perjantai 15. toukokuuta 2015

38 - Spekulointia, osa 4

Reaktioita ja spekulaatiota – Hifumi, Ishimaru, Robo Justice & läppäri

Vaikka tilanne on yhä päällä – sillä minua jokseenkin huolettaa, etten törmännyt missään vaiheessa jahtitrion Togamiin, Tokoon tai Celesteen, ja lisäksi Kyoko, Hiro ja Robo Justice ovat iloisesti kateissa – kolmannen luvun Deadly Lifen synkeä varjo lankeaa ihan hetimmiten, joten on syytä katsastaa, mitä hittoa tässä on juuri tapahtunut ja mihin kaikkeen tämä voi vielä johtaa. Ruumiiden lisäksi siis.

Hifumin kuolema ei tullut yllätyksenä, sillä tyyppi esiintyi introkuvassa (mikä nyt ei sinänsä kerro mitään, koska kakkosluvun nelikosta kukaan ei kuollut silloin niin kovin kauan sitten) ja oli muutenkin esillä ehkäpä eniten heti Ishimarun häröilyn jälkeen. Ja mikä tärkeintä, Hifumi oli vainajalistani erittäin potentiaalisena ykkösenä. Hienosti peli kyllä huijasi pariin otteeseen riehuvalla vasararobotilla, sillä luulin jo ruumiin löytyvän hupihuoneesta. Siellä olikin Celeste, jonka olin luullut olevan haavoittuvuuden yläpuolella. Kukaan ei taida olla enää automaattisesti turvassa, kuten tämä tuplamurha ja tuplahuti osoitti. Tavallaan Hifumin kuolema meni nyt kaikkien piikkiin, sillä jäin miettimään miksei kukaan jäänyt vartioimaan häntä. Oli hän tosin todennut pärjäävänsä. Hyvinhän siinä sitten kävi. Mutta koska Robo Justice kykenee ilmeisesti kvanttisiirtymään mihin mieliikin, oli Hifumi käytännössä kuollut mies alusta asti. Ihan hauska tyyppi Hifumi oli korkeataajuisesta vinkumisestaan huolimatta ja digirakkauskin onnistui olemaan enemmän sympaattista kuin äärimmäisen häiritsevää (nyt se oli vain häiritsevää), mutta kuolema ei sinänsä jäänyt harmittamaan. Olisi Hifumi kuitenkin kuollut jossain vaiheessa.

Ishimaru sen sijaan… no niin. Melkein arvasin, että jossain luvussa vielä hyödynnetään Monokuman tuplamurhasääntöä. Miksipä ottaa mukaan tällaisia kommervenkkejä, jos niitä ei käytetä? Ajankohta oli vain ajan kysymys, joten puolivälin tsaaripommiksi tämä kelpasi vallan mainiosti, kun en ihan uskonut tappamisen jatkuvan heti Hifumin jälkeen. Ishimarun kuolema oli suurempi menetys kuin Hifumin, sillä niin vain mielipide hahmosta muuttui. Ensivaikutelmani hepusta kun oli ollut vähemmän vakavasti todettu ”vihaan häntä jo nyt helvetisti”, mutta sääntöpykäläpölvästistä saatiin yllättävän paljon irti ja jokseenkin yksinkertainen mouhoaminen alkoi naurattaa enemmän kuin ärsyttää. Togamin irvailu tyypin persoonattomuudesta osuikin kohdalleen. Kunnes Ishimarulle alkoi persoonallisuutta ilmetä, tai oikeammin manifestoitua mondoteitse.

Miesten välillä olikin jotain erityistä ja saunan tapahtumat saavat pysyäkin saunassa. En oikeasti usko yöllisiin persraiskausepisodeihin, jossa miehet mylvivät menneninkäryisinä toistensa tyttönimiä, vaan ihan todelliseen ystävyyteen tai toveruuteen tai homosuhteeseen, ihan miten asian haluaa tulkita. Mondo ja Ishimaru olivat lähestulkoon toistensa vastakohtia ja melko varmasti asenteensa vuoksi ystävättömiä (jos nyt unohdetaan Mondon, Leonin ja Chihiron mysteerivalokuva), ja vaikka koko dudebro-touhulla hurjasti vitsailtiinkin, oli minun iloittava näiden veitsilaatikon viimeisten puolesta. Kun Ishimaru toisessa oikeudenkäynnissä hajosi, hän hajosi kunnolla ja kolmosluvun eriskummallinen superdudebro-fuusioituma laski hänen elinajanodotustaan melkoisesti. Olin lähes varma, että Ishimaru kuolee joko murhattuna tai teloitettuna, sillä psykoosi olisi vain eskaloitunut tästä eteenpäin. Hän olisi ollut yhteisen hyvän kannalta jopa turhempi tapaus kuin Genocide Jill. Ishimarun kuolema harmittaa, mutta eteenpäin on mentävä. Makotollahan alkaa olla kohta melkoinen haaremi, sillä meitä miehiä on jäljellä enää vain Togami ja Hiro, joista jompikumpi teloitettaneen ennen pitkää. Tai molemmat.

En voinut olla huomioimatta, että sekä Hifumi että Ishimaru olivat innostuneita Alter Egosta ja juuri heidät tapettiin. Tappoiko jompikumpi toisen ja sitten itsensä? Oliko Hifumi rakentanut kuvisluokassa D-luokan animesta tutun sankarirobotin 4chanista ongituilla kaaviokuvilla ja oliko Alter Ego ottanut langattomasti siihen yhteyden, jotta robokuori kävi hakemassa tekoälyaivonsa, jotka flippasivat yhdistymisestä totaalisesti? Saiko Kyoko ohjelmalle onanoivista tarpeekseen ja tapatti heidät Robo Justicella?

Tässä alkaa olla varsin vähän ihan ilmiselviä murhaajakandidaatteja, joten Kyoko ei voi enää olla kaiken arvostelun yläpuolella. Minusta olisi varsin todennäköistä, että juuri Kyoko oli käynyt varastamassa läppärin, jotta kukaan ei pääsisi häiritsemään sen operointia. Olisiko Digiro ulvonut hänen kohdallaan? Kyoko vielä piti pyykkituvalla koko päivän vahtia, joten hän oli todennäköisesti sen verran perillä muiden liikkeistä, että olisi käynyt viemässä läppärin huoneeseensa. Voi tietysti olla, että Kyoko ei liity murhiin vaan varasti vain läppärin. Tai vaihtoehtoisesti hän salaperäisenä teknovelhottarena uudelleenohjelmoi tekoälyn muoviterminaattoriksi, jonka oli jotenkin onnistunut kasaamaan jossakin muilta salassa. Kenties kolmoskerroksen tarvikehuoneissa? Kuvisluokan perältä ne vasarat ainakin vietiin ja pikasilmäyksellä tiedelabrassa oli kaappeja ja roinaa vaikka kuinka. Ja olisiko jossakin huoneessa vaikkapa kaappi, johon tuollaisen möllin kätkisi? Minulla ei ole minkäänlaista käsitystä missä Kyoko on tällä hetkellä.

Tai Hiro. Hänen liikkeensä ovat tyystin hämärän peitossa – eihän miestä ole näkynyt tänään missään! Ja hänelle jos kenelle raha maistuisi (puhtaasti rahamotiivin puolesta hän on ehdoton ykkösmurhaajani), kun ulkopuolella odottaa lauma äkäisiä mafiosoja. Tosin tämä selvisi vain kaveerauksella, mutta mikäli Hiro tosiaan on murhaaja, eiköhän asia käsiteltäisi läpikotaisin ennen kuin Monokuma heittää hänet ulottuvuusportista Lemurian aktiiviseen kalderaan. Mutta miten Hiro liittyy Robo Justiceen? Muutenkin koko höpörobotti herättää ihan liikaa kysymyksiä! Oliko esimerkiksi joku sen sisällä? Vai toiko Monokuma sen tänne aiheuttamaan vipinää? Jonkunhan heistä pitää se murhaaja olla eikä minkään… kuudennentoista… oppilaan? Mitä helvettiä, onko Robo Justicen sisällä oleva tapaus nyt sitten se mystinen kuudestoista oppilas, joka on tuotu leikkiin tässä vaiheessa ihan tahallaan?! Itse veikkaisin, että neljännessä luvussa Hope’s Peak Academyyn tulee lisäystä. Se voisi hyvinkin olla kyseisen luvun Iso Juttu.

Joka tapauksessa Kyokolla ja Hirolla on erittäin paljon seliteltävää, kunhan heidät yhytetään. Silloin eivät mitkään ellipsit enää auta, Kyoko! Tosin on myös aivan mahdollista, että he eivät osallistuisikaan oikeudenkäyntiin, jos heitä ei mistään löydetä. Paitsi kappaleina.

Aoi ja Sakura alkavat olla äärimmäisen epätodennäköisiä syyllisiä, kun Makoto on ollut heidän liikkeistä suhteellisen perillä. Celeste puolestaan voi aina valehdella eikä hänestä voi olla koskaan varma. Hupihuoneen tälli oli kuitenkin edes kohtuullisen uskollinen alibi ellei vahinko ollut itse tuotettu. Olisiko Celeste kuitenkaan enää haaveristaan valehdellut? Porraskomppauksen perusteella tyttö tuntui olevan ensimmäistä kertaa huolissaan hengestään. Toisaalta hänen aamuiset liikkeensä voivat olla hienovaraista kusetusta ja ehkä rahanhimo iskisi paatuneeseen huijariinkin!

Togami pesi pyykkiä ja Genocide Jill stalkkasi häntä. Aivan. Just joo. Tai sitten he murhailivat yhdessä. Kuinka läheisiä he oikeasti ovat? Käyttääkö Togami vain mieleltään haurasta sarjamurhaajaa omiin pyrkimyksiinsä?

Ja ennen kaikkea: mitä ihmettä täällä taas tapahtuu?! On tässä muutakin kummasteltavaa kuten Monokuman vakooja, ja ehkä joitakin unohtuneita seikkoja opintojen sun muun tauhkan vuoksi aiheutuneen semipitkän tauon takia, mutta jatkoa seuraa jos ei erittäin pian niin melko pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti