ja moinen temppu sopisi vielä Hiron kaltaiselle pölvästille. Makotokin ajattelee Hiron olevan aika typerä, varsinkin jouduttuaan useasti huijatuksi. Jokin häntä vielä vaivaa ja hän kysyy Togamilta miksi tappaja yritti piilottaa ruumiit. Kenties tutkimusten sotkemiseksi? Ruumiit vieläpä löytyivät varsin helposti, joten Togami toteaa syyllisen olleen ääliö. Makoto ei ole vieläkään vakuuttunut. Miksi ihmeessä uhreja olisi kaksi? Siinähän olisi tuplamahdollisuus jäädä kiinni, tuplasti johtolankoja ja kaikkea! Tappajan prioriteettina olisi tämän koulun sääntöjen perusteella olla jäämättä kiinni. Togamille valkenee jotain ja vaikka he eivät missään nimessä ystäviä olekaan, hän ilmaisee kiitollisuutensa ja poistuu paikalta myhäillen, kun ehkä tästä leikistä liikeneekin hupia.

[​IMG]
Lemuriassa käyneet ovat välillä omalaatuisia.

[​IMG]
Tai vain tyhmiä.

[​IMG]
Etpäs tuota ajatellutkaan, hah hah!

Paikalla on enää elottomia esineitä, kuten kaksi ruumista. Siirryn niihin aloittaen Ishimarusta, joka menehtyi oikeusvasara 4:n päätälliin. Tämä jo tiedetäänkin, mutta ruumiin alla oleva sininen pressu on uutta informaatiota. Kuljetettiinko Ishimaru sen varassa paikasta toiseen, jotta verivanalta vältyttäisiin? Hifumin ruumis kiinnostaa Makotoa, koska sillä on niin suuri massa, että avaruudessa sillä olisi kiertolaisia. Miten ihmeessä Hifumi siirrettiin ykköskerroksesta kolmoskerrokseen kenenkään huomaamatta? Makoto palaa asiaan myöhemmin ja palauttaa mieleensä oikeusvasara 3:n päätällin. Sitten hän kokee valaiseva ahaa-elämyksen, kun ruumiissa on vielä muutakin häikkää. Silmälasit. Sairastuvalla ne olivat kyberpunkmaisesti punahurmesävyiset, mutta nytpä ne ovat putipuhtaat. Miksi tällaiseen minidetaljiin nähtäisiin vaivaa?

[​IMG]
”It’s a tarp!”

[​IMG]
Kierittämällä?

[​IMG]
Laihtunut varmaan.

[​IMG]

[​IMG]

Huoneen elottomat ei-orgaaniset esineet tutkin viimeisenä. Nurkassa on kärry, jota normaalisti käytettäisiin kuvisluokan veistosten siirtelyyn. Vempeleen vitsi on se, että alun perin se oli tarvikehuoneessa. Ja nyt sen renkaassa on verta. Muistan jokseenkin elävästi tarvikehuoneen tyhjästä verilätäköstä lähteneet juovat, vaikka Makoto ei vielä sitä sisäistäkään. En väännä vielä ajatuksiani rautalangasta. Seinällä roikkuva puuvasararivistö (tai puunuija) panee Makoton ajattelemaan, että esineitä käytettiin oikeusvasaroiden mallina, vaikka minusta ne kyllä nyysittiin ihan paikan päältä. Suurin osa työkaluista on pölyn peitossa. Yksi ei. Se on puhtaan lisäksi märkä, ehkä hiljattain pestykin. Olisiko tämä ollut käyttämättä jäänyt oikeusvasara 5?

[​IMG]
Vauhtiraita vain.

[​IMG]
Ne. On. Viety. Seinältä.

[​IMG]
Stop! Wethammertime.

[​IMG]
…same dolly that was in the equipment room, where Kiyotaka’s body was originally discovered.

[​IMG]

Poistuessani säilöstä Makoto tutkii sen ovea. Siinä on lukko, jonka voi lukita vain sisäpuolelta (mitäs pelleilyä tämä on, kuka haluaisi pitää huolta arvotavaroista jäämällä vartioimaan niitä paikan päälle?!) eli täältä säilöstä. Hän päättelee, että Aoin ja Sakuran tultua paikalle joku oli siis jo ollut säilössä ja oli häipynyt kaksikon häivyttyä paikalta. Aoin mukaan kukaan ei varmasti olisi ehtinyt ennen heitä säilölle. Paitsi… kuka? Hiroko? Makoto tuumii paikalta poistuttuaan, että johtolankoja löytyisi lisää sairastuvasta ja tarvikehuoneesta. Ihan sen vuoksi en ala koluta jokaista paskahuussia ja luokkatilaa, kun haaskaisin vain aikaani. Näillä näkymin pelissä ei voi missata tärkeitä vihjeitä ennen juonen nytkähtämistä eteenpäin, joten mitään pikselijahtia tämä ei ole.

[​IMG]
Ja vaihesiirtyi sitten seinän läpi.

[​IMG]
…when the body was rediscovered, it had somehow been unlocked…

Siirryn samassa kerroksessa olevaan tarvikehuoneeseen, jossa Genocide Jill on niiskuttelemassa höyryjä. Ei hänestä ole mitään hyötyä, kunhan vain harmittelee, ettei nähnyt virkaveljeään siirtämässä Ishimarua. Veriläntin avulla tuon Makoton ajan tasalle, kun hän näkee lammikosta eriytyvät juovat. On vain loogista, että Ishimaru kuljetettiin pressun varassa vaunulla huoneesta toiseen, kun ne sijaitsivat samassa kerroksessa. Hifumin kuljetus sen sijaan pysyy täydellisenä mysteerinä. Pressuläjä näyttää kovasti yhtä pressua vajaammalta, mutta en saa uutta totuusluotia. Vilkaisen vielä neljättä oikeusvasaraa, josta ei irtoa mitään. Sama juttu hupihuoneen ykkösvasaran kohdalla, mutta en ajatellutkaan huoneen olevan oleellinen yksityiskohta.

[​IMG]
Olen niin pahoillani puolestasi että ranteet heiluvat.

[​IMG]

Sairastuvalla päivystää miltei hoitsuksi pimeällä luultava Celeste, josta on aluksi yhtä paljon hyötyä kuin Jillistä. Ei hän mitään tutki, kunhan kulkee paikasta toiseen etsien Hiroa, vaikka vähän epäilen tytön intoa. Makoto kertoo miettivänsä Hifumin kuljetuskeinoa ja kysyy vielä ruumiin katoamisesta. Celeste paljastaa vähän tarkemmin, että kun Aoi voi pahoin, hän tuli tämän seuraksi vessaan. Ruumis katosi sillä välin. Parissa minuutissa. Makoto hämmästelee miten valtavan kokoinen ruumis saatiin kiskottua noin nopeasti pois paikalta. Seikka vaikuttaa mahdottomalta, mutta eiköhän siihenkin löydy looginen selitys. Kaikkeen löytyy, ihan varmasti.

[​IMG]
Muistelemme panostustasi lämmöllä.

[​IMG]
Mahdottomuuksien skaalalla tämä on suunnilleen 4,5.

[​IMG]

Kolmannesta oikeusvasarasta ei löydy sormenjälkiä tai mitään, mutta ehkäpä näennäisen autiossa huoneessa on vielä jotain. Ei jääkaapissa ainakaan. Roskiksesta sen sijaan poimin liinan, jolla puhdistetaan silmälaseja. Pitäisi varmaan minunkin joskus hommata sellainen, talouspaperi on kunnon nuukailua. Liinaa koristaa naiivi animehahmo ja groteski veriläikkä. Asiat loksahtelevat kohdalleen.

[​IMG]
Nyt tuonkin jälleenmyyntiarvo coneissa on pilalla.

[​IMG]
…away…

Koska sairastuvalta ei muuta löydy, painun käytävälle. En ehdi miettiä seuraavaa määränpäätä ennen kuin se sanellaan minulle. Togami oli jo etsiskellytkin Makotoa ja kiittää vielä häntä, kun leikki muuttui astetta mielenkiintoisemmaksi. Vastineeksi hän vinkkaa sankarini Hiron huoneeseen ja antaa Hiron kirjoittaman viestin parin päivän takaa, jossa lukijaa pyydettiin ruokasaliin. Makoto oli jo kiinnittänyt käsialaan huomiota, mutta Togami toteaa jutun olevan selvä kuin pläkki. Jokin tässä on ansa, mutta Togami ei kerro myhäillen enempää vaan häipyy.

[​IMG]
Sellaista sattuu.

[​IMG]
Olisipa ollut Comic Sans käytössä.

[​IMG]
A Togami always repays his debts.

[​IMG]

Ja minä häivyn Hiron luokse, mutta ketään ei ole paikalla. Ovikin on auki, kenties samasta syystä kuin viime kierroksen sukupuolikoodatut pukuhuoneet. Hiron kaikkein pyhimmässä on edelleen sienistä settiä seinillä ja voin tutkia muutamaa kohdetta. Sänky ja vessa ja oikeastaan lähes kaikki on epäolennaista, mutta sängyn vierellä on pahvilaatikkoja. Sisältä löytyy piirustuksia eikä siis mitään töherryksiä vaan kaaviokuvia Robo Justicesta. Lisäksi siellä on pahvia, muovia ja kipsiä ihan ikioman roboseuralaisen rakennustarpeisiin. Jokin piirustuksissa silti häiritsee Makotoa, ja saan uuden totuusluodin. Vaikkei sitä suoraan sanottukaan, näin kuvasta ihan tarpeeksi. Paperilla oli kokoamiseen liittyviä huomioita, jotka oli kirjoitettu käsialalla, joka ei vastannut Hiron ruokasaliviestiä. Oliko joku meistä siis avittanut häntä kostyymin kokoamisessa? Kenellä on tuollainen käsiala? Celestelläkö? Vai tiesikö Hifumi animeroboteista sen verran, että auttoi Hiroa tietämättä miehen päämäärää? Kaikkea sitä.

[​IMG]
Master of Unlocking asialla.

[​IMG]
Hiro on se kaikkein oudoin.

[​IMG]
Tulee ihan Lego-ohjeet mieleen.

[​IMG]
Tästäkin puuttuu Comic Sans.

[​IMG]

Hiron huoneen koluttuani en ehdi edes hengähtää asuntolan käytävällä, kun Aoi saapuu jymyuutisten kanssa.

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

Makoto panee juoksuksi kohti kakkoskerroksen uima-allasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti