torstai 14. toukokuuta 2015

20 - Luku 2, Deadly Life, osa 1

[​IMG]

Chihiron ruumiiseen reagoidaan kahdella hyvin erilaisella tavalla. Makoto ulvahtaa kuin riivattu ja Togami ei osoita olevansa moksiskaan osoitellessaan ripustustapaa ja murhaviestiä. Helppohan hänen on tekojaan esitellä, kun ne eroavat niin radikaalisti Sayakan murhasta. Sayaka ajettiin verta vuotavana seinää vasten ja tapettiin siihen paikkaan lojumaan kuin likapyykkipussi. Chihiron kohdalla itse tappo oli toissijainen, kun ruumiin asetteluun ja showmeininkiin nähtiin niin paljon vaivaa, että murhaajalla oli varmasti hauskaa. Sayakan murha oli itsensä suojelun vuoksi pakon sanelema, Chihiron taas kylmän laskelmoitu.

[​IMG]
Togami näkee minut.

[​IMG]
Jos ruumis liikkuisi ja oltaisiin hyperavaruusmatkalla, kyseessä olisi suspended animation.

[​IMG]
Kivat sulle.

Makoto ei edes yritä ymmärtää Togamin juttuja, joita vähän tässä värittelen omilla ajatuksillani. Huudon kuullut Ishimaru rynnii paikalle kauhistumaan kunnolla, ja se on merkkinä Monokuman televisioidulle yleisilmoitukselle. Karhu virallistaa ruumiin löytyneen ja luokkaoikeudenkäynnin alkavan jonkin ajan kuluttua. Makoto ei kuullut tällaista viestiä Sayakan kuoltua, koska oli pyörtynyt. Togami kertoo ilmoituksen tulevan, jos vähintään kolme henkilöä löytää ruumiin. Olisihan se huijausta, jos murhaaja (avustajansa kanssa) mukamas löytäisi ruumiin ja jäisi kiinni itse teossa. Viestin kuultuaan Ishimarukin oivaltaa, ettei Chihiro pelkästään roiku täällä. Togami kehottaa häntä kutsumaan muut paikalle tyypille ominaisen ylireagoinnin sijasta.

[​IMG]
Ishimaru katsoo väärään suuntaan.

[​IMG]
Jos kaikki löytävät ruumiin samanaikaisesti, ilmoitus olisi turha.

Hämmennys, pelko ja raivo heijastuvat ystäv-... anteeksi, siis vihollisteni (kiitos korjauksesta, Togami) silmiltä, Sakurakin näyttää saavuttaneen uuden animetukkavoimatason sadatellessaan, kun ei kyennyt suojelemaan vainajaa. Hifumin nörttihourailu ärsyttää Celesteä, jonka mukaan he ovat taas kerran samassa tilanteessa.

[​IMG]
”What does the scouter say about her power level?”

[​IMG]
Unpossible.

Saan näennäisesti tutkia huonetta, mutta Kyoko vihjailee keskittymään murhaviestiin, joten tässä ei ole juuri vaihtoehtoja. Tästä päästäänkin ajatustenvaihtoon, jota kävin viimeksi itsekseni. Togamin murhaviestihuomiot käydään läpi takaumana ja Hirolla leikkaa. Aoi ottaa puheeksi Genocide Jackin matkijan ja Togami ehdottaa oikean sarjamurhaajan kävelevän heidän keskuudessaan.

[​IMG]
No nyt kun on oikein virallinen äärimmäisyys, täällä olisi tilaa vielä yhdelle oppilaalle.

[​IMG]
Kävi Lemuriassa ensin vähän hoitelemassa väkeä.
He saavat muuta ajateltavaa, kun Aoi huomaa Tokon saapuneen viimeisenä paikalle. Matitarmyöhäinen mattimyöhätär saa niin kovan hepulin, että taju lähtee. He muistelevat Tokon maininneen verifobiansa ja Hiro jo pelkää, rikkooko pyörtyminen oman huoneen ulkopuolella sääntöjä, mutta Makotosta säännöt kieltävät nukkumisen toisaalla. Harva kun pyörtyilee tarkoituksella. Tokopa yllättää kaikki loikkaamalla pystyyn ja ilme on kuin nollalla jakaneella. Änkytys on tiessään, kun hän hihittelee maanisesti ja löpisee oudompia juttuja kuin Hiro. Hän väittää kaiken olevan kunnossa, mutta Aoi ja Ishimaru aikovat viedä hänet ihan varmuuden vuoksi huoneeseensa toipumaan.

[​IMG]
Dunno.

[​IMG]
Celeste tykkää Manosista.

[​IMG]
Eipäs nyt mennä Metal Gear Solidien skriptiin.

Togami ottaa ohjat ja olettaa, ettei Mondolla tai Sakuralla ole toisesta vartijaduunista sanomista. Lisäksi hän toteaa epäilijöille, että joku tästä porukasta on murhaaja. Hänhän sen toki tietäisi. Minua kyllä niin hävettää, jos Togami ei ole murhaaja! Toisaalta on minua kusetettu ennenkin. Monokumakin pullahtaa paikalle vahvistamaan väitteen ja pyytää järkyttyneitä etsimään pallinsa, kun hänellä ei semmoisia kapistuksia ole. Togami panee nallen ruotuun ja tivaa uutta Monokuma-kansiota, joka heille toki jaetaan. Aoi ja Hiro eivät ole oikein valmiina seuraavaan piinaavaan koitokseen, mutta Togami esineellistää ruumiin ja öh... vesineellistää veren, sillä heidän tulee hyväksyä todellisuus. Mondo saa taas tilaisuuden raivota, kun kunnia on selvästikin tällaisille rankoille hemmoille kunniakysymys. Kyoko on Togamin kannalla ihan vain siksi, että muutoin he kuolevat ja jos Genocide Jack todella on Chihirosta vastuussa, ruumiita tulee joka tapauksessa.

[​IMG]
Us v. them, over and over again

[​IMG]
No kun haaskasit ne Leonin teloitukseen.

[​IMG]
”A dead body” on kylläkin virkkeen subjekti.

[​IMG]
Chihiro on myös erisnimi.

Monokuma lopettaa sarjamurhaspekuloinnin keksimällä uuden säännön, jonka mukaan yksittäisessä murhaleikissä syyllinen saa tappaa enintään kaksi. Muutenhan joku voisi tappaa heidät kaikki yksitellen ja peli päättyisi nopeammin kuin putkiräiskintä. Toisaalta hyvässä mysteerissä on aina mahdollisuus sarjamurhaajaan, joten nyt tässä on joustavuutta kerrakseen. Minä niin arvelen, että jossakin tulevista murhista kuolee kaksi! Ei Danganronpa päästäisi kokijaansa liian helpolla.

11. Syyllinen saa tappaa enintään kaksi henkeä yhden ”murhaleikin” aikana.

[​IMG]
Sitten nimi vaihtuu Chihirocide Jackiksi.

[​IMG]
Lasketaanko itsemurha toiseksi?

[​IMG]
Käsikirjoittaja(t?) kehuu itseään.

Kuolonnallen kadottua Celeste huomauttaa, että joku heistä saattaisi olla nytkin vaarassa. Togami kehottaa heitä pitämään kiirettä ja Mondo häntä pitämään leipäläpensä ummessa, Aoi ja Ishimaru raijaavat Tokon rikospaikalta ja minä jään vartijoiden, Chihiron ruumista syynäilevän Kyokon ja Togamin seuraan.

[​IMG]
Siellä voi tulla vähän tappelua viimeaikaisista tapahtumista.

Ennen kuin ehdin aloittaa murhatutkimukset, Togami värvää minut yhteistyökumppanikseen, mitä en ihan osannut odottaa. Vaikka Togami pitääkin kaltaisiani keskinkertaisuuksia ei juuri minkään arvoisina, hän tiedosti Makoton olleen kovasti äänessä edellisessä oikeudenkäynnissä. Makotolla onkin kieltämättä Danganronpassa erikoinen rooli, sillä hän tuli kouluun keskinkertaisena ja pelaajan intuition kautta saavuttanee paikkansa äärimmäisenä salapoliisina, kun täällä ei sellaista kirjoilla ole... ellei Kyoko sitten satu sellainen olemaan! Ja juuri siksi saan nauttia itseään täynnä olevan paskiaisen vähemmän armoitetusta seurasta, kun käyn läpi hänen jättämänsä todisteet, jotta saan leikkiä Sherlock Holmesin ja Moriartyn viimeistä koitosta Monobachin putouksilla. Olet sinä ovela pirulainen, Togami, on se myönnettävä.

[​IMG]
Laskutan kovemmin kuin Hiro.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti