tiistai 12. toukokuuta 2015

3 - Prologi, osa 2


[​IMG]
Heeeeere's Beary!

Teddie, oletko se sinä?! Näin ainakin ääninäyttely antaa olettaa, sillä voin vaikka lyödä vetoa, että koulun tiedotuskanavaa testailevan nallesiluetin ääninäyttelijä on sama kuin Persona 4:n Teddien jommallakummalla ääninäyttelijällä. Toisaalta en usko sen olevan lainkaan sattumaa. Äänenpaino on kuitenkin hiukan erilainen eli täyttä illuusiota televisiomaailman varjo-olennosta ei tule. Leikkisän kujeileva ääni herättää Makotossa kauhua, kun siluetti kehottaa oppilaita siirtymään liikuntasaliin lukuvuoden aloitustilaisuuden merkeissä. Hahmokaarti poistuu yksi kerrallaan paikalta. Muutama jää vielä jahkailemaan, jotta heille voi puhua. Itse kukin ilmaisee lyhyesti hämmentyneisyytensä.

[​IMG]
Why, Danganronpa: Trigger Happy Havoc, of course.

Vaihdan maisemaa. Käytävillä ei ole vessaankaan asiaa ja kakkoskerrokseen vievä portaikko on säpissä, joten siirryn liikuntasaliin. Ennen salia pysähdytään jonkinlaisessa palkintohuoneessa päivittelemässä, kuinka ketään muuta ei näkynyt missään. Osa porukasta häipyy omia aikojaan ja Hifumikin vinkuu kuin sika. Jään Junkon, Sayakan ja merkillisen rauhallisen Kyokon kanssa opettelemaan tutoriaalia. Kolmionäppäimellä korostetaan huoneiden tutkittavat elementit. Pokaalien ja plakaatien kohdalla kummastelin, miten Makoto kykeni tulkitsemaan ne nimenomaan äärimmäisten opiskelijatoveriensa turhamaisuuspalkinnoiksi. Vai onko tässä kulunut niin kauan, että joku on varta vasten tuonut ne tänne? Samantekevää. Oheinen ovi vie liikuntasaliin. Sinne siis!

[​IMG]
Kuin nuorisovankila, jossa esineitä ei tungeta pyllyyn.

[​IMG]
Tyttöjen seurassa tällainen tuntuu pikkutuhmalta.

[​IMG]
Onko jotain kerrottavaa, mitä?

Ei kestä kauaakaan ennen kuin nallekarhu hyppää lavan pöydälle röhnöttämään ja olennon luvattoman tarttuvan kaheli tunnusmusiikki lähtee jumputtamaan. Mustavalkoinen nalle, joka väittää olevansa ei-nalle, on Monokuma, tämän koulun rehtori. Tällä kertaa Makoto ei ole enää huolissaan vaan peloissaan. Liikkuva ja puhuva epänallekarhu, mitä ihmettä? Ishimarulla on teoria kaiuttimesta, Mondosta se on pelkkä lelu, mutta Monokuma toteaa kauko-ohjainjärjestelmänsä olevan kehittynyt vailla vertaa ja heittää karhuvitsin, joita tässäkin tarinassa varmasti riittää (”I couldn't BEAR it!”). Herra (vai rouva?) 'Kuma toivottaa hyvää huomenta ja tirskahdin Ishimarun toivottaessa sitä takaisin kolmen huutomerkin kera. Tyypillä riittää ainakin huumoriarvoa oikeissa kohdissa.



[​IMG]
Ketään ei kiinnosta, mitä salin edessä on.

[​IMG]
Bear with it.

[​IMG]
Danganronpan jatko-osissa on sitten Stereokuma ja Surroundkuma.


[​IMG]
Jos osaisivat, olisimme jo Kuiperin vyöhykkeellä.

[​IMG]
Minä suorastaan karhuan niitä.

Monokuman monologi heidän kouluelämästään on seuraavanlainen. Oppilaat edustavat maailman toivoa ja elävät elämänsä tämän koulun sisällä noudattaen sääntöjä. Kyse on elämästä eli mitään lomia ei tule. Paitsi kuollessa tietenkin. Koululla on sen verran budjettia, jottei elämisestä tulisi hankalaa. Muun maailman voi unohtaa, sillä mitään kontaktia sinne ei pidetä. Monokuma kutsuukin ulkomaailmaa likaiseksi eli ehkä tässä on jo jotain motiiviakin takana hänellä, joka naruja kulissien takana vetelee. Oppilaat pitävät nallen puheita vitsinä tai valehteluna, mutta Monokuma väittää olevansa täysin tosissaan. Pentujen oma vika oli tulla tänne täysin omasta tahdostaan ja nytkö he jo haluavat lähteä? Mitä se sellainen on?!

[​IMG]
Ei kyllä Kela tykkää tällaisesta touhusta yhtään.

On kuitenkin yksi tapa lähteä: valmistuminen. Mutta täältä ei opiskellen valmistuta. Monokuma on puhunut koulussa vallitsevasta ideaalista harmoniasta, mutta jos joku aivan välttämättä haluaa rikkoa sen, hän saa luvan lähteä. Hilpeä musiikki vaihtuu synkempään, kun Monokuma toteaa, että koulusta pääsee pois, kun murhaa toisen. Tappotavalla ei ole niinkään väliä. Nalle filosofoi vielä epätoivoksi muuttuvasta toivosta virnuillen suhteellisen häiritsevästi. Oppilaiden protestoinnista huolimatta Monokuma ei näe tässä mitään moraalisesti väärää. Eikä hän anna mitään syytä sille, miksi heidän pitää tappaa toisensa, eikä kyllä oikeastaan millekään muulle seikalle.

[​IMG]
Yhdessä paikassa on kolme patsasta, joita siirtelemällä maailma tuhoutuu.

[​IMG]
Saako noiden kaikkien yhtäaikaisesta toteuttamisesta lisäpisteitä?

[​IMG]
Aloitetaan sinusta!

[​IMG]
Taas ne tyhmät pelit aiheuttavat koulusurmia.

[​IMG]
Syvällistä symbolismia.

[​IMG]
No ei Hope nyt niin huono hahmo ollut Fabula Nova Crystalliksessa (Vanille taas oli).

[​IMG]
En löytänyt Oxford English Dictionarysta mitään aiheesta.
Mondolla palaa kiinni ja hän päättää antaa teddylle kyytiä varsinkin hiustensa arvostelun jälkeen. Monokuma ulisee sääntörikkeestä ja alkaa tikittää. Kyoko kehottaa heittämään sen pois, sillä se toden totta katoaa heiton jälkeen valtavaan räjähdykseen. He eivät pääse Monokumasta eroon ihan heti, sillä kopio tupsahtaa paikalle tyhjästä. Temppu oli vasta varoitus sääntöjen rikkomisesta. Muita Monokumia on ympäri koulua valvontakameroiden ja automaattitykkien ohella valvomassa opiskelijoiden yhteiseloa ja toistensa listimistä.

[​IMG]
Mondo, rauhallinen mies.

[​IMG]
Näin kohdellaan arvovaltaista rehtoria.

[​IMG]
Näin arvovaltainen rehtori kohtelee muita.

Monokuma vaihtaa aihetta ja antaa heille vesitiiviin ja miltei tuhoutumattoman digitaalisen e-käsikirjan, jossa on varmasti kaikkea tosi hyödyllistä. Ennen kaikkea se sisältää säännöt, sillä eihän yhteiskuntakaan toimisi ilman lakeja. Tämän myötä Monokuma poistuu paikalta animaatiosoundboard-ääniefektin saattelemana jättäen hämmentyneet viisitoista kauhistelemaan uuden elämänsä alkua epätoivon koulussa.

[​IMG]
Ei oikeastaan.

[​IMG]
Tämä pätee aika moneen kouluun.

[​IMG]
Loppuiko sääntöjen noudattaminen?

[​IMG]
Sakuralla ja Tokolla on parempaakin tekemistä.

[​IMG]
AB-pelissähän pettämisestä saa kolme pistettä, joten miksipä ei?

[​IMG]
Olisit mennyt julkiseen.

Kuka kuolee ensimmäisenä? (Toko! Toko! Toko!) Kuka tappaa ensimmäisenä? (Mondo?) Kuka tappaa itsensä? (Toko! Toko! Toko!) Kuka jää jäljelle? (Makoto ja Kyoko?) Jääkö kukaan jäljelle? (nuo?) Kenen kanssa liittoutua? (ei kenenkään?) Kenet pettäisi? (kaikki?) Kuka pettää minut? (kaikki?) Kuka on vastuussa tästä? (hallitus?) Monokuma Senior? (kenties?) Onko Monokuma Senior joku oppilaista? (kyllä?) Olenko se minä? (kyllä?!) Onko tämä tapahtunut ennenkin? (on?!?) Voiko vessassa käydä? (ei?) Tapetaanko sinne joku? (kyllä!)

Tyylitelty ja oikein tyylikäs introvideo (jota en viitsi tähän etsiä, kun melkein jo YouTubessa spoilaannuin) esittelee pikaisesti tämän draaman osanottajat ja demonisoi Monokumaa entisestään. Saan vielä prologin lopuksi lahjan, jonka käyttötarkoitus jää mysteeriksi. Ehkä se on sellainen avainesine, joka näyttää hienolta valikossa mutta jolla ei tee mitään.

[​IMG]
Näyttää arvokkaalta.

[​IMG]

[​IMG]
Monen muun asian lisäksi Danganronpa on myös sekoitus Battle Royalea.

Ensi kerralla (joka tulee kohtuullisen pian)... sääntöjä ja ensimmäisen luvun kanssa tohelointia! Ehkä silloin pääsen näkemään vihdoinkin uutta sisältöä, kun tämä alku on ollut vähän takeltelua.

[​IMG]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti