lauantai 16. toukokuuta 2015

81 - Viimeinen oikeudenkäynti, osa 2

[​IMG]

Tekstin kautta ei tietenkään välity silloisia ajatuksiani, kun tilanne oli niin sanotusti päällä enkä jäänyt jokaisen paljastuksen kohdalla miettimään mielipuolisia implikaatioita, mutta kaikesta huolimatta tein valintani puoliksi vitsillä ja hämmästyin osuessani oikeaan. Eihän listalla Mukuroakaan ollut, joten Junko oli ainoa järkevä valinta. Keissin ennakkotietojen perusteella keskimääräistä nokkelampi tapaus voisi hoksata Junkon liittyvän tapaukseen uhrin haavojen perusteella, mutta nimenomaan siten, että takapiru-Mukuro hämäsi Junkon ruumiin avulla kaikkia, mutta nyt asetelma on kääntynyt tyystin päälaelleen. Jälleen kerran ratkaisu kaikkeen oli niin ilmiselvä, ettei sitä edes tajunnut, kun se vaikuttaisi tyystin pähkähullulta. Jopa robottikarhujen, oikeusrobottien, saunaskabojen ja sarjamurhaajasivupersoonien kontekstissa.

Mutta siis. Ensimmäisenä Odinin keihäisiin lävistetty Junko on hengissä. Togami kysyy sinänsä järkevästi, onko Makoto varma asiasta. Vaikka elävä Junko kelpaisikin selitykseksi, he kaikki näkivät tytön kuolevan. Se oli luultavasti muutenkin ensimmäinen Danganronpan shokkiylläri. Vaikka tietyt oikeudenkäynnin paljastukset voisikin ennakoida, Junkon kuolema iski täysin takavasemmalta. Liikuntasalin gungniroinnin täytyisi olla huijausta. Makotohan sitä paitsi itse kokeili koulun ensimmäisen vainajan olematonta pulssia. Nyt hän voi vahvistaa, että Junko todellakin kuoli. Ehkäpä hän olikin väärässä. Monokumalla on mahdottoman hauskaa.

[​IMG]
Nappisuoritus.

[​IMG]
Menivät ohi tärkeistä kohdista.

[​IMG]
Dudit housuissasi.

…Kunnes Kyoko pääsee ääneen. Mestarietsivän ”ei tämä ohi ole” -pamautuksiin on kieltämättä jo tottunut, mutta hymyilyttävät ne silti. Hän nostaa Makoton epäilyksen suosta, sillä enhän minä kai nyt sentään luovuta? No en tietenkään, vaikka Togami kärkkäästi kysyykin, miten sankari aikoo ratkaista tämän kutkuttavan ongelman, jossa kahdesta kuolleesta toinen onkin hengissä. Kyoko tarkastelisi tilannetta toisesta näkökulmasta. Jos Junko on elossa, miten hän on elossa?

[​IMG]
Pelastava arkkienkeli!

[​IMG]
Aina voin sammuttaa Vitan.

[​IMG]
Varsin absoluuttista.

[​IMG]
Lemuriassa ei ole onnellisia selviytyjätarinoita.

[​IMG]
Katsotaan kieroon.

Makoto pyörittelee vaihtoehtoja mielessään ja uppoutuu alitajuntaansa. Jos liikuntasalissa lävistetty Junko olikin joku muu, mitä ihmettä siellä oikein tapahtui? Minulla kesti luvattoman pitkään keksiä oikea sana hirttogambiitissa, sillä ajattelin jatkuvasti vain substantiiveja. Alkuasetelman kirjaimetkin olivat sen verran ovelissa paikoissa, että mieleni hakeutui verbien kohdalla raiskaukseen yrittäessäni keksiä sopivaa vokaalia ensimmäiseen aukkoon. Tai köysiin. Tai köysiraiskaukseen. Singulariteetin saavuttavasta E-kirjaimesta se ajatus sitten lähti, kun L kellui sopivasti heti perään astraaliaivokurkiaisessa.

[​IMG]
RAPROCKY?

[​IMG]
REPEL CIA?

[​IMG]
”I replaced my watch battery, ate a cinnabon and bought a P-trap.”

Homman nimi on salakavala vaihtokauppa. Junko ja Mukuro vaihtoivat paikkoja ja Mukuro sai Gungnirista. Mukuron puutarharuumiskin selittyisi täydellisesti myös strategisten mittojen osalta. Hiro ei oikein ymmärrä, sillä Junkohan liikuntasalissa heitti henkensä. Toko ei tajua, missä välissä Junko ja Mukuro vaihtoivat paikkaa. Ei kai sentään juuri ennen kuolemaa? Koska Aoikin on oppositiossa, Makoton tulee keksiä sopiva ratkaisu. Pari muuta vaihtoehtoa on turhan lähellä kuolemaa ollakseen loogisia, joten ilmeisin ja ainoa vaihtoehto on, että emme ole koskaan tavanneet Junko Enoshimaa. Junko ja Mukuro vaihtoivat paikkoja alusta asti. Lyhytaikaisesti tuntemamme Junko oli siis oikeasti Mukuro.

[​IMG]
Pitäähän stunttitupla olla.

[​IMG]
En usko, että hahmon koko nimi on tullut vielä tarpeeksi esille, joten: Mukuro Ikusaba.

[​IMG]
Lemurialaiset ottivat osuman Junkon puolesta.

[​IMG]
Sho Kosugi opettaa.

[​IMG]
Sinäkö se siellä?

[​IMG]
Lemurian kaksoisagentti.

Järisyttävä paljastus herättää Hirossa, Tokossa ja Aoissa silkkaa epäuskoa. Hehän puhuivat feikki-Junkolle! Togami tosin toteaa, ettei aikojen alussa kukaan tiennyt toisistaan mitään, joten Mukuro omaksui helposti aivan täydestä menneen Junkon roolin. Aoi ihmettelee sitä Mukuron tatuointia, mutta Kyoko selittää sen auki meikkivoiteella, joka suli puutarharäjähdyksessä. Siinä sivussa tekokynsillekin löytyy selitys. Muka-Junko käytti punaisia tekokynsiä. Monokuma näyttäisi Kyokon mielestä olevan ansassa, mutta karhupa ei tuumaa yhtään mitään.

[​IMG]
”Hihi mitä hajusteita käytät ihihihi.”

[​IMG]
Tai eivät halunneet tietää.

[​IMG]
Eivät olleet muodissa.

[​IMG]
Perustuksien alle kätkeytyy vaikka mitä.

[​IMG]
Äärimmäinen sotilas saa riistettyä noillakin hengen.

[​IMG]
Karhunrauta napsahti.

Muut jatkavat keskustelua aiheesta. Hiro hämmästelee koko murhaleikin mittaista juksausta. Ilmeisestikin takapirun viimeinen oljenkorsi. Kyokon mielestä juoni toimi, koska Junko ja Mukuro tekivät yhteistyötä. En tietenkään tiedä vielä mitään heidän taustastaan, mutta sopisi olettaa, että he todellakin ovat oman alansa äärimmäisyyksiä. Junkosta oli pelin alussa roskalehtitodisteita ja Mukuron sotataustaa avattiin kansliassa ja arkistossa. Fenrir Mercenary Corpsin sisällä tapahtui jotain peruuttamatonta, joten ehkäpä Mukuro ryhtyi jonkinlaiseksi ekstremistiksi ja lyöttäytyi Junkon kanssa yhteen. Junkon taustoja en osaakaan sitten arvailla näillä tiedoilla, mutta ainakin Mukuro oli täydellisen valmis kuolemaan kahjon epätoivoaatteensa vuoksi, jotta toinen äärimmäinen epätoivo eläisi.

[​IMG]
Lemurian keinomielien täydellinen suunnitelma.

[​IMG]
Presidentin ohjeiden mukaan.

[​IMG]
Takes pair to despair.

Kyoko huomioi vaitonaisen epätoivokarhun, joka lienee Aoin mielestä peloissaan, mutta Monokumapa herää ilkkumaan, ettei tunne pelkoa, koska epätoivossa ei tunneta pelkoa. Nii-in, ihan loogista sinänsä. Hiljaa hän on ollut ihan sen vuoksi, kun muiden jorinoissa ei ole lainkaan tolkkua. Hänkö muka Junko? Makoto kysyy, miksi Monokuma sitten yritti suojella Junkon henkilöllisyyttä, ja kun vastausta ei heru, se tongitaan totuusluotien seasta. Myönnän typeryyteni, sillä ansaitsin itselleni Game Overin, kun kymmenen arvausta meni metsään, vaikka vastaus oli ihan selkeä. En kaiketi millään hoksannut, mitä piilottelulla ajettiin takaa. Ehkä oletin, ettei sitä oikeaa luotia enää tarvittaisi, kun siitä oli jo ollut alkupäässä puhetta.Täysin absurdi kämmäily meni kellonajan piikkiin yömyöhään. Enhän minä sentään tyhmä ole.

[​IMG]
Mehiläisiä pelkäät kuitenkin.

[​IMG]
Tai Monokuma on Junkon salainen identiteetti, miten sen nyt ottaa.

Ne pahuksen DVD-haastattelut. Monokumahan katkaisi ihan tahallaan soittimesta virrat. Nyt Makoto tietää, ettei Monokuma halunnut oikean Junkon näkyvän nauhalta. Hirokin ymmärtää, että jos videossa oli kaikkien haastattelut, Junkon vuoro olisi tullut jossain vaiheessa. Monokuma sopertaa sähkövian onnenpotkun piikkiin, mutta Makotolla on mielessä muutakin. Karhutanssi.

[​IMG]
Soittimet eivät kiihotu.

[​IMG]
Oikealla Junkolla oli nenässä ruma finni.

[​IMG]
Pidin jo alussa häntä feikkinä ja pinnallisena.

[​IMG]
King Kong, in Cannes, on a date with Spiderman, Dan Dare’s sitting there, scared by the killer teddy bears.

Jo toinen privaattimatsi biittikumaa vastaan ei tuntunut hurjasti eroavan ensimmäisestä. Tahti ja ruudulla pullistuvat vastaväitteet ovat toki ihan eri luokkaa kuin pelin alussa, mutta on tässä pahemmastakin selvitty. Eikä mikään pelillinen anti ole oikeasti ollut ylitsepääsemätöntä. Tyhmyydestä tietenkin sakotetaan, mutta ei tässä mitään luotihelvettiäkään näytä loppumetreillä olevan.

[​IMG]
NO NIIN! NO NIIN KUSIPÄÄ! SUUTU JO!

[​IMG]
A bear there was, a bear, a bear! All black and white, and covered with hair. The bear! The bear!

[​IMG]
Oh come they said, oh come to the fair! The fair? Said he, but I’m a bear! All black and white, and covered with hair!

[​IMG]
The bear smelled the scent of pure despair. The bear! The bear! All black and white, and covered with hair!

[​IMG]
She kicked and wailed, the maid so fair. But he licked the despair from her hair. Her hair! Despair! He licked the despair from her hair!

Lävistän Monokuman viimeisen väittämän luokkakuvalla. Karhu säpsähtää. O-ou tosiaankin. Junko Enoshiman kasvot ovat piilossa kaikissa neljässä yhteiskuvassa. Mukuro Ikusaba sen sijaan näkyy selvästi potreteissa eli tytöt eivät olleet vielä silloin vaihtuneet. Innokkaimmat voivat palata osaan 80  nähdäkseen muualle katsovan tai peitossa olevan Junkon. Juuri tämä seikka jäyti Makoton mieltä vallan perhanasti yhteiskuvissa oikeudenkäynnin alkupuolella.

[​IMG]
Nyt kävi hassusti.

[​IMG]
Ufo lentää taivaalla.

[​IMG]
Joku stereogrammi.

[​IMG]
Mitä menit tekemään Ishimaru!

[​IMG]
Tai halunnut tietää.

Monokuma vinkaisee luovan manauksen ja vinkaisee toisen luovan manauksen ensimmäisen pohjalta, kun Kyoko ja Togami liittyvät puhkomaan pääpahiksen hataria puolustuksia. Kyoko uskoo Makoton päättelyyn täydellisesti ja Togami on varma, että se oikea Junko on hengissä. Makoto toteaa, että Junko Enoshima on murhaleikin takana todellisena takapiruna ja äärimmäisenä epätoivona.

[​IMG]
meika haluais jonneli kublai kaaniin ei tartte olla ees hyvä sen kaani

[​IMG]
Viimeinkin ymmärrämme täydellisesti toisiamme.

[​IMG]
Hänellä onkin seliteltävää.

[​IMG]
Melkoisesti seliteltävää.

[​IMG]
Ja kauhea lortto.

[​IMG]
Takaisin Xanaduun.

[​IMG]
Linnaa tulee.

Nurkkaan ajettu otso änkyttää kovasti, mutta Makoto ei suvaitse vastaväitteitä. Enää ei ole sijaa debatille vaan ainoastaan ehdottoman lopulliselle loppupäätelmälle, joka kutoo koko murhaleikin kavalimman tempun alusta loppuun.

[​IMG]
Kunhan kokoan palapelin ensin.

[​IMG]
The Very Definitely Climax Inference.

[​IMG]
Siinä on käsi tärissyt näytöksen piirtäjällä. 

Näin ihan kaikkien kanssa kävi:

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]



[​IMG]

[​IMG]
KYLLÄ!!! 

[​IMG]

Monokuma ei keksi mitään sanottavaa ja antaa koko konkkaronkan ilkkua ilkeästi.

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

Mutta ei kauaa.

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]
You think you’ve won, but your story has only begun!

.
..

….
…..
…...

[​IMG]
I summon one ferocious girl from beyond the sun!

…....
….....
….......
….........
….............
…..................

[​IMG] 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti