tiistai 12. toukokuuta 2015

6 - Luku 1, Daily Life, osa 3

Lintumysteeri ratkeaa sillä, että vaihdankin haikaran viime hetkellä kurkeen, sillä tuli mieleen, että niillähän taitaa olla mytologista merkitystä Aasiassa, Kiinassa ainakin. Syteen tai saveen. ...Mutta olen oikeassa! Sayaka rakastaa minua ikuisesti! Koululammella tepastelikin kurki, jonka Makoto vei pois, kun hän oli sellaisen hanttihomman saanut. Tapaus jäi Sayakan mieleen ja tyttö onkin varma, että Makoto saa kyllä hänetkin täältä pois. Ja siinä se. Ansaitsen tästä hyvästä uuden kyvyn, jolla ei ainakaan vielä tee mitään. Todistuksen Sayakan tietopakettikin saa uuden sivun. Sitten onkin aika mennä nukkumaan. Ehkä huomenna tapahtuu jotain jännittävää. Ainakin Monokuma-teatterin uusin näytös vihjailee tappoleikin alkaneen, mikä antaa olettaa, että alamäkeen ollaan menossa ja vauhdilla.

[​IMG]
Onpa kaunis lintunen eikun.

[​IMG]
Save you as a jpg.

[​IMG]
Taputin.

[​IMG]
Sama juttu joka ilta.

[​IMG]
Sayaka Maizono, toinen sivu

Totuus on kuitenkin toisenlainen, kun aamu lankeaa ja minulla on taas vapaa-aikaa. Milloin täällä sitten opiskellaan? Tällä kertaa vapaa-aikaa simuloidaan käytännössä, kun Hope's Peak Academyn käytäville ja luokkiin on ripoteltu kaikki uudet ystäväni ja potentiaaliset tappajani ja heidän kaikkien kanssa voi hengata. Tosin ei samanaikaisesti. Valintoja on tehtävä. Epäilemättä tähänkin on olemassa jonkinlainen tähdellinen kalenteri, jotta kiireinen pelaaja voi optimoida aikataulunsa. En tiedä kuka heistä kuolee ensimmäisenä, joten aina voi käydä niin, että hieron ystävyyttä sellaisen tapauksen kanssa, joka pääsee kuitenkin hengestään. En halua käyttää apukeinoja, sillä ihan varmasti spoilautuisin tuollaisesta. Menen intuitioni mukaan ja jatkan valitsemallani tiellä. Yritän siis keskittyä hahmoihin, joista pidän, ja mikäli saan lahjoja, joiden uskon sopivan tietylle henkilölle, teen valinnan sen mukaan. Toisaalta voisin trollata ja suututtaa kaikki, mutta sitten he tappaisivat minut. Koluan toki kaikkien dialogit ensin ja käyn MonoMonoKoneella ansaitsemassa uimadonitsin. ...Niin. Ehkä se sopii Hifumille. Fuck him. Sayakan luokse ei ole pitkä matka ja minulla on sellainen vainu, että hän tuskin ihan heti löytyy kappaleina useammasta kerroksesta, joten herutan siis animeprinsessaani uudemman kerran.

[​IMG]
Jos on lukenut Genshikeniä, tietää suunnilleen mistä on kyse.

[​IMG]
Eat. Shit. And. Die.

[​IMG]
Terminator: Bearisys

[​IMG]
Se myös liukenee mukavasti veteen ja haitkin tykkäävät mausta.

Keskustelu alkaa erittäin lupaavasti, kun Makotolta kysytään, onko hänellä tyttöystävää. Kunpa oikea maailmakin toimisi näin. Ei ole ei, sankarini vastaa hyvin hämillään ja saa luvan kysyä, onko Sayakalla poikaystävää. Mihin tämä nyt etenee? Näin pian?? Ei ole Sayakallakaan (jess!), mutta hän on kyllä kovin kiinnostunut jostakusta. Jännitys tiivistyy. Juuri nyt se ei ole kuitenkaan tärkeää, kun he ovat ansassa. Pahus. Se siitä sitten. Joka tapauksessa siteemme on nyt rikkumaton, saan uuden kyvyn ja pari trophya. Todistuksessa on Sayakan kohdalla nyt tähti ja enempää sivuja ei ole varmaan tulossa. Tämähän kävi nopeasti. Ehkä muilla hahmoilla on vaihtelua draamakaaren pituudessa, kun Sayakan kohdalla tämä kävi tosi helposti eikä minun tarvinnut edes lahjoa häntä. Olivathan he sentään puolituttuja tai neljännestuttuja jo ennen tätä.

[​IMG]
Danganronpa vittuilee pelaajalle.

[​IMG]
Can I be ur anime prince?

[​IMG]
Voin nähdä mihin tämä on menossa.

[​IMG]
Persona 4 Arenaa tai Ultimaxia pelanneelle tuttua dialogia.

[​IMG]
Sayaka Maizono, viimeinen sivu

Päivä ei ole ihan vielä pulkassa, sillä voin viettää aikaa toisenkin oppilaan kanssa. Tai Sayakan ikuisesti, mutta se olisi ajanhukkaa, sillä aivan kuten tosielämässä, muiltakin saa kykyjä ja sitten heitä ei tarvitse nähdä enää koskaan. Nykyiset lahjani on tarkoitettu vissiin inhokeilleni eli kahden ääripään kirjailijoille, joten MonoKone kutsuu. Saan sieltä miehekkään lehtipeitteen kulkusille ja harkitsen erittäin vahvasti antavani sen joko Sakuralle tai Mondolle, mutta saisin varmasti heiltä elämäni selkäsaunan. En tiedä tyttöjen fetisseistä, mutta Hiro on sen verran läppä jätkä, että hän varmasti arvostaisi kaunista elettäni.

[​IMG]
Ishimaru sen sijaan voisi heittäytyä turhankin intiimiksi.

[​IMG]
En keksi mitään lisättävää.

Ja hän arvosti lehtikalsareita! Hieno mies! Saan kuulla melkoisen tarinan kadonneesta mantereesta ja lisäksi nettoan hurjan ennustusalennuksen. Nyt selviän jatkossa 900 dollarilla, kun normitaksa olisi tonni. Tunnilta tai kahdelta tai tapaukselta, peli on vähän epäselvä detaljien suhteen. Hinta ei köyhää opiskelijaa miellytä eikä liioin Hiron ihan satavarma 20 % onnistumistodennäköisyys. Hiusjäbä ottaa nokkiinsa ja antaa ilmaisen ennustuksen, josta jään kuitenkin mystisesti tonnin velkaa. Näemmä sekä Makoton että Hiron tulevat lapset ovat peräisin samalta äidiltä. Sayakalla onkin kerrottavaa mikäli päädyn hänen kanssa yhteen! Varmemmaksi vakuudeksi saisin lisäennustuksen siitä, pitikö ennustus paikkansa, mutta prosentti pysyisi kuitenkin samana. Ehkä saisin lisäennustuksen siitä, pitikö ennustuksen ennustus paikkansa. Hiro voi pitää tunkkinsa ja kertoa minulle hämäriä juttuja kunhan ei huijaa minulta rahaa. Ihme hiihtäjä, mutta hieno mies kaikesta huolimatta. Ystävyytemme tiivistyy ja saan uuden kyvyn, päiväkin vaihtuu yöksi.

[​IMG]
Säästit minut Lemuria-vitsiltä!

[​IMG]
Lemuriassakaan tätä ei unohdeta.

[​IMG]
Päteekö alennus myös lemurialaisten kohdalla?

[​IMG]
Lemurian voi nähdä horisontissa samalla tarkkuudella, jos taivas on selkeä.

[​IMG]
Lemuria on meidän kaikkien äiti.

[​IMG]
Voihan Lemuria vieköön.

[​IMG]
Yasuhiro Hagakure, toinen sivu

Monokuma tunkeutuu uniini kertomaan nopeuden tärkeydestä melkoisin vertauskuvin ja aamulla Ishimaru odottaa oveni takana. Loistavaa. Hän aikoo mouhota kaikki kokoukseen ruokalaan joka aamu ja käytävillä näkyykin ärtynyttä väkeä. Ruokalassa voi puhua kaikille, mutta ainoastaan Ishimaru edistää juonta.

[​IMG]
Tätä kutsutaan Kiasmaksi.

[​IMG]
Nyt ei puhuta Fok_itista.

[​IMG]
Öh, wat.

[​IMG]
Mene pois, haluan nukkua.

[​IMG]
Junkon kanssa on helppo yhtyä. (tirsk)

[​IMG]
Ishimaru on kerännyt lisää ystäviä.

Toko ei oikein tykkää muiden seurasta ja kimppasyömisen käsitteestä ja Junko kysyy jo hieman epätoivoisesti, onko kukaan saanut mitään uutta selville. Celeste toteaa kylmästi hänen kuolevan, jos hän ei ala sopeutua uuteen tilanteeseen. Mondo miettii, että ehkä tyttö haluaakin jäädä tänne. Aoi puolestaan ajattelee heidän vangitsijansa olevan täysin sekaisin, mutta myös epäröivän Chihiron annetaan puhua, sillä hänellä on teoria.

[​IMG]
Viime päivinä kukaan ei ole kylläkään tehnyt mitään, varsinkaan opiskellut.

[​IMG]
Goottilolitat ovat ihania.

[​IMG]
Ja saavat ystäviä.

Heidän nemesiksensä saattaa olla Genocide Jack, uutisissa ja Internetissä runsaasti esillä ollut sarjamurhaaja, jonka huhutaan tappaneen tuhansia ja jättäneen uhriensa verellä bloodlust-viestejä, vaikka Junkosta moinen on liioittelua. Vaikka asia olisikin noin, Aoi on varma, että apua on tulossa, kun heistä ei ole kuultu muutamaan päivään.

[​IMG]
Mitä, Viiltäjä-Jack oli varattu?

[​IMG]
Pakko olla yhteensattuma.

[​IMG]
Ei sarjamurhaajasta.

Kun Aoi mainitsee poliisit, Monokuma tupsahtaa käkättämään naurusta ja dissaamaan poliisivoimia. Hän on niin kovin pettynyt tylsiin teineihin, jotka eivät jo ole toistensa kurkussa, mutta eipä heillä näköjään ole murhaan motiiviakaan. Siksi hän on järjestänyt heille kaikille yksilöidyn DVD:n A/V-huoneeseen, jotta he saavat tietää mitä ulkomaailmassa on meneillään. Ehkä siinä olisi syytä itse kullekin pyrkiä pois täältä. Entäpä Monokuman motiivi, Kyoko kysyy. Nallukka haluaa vain epätoivoa ja katoaa paikalta. Mondo pyytää vähemmän kauniisti Makotoa katsomaan, mistä on kyse, kun tämä nyt sattuu olemaan lähimpänä uloskäyntiä. Sayaka tulee messiin.

[​IMG]
Monokuma on hienovarainen otus.

[​IMG]
Auttavat myös ruoanlaitossa.

[​IMG]
Kannustava karhu.

[​IMG]
Menisi läpi maistraatissa.

[​IMG]
Nyyh.

[​IMG]
Feikkaa jotain, kyllä me uskotaan ja tapetaan toisemme.

[​IMG]
Perverssi lastenvideo?!

[​IMG]
AAAAGGGGGHHH

[​IMG]
Joo joo, mennään mennään.

Tyttö lähtee A/V-huoneesta kertomaan muille, että siellä todellakin on kaikille oma levy. Makoto jää katsomaan omansa ja hämmästyy, kun ruudulle ilmestyy hänen onnellinen perheensä, joka on niin iloinen poikansa tulevaisuudesta eliittikoulussa. Makoto on varma, ettei Monokuma jätä näin lyhyttä ja iloista viestiä. Seuraava ilmestys onkin runneltu kotisohva, joka näyttää olevan suoraan pommituksen jäljiltä. Monokumankin ääni vielä ilkkuu uutta mysteeriä.

[​IMG]
Popkornit esiin.

[​IMG]
Awww!

[​IMG]
Awww...?

[​IMG]
Awww hell no!

Mitä helvettiä täällä on tapahtunut?! Onko kyseessä vain lavastettu juttu, joka antaa Makotolle oivallisen syyn tappaa kaikki? Kuinka kauan tässä on oikeasti vierähtänyt aikaa? Onko sota käynnistynyt? Onko Radical-6 levinnyt Nevadan tutkimuslaitoksesta? Onko Genocide Jack jatkanut murhiaan? Kauko-ohjaako hän Monokumia? Mitä muut tulevat näkemään?

[​IMG] 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti